-
IT café
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz cappa72 #11186 üzenetére
2024.08.01-től fix kedvezményes rendszer lépett életbe, megszűnt az aktuális időjárást lekövető kiosztás. Minden hónapra adott hőmennyiség jár, napi szinten ez a mennyiség osztva a hónap napjainak számával.
Megszűnt a különbség a csak fűtéses és a vegyes felhasználók között, mindenkire ez az egy táblázat vonatkozik. (Az fht-nak eztán csak a becslésben lesz szerepe.)
Tehát most már elő lehet venni az "oszd el 30-cal" kezdetű számolási módot. Ha valaki mondjuk 20-i diktálós, akkor az előző hónapra járó mennyiségnek kapja a 10 v. 11 napra járó részét, plusz az aktuális hónapra járónak a 20 napra eső részét. (És ez most már teljesen független lesz attól, hogy hideg van, vagy meleg.) -
Calogero
addikt
válasz Doki16 #11050 üzenetére
Adategyeztetés is meg volt.?
Next Appban pontosan ugyanazok az adatokkal vagy regisztrálva, mint ami a E.onos szerződésben szerepel. Mindenféle eltérés hibát okoz, hiányzó harmadik név, kis-nagy betű különbség, dr. jelzés után van, vagy nincs pontEzeknek az adatoknak kell teljeskörűen megegyezniük.
Név
Anyja neve
Születési hely
Születési dátumAz ügyintézőnek nem volt igaza, hogy ez így működik.
adategyeztetést ezen a számon lehet kérni 06-1-999-9650, 8-18 óra között jelezheted a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
E.onnak csak a havit nem lehet diktálni.
Ha az elosztód az E.on, akkor az éves leolvasást fényképpel diktálhatod, az E.on megfelelő applikáció segítségével, és nem kell várnod a leolvasót.Nálam az Opusz Titász az elosztó. okt 22-27 közt kellett volna jönni-e leolvasni az órát, de nem jött. Szabin van, jövő héten meg konferencián lesz a leolvasó. Így majd kéthavi időszak lesz elszámolva a számlában 09.26-11.xx
Gézengúz : Éves leolvasáskor nem lehet diktálni.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Igen így kell számolni.
De ez a oldal segít a számolásban : [link]A kedvezményes gázt minden felhasználó augusztus 1 - július 31 között használhatja fel.
Diktálás esetén az MVM-nél mindig elszámoló számla készül, és ezért nézi a korábbi befizetéséket.Ha a következő hónapban a kedvezményes kereten belül maradsz, akkor megnézik hogy eddig mennyit fizettél be, és amit most 8 szoros áron befizettél azt korrigálják kedvezményes árra. Így előfordulhat, hogy majd 0-as számlát is fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz hodostamas #10748 üzenetére
Applikációban:
Számláim menüpont -> Egyenleg - > Folyószámla- kimutatás -> Részletes kimutatás (Tovább) -> Dátum 2024.08.01- -> igénylés elküldése (24 órán belül kapod meg
e-mailben)Online felület:
Számláim menüpont -> Egyenleg - > Folyószámla- kimutatás -> Részletes kimutatás (Tovább) -> Dátum 2024.08.01- (ekkor azonnal letudod tölteni pdf-be) -
Calogero
addikt
válasz hodostamas #10743 üzenetére
Így most augusztusra mit mutat a folyószámla egyenleged?
-
Calogero
addikt
válasz hodostamas #10734 üzenetére
Ameddig nincs számla addig nem is fognak semmit beszedni. Nézd meg a hiába van az appban a fizetni valód, a folyószámla egyenleged 0 Ft.
-
Calogero
addikt
válasz User_2 #10718 üzenetére
2024.08.01-től fix kedvezményes rendszer lépett életbe, megszűnt az aktuális időjárást lekövető kiosztás. Minden hónapra adott hőmennyiség jár, napi szinten ez a mennyiség osztva a hónap napjainak számával.
Megszűnt a különbség a csak fűtéses és a vegyes felhasználók között, mindenkire ez az egy táblázat vonatkozik. (Az fht-nak eztán csak a becslésben lesz szerepe.)
Tehát mostmár elő lehet venni az "oszd el 30-cal" kezdetű számolási módot. Ha valaki mondjuk 20-i diktálós, akkor az előző hónapra járó mennyiségnek kapja a 10 v. 11 napra járó részét, plusz az aktuális hónapra járónak a 20 napra eső részét. (És ez mos tmár teljesen független lesz attól, hogy hideg van, vagy meleg.) -
Calogero
addikt
válasz #00286064 #10705 üzenetére
Fiók mindenképp létrejött magától?
Ha van gáz szolgáltatásod, akkor nem kell új fiók
Új fogyasztási helyként jelenik meg.
Lesz egy MVM fiókód és két felhasználási helyed.
Nálam nem volt elírás, és amikor beléptem a fiókomba, akkor automatikusan megjelentek az árammal kapcsolatos felhasználási helyeim ( [link] )
Ha nem jelent meg akkor 06-1-999-9650 telefonszámot 8-18 óra között jelezheted a problémát.Ha még nem volt MVM fiókod, akkor regisztrálni kell, és kézzel hozzáadni a felhasználási helyet. Ezeknek az adatoknak kell teljeskörűen megegyezniük.
Név
Anyja neve
Születési hely
Születési dátumEltérés esetén a kézi hozzárendelés is elakad, a fenti telefonszámon segítenek.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz Drótszamár #10655 üzenetére
Ha augusztusban 10 m3-t használsz el, akkor a megmaradt 8 m3-t tovább görgeted Szeptemberre, 37m3+8m3 lesz a kedvezményes.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Nekem is jött számla, csak az óraállások nem voltak jó rajta. Az utolsó (2023.11.hó) éves leolvasás óraálláshoz becsültek hozzá a fogyasztást. Azt mondják diktálás után majd korrigálják. Most diktáltam, és várom hogy mi lesz a számlán. Vajon a ~ 1500kwh fogyasztást fogják majd kiszámlázni?
-
Calogero
addikt
Változott a számlázás gáz esetén, diktálósakat és a hőmérsékletfüggő részszámlásokat érinti első sorban.
2024. augusztus 1-jétől a kedvezmény megosztása rögzített mennyiségekkel történik.
A 63.645 MJ éves kedvezményes gázmennyiség rögzített megosztása 2024. augusztus 1-jétől kerekített értékekkel. A fűtőértékek közt jelentős eltérés lehet, az adott felhasználási hely gázellátásának pontos fűtőértéke az mvmnext.hu/foldgaz/Gazminoseg oldalon található.Az adott számlában elszámolt időszakon belül meg kell nézni, hogy melyik hónapból hány nap szerepel az elszámolásban, így lehet megállapítani a napi kedvezmények összegét.
A 2024. augusztus 1-je előtti fogyasztásnál, ami tehát még az előző kedvezményes évben volt, természetesen a korábban érvényes, tényleges napi hőmérsékleten alapuló jelleggörbe alapján osztjuk el a kedvezményt.
Az éves kedvezménykeretből semmi nem veszhet el, és az is látható, hogy a fűtési szezon elindultával nőni kezd a számlákban elszámolt kedvezményes mennyiség.A fentiek szerint állítunk ki hőmérsékletfüggő részszámlát azon ügyfeleknek is, akik havi diktálást vállaltak, de a diktálási időszakban nem érkezett be a mérőállásuk.
A 2024. augusztus 1-jétől bevezetett, új kedvezménykiosztási módszernek köszönhetően az időjárás már nincs befolyással arra, hogy az egyes időszakokra mennyi rezsicsökkentett árú gázmennyiség jut.
Tehát ha például szeptember olyan hideg lesz idén, mint pl 2022-ben volt, akkor is fixen 37m3 lesz a kedvezményes gáz. (a régi rendszerben 2022-ben 60m3 volt a kedvezményes gázmennyiség)
-
Calogero
addikt
válasz Borisz76 #10606 üzenetére
Én már az E.ON oldalára nem tudok belépni. Július első 2 hete volt az átállási idő. Elvileg 07.15-től már az új rendszernek működnie kellene, de ezt az MVM-nél soha nem lehet tudni.
06-1-999-9650 telefonszámot 8-18 óra között jelezheted a problémát. Ehhez kell majd az utolsó E.ON-os számla. -
Calogero
addikt
válasz Zozzant #10596 üzenetére
Ezeknek az adatoknak kell teljeskörűen megegyezniük.
Név
Anyja neve
Születési hely
Születési dátumAz egyeztetést te is megtudod csinálni.
Ezeket az adatokat megtudod nézni MVM online felületén Profilom, személyes adataimnál.
Majd előveszed az EON-os szerződésedet amit szerződés kötéskor kaptál és azon megnézni ugyanezeket adatokat. Ha ez nincs meg neked akkor kell adategyeztetést kérni.Mamám szerződése azért nem jelent meg, mert 2 éve, amikor a nevére került a villanyóra, akkor az édesanya keresztnevét kisbetűvel írták. Kértem a javítását, utána már jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz Zozzant #10593 üzenetére
Nézd, meg az EONos szerződésedet, hogy ott minden adat ugyan úgy van-e rögzítve, mint ahogy a MVM-nél a regisztrációnál megadtál. Minden eltérés számít, kis-nagybetű, harmadik név, vagy tudományos fokozat hiánya.
Ha nincs meg a EONos szerződés akkor k érj adategyeztetést [link]
Vagy 06-1-999-9650 telefonszámot 8-18 óra között jelezheted a problémát. Ehhez kell majd az utolsó EONos számla. -
Calogero
addikt
válasz Aranypatkány #10590 üzenetére
Pontosan ugyanúgy adtad meg az adatokat a regisztrációnál mint ahogy az e.on szerződésen van. (kis-nagy betű különbség is számít).
Így tudsz adategyeztetést kérni: [link] -
Calogero
addikt
válasz Donki Hóte #10578 üzenetére
Én a hónap elején tudtam vele diktálni, két szerződésnél is.
Először nekem is jött ilyen üzenet.Nálam a mostani belépésnél ez jelent meg
Megvannak a régi óraállások, kivéve amit júliusban diktáltam, tehát hiába írta sikeresnek, azok nem került rögzítésre.
A számlák is megvannak, igaz csak az összegek vannak felsorolva, de mindegyikre azt írja, hogy fizetendő. A letöltésnél az írja, hogy nem készült még számla (e-számlás vagyok)[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Akinek az átállási időszakban kell diktálni villany-t az itt megteheti : [link]
-
Calogero
addikt
válasz Borisz76 #10517 üzenetére
Ez a számla nem 30 napra szól, csak 15 napra.
A számlázó rendszer rosszul kezeli a csonka hónapokat. A rendszer úgy vette hogy 15 napra használtál el 140m3-t.
A következő havi számla már jó lesz.Két dolgot tehetsz:
1. Befizeted ezt a számlát és a többletet éves elszámoláskor beszámítják.
2. Kéred a számla arányosítását az ügyfélszolgálaton. -
Calogero
addikt
válasz koko52 #10032 üzenetére
Az hogy cégek és a közintézmények mit kaptak a nyakukba erre egy példa.
Munkahelyemen a fűtés távhő
2021 éves költség 7,5 millió + 5% Áfa
2022 csak a decemberi fűtés 12,3 millió+ 5% áfa (és itt már vissza volt véve a fűtés 18 fokra a kormány kérésére)Villany
2021 éves költség 12 millió+27% áfa
2022 éves költség 33 millió+27% áfa[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz balojazz #9932 üzenetére
Semmi változás nem volt a környezetben. A termosztát úgy van beállítva hogy 6:00-15:00: 18 fok, a többi időben pedig 21 fok.
Novemberben volt 2 hét covid, így akkor nem volt visszavétel 18 fokra, csak 21 fok ment egésznapIdén Debrecenben érzetre is meleg volt. Idén még decemberben sepertem a falevelet, 2022-ben már november közepén lejött a fáról mind.
-
Calogero
addikt
Villany
Akinek az Opus Titász az elosztója, és mostanában volt az éves leolvasás, ti kapott, már számlát? Már azóta volt normális diktálás is, és annak sem jött meg a számlája még -
-
Calogero
addikt
-
Calogero
addikt
Debrecen 67nm-es 7.emeleti panel (műanyag ablakok, nincs szigetelés 1984-es)
Fűtés:
- Alapdíj: 4,98 kW - 3785
- Hődíj : 1,74 GJ - 5033Melegvíz:
- Alapdíj : 515 Ft
- Hődíj : 2m3: 1360 Ft
- Hidegvíz: 2m3: 1015 FtBruttó : 11 710 Ft
Azért írtam a várost mert országosan nem egységesek az árak.
-
Calogero
addikt
A Facebook gázos csoportjában találtam, még tesztelés alatt van: [link]
-
Calogero
addikt
-
Calogero
addikt
válasz leslieke #8012 üzenetére
A diktálos viszont figyeljen, hogy a diktálását a rendszer Ciklikus leolvasásnak rögzítse.
Mert ha nem így kerül be akkor olyan mint ha nem diktált volna, és 2 hibás diktálás után átrakják hőmérséklet függősre.Ha a diktálás időszaka egybeesik a mostani rendkívüli diktálással, akkor a diktálást először közbenső leolvasás, elszámolás nélküliként rögzíti a rendszer.
