-
IT café
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
313313
addikt
válasz fausto #11434 üzenetére
Meszei piruttya Hajdu, 120 liter bőven elég.
Az Arisztonok és társai csicsák gariidő+2-3-6 hó és tönkre mennek...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
titán
Itt nem az elfelejtés a probléma. Az "okos" bojler csak akkor tud "okos" bojlerként üzemelni, ha folyamatosan áram alatt van. Amúgy szerintem három főnek kellene egy 120 literes bojler, abból is hajdut raknék az alkatrész ellátottság/hozzáértés miatt. Érdemes lenne körüljárni a kerámia fűtőszálasat, már a nem okosból is lehet kapni olyat (HAJDU Z C ErP sorozat).
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Okosbojlert ne rakass éjszakaira (legalábbis olyat, amin az okosfunkciók nem kikapcsolhatók és nem tud butabojlerként működni, nappalira meg ne rakd, mert drága lesz, ha rezsilimit fölé mész, akkor meg különösen ). De 3 emberre én a tuti kedvéért inkább raknék nagyobbat. Pont itt, pont én voltam, aki teli szájjal, hogy 3 emberre elég a 80 literes bojler. Utána felkerült a napelem, jöttek órát cserélni, majd fentről rászóltak a szerelőre, hogy na gyorsan cserélje a körvevőt is azonnal az éjszakain. Ami viszont másik csatornán van mint a korábbi, így más időpontokban ad áramot, és pont hiányzik egy fél órányi belőle valahol délután négy és este 9 között, ami korábban még volt, így egy hónapban egyszer-kétszer, most hogy tél van és tényleg hideg a bejövő hidegvíz, belefutunk abba, hogy át kell állítanom, hogy a gázről jöjjön a melegvíz, mert nem lenne elég, ami a bojlerből jön.. Mondjuk márciusban megy okosrelével a napelemes körre, így nagyon nem izgatom magam miatta, annyit sem ért, hogy feljebb tekerjem a hőmérsékletét).
-
313313
addikt
Én a HMV-t vettem le 50-ről 48 fokra. 120 liternél az napi 0,1-0,2m3 megtakarítás. Közel van a kazán a HMV-hez, csövek szigeteltek így is 52 fokra melegíti fek a vizet...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
-
Syl
nagyúr
Erre gondolsz?
A chatbotot a Nemzeti Közművek NRG-1A Facebook-oldalán keresztül lehet elérni:
https://www.facebook.com/nemzetikozmuvekNRG1ANincs fosbúkom, úgyhogy ezt dugják fel oda, ahová soha nem süt nekik a nap
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.