Hirdetés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Hopkins_001 #32199 üzenetére
Kábelnetnél a korábban használt eszköz, amivel müködik a net, MAC címét kellene klónozni mert ehhez adják a nethozzáférést.
Meg lehet változtatni a regisztrált MAC címet, az egyszerűbb mód a modem áramtalanítása egy kis időre, ha ez nem használna akkor a szolgáltatótól kell kérni, hogy eszköz csere után csinálják meg az újra regisztrációt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Hopkins_001
aktív tag
válasz Gubek-Einste #32198 üzenetére
Kábelnet. Arris modem. Pontos típust nem tudok mondani. Kinézetre ilyen.
Kíváncsiságból átvittem hozzájuk a saját xiaomi routerem,de azzal se ment,itthon lévő cisco modememmel simán megy.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Hopkins_001 #32197 üzenetére
Milyen netkapcsolat van és milyen szolgáltatói eszköz van használatban?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Hopkins_001
aktív tag
válasz Gubek-Einste #32195 üzenetére
Mit kell beírni? Xiaomi routeremmel se kellett semmit beírogatni. Tudommal a dhcp automatán kitölt mindent.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Hopkins_001 #32192 üzenetére
Az ilyen setup wizard-ot kell kell felejteni, minden szépen kézzel állíts be a net kapcsolatnak megfelelően.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
atirag
őstag
Kb 2 hete volt egy problémám egy tp-link routerhez csatlakoztatott külső hdd-vel. Mégpedig,hogy random időközönként a meghajtó neve sda1-ről sdb1-re változik. Erre választ kaptam ,hogy ez normális ha pc elveszti a kapcsolatot a hdd-vel. Vettem egy másik külső házat hátha az volt a baj. De most újra ezt produkálta.
Mit tehetnék még ez ellen? Mert mivel a media lejátszó is innen dolgozik és a torrentek is ide és innen működenk így elég idegesítő. -
Hopkins_001
aktív tag
Sziasztok! Vett egyik ismerősöm egy ds-link wdr3000n routert. Amikor elindítanám a setup wizardot akkor statikus ip-t észlel. Nekem egy xiaomi router 3-asom van ott meg dhcp-t észlel. Nálam is kipróbáltam a saját modememmel,de akkor is statikust talál. Sehogy se tudok a routerre netet varázsolni. Ilyenkor mi lehet a gond?
Nekem kell kézzel kitölteni a statikus adatokat? -
MrSealRD
veterán
válasz Gubek-Einste #32188 üzenetére
Köszi.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Hunor3
csendes tag
válasz Gubek-Einste #32186 üzenetére
Tudja az 5Ghz-t, igen.
Átraktam az 1-es csatornára, azóta királyul működik teljesen, köszi!
-
Zwitter
tag
Üdv!
Egy olyan marketing fejlesztést akartam csinálni legutóbb a szórakozóhelyen, amint üzemeltetek, hogy a Wi-Fihez csak az férjen hozzá, aki csinál egy facebook bejelentkezést (vagy bármilyen más szociális aktivitást, ami a forgalom növekedését segíti).
Facebookon volt egy lista azokról a router modellekről, amikben ez a funkció megtalálható. Két példa: ASUS RT-N18U és RT-AC68U. Utóbbi jóval combosabb példány, azt vettem meg.
Szépen összepattintottam, amit kell, firmwaret frissítettem, erre nincs benne a funkció. Mondom király. Utána néztem, és kiderült, hogy ázuszék kiszedték belőle, és csak egy bizonyos firmware verzióban van benne ez a beállítás. Ezt a verziót meg sehol sem lehet fellelni, vagy ha fel is leled, azt nem hajlandó frissíteni, mert nem a hivatalos honlapról származik... (aztán azt hiszem végül találtam egyet, ami jó, de abban sem volt benne a funkció. A vicc amúgy az, hogy itthon RT-N18U-m van, és múltkor lecsekkoltam, hogy tényleg van-e benne Facebook WiFi, és volt. Az AC18U-s sztori után meg ELTŰNT ).
Most nincs sok kedvem visszaváltani/másikat venni. Nem volt olcsó, szóval szerintem elvárhatom, hogy valahogy működésbe hozzam ezt a dolgot. Ha nem is a gyári, hanem egy custom firmware-el, csak az a baj, hogy ilyet sose csináltam. Tudni szeretném, hogy Ti mit javasoltok? Találkozott már valaki a problémával? Bármi alternatívák? Nagyon fontos lenne ezt mihamarabb megoldani.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
MrSealRD
veterán
Inkább kérdésem lenne mint gondom. A manapság kapható otthoni célra szánt routerek esetén a 4 portos switch portjai között kb 1Gbps sávszélességű csatornán van összekötve ha jól gondolom.
Csak feltételezésként ha mind a 4 portra kötök egy klienst és páronként kezdek a kliensek között másol úgy, hogy azok nem jelentenek szűk sávszélességet a kommunikáció során( kvázi végtelen adatot végtelen sebességgel képes tolni), akkor ilyen esetben mi az adat útja?
Arra gondolok hogy a switch vezérlő rendezi ezt le vagy a router processzora is terhelődik? Tehát történik ilyenkor routing? Megmarad layer 2-őn vagy layer3 forgalmazás van ilyenkor?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Topikgazda
-
ArthurShelby
addikt
válasz Hunor3 #32184 üzenetére
A laptop tudja az 5GHz-t? Mert annak is kéne tudni nemcsak a routernek.
Másrészt jó lenne megnézni valahogy az 5GHz-t is, hogy ott mi a helyzet, hogy érdemes-e beruházni (valószínűleg ott nem nagyon lesznek, de biztos ami sicher)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Gubek javasolta, hogy tegyem fel itt is a kérdésem. A lényeget itt már leírtam.
Lényeg röviden:
Közbeszerzési portálról rendelhetek csak routert vagy AP-t.
Irodába tervezünk wifi hálózatot, és vagy 2 routerrel, vagy 1 poe switchel és 2 AP-vel kellene megoldani a vezeték nélküli kapcsolatot. Lehetőség szerint a 100e huf árat nem lenne célszerű átlépni.
Segítenétek keresni megbízható eszközt?
Sajnos a kinézett Unifi UAC-LR nem kapható, de D-link, Tp-link, Mikrotik van benne (tp-linkből van a legtöbb termék, és Asusból szinte alig-alig..)
Fontos a stabil, és erős 2.4GHz, de ugyanakkor a jövőbe tekintve az 5GHz-re is szeretném felkészíteni a hálózatot (a jelenlegi laptopunk 2.4GHz-en tud csatlakozni a Wifire, de hamarosan veszünk egy újat, abba már benne van az 5GHz-es modul.)
Szimultán duál band-es eszközre van igény a vasbeton épületben. Általában 12cm a fal vastagsága, a válaszfalak 6-12 centi vastag tégla falak, csak egy vastagabb vasbeton fal van félúton válaszfalnak építve.ui. Sajnos a közbeszerzéses árak jócskán magasabbak a boltinál. Csak egy példa: a D-link dir-860L itt nettó 24ezer, a boltba bruttó 17ezer.
köszönöm. -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz kisselandras #32175 üzenetére
A szolgáltatói eszközök ilyesmit nem tudnak, saját eszköz kell erre használni, a szolgáltatói pedig modem szintre állítani.
-
hamiska
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget kérnék...
Adott egy digis kàbel net(tàrsashàz), a régi router egy tp-link wr740n, ez a mai napig műxik, de le cseréltem mert nagyon sok itthoni eszköz van ami igényli a wifit és a sok sok készüléket màr nem tudta kezelni.
Az új egy AC1750 gigabites router, beüzemeltem és minden jó volt kb két hétig, aztàn a router bejövök kapcsolat ledje nem vilàgit, mintha nem kapna jelet.
A router màs lakásban le lett tesztelve, működik, de nàlam nincs net.
Az utp kàbel 1.2.3.6 vezetéke van behúzva a lépcső hàzból , ezt kàbel testerrel ellenőriztem.
Mit kellene még àtnéznem, vagy esetleg bellítanom.
Remélem érthető amit leírtam!?
Előre is köszönöm!!!! -
kisselandras
senior tag
Sziasztok
olyan gondba vagyok hogy adott egy 20 Mbit/s internet !
router az telekomos zte !most a következő a kérdésem !
be szeretném az egyik otthoni gépet korlátozni mondjuk 2 Mbit/s lehetséges lenne valahogy?Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
gery2123
őstag
válasz ArthurShelby #32173 üzenetére
Egy wifi van a közelben az sem túl erős, illetve tényleg az a baj, hogy minden csatornán szörnyű a ping és a net sebesség is, csak a 12-13-as csatornán nem, amit ugye nem fog a tablet. Minden más okés, laptop telefon...
Csak az a furcsa, hogy eddig Tp-Link és UPC wifi is tökéletesen ment ugyanezekkel az eszközökkel. De ha haza érek akkor még végig zongorázom még egyszer a csatornákat és minden mást.
5Ghz-et nem tud a router és a tablet se sajnos..
[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
ArthurShelby
addikt
válasz gery2123 #32172 üzenetére
idézet az összefoglalóból:
"A megfelelő csatorna kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy vannak olyan kliens eszközök, amik csak az USA szabvány szerinti 1-11 csatornákat képesek használni, tehát lehetőség szerint ezek közül állítsunk be egyet."Meg kéne nézni a környezetet, hogy hány másik wifi hálózat van még a környéken, mert ha azonos, vagy közeli csatornán vannak zavarhatják a jelet. Másrészt milyen messze vagy a routertől?
Ha túl telített a környezet, lehet át kéne térni 5GHz-s wifi-re, általában az kevesebb embernek van (így nem is telített).
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
gery2123
őstag
Hali!
Vettem vasárnap egy ASUS RT-N12+ routert, amivel olyan gondom van, hogy eg yLenovo mix 8 nem látja ha auto csatornán van, illetve 11-es feletti csatornán se....
Eddig nincs is baj, mert állítottam a csatornán, azonban mindegyik csatornán nagy a pingem és nagyon ingadozó az amúgy sem acélos netVan valami megoldás, vagy vigyem vissza inkább és egy másik típusra cseréljem ki.
-- PSN_ID: GerY2123
-
krealon
veterán
válasz Raypapa #32165 üzenetére
"Az új kütyü 5GHz-es sávja, csak abban a szobában működik viszonylag stabilan, ahol a router van (Azt mondta valaki, hogy ez természetes, mert ezt nem arra találták ki, hogy falakon át működjön jól??? Ez de szar szöveg, vajon igaz?)"
Ez nem szar szoveg, ez a fizika.
Nagyobb frekvencian a levelgo jobban csillapitja a radiohullamokat. A szilard targyak pedig majdnem athatolhatatlan akadalyt jelentenek."Egy régebbi Linksys/Cisco WRT610n wifi routert lecseréltünk egy újabbra (Linksys EA6350 AC1200+.), mert gyorsítottunk a neten (DiGi 200) és kellett a nagyobb sávszélesség.
A régivel nem volt probléma DDRT-s szoftverrel ráállítottam egy viszonylag nem túl zsúfolt sávra és minden mobil eszközünkkel stabilan non-stop működött.
[...]
A 2,4GHz sáv elég zsufi, de azért működik, ám csak a Dell laptoppal,és a csájníz telefonommal ( Concorde 6500+), a párom ASUS Zenfone Selfie-je és a gyerök Huawei P8lite telefonja már elég sűrűn eldobálja a wifi jelet. "Az uj router valoszinuleg automata uzemmodban van, igy az oriasi kornyezeti zaj miatt az automata savvaltas folyton ugral a csatornak kozott, amit a kliensek valoszinuleg rosszul viselnek.
Elso korben fix csatornabeallitast javasolnek. (20 MHz csatornaszelesseg, WPA2 kodolas, AES chiper)"Mire cseréljem, amivel nem járok így pórul?"
Ha online rendeled, akkor ha nem valik be, 14 napon belul elallhatsz a vasarlastol, igy koltseghatekonyan tudod megtalalni a megfelelo eszkozt.
Vagy ha tenyleg profi vezeteknelkuli lefedettseget szeretnel, akkor Ubiquiti eszkozokkel epittetsz halozatot, erre szakosodott ceggel.
-
krealon
veterán
"Hány kapcsolatot (vezetékes+vezeték nélküli) tudnak egyszerre értelmes módon kiszolgálni az internetszolgáltatók által biztosított (jellemzően "kannás") routerek egyszerre? Azért merült fel ez a kérdés, mert megfigyeltük pár ügyfélnél, hogy néha (jellemzően munkaidőben) a belső hálózatra, kábelen kötött DVR nem elérhető távolról és/vagy nem szolgáltat képet. Munkaidő előtt vagy után tökéletesen működik, csak közben nem (mindig)."
Az otthoni, kisirodai (SoHo) eszkozok tipikusan csak parszaz egyideju kapcsolat kiszolgalasara (NAT tabla bejegyzes) vannak felkeszitve.
OpenWRT eseten ez 16k. (ROOter firmware-ben 4k-ra van korlatozva, mert ott az elsodleges internetforras a mobilinternet.)
Tobbek kozott ezert is erdemes Custom FirmWare (CFW) kompatibilis routert keresni."Melyik típusú, gyártmányú vagy árszegmensű routert érdemes felszerelni olyan helyekre, ahol ez a nagy(obb) forgalom akadályozhatja a távoli elérést?"
Ha van kello tudas, akkor peldaul Microtik iranyba erdemes elmozdulni. (Ha rendesen be van allitva, akkor csak az elektrolitkondenzatorok elettartama hatarozza meg a mukodesi idot.)
Vagy ha nagyon limitalt a koltsegvetes (pl iskola), akkor az OpenWRT kompatibilis eszkozok nyujthatnak alternativat. (Itt is hasonlo lehet a mukodesi ido mint 1 mondattal feljebb.) -
Topikgazda
-
Topikgazda
-
mezis
félisten
válasz Raypapa #32165 üzenetére
Ugyanazt a cstornát használod, mint a WRT610-en ?
Az 5GHz-en azért is jelöltek ki egy frekvencia sávot WiFi-nek, mert a 2,4GHz-en nem férnek el a jószomszédok.
Akik ezt tették, tisztában voltak az elektromágneses hullámok terjedési szokásaival....
Lehet, hogy a szomszédaidnak is hozott a nyuszi még pár WiFi routert, egeret, fülest,.... Keresgélj, hátha találsz kevésbé zavart csatornát, jobb helyet a routerednek és a sávszélességet vedd 20MHz-re.
(És a WRT610-et szedd ki a kukából, lehet, hogy lesz még annak helye a lakásban... )[ Szerkesztve ]
mezis
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
A szakik segítségét szeretném kérni, hátha van valakinek 5lete:
Egy régebbi Linksys/Cisco WRT610n wifi routert lecseréltünk egy újabbra (Linksys EA6350 AC1200+.), mert gyorsítottunk a neten (DiGi 200) és kellett a nagyobb sávszélesség.
A régivel nem volt probléma DDRT-s szoftverrel ráállítottam egy viszonylag nem túl zsúfolt sávra és minden mobil eszközünkkel stabilan non-stop működött. (Viszonylag szorosan egymás mellé épült 4 db 10 emeletes ház egyikének 2. emeletén, összesen így 260 lakás, min. 30 router befogható...)
Az új kütyü 5GHz-es sávja, csak abban a szobában működik viszonylag stabilan, ahol a router van (Azt mondta valaki, hogy ez természetes, mert ezt nem arra találták ki, hogy falakon át működjön jól??? Ez de szar szöveg, vajon igaz?)
A 2,4GHz sáv elég zsufi, de azért működik, ám csak a Dell laptoppal,és a csájníz telefonommal ( Concorde 6500+), a párom ASUS Zenfone Selfie-je és a gyerök Huawei P8lite telefonja már elég sűrűn eldobálja a wifi jelet. (A router helyiségében ritkábban 1-2 szobával arrébb, sűrűbben. 67nm lakás, max 2db 10cm-es betonfal az útban.)Miben keressem a hibát? Miért működött a 610n kifogástalanul évekig és az új miért nem képes ezt a két telefont kiszolgálni? Mire cseréljem, amivel nem járok így pórul? Pl. Az ASUS RT-AC1200G PLUS hajlandó lesz szorosabbra kötni a frigyet egy szintén ASUS zenfone selfie-vel?
Vagy vigyem vissza a routert, hogy hibás???
Köszi előre is az "építő jellegű" tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Johnyka81 #32162 üzenetére
"...ha nem lenne jelerősség,akkor az látszana a térerő ikonon..."
Windows és a térerő ikon ? Vagy annyi, vagy valami más.
A jelerősség egy dolog. De mekkora a zavar erőssége ?
Csak a WiFi AP-ket "látni" az olcsóbb (ingyenes) szoftverekkel. Egeret, fülest,..., egyéb eszközöket nem."...nem a szomszédoknak lett erősebb a wifije..."
Lehet, hogy a szomszédoknak tilos újabb WiFi-s eszközt üzembe helyezni, de attól még előfordulhat!A WiFi csatorna kiosztás, sávszélesség olyan, hogy a szomszédos csatornákon működő eszközök bőven zavarják egymást....
[ Szerkesztve ]
mezis
-
rin33
senior tag
Sziasztok, ha egy routert USA-high power konfiggal használok az legális? Mert így kb. 2x erősebb mint a magyar. (750m van ezzel áthidalva)
-
Johnyka81
csendes tag
válasz Gubek-Einste #32161 üzenetére
szerintem elég kielégítő választ adtam.. a falak anyag tégla,de ha nem lenne jelerősség,akkor az látszana a térerő ikonon.A modem 2.4ghz-es,a legfrissebb driver van rajta,legalábbis a win7 azt írja,hogy naprakész.Mellesleg megjegyzem az xp alatt is ugyanilyen beállítások voltak rajta és ott sose fordult elő ilyen,tehát nem a szomszédoknak lett erősebb a wifije... Tuti valami olyan beállítással fut a win7 alatt,ami másabb mint az xp rendszere,csak nem tudom hogy mi.Ha te tudod,szólj nyugodtan,vagy írd le milyen táblázatot vagy infót illeszek ide be?Ipconfig vagy a router szerveroldalát?
-
Topikgazda
-
Johnyka81
csendes tag
válasz Hunor3 #32158 üzenetére
egy tp-link router van használatban,alap beállításban,tehát minden automatán van,így a ip címeket is automatán osztja időközönként.A gépben pedig egy pci foglaltos tp-link csücsül.Xp alatt jól futott,tehát tuti valamit be kell állítani rajta,csak nem tudom mit.A jelerősség jó,nem hiszem,hogy ezzel lenne a probléma,továbbá a 13-as csatornán megy amit nem használnak a szomszédok,így nem hiszem,hogy bezavarna.Én arra is gondoltam,hogy valami ip ütközés lehet,rossz címet oszt ki a router és a pc nem fogadja vagy valami,sajnos ilyen szinten már nem értek hozzá.
-
Hunor3
csendes tag
Sziasztok!
Egy panel lakásban lakok, kábé 13 hotspotot látok magam körül.
2.4GHz-es Zyxel NBG4615 v2 routerem van, és elég kiszámíthatatlanul van net rajta keresztül. (kábelen keresztül viszont okés).Gyári alapbeállításokon van, firmware-t frissítettem, mi lehet a gond?
Ha vennék használtan egy 5Ghz-s TP-Link routert, az megoldaná?Választ előre is köszi:
Hunor -
Topikgazda
válasz Johnyka81 #32156 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel használod?
Milyen router van használatban?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Johnyka81
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék,tudja e valaki miért megy el időközönként a wifi-s netem,de csak az egyik számítógépen.
A többi pc és telefon is wifivel csatlakozik,de azok jók.Érdekesség még,hogy anno mikor winxp rendszer volt a gépen sose ment el.Valami konfigurációs beállítási hiba lehet?Azaz a windows7 nem úgy osztja a címeket mint a windows?A router kihúzása után általában megjavul pár napra.
Előre is köszi mindenkinek!! -
Topikgazda
válasz Benir8 #32154 üzenetére
A sok szálas torrent-ezés megfekteti a router-t, ezért ajánlott a torrent-et kábelen intézni, ott jobban bírja az ilyen jellegű terhelést.
uTorrent-ben ugyan ott kell beállítani ahol a sebesség korlátozást.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Benir8
senior tag
válasz Gubek-Einste #32126 üzenetére
A router(TP-Link Archer MR200) wifin megy, nincs semmilyen kábel. Az internet sim kártyáról megy. TP-Link webes oldalán beállítottam a sebesség korlátozást le és fel is, így mindenkinek jut 6 főre 600kb/s internet letöltés sebesség, felfelé pedig kb 100kb/s. De ha én laptopról indítok egy torrent letöltést akkor lelassul mindenkinek, pedig a torrenten is max 600kb/s-en megy, nem megy 1mb/s túl. Mit állítottam be rosszul vagy mit kellene még rajta beállítani?
"engedélyezett szálak számát is le kell mert a párhuzamos sok kapcsolat ami megfektetni a router-t."
Ez mit jelent, hol kell beállítani rajta? -
Topikgazda
-
fraba
aktív tag
válasz Gubek-Einste #32151 üzenetére
Nem kell itt nagy irodai dologra gondolni. 2-3 PC van kábelen csatlakozva meg az alkalmazottak (3-5 db) telefonjai wifin. Na most az köztudott, hogy állandóan a wifin facebookoznak, de azért annak kicsi az esélye, hogy mindig mindenki egyszerre használja a netet. Vagy már 3-4 csatlakozott eszköz után megáll az élet ezeknél az alacsony kategóriás routereknél, függetlenül attól, hogy LAN vagy WLAN illetve hogy van-e (nagy) adatforgalom az internet felől/felé?
-
Topikgazda
Nem sokat, igazság szerint a szolgáltatói eszközök alapvetően az alap otthoni igényekre jók csak, irodába semmiképpen sem ajánlott, max ha csak pár eszközt kell kiszolgálni.
Irodai használatra minimum 20-30k-s kategória kellene.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
A routerekről szeretnék kérdezni. Hány kapcsolatot (vezetékes+vezeték nélküli) tudnak egyszerre értelmes módon kiszolgálni az internetszolgáltatók által biztosított (jellemzően "kannás") routerek egyszerre? Azért merült fel ez a kérdés, mert megfigyeltük pár ügyfélnél, hogy néha (jellemzően munkaidőben) a belső hálózatra, kábelen kötött DVR nem elérhető távolról és/vagy nem szolgáltat képet. Munkaidő előtt vagy után tökéletesen működik, csak közben nem (mindig). Gondolom a 3-4-5-6 ezer forintos TP-link/D-link és társai routerek hasonló gondokkal küzdenek.
Melyik típusú, gyártmányú vagy árszegmensű routert érdemes felszerelni olyan helyekre, ahol ez a nagy(obb) forgalom akadályozhatja a távoli elérést? Vagy valami más lehet a probléma?
-
wopi
aktív tag
válasz user12 #32148 üzenetére
Kipróbáltam, de másnak sem adja azt, amit beállítok... Tekintve, hogy ez a beállítás nem a végfelhasználóknak szánt felületen érhető el, nem számítok túl sok támogatásra a szolgáltató részéről.
Akkor marad ez a megoldás, csak kicsit elegánsabbnak tűnt a routerben való beállítás. De ha nem...
Azért köszi!
Peti -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #32144 üzenetére
Másik VLAN-ban van így alapvetően nem lesz gond.
Inkább legyen jelszó.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Inviteltől egy ZTE ZXHN H168N routerem van. Egyetlen dologban kérem a segítségeteket: szeretnék az egyik eszközömnek a belső hálón fix ip-t adni. Én úgy gondolom, hogy rendben be van állítva, de mégsem azt az IP-t kapja, amit én adok neki... Mit rontok el?
A lenti beállítást már pár napja megcsináltam, természetesen többször újraindítottam az eszközöket, de a dhcp mindig más ip-t oszt, ha nincs aktív bérlet.
Köszönöm a segítséget,
Peti -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
ASUS RT AC55-U router-em van és azt kérdezném mennyire biztonságosan védi a LAN-t a létrehozott Wi-Fi-s vendéghálózat, ha letiltom benne az intranet elérést?!
Van annyira biztonságos, hogy jelszó sem feltétlenül kell hozzá?
Köszi!
-
atirag
őstag
válasz krealon #32139 üzenetére
Igen természetesen GB😊. Figyelmetelnül írtam. A system log-ot nem tudom hol találom és hogyan tudom megnézni. Ilyen szinten még nem volt szükségem tudni a router működését. Hogyan tudom kideríteni ezt?
Legelek: Igen külön szerelt és nem olyan mint mondjuk az egyben szerelt és nem bontható külső hdd-k.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz atirag #32137 üzenetére
"Egy tp-link archer c9 van egy külső házba(tiveco) helyezett azt hiszem zöld wd 512MB-os hdd."
512 GB, nem MB.
A zold WD-k az eroltetetett energiatakarekossag miatt, sokszor kuldik parkolni az olvasofejet, igy meg az is lehet, hogy nem "ebred" eleg gyorsan a HDD, hogy a router el ne veszitse a kapcsolatot.
Lehet, hogy masik HDD keret megoldja a problemat, de nincs ra garancia.
A gyari firmware System Log-ja nem ir valamit a leszakadasi esemenyrol? (OpenWRT CC es LEDE alatt mar GUID alapjan azonositja a diszkeket, particiokat a rendszer, igy ilyen jellegu problema nem fordulhatna elo.)
-
ArthurShelby
addikt
válasz atirag #32137 üzenetére
Nem tudom milyen az egybe szerelt, és a nem egybe szerelt hdd (utólag lett külső házba téve?), bár már a 512MB-os HDD-nél túl fiatalnak éreztem magam. Én csak pendrive-ban láttam 512-eset.
Nem lehet, hogy az egy 500GB-os hdd?[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
atirag
őstag
válasz krealon #32135 üzenetére
Egy tp-link archer c9 van egy külső házba(tiveco) helyezett azt hiszem zöld wd 512MB-os hdd.
A tp-link-en elvileg a legfrissebb firm van. A többit nem tudom😊
A router beállításai között nincs ilyen beállítás.Legelek: Nekem nem egybe szerelt hdd van. De ettől még lehet ez is. Már nézelődök új ház után😊
Ez amúgy is csak usb 2.0[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz atirag #32134 üzenetére
Nekem így ment tönkre a (külső tápos) vinyóm (és vesztettem adatot). Rá volt kötve a routerre, és megvolt törve valamelyik kábel (usb, vagy táp) és állandóan újra indult. És mivel 0-24-ben volt rajta, így kilehelte lelkét (persze utólag már okos vagyok, ezért szólok neked is).
-
krealon
veterán
válasz atirag #32134 üzenetére
"Mikor elkezdem használni akkor hallom,hogy felpörög a hdd. De ez nem lehet azért mert a router alvó állapotba rakja a külső hdd-t?"
De lehet.
Mivel semmi informaciom arrol, hogy
- milyen tipusu a router
- milyen firmware verzio
- milyen hdd (kulso hazba szerelt, vagy gyarilag egybeepitett)
- mi a hdd tipusszama, firmware verzioja
igy nehez kijelenteni barmit is az ugyben.Van pl a ROOter firmware GoldenOrb-nak (OpenWRT alapu) olyan verzioja, amiben a HDD-idle modul be van epitve, igy ott allithato, hogy mikor aludjon a winyo.
Egyes USB-SATA illesztok, firmware beallitastol fuggoen maguktol is kepesek lekapcsolni a HDD-t.Szoval a hibaforrasok szama jelentos.
-
krealon
veterán
válasz atirag #32132 üzenetére
"Mitől van az,hogy beállítok egy hálózati helyet amit 192.168...../sda1. És itt működik egy x ideig.
Majd egyszer csak elfelejti és csak sdb1 név alatt tudom újra csatlakoztatni a windows-ba."Attol, hogy a halozati hely tarolojaul szolgalo USB-s kulso vinyod mukodese szamara a routered nem tud elegendo aramot biztositani (leesik a feszultseg), amit a HDD lekapcsolasnak erzekel, igy leall.
Lekapcsolt allpotban keves aram kell neki, igy a feszultseg megno, amit a HDD bekapcsolaskent erzekel, es elindul es jelentkezik a routernel, hogy "hello, dumaljunk".
Mivel a regi, hibas allapothoz tartozo azonositot (sda) meg fogja a rendszer, igy egy ujabb azonosito kerul szamara kiosztasra (sdb).A megoldas, hogy a kontakthibakat megszunteted, vagy egy aktiv (sajat tappal rendelkezo) USB HUB-on keresztul csatlakoztatod a HDD-t.
-
atirag
őstag
Mitől van az,hogy beállítok egy hálózati helyet amit 192.168...../sda1. És itt működik egy x ideig.
Majd egyszer csak elfelejti és csak sdb1 név alatt tudom újra csatlakoztatni a windows-ba.
Igy a torrent sem találja és a tv sem és a media player sem. -
LeventeTe
újonc
Sziasztok Mindenkinek. Van egy kis problémán. Van egy netgear wnr3500lU routerem ami gyakorlatilag tüzfalként funkcionál. OpenWrt fut rajta, ami be van állítva elég részletesen a tüzfal. Erre csatlakozik fel egy TP-link AC-1200-as, ami switchként funkcionál. No már most. A netgear már korábban is,( a gyári szoftverével is), megcsinálta, hogy elhajította, vagy csak szaggatva továbította a netet. (Azért hüztam fel rá az OpenWrt-t. ) Nézegettem az OpenWrt-t, resteltem, újra állítottam a PPPoP-t, de semmi. A belső hálózatot látja, pingelni lehet, de a bejövő net, az halott rajta. A kérdés. Dobjam ki, vagy nézzek meg még valamint az OpenWrt-ben?
