Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr_no_Name

    tag

    válasz #47205632 #34106 üzenetére

    Hát én már nem tudom követni ezt a dolgot. Szerintem nagyon jó alapanyagokból dolgoztak a fejlesztők és nagyon jó úton indultak el amit a modderek tökéletesítettek...játszok ezzel a Last Day moddal, nem is annyira bugos igazából, de az látszik - mondjuk ezt a modderek is leírják - hogy egy merő kódkatyvasz az egész játék. Új motorral, teljesen újra kéne fejleszteni az egészet 2018-as változatra, egybe kellene gyúrni a 3 részt a modokkal együtt és megszületne a tökéletes Stalker játék, de ez nyilván soha nem valósul meg...

    A sztori nagyon tetszik, soha nem fogom elfelejteni az első északra vezető utamat. Emlékszem, hogy még általános iskolás voltam amikor mendemondák keringtek erről a játékról, és álmodoztam róla, hogy milyen kalandos lesz..az a durva, hogy nagyjából így is képzeltem el (ha belegondoltok, azért ez kemény. Mint amikor olvasol egy könyvet, megfilmesítik, és pont úgy képzeled el).

    Eltelt 4-5-6 év és mikor megjelent a játék 2007-ben akkor úgy rácuppantam mint csecsemő az anyja mellszerkezetére :D

    Szerintem 2 nap alatt végig is játszottam, nem sokat aludtam, és nagyon a hatása alá kerültem:

    Kordon: baljós szelek, gyanús csönd, de a kordon határán felállított csekkpontnál cigizgető katonákon, pár zombikutyán és pár szakadt banditán kívül más nem nagyon fenyeget ezen a területen. Érzed, hogy beléptél a zónába, akár még vissza is fordulhatnál, de tudod: északabbra csak keményebb lesz.

    Garbage: itt már kicsit jobban pezseg az élet, mindenhol hatalmas és baromira sugárzó félig feltúrt szemétkupacok, a banditák és a lonerek folytonos összecsapásait hallani a háttérben.

    Red forest / radar / pripyat: itt már majdnem a zóna legmélyén vagyunk és ránk is zúdul annak teljes fegyvertára: anomáliák között harcolni a legkeményebb mutánsokkal miközben távolról lövöldöznek a monolitosok.

    Chernobyl NPP: amikor először beléptem ide konkrétan csak pislogtam. Eltörpülsz a hatalmas erőmű és a hatalmas nyitott tér mellett, és emiatt sok eseményt is szemügyre vehetsz: itt az első pillanattól már mindenki lő mindenkire pisztolytól kezdve a gauss puskáig, jönnek a helikopterek, szakad az eső, dörög - villámlik, azt se tudtam hol vagyok a nagy felfordulásban. Ennél a résznél érezhető volt, hogy elérkeztünk a káosz kellős közepére, itt már mindenki teljesen megbolondult. Aztán a szarkofág pedig maga volt a megtestesült borzongás: mész előre a vaksötétben, néha hallod a fejedben a wish-granter hangját aki magához hív, a geiger müller számláló már rég kiakadt a hatalmas sugárzás miatt, nem tudod melyik sarkon fog lelőni egy monolitos, aztán felmászol és végre valahára láthatod azt, amiről eddig csak legendákat hallottál.

    Ahogy a játék folyamatosan adagolja a tartalmat azt szerintem tanítani kéne.

    így visszaolvasva nem tudom kinek címeztem ezt az írást, de olyan jól esett nosztalgiából kiírni magamból ezeket. Nagyon szép emlék volt az első végigjátszás :)

Új hozzászólás Aktív témák