-
Calogero
addikt
válasz Donki Hóte #7897 üzenetére
Az MVM Online felülete és az Applikációja nem ér semmit. Ha biztosra akarsz menni akkor telefon, vagy ügyfélkapun keresztül kell beállíttatni. Én az utóbbin keresztül állítottam be, ott nem az éves fogyasztást kérik be, hanem hogy havonta mennyi legyen a havi mennyiség.
-
Calogero
addikt
válasz cappa72 #7528 üzenetére
A mai kormányinfón az volt hogy decemberig nem nyúlnak a rezsiszabályokhoz egyenlőre
Donki Hóte: Mennyi az előre menőd?
-
Calogero
addikt
válasz Frankie50 #7472 üzenetére
2023.02.19.-2023.03.18. Ez 28 napos időszak. ezért jár kevesebb kedvezmény
Egyenletes részszámlánál nem az összeg fix, hanem a fogyasztás mértéke
Az egy napra jutó kedvezményes mennyiség 174,35 MJ
28 napos időszakra: 4882 MJ kedvezményes a fölötti rész piaci
30 napos időszakra: 5230 MJ kedvezményes a fölötti rész piaci
31 napos időszakra: 5405 MJ kedvezményes a fölötti rész piaciAz én esetem, nálam egyenletes részszámla 144m3 van állítva ami 4998MJ
Így a mostani számlám I. kategória 4882 MJ + Piaci 116 MJ Bruttó 18 183 Ft
Előző számlám I. kategória 4998 MJ Bruttó 15 978 Ft[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
[link]
2024-től jöhet a víznél is a piaci ár... -
Calogero
addikt
válasz tom120514 #7312 üzenetére
Ezért hanyagolom az Appot vagy a Online felületüket. Telefonon bejelentett átálláskor legalább kérnek egy aktuális óraállást, nem pedig az előző év fogyasztását figyelembe véve jelleggörbe becsülnek egyet (ami mindig több mint a valós)
Telefonon javítani fogják a számládat, az enyémet is javították.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
A havi fogyasztást mi alapján 150-re te vetted le? Fogyasztás is csökkent?
Elszámolásnál nem a köb méreteket minuszolják a fogyasztásból, hanem csak a befizetések összegét.Nézmeg az fogyasztásod 2495 köb méter árát. És abból vonogasd ki a részszámlákban kifizet gáz árakat.
-
Calogero
addikt
Debreceni vízmű
Alapdíj víz: 117 Ft/hó
Vízdíj: 280Ft/m3
Alapdíj: szennyvíz: 117 Ft/hó
Szennyvíz: 222 Ft/m3
Áthárított vízterhelési díj 5 Ft/m3 -
-
Calogero
addikt
Adott egy 60nm tégla családi ház, ami még nincs szigetelve. Csak az ablakok lettek kicserélve. Radiátoros fűtés kondenzációs gázkazánnal. Azt szeretném kérdezni, hogyan járok jobban, ha fixen 22 fokon megy a kazán, vagy ha elmegyünk otthonról akkor vegyük vissza 20 fokra? (6:00- 16:00 munkába vagyunk)
-
Calogero
addikt
Az én kazánom papírja ezt írja
"Mivel a víz keménységének és összetételének köszönhetően sokszor előfordul, hogy a tárolóban lévő vízben elszaporodnak a káros baktériumok, így a víz szaga meglehetősen kellemetlenné válik, ezért A RECUPERA DGT NOx 24S, ha a tárolóból nem történik meleg víz elvétel egy héten keresztül, akkor felfűti magát 80°C-ra, hogy benne az összes baktérium elpusztuljon."
-
Calogero
addikt
-
Calogero
addikt
Sikerült elérnem Őket telefonon.
Átállás után hiába állítottam be az applikációban vagy online felületen a 143m3, azt a rendszerük nem érzékeli, és hasra csapásra beálította a rendszer 219m3-t. Most beállították a jó m3-t, de szóltak, hogy decemberben a rendszer újra átfogja állítani, de akkor már elvileg én is vissza tudom majd állítani a jóra.
A számlát rontották, majd készül az új ami 17 000 Ft lesz nem, majdnem 70 000 Ft.
Jah és most nézték a 09.05. napon írt e-mailt is, amiben a profil ellenőrzést kértem és meg erősítették, hogy vegyesben vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Vegyes profilba vagyok
A vegyes profil azt jelenti, hogy az ügyfél a szerződése alapján a gázt vegyesen használja fűtésre, főzéshez és vízmelegítéshez.
A fűtési profilt pedig akkor alkalmazza a szolgáltató, ha a szerződés szerint a gázt az ügyfél csak fűtéshez használja.
A lineáris gázfelhasználásnál csak főzés van, egyenletes felhasználással az év során.Miért legyek Lineáris ha fűtök is vele meg a meleg viz is a gázzal megy?
-
Calogero
addikt
válasz Soulfly842 #5245 üzenetére
Az első két évben még nem volt asszony.... Sikerült egy fázózast kifogni
2019 meg csak 10 hónap -
Calogero
addikt
Egyenletes általányra tértem át, nem a hőmérséklet függőre. vissza is igazolta a rendszer. Bekérték az óraállást augusztus végén. Meg is kaptam 3 m3-ről a számlát. És abban a nyugiban voltam, hogy a havi beállított 143-ról kapom majd a számlát, erre 219-et állapítottak meg. Azt hogy ez hogy jött ki nekik azt passzolom.
Fogyasztásaim:
2019: 962 m3
2020: 1171 m3
2021: 1520 m3
2022 augusztusig: 932 m3 -
Calogero
addikt
válasz N.otorious #5235 üzenetére
Akkor tértem át diktálósról és akkor bekérték az óraállást
-
Calogero
addikt
Megjött az első átalány számlám.... 67 342 Ft
1530 éves fogyasztásra (eddig ez volt a legtöbb) 219 m3 állapítottak meg. Az applikáció
szerint az aktuális beállított havi mennyiség 143 m3[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Akik egyszerre több számlát kapnak az MVM-től, a feltüntetett határidőn túl december 15-ig kamatmentesen halasztva is fizethetnek, és részletfizetést is igényelhetnek – jelentette be az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. kedden.
-
Calogero
addikt
Nekem decemberben van az elszámoló számlám. (éves leolvasás), de szeptemberben simán engedte átállítani diktálósról átalányra, valamint engedte a részszámla beállítását. Októberben már nem is kért diktálást tőlem a rendszer.
Augusztusban is próbáltam, akkor még nem engedte jött az a szöveg amit beírtál.
-
Calogero
addikt
válasz Soulfly842 #4879 üzenetére
Ha 1 órán belül sikerül elérni őket az már jónak számít
-
Calogero
addikt
válasz norbertoth #4865 üzenetére
október 1-jétől az átlagfogyasztás feletti lakossági piaci ár kevesebb mint 1 forinttal lesz magasabb megajoule-onként az eddiginél. Az alig egyforintos árváltozás csak azokat a földgázügyfeleket érinti, akiknek a fogyasztása meghaladja az átlagfogyasztást.
Az árakat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozta meg két lépcsőben. 2022. augusztus 1. és 2022. szeptember 30. között 21,416 Ft/MJ, míg 2022. október 1. és 2022. december 31. között 22,002 Ft/MJ a földgáz lakossági piaci ára.
-
Calogero
addikt
válasz norbertoth #4855 üzenetére
Azért lehet most diktálni, mert októbertől 1-ól emelik a gáz árát. (piaci)
-
Calogero
addikt
A fizetési határidőt is előrébb hozták. Mamám most kapta meg a számlát, a fizetési határidő 10.10. A nyugdíj 12.-én jön.
-
Calogero
addikt
válasz BlackJack21 #4790 üzenetére
És 08.27.e előtt is 0 van?
A számla csak 08.13.ig szól -
Calogero
addikt
válasz Donki Hóte #4777 üzenetére
Én a linken lekérdeztem 2018.01.05-től (ekkor kötöttem szerződést),és végig 1-es értéket vannak nálam a nyári hónapokban.
Tehát én valamiért kimaradtam az átállításból (ha tényleg volt ilyen)
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Én is megnéztem a linket. Ha a táblázat utolsó sorában a nyári hónapoknál 1 szerepel akkor az melyik profil lehet?
Most tértem át egyenletes átalány fizetésre...
-
Calogero
addikt
Édesanyámék a 7.emeleten laknak, körbe vannak fűtve. Az ablakok cserélve vannak és a panel közötti hézagok újra szigetelve 2009-ben. ( de a maga a háztömb nincs szigetelve) 2008 óta van mért fűtés. 2010-óta a radiátorok 0-ra van állítva és 0 a fogyasztás, csak az átmenő csövek adják a meleget. Így is 22-23 fok van odabent.
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Lolita kód
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...