A tudósoknak még nem sikerült értelmes életet találni a Földön.
-
meci77
tag
Sziasztok!
Kültérre szeretnék helyezni egy routert, a teraszon lenne, tető alatt, tehát víz nem éri(elméletileg! ).
A kérdés, hogy ki fog-e nyiffanni, mivel télen-nyáron kint lesz ugye... Esetleg veszek körömlakkot, és lekenem mindenhol a NYÁK-ot (plusz szilika-géles zsákokat is bele tudnék tenni). A kiszemelt példány egy TP-LINK Archer C7 AC1750. Szívesen kísérletezek, de élből nem szívesen vágnám ki az "udvarra" az eszközt.köszi előre is!
-
Topikgazda
válasz Benir8 #32125 üzenetére
A router-re kábelen vagy wifi-n csatlakozol?
Nem elég csak a sebességet lekorlátorni a torrent-nél, az engedélyezett szálak számát is le kell mert a párhuzamos sok kapcsolat ami megfektetni a router-t.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Benir8
senior tag
válasz csabyka666 #32121 üzenetére
A feltöltést is le korlátoztam.
(#32124) Gubek-Einste
Pontosan erről a routerről lenne: TP-Link Archer MR200.
Mobilnetről megy az internet, és így csatlakozunk rá 6 fővel.
3. kérdésre nem értem. Torrent megy a lekorlátozott sebességgel, nem a maximális sebeséget használja ki.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
xpimpix
csendes tag
Kábelen használom 95% százalékban kb, a maradék meg 5Ghz. Tesóm használja csak 2,4 GHz, mert neki csak azt tudja a laptopja ( hát ő így járt.. ) . Rendben, mérek majd úgy is
legelek : 5GHz xiaomi telót meg ASUS notebookot használok, szerencsére egyiknek se jelent problémát ez a csatorna.
Köszönöm a segítségeteket: Gubek-Einste , legelek , mezis
-
mezis
félisten
válasz xpimpix #32117 üzenetére
Vannak a 2,4GHz-es sávban elegen és elég erősen ahhoz, hogy bizonytalan, lassú legyen a kapcsolatod.
Amit lehet, azt az 5GHz-en, UTP kábellel, a WR941-nek meg próbálj alkalmasabb helyet addig is, amíg ki nem tapétázod ALU fóliával a lakásod. (Lent is, fent is ! )Ilyen "mérést" célszerű készíteni a WR941 antennáinak helyén is (kikapcsolt WR941 mellett).
[ Szerkesztve ]
mezis
-
csabyka666
veterán
válasz Benir8 #32120 üzenetére
Üdv!
Nem lehet, hogy a torrent akkora feltöltést generál, hogy az lassítja be a többieket? Célszerű a feltöltésre is megadni egy korlátot ilyenkor, mármint magában a torrent kliensben.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy routerem amin le van korlátozva a sebességen, így 6 főre jut 600kb/s net ami mindekinek elég, és gyors is a net. De ha éppen én torentezek akkor lelassul mindenkinek, miért van ez? Mit állítottam be rosszul? -
ArthurShelby
addikt
Mondjuk nem minden készülék tudja a 149-es csatornát az 5GHz-n. Pl nálunk a samsung telefonok nem tudják (csak a lejjebbieket). Az európai routerek általában csak 112-ig tudják a csatornát (hivatalos fw-vel), afölött az már amerikai szabvány.
-
Topikgazda
Elég lett volna az inSSIDer is, az Acrylic-ből pedig ugyan olyan kellett volna mint amilyet az inSSIDer-ből is linkeltél.
Szép tiszta az 5 GHz sáv, itt nincs is gond, 2,4 GHz használatban van?
-
xpimpix
csendes tag
Sziasztok!
Én DIGI netes vagyok és már egy jó ideje ha komolyan le van terhelve a hálózat akkor először is kis megszakadások (1-2mp) utána kb 20-30 percenként pedig ledobja a netet. A probléma bejelentése óta már 3-szor jöttek ki a szerelők, akik azt mondták először hogy központi hiba, utoljára meg azt, hogy ez a router hibája ( annak ellenére, hogy ők is úgy tesztelték a hálózatot, hogy közvetlen a bejövő kábelre kötötték a laptopjukat és nem a routeren keresztül és így is előfordultak megszakadások.. )
Ennek ellenére viszont megmutatták, hogy amikor közvetlenül a bejövő kábelre kötik a laptopot folyamatosan 1ms ping volt mérhető, amikor viszont a routeren keresztül, de kábellel (NEM wifin) mérték, akkor 30-60ms volt általában és néha még 150ms környékére is felugrott.
Erre a szerelők azt mondták, hogy na ez okoz minden problémát, hogy ez a router hibás és hogy vigyem vissza. A routerem egy Xiaomi WIFI Router 3, ami kb 1-2 hónapja van használatban.
A kérdésem az lenne, hogy vajon tényleg ez okozza a hálózat megszakadását, illetve, hogy erre vajon vonatkozik-e a router garanciája?Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett a leírás, a segítséget előre is köszönöm!
-
user12
őstag
válasz #22718208 #32113 üzenetére
Én arra a lehetőségre tudok gondolni, hogy anno elszállt benne valami tápáramkör vagy a routing funkciókat kezelő SoC kapott sokkot - és amíg switch-ként használtad ez alig vagy egyáltalán nem volt használatban, így nem is tűnt fel, hogy hibás.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
törölt tag
Sziasztok.
Van egy Tplink TL WR841ND V8 routerem.
Évekkel ezelőtt egy viharos napon megadta magát. Fagyott és lassú lett.
Nehezen rátoltam egy gyári szoftot és elkezdtem használni switch -ként. Semmi baja nem volt gyors ,stabil volt a wifi (is).Most azonban úgy alakult hogy a telekomos HGW -ben lett egy PPPoE passtrough bekapcsolva ,ezáltal használva lett a Wan port PPPoE módban a tp linkben. Ahogy ezt megcsináltam lényegében azóta szakadozik lassú a wifi. Van amelyik telefont eldobálja és van amelyiket nem dobja el ,de nincs adat átvitel sem.
Érdemes vele foglalkozni, vagy esetleg dd wtr - t feldobni? Nem értem eddig miért volt jó a wifi. Miért lett ilyen rossz...? Hiszen az a vihar/áram ingadozás pár éve volt.
Olvasom hogy ajánlott kategóriában is benne van itt az oldalon. Félek , hogy ha veszek pl. egy ugyanilyet (persze újat) akkor esetleg az is hasonlókat produkál.
Kedves szakik!
Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
-
mezis
félisten
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #32109 üzenetére
Ha nem világít a port led-je, akkor még az is lehet, hogy megdöglött a switch része. Esetleg megpróbálhatod fix ip beállítással, bár sok esélyt így nem látok rá. 192.168.0.x vagy 192.168.1.x Pingelni a router ip címét gondoltam 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1, ehhez nem szükséges átjáró, csak ip cím és alhálózati maszk. Ha félbemaradt fw flashelés lenne emögött, akkor szerintem a reset-re sem reagálna semmit. Ha minden kötél szakad, még soros porton lehet próbálkozni vele.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #32108 üzenetére
Üdv!
Köszi a választ!
Próbáltam kábellel elérni mindegyik LAN porton. A kábelt bedugva egyik port ledje sem világít, viszont a Windows jelzi, hogy van valami a kábel végén - sárga háromszög jelenik meg a hálózatoknál. IP automatikusra állítva, de nem kapok IP-t az eszköztől, csak a standard 169...stb. címet dobja be, amint rádugom a routert.
Pingelést nem próbáltam, de ha nem lát átjárót, akkor hogy érted, melyik címet pingeljem?
WiFi SSID-t nem ad, ha a dedikált WiFi gombot nyomkodom, akkor sem történik semmi.Lehet, hogy DDWRT-t akartak rátenni, csak valami probléma adódott a folyamat közben?
Hogyan tovább?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #32107 üzenetére
Szia!
Ha reagál a reset-re, akkor elvileg működik rajta az fw.
- Kábellel próbálod elérni?
- A géped hálózati adaptere automatikus ip cím beállításon van?
- Pingelésre nem válaszol?
- WiFi SSID-t sem sugároz? -
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Segítségre lenne szükségem. TP-Link TL-WR941ND router bekapcsolás után power led világít, és itt megáll, valószínűleg nem indul rajra a firmware. Reset gombot hosszan nyomva a WPS világítani kezd, majd az összes led felvillan, de aztán ugyanúgy csak a power világít.
A belseje szemrevételezéssel rendben van.Így érkezett hozzám, lehet, hogy flash közben szállt el, de csak tipp. Van rá valami mód, hogy a gyári firmware visszakerüljön rá?
Köszi a segítséget előre is!
-
Topikgazda
válasz Johnny0004 #32103 üzenetére
Alapvetően a D-Link DIR-842 a T miatt terjedt el, ő adja ezt a gigabites netje mellé 1 forintért, egyedi firmware van rajta (szerencsére úgy tűnik nem herélt).
-
woodworm
veterán
válasz Johnny0004 #32103 üzenetére
Szerintem pppoe alatt ez sem túl acélos. A Milyen routert? topik összefoglalójában felsoroltakra koncentrálj elsősorban, ha kérdésed van ott jobban otthon van a téma.
-
Johnny0004
tag
Még egy kérdés, honnan tudom pl. EZ jó e?
-
Johnny0004
tag
válasz Gubek-Einste #32101 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
Topikgazda
válasz Johnny0004 #32100 üzenetére
8-900 Mbps-nél már ingadozhat a sebesség a terheléstől függően.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- ASUS notebook topic
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Total Commander
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest