- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
diagram
csendes tag
válasz
dr.bubo #3449 üzenetére
Igen! Az Address Lease Time-t maxra állítottam. Az ip stb. marad, de újra indítás után már van, hogy új ip-t ír. Firmware-t azért nem frissítettem, mert egy jött ki ami frissebb, de a változások közt nincs erre utaló javítás.
"1.Fixed a PPPoE dial-up problem in Germany
2.Modified some default settings" -
Jégkokó
veterán
Mostanában egyre gyakrabban szakad meg a netem, egyszerüen egyik pillanatról a másikra eltünik és csak helyi hálózat lesz, sok esetben megoldja a problémát az adapter kihúzása , de van olyan amikor a routert is ki kell húzni, pedig nem villog sárgán az internet ikon,
-
diagram
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-WR340GD routerem. Egy kábelmodem (Motorola SB5101E) kapcsolódik hozzá. A router 2 asztali géphez. Egyikhez kábelen, másikhoz pedig wfin-n.
A probléma a következő: kb. 6-7 óránként megszűnik a netkapcsolat mind két gépen. A router elérhető! A System Tools -> Reboot al szoktam újraindítani. Utánna újra jó 6-7 órán keresztül.
A router beállításaim:
http://tinyurl.com/router11
A "Get IP with Unicast DHCP"-t próbáltam, de sajnos az sem segített. -
dr.bubo
őstag
válasz
bAtt001 #3444 üzenetére
A routered ip-je 192.168.10.1 ?
Fix ip a gépednek.
ip cim: 192.168.10.50
alh. maszk: 255.255.255.0
alapért átjáró: 192.168.10.1
elsödleges dns: 192.168.10.1torrent progi.
Beállitások-->kapcsolat
Port a bejövö kapcsolatokhoz: 11150 (vagy ami neked tetszik, maradhat azon is amin éppen van)
Véletlen port minden inditáskor: ne legyen pipa
W. tüzfal kivétel hozzáad.: pipa
Nat-pmp port figyelése: piparouterben
Virtual server setup:
Rule name: utorrent
Internal server ip: 192.168.10.50
Protocol: TCP
External port: torrent portja,amit beállitottál
Internal port: ua. mint az external
ADD
-
bAtt001
addikt
válasz
KicsiUbul #3443 üzenetére
Win 7 van a gépemen. Ezt a módszert is próbáltam már de nem vezetett sikerhez vagy csak nem tudok róla.
Ha így beállítom a címet akkor az normális hogy utorrentben port átirányítás teszt kiírja nekem, hogy Checking port 23248 on 195.56.212.181... Port 23248 does not appear to be openMert elvileg azért írtam be magamnak ip címet hogy azt tesztelje.
-
bAtt001
addikt
Sziasztok,
Van egy ZIO INB5241SRe típusú routerem. Már egy ideje próbálkozom, hogy egy bizonyos ip címet tudjak adni az asztali gépemnek de valahogy eddig nem sikerült rájönnöm mit kellene beállítani neki, hogy ne ilyen összevissza ip címeket adogasson. Átolvastam a kézikönyvét is, az alapján állítgattam benne de mégiscsak automatikusan pakolja az ip-t nekem.
Elsősorban azért kellene, hogy torrenthez tudjak portot nyitni, de ahhoz meg statikus ip cím kellene.
Ha valakinek lenne valami ötlete szívesen fogadnám. -
Mtbsrác
senior tag
Hát reset után auto kell hogy adja neki a DHCP nem?
Ha nem akkor hol kell auto-ra állítani? Köszi -
Mtbsrác
senior tag
Gyors fejtörő!
Van nekem a D-LINK DI-524-es routerem.
Miért ekkora ping?
Pl:
- ugyebár ennek a routernek 192.168.0.1 a címe és 15-20ms ping van rá.
Normál esetben tudtommal >1ms-nek kellene lennie. UTP-t cseréltem minenhol
de az eredmény ugyanaz. Router reset is volt Kérdésem tehát adott. MIÉRT?!?!?! :confused:Opr: win7.
-
Snoopenz
csendes tag
Egy kis tapasztalat megosztás:
Szóval gyorsan kipróbáltam, hogy csatornát váltok a routeren, mert amúgy elég sok elérhető hálózatot látnak a gépek, kiválasztottam találomra egyet, reboot és a noti máris 2,2-2,3 MB-al rántja lefelé amit kell!
A másik gép még mindig nem az igazi, de csak idő kérdéseköszi a gyors választ, tudtam hogy veszít a sebességéből, de azt nem gondoltam hogy 5 méterre a routertől olyan fosúl veszi az edimax wifi a jelet, hogy csak 10mbitre képes...
én is olvastam teszteket, de ott mindig saját kütyükkel tesztelnek, tp-link-tp-link, linksys-linksys stb...
-
válasz
baloghzr2 #3434 üzenetére
a gyártói leírás szerint n képes a wifi modul, amit az adott szériás notik kaptak, de azért a biztonság kedvéért ellenőrizhetnéd a wifi modul típusát!
mint korábban is írtam; everest, eszközkezelő, vagy; hálózati kártyák, illetve adapterek...
pontos típus ismeretében lehet csak biztosra menni!Snoopenz; igen!
-
válasz
Snoopenz #3432 üzenetére
a különböző wifi szabványok maximális és névleges sebességei itt; link
a 802.11g névleges sebesége; 54 mbit/s viszont a jellemző sebessége; ~ 19 mbit/s
és akkor még nem is beszéltünk azokról a tényezőkről, amik csökkentik a wifi jel erősségét; router és a wifi eszköz közötti távolság, árnyékoltság, falak száma, sok fémtárgy a közelben, a szomszéd azonos - vagy közeli - csatornán működő wifi eszköze elnyomja a jelet, a router - és adott esetben az usb csatolású wifi eszköz minősége...stb! -
baloghzr2
tag
Ezt írják róla az toshiba oldalán:
[link] -
Snoopenz
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem azokhoz, akik használtak/használnak TP-Link WR941ND routert!
20/10Mbit-es internetem van, Digis, PPPoE, és a fennt említett routerrel használom, miután lecseréltem az ezer éves SMC WBR14G2 routerem.
Ha lan portjára csatlakozok, akkor normálisan hozza(torrentezésnél) a 2,4MB/s-es sebességet, viszont ha wlanon keresztül csatlakozom, és nem csak egy gépen próbáltam ki, pont a felét hozza tehát elvileg a 10Mbitet. Mindezt úgy hogy közben nem volt feltöltés.Mindkét gépen amin próbáltam a/b/g-s wifi van, ami hogyha maxon megy 54Mbps-re képes, ami több mint 6 MB/s lenne, aminek ha több mint a felét elvinné a router mindenféle feladataira, még akkor is bőven maradna sávszél..
Miért van ez??
Érdemes lenne, illetve van értelme, venni egy n-es wifi adaptert az asztali géphez?
Mert a notin még csakcsak megelégszem ennyivel..
Egyébként egy edimax 7316ug usb-s vevőt használok.Firmware-t már frissítettem mindenen amin lehetett
A vicc az, hogy a szakadt SMC-m, aminek a macska félig lerágta az antennáját, hozta a 2MB feletti sebességet, csak sajnos ledobált a netről.
Ja és még annyi, hogy jelenleg mixed b/g/n-es módban van a router, de próbáltam már fixen g-n is semmit nem változtatott a dolgon...
előre is köszi,
SpY
-
baloghzr2
tag
Sziasztok!
Most kötötték be nálam a 80 Mbites t-online-os kábelnetet.A gondom az lenne,hogy ha közvetlenül a modemből megyek a laptopba akkor 80 Mbittel jön,ha a routerből dugom rá a laptopra akkor is 80 Mbit,viszont ha wifin keresztül jön a jel akkor csak 20 Mbit-el jön.
Mit kell beállítanom a routeren vagy hol lehet ezt beállítani,hogy routeren keresztül is 80Mbit legyen a sebesség?Vagy egyáltalán mi lehet a gond?
A laptopom egy Toshiba A300-1NO.
A Routerem pedig egy Linksys WRT120N.A laptopról annyit,hogy ezt írja a leírásban a wifiről:
Vezeték nélküli átvitel : Bluetooth®
Kompatibilitás : Wi-Fi™
Hálózati támogatás : 802.11a/g/N-tervezetVálaszotokat előre is köszönöm!
-
Draken
őstag
A segítségeteket kérném mert nem értem a dolgot!
30-as upc netem van, tisztában vagyok a p2p korláttal is.
Egy asztali gép és egy laptop csatlakozik a routerre (linksys wrt54gl)
Az asztaliról nagyon maximum 1megával tudok tölteni (éjjel), laptopon viszont jön 2megával is, de ez miért is van? -
rinaldo
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy olyan problémám hogy ma reggel megáltt a tv tunerem es azt irja ki h fail to initialize hardware.Nem tudnátok segíteni fontos lenne. a tv tunerem egy philips 7130as
-
dr.bubo
őstag
válasz
Farkas23 #3411 üzenetére
Állitsál be a gépeden fix ip-t. (a routerd ip-je ugye 192.168.62.1 ?)
pl.
ip cim: 192.168.62.10
alh.maszk: 255.255.255.0
alapért. átjáró: 192.168.62.1
elsödleges dns:192.168.62.1Routerben:
Virtual server:
Lan address: 192.168.62.10
Protocol type: TCP&UDP
Lan port: 34297,34397 ,34447
Public port: 34297 ,34397 ,34447
enable: kipipálni
ADDHa igy nem müködik akkor a portszámoknak külön-külön nyiss portot.
igy:
Virtual servers
Lan address: 192.168.62.10
Protocol type: TCP&UDP
Lan port: 34297
Public port: 34297
enable: pipa
Add
És igy tovább értelem szerüen a többi portnak.
Esetleg a játék forumán kérdezz rá, hogy melyik port milyen protocolt használ
pl. 34297 TCP vagy UDP és annak megfeleően beállitani a protocol type-t. És a többi portot is.
-
Farkas23
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Van egy Smc wbr14s-n2 routerem, és össze van kötve vele egy asztali gép és egy laptop.
És ha a routerrel nem kötöm össze csak az asztali gép megy modemről, akkor mindenki lát tökéletesen a játékban, és be is tudnak jelentkezni, de ha a routerrel kötöm össze, akkor vagy nem lát senki vagy nem tudnak rám csatlakozni!
Tudna nekem segíteni valaki?
Előre is köszönöm! -
sinick
senior tag
-
sinick
senior tag
Nah, ma kb. késő délutántól megint csinálja! A speedtest szerint a 4Mb-ből szinte hajszál pontosan 0.5Mb a letöltésem (a feltöltés nem változik az 1Mb). Reset, majd fél óra múlva szinte hajszál pontosan 1Mb a letöltésem. Aztán visszaraktam egy régebbi fw-t (3.4.6 volt rajta, majd vissza 3.3.6) és szinten belassul. Uorrent 2.0 nem is nagyon megy. Érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest