Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz Jack Oneill #3108 üzenetére
Akkor ez mindenképp előny lesz.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Szellem. #3090 üzenetére
Már én is elkezdtem használni rendszeresebben, hogy mire oda jutunk, ne legyen annyira szokatlan. Vicces amúgy, mert anno a FF egy hatalmas elb.-a után tértem át Chrome-ra, miután visszaállíthatatlanul törlődött egy frissítéssel ~400 könyvjelzőm, meg vagy 100 jelszavam. Mondjuk ez már naggyon rég volt, talán 2010 környékén... utána kezdtem el mindenféle kiegészítőket használni, jelszószéfet (xmarks), ilyesmiket...
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Szellem. #3059 üzenetére
Épp a minap beszélgettünk a kollégákkal, hogy az internet hőskorában, a 90-es években még úgy volt megoldva a reklám, mert ugye akkor is volt, hogy középen volt a szövegtörzs, és a két oldalon meg a reklámok és egyéb. Tökre nem volt zavaró, el tudta az ember kényelmesen olvasni amit akart. Ma meg aztán már 10-15 sor írás után kell valami, amivel széttördelik az oldalt. Aztán később jöttek a popup-ok, meg a beúszó bannerek. Mára meg ott tartunk, hogy blokkolás nélkül nem lehet végigolvasni egy random oldalt nyugodtan. Szégyen...
-
niof
addikt
válasz ArthurShelby #2927 üzenetére
Az a baj az I don't care about cookies bővítménnyel, hogy elég sok weboldalon problémát okoz. Van egy csomó olyan oldal, ami úgy van megcsinálva, hogy bizonyos funkciók akkor működnek, ha el vannak fogadva a sütik. Na most az IDCAC csak blokkolja ezt az üzenetet/felugrót stb..., így hamar lehet olyan weboldalba futni, aminél ez probléma. De tudtommal az adblocker bővítmények is blokkolják a süti üziket.
-
niof
addikt
Lehet próbálkozni egy "új" módszerrel a YT reklámok blokkolására. Egy darabig legalábbis...
-
niof
addikt
válasz ledgeri #2854 üzenetére
Jó, valóban, elnézést. Késő volt már, és nem zoomoltam rá a képre telefonon, és csak azt láttam, hogy YT prémium... Azt hittem ez az az ablak, amit a blockerek miatt feldob. Mert amúgy én azt az üzenetet nem ismerem, mivel előfizetek...
-
niof
addikt
Egy időben anno én is ezt csináltam, még FF alatt, csak noScript-el. Évekig így hasznátam én is. Aztán győzött a kényelem, és rábíztam magam az automatikára. Ma már utána kéne néznem, hogy a noScript-el mi a fenét is kéne csinálni, hogy jól működjön. Azóta használtam Adguard Home-ot is egy Raspberry-n, de lusta voltam managelni, plusz olyan Asus routert vettem, ami a DNS szolgáltatóknál felajánlja az AdGuard szervereit, mint választható opciót, és ez így magában is elég jól működik, pár bővítménnyel párhuzamosan. Fater telóján pl. semmi extra blokkoló nincs, mégsem nagyon van reklám.
-
niof
addikt
válasz mrlujoak #2727 üzenetére
Sajnos minden téren ez a trend. Vagy fizess, vagy szenvedj. Lassan eljutunk oda, hogy újra népszerűbb lesz a torrent, mert bár nekem nincs előfizetésem, de a streaming szolgáltatók hírei alatt is szinte mindig ez a téma előjön. Hiába fizetsz, jön a reklám, ha akarod, ha nem.
YT előfizum az van, de régebben (évekkel ezelőtt) volt valami progi, amivel desktop lejátszóban lehetett nézni a YT videókat, és az is kiszedte a reklámokat. Az egyetlen kellemetlen hibája az volt, hogy manuálisan kellett minden videó linkjét hozzáadni, így macerás volt a használata, ezért csak kipróbáltam anno, és inkább előfizettem...😄 Hátha valaki használ ilyesmit, ami már nem ilyen körülményes, és megosztja...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz _ocsisajt #2708 üzenetére
Nem is kell, nálam is párhuzamosan futnak, és csak minimális impact-ja van a böngésző sebességére. Az AdBlock-al viszont vigyázz, ha azt is feltennéd, volt belőle valami hamis verzió is a Chrome áruházban, nem tudom kiebrudalták e... De ha a néhány millió felhasználós verziót szeded le, az lesz a jó. A hamisnak kevés usere volt, és azzal szereztek áldozatokat, hogy nagyon hasonlított az eredetihez a neve is, meg a logó is.
-
niof
addikt
válasz _ocsisajt #2704 üzenetére
Nem tudom mennyire játszik nálad, de egy szűrő általában elmondható, hogy nem elég.
Nálam a routerben adguard DNS van beállítva, a böngészőkben pedig adguard, adblock plus és ubolck origin van párhuzamosan. Ez így elég hatékony, nem emlékszem nagyon olyanra, hogy valami kéretlen átcsúszott. Eseti dolog elő-előfordul, de igen ritka.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Sziasztok!
Volt valaha egy oldal (nem is olyan rég), ahol a blocklist-ek fel voltak töltve, lehetett köztük mazsolázni, típus szerint. Ezt most sehogy nem találom. Szeretnék még pár szűrőt hozzáadni az AdGuard Home-hoz!.... Ha esetleg valakinek megvan ez a gyűjtőoldal, linkelje be légyszi!
Köszi
(Ha jól emlékszem, egy Logout cikkben is benne volt, router alapú hirdetésblokkolás témakörben, de most azt sem találom, fogalmam sincs, hogy anno hogy találtam rá... )Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- Magisk
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Windows 11
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest