- Mozilla Firefox
- OpenWRT topic
- Windows 10
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XPEnology
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Direct One (műholdas és online TV)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz flash- #14531 üzenetére
Hogy ez a nyüves Occam a borotvájával mindig eltalálja Persze, ha ez a lemez volt az intro a DT-hez, akkor nem csodálom, hogy megragadt, van rajta bőven, amit szeretni lehet, bár gyenge pontokban sem szűkölködik. Nyilván engem pont az ellenkező irányba befolyásol, hogy sokkal többet vártam, úgyhogy élesebben kiállnak a hibák, mintha csak betévedtem volna a lemezboltba, megtetszik, megveszem, és mondjuk a Dance of Eternity-től lerakom a hajam
Nem akarok nagyon beleállni a lemezbe, de pár dolgot feldobok, hogy ne csak a levegőbe menjenek a "gyengeségek":
- Az egész koncept-album dolog remek ötlet volt kommerciálisan, sokkal kevésbé művészileg, mert nem volt semmi olyan mondanivalójuk, amit egy lemezben kellene elmesélni - ezért feldolgoztak egy B-kategóriás thrillert. Most ezt összeveted egy OP: Mindcrime-mal, vagy egy A Pleasant Shade of Gray-jel - kiütés az első menet második percében. De jobban működnek konceptként az Ayreon-lemezek (pl. Universal Migrator), vagy akár a Symphony-X New Mythology-ja is (pedig ez utóbbi szintén erősen annak a jegyében készült, hogy "vezető státuszú prog bandaként kell koncept album"). Végül fan service jelleggel ráerőszakolták a dologra a Metropolis-tematikát, és kész is volt az auto-toplistás koncepció - ami be is jött.
- Kiderült, hogy a rossz balladákért a FII-n nem (csak) Sherinian a felelős
- A zene minősége ingadozó, ráadásul még a FII-n működő alapszabály (7 percnél több = jó) sem működik - a hosszú nóták mindegyike pár perccel túl van írva (a BTL 11-gyel ). Ráadásul az album központjában ücsörgő Home vezető riffjét átemelték máshonnan (Tool: 46&2), amit őszintén szólva azóta sem értek - bár úgy tűnt a nyilatkozatokból, hogy ezzel tisztában vannak és nem aggasztja őket.És hogy ne csak a negatívumok legyenek - ha a lemez nagy része olyan lenne, mint a Fatal Tragedy és a Dance of Eternity, akkor sokkal rövidebb lenne ez az eszmecsere A Home és a Finally Free is idetartozna, ha rövidebbek lennének pár perccel - az utóbbi különösen pozitív meglepetés volt, mert az össze-vissza dramaturgia után egy koherens, erős drámai befejezést ad a lemeznek.
És úgy általában az egész DT-diszkográfia kapcsán - onnan indult a téma hogy a lemezeik nagy része színvonalas, de (számomra) nem túl érdekes. Számos prog bandát és lemezt fel lehet sorolni, akiket sokkal jobb hallgatni, mint a Rudess-era DT-t - de nem feltétlen jobbak objektív(ebb) zenei mércével mérve, sőt, valószínűleg épp ellenkezőleg. Viszont én meg nem vagyok zeneesztéta
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest