Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hankock
tag
Egy ideje szemezgetek ezzel a készülékkel, egyenlőre gyűjtögetem rá a pénzt.
Az lenne a kérdésem, ha 2K-s (1920x1080) fotókat készítenék vele, azzal milyen lenne a minőség.
Akinek van ilyen készüléke segítsen.
Köszi. -
mjani1172
addikt
Te a forma 1-el kevered. A telefont nem sebességre mérik, többféle igény van, a sebesség az csak jellemző (és nem is annyira fontos, hiszen az az időszak elmúlt kb 3-4 éve hogy azzal gond volt.).
Mihez kellenek neked a századmásodpercek amivel ez gyorsabb mondjuk mint akármi?
Nyilván mikor milliárdokról döntesz a tőzsdén akkor jól jön, gyanítom itt is az lehet. -
Sanyesz.
őstag
Nem terveztem hozzászólni ehhez a parttalan vitához.
De, mondjuk az tényleg "érdekes" (jobb szót nem találtam rá), hogy valaki elad egy készüléket itt a Hardveraprón, aztán utána hosszasan ecseteli, milyen "hulladék".
Mindezt úgy, hogy a vevő is itt van jelen."Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
kliszi
senior tag
Olvasgatom az okos hozzászólásokat hogy ez sincs benne meg ez kéne bele , egy a lényeg ennyi pénzért jelenleg a negyedik leggyorsabb telefont nem lehet kapni . Samsung háromszor többe kerül és a poén hogy lassabb !
-
kano
nagyúr
Nehéz megszokni azért ezt a túlságosan "natúr" stílust. Én is így emlékszem rád, hogy neked az OP topicban sem volt semmi bajod semmivel viszont mást kiválóan be tudtál feketíteni és folyamatos volt az okoskodás.
Nem támadás ként írtam, csak megjegyzés.
Egyébként szerintem is vannak problémái ennek a telefonnal amit a teszt sem említ most, pedig nagyon lényeges lenne (OIS hiánya pl).
Szóval lehet, hogy neked tökéletes ez a telefon (mint ahogy az OP is az volt), de másnak nem felel meg. Ezért szerintem nem kellene ilyen stílust használni.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
petipetya
nagyúr
Csekkoltam az automatikus zseb módot. Röviden: működik.
Hosszabban: korábban direkt kikapcsoltam az ujjlenyomatos feloldást, és csak az arcalapú maradt a dupla koppintásos felélesztéssel kombinálva. Ekkor (kb. 3 hete) ugyanebben a nyári rövidgatyában és szűk zsebben a combom felé fordított kijelzővel dupla koppintásoknak érzékelhette némelyik lépést, mert zsebből elővéve már a kódot kérte a feloldáshoz. A kifelé fordított kijelzővel történő zsebrerakás segített rajta.
Most viszont - a tegnapi automatikus zseb módot is tartalmazó frissítés után - ez a jelenség megszűnt, így ismét a combom felé néz a kijelző.
"nincs rá lezsóidő"
-
Noukoum
veterán
Én úgy emlékszem hogy úgy van írva: dobjon-e fel ajánlásokat neked. Persze lehet nem jól emlékszem. Ettől függetlenül én minden helyen kikapcsolom, szerintem nem akkora munka, hamarabb megvan mint beírni topikban hogy reklám van
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Tacsilaci
tag
Nekem a System App Remover nevű programmal sikerült le tíltanom néhány Google és gyári alkalmazást!
-
#Dániel
tag
Legjobb emlékeim szerint azt kérdezi meg, hogy gyűjthet-e személyes adatokat rólad, és az alapján dobja majd fel a személyre szabott reklámokat. De az ott történő elutasítás akkor sem jelenti azt, hogy nem kapsz reklámot, hiszen az alkalmazásokon belül külön-külön el kell venned az engedélyt, az MSA-val egyetemben.
Úgy 6-7 szer állítottambe a telefont az elmúlt 1.5 hétben, majd csak ragadt valami.
-
-
#Dániel
tag
Reklám:
Akkor ide is beteszem, bár sajnos mostanság olyan világot élünk, hogy hamarabb teszünk fel egykérdést mint hogy foglalkozzunk a megoldásával.[hogyan kell kikapcsolni a reklámokat MIUI10-en]
Nekem sincs reklámom, ráadásul, minden egyes istenverte beállítás menthető MI Cloudba, amit azonnal visszaránt a rendszer, ha valamit mókol az ember.
Kamera issue:
Tudjuk és elhisszük, én is benne szenvedtem. Az új EEA frissítés helyre rakta kamerát, csak az ez előtti EEA ROM-al nem volt jó, minden mással igen. Akinél meg jó volt, ott meg azt beszéltük, hogy szégyen az, hogy ROM és ROM között is lehet/van különbség.
Voltam az összes ROM-on, kívéve xiaomi.eu. Sehol nem volt kamerahiba, kivéve a fenti.Tudom hogy nincsen egyforma felhasználói szokás, de én személyszerint elvilselni nem tudom ha zsebemben van a telefon, pláne ekkora méretben.
Support:
Na ott lenne mit javítani. by the way 2: ha valakinek nem tetszik valmi a készülékkel kapcsolatban, javasolom használja [EZT NI] - a problémákat nagyon szeretik fogadni, lehet, valaki még segít is majd a nagy világból.Szerintem lassan írhatnánk egy összefoglalót. Lassan.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Azert az kemeny sracok, hogy akinek problemaja volt vele az "hazudozik", "hazug".
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Rád emlékszem, kb neked volt egyedül hibátlan minden a készüléken, ráadásul harcos lendülettel védted a produktumot, bizonygatva, hogy te egyből eladnád ha szar lenne.
Milyen hihetetlen, ugye? Engem pontosan azért szoktak "nem szeretni" az adott termék topikjában, mert rögtön leírom a negatív véleményemet. Ebben az esetben csak a mikrofon, ami kiverte nálam a biztosítékot. A többi nálam mind frankó, különben tényleg nem kellene a készülék.
a terjedelmes haveri kör egy része sajnos pont az én hirtelen véleményem miatt próbálta ki ezt a cuccot, azóta is igen népszerű téma vagyok az esti virtuális összejöveteleken.
Komolyan az előbbit még tetézed tovább? Terjedelmes... az akkor van, szerintem legalább 20 ember is (legalábbis ez a szó minimum ennyivel bír, de nálam ez jóval többet jelent), és ez a sok ember egyszerre vette meg a készüléket, mert a fent említett bullshit hibák, mind utána jöttek elő nálad, előtte ezek szerint a készüléket a világ egyik legjobbjának tartottad, erre ők megvették, náluk meg (mint írtam) szinte egyszerre és azonnal jöttek és jöttek elő a hibák.
Figyelj, felejts el engem, hogy nekem próbálod megmagyarázni a frankót, mert én nem vagyok hülye, azonnal átlátok az ilyen baromságokon, hogy az egész egy hazugság, jobban nem kellene belemásznod már abba a gödörbe.
Lépj ki inkább a topikból, és hagyd meg a valós felhasználóknak, akik majd leírják valós hibáit a telefonnak.
[ Szerkesztve ]
-
ak76
senior tag
Rád emlékszem, kb neked volt egyedül hibátlan minden a készüléken, ráadásul harcos lendülettel védted a produktumot, bizonygatva, hogy te egyből eladnád ha szar lenne.
(Vagy csak azt az user mentalitást tolod, hogy a nálad lévő aktuális telefon egyszerűen nem lehet hulladék, mindegy is) a cucc nálad jó volt, többeknek meg nem, akinek van kedve elolvassa azt a pár száz kommentet a Mi9-9se közös topicban.Emlékeim szerint a fentebb említett rom volt a készüléken, a hibák megvoltak, és mivel már eladtam, nekem semmilyen frissítés nem jött rá.
Soha semmilyen fórumba nem mentem be csak azért hogy képzelt hibák miatt leoltsak egy készüléket, nekem a cucc így működött, és ezt leírtam, mert
Ad.1 Erre lehetőség van
Ad.2 A Xiaomi user bázis egy része lett mára az új "Nokia/Sony fanatix" akik ha nem megfelelően kommentelsz szeretett márkájukról, egyből a torkodnak ugranak, ez megy a Face Xiaomi fórumokon is.Az összes állításomat tartom, a készülék az említett rommal azokat a jelenségeket produkálta amiket leírtam,
a terjedelmes haveri kör egy része sajnos pont az én hirtelen véleményem miatt próbálta ki ezt a cuccot, azóta is igen népszerű téma vagyok az esti virtuális összejöveteleken.
Örvendek hogy neked semmi problémád nincs vele, és itt be is fejezem, nem célom szájkarate cicaharcokba bonyolódni, vagy a topicot offolni, a véleményemet elmondtam, és el is fogom mondani, ha tetszik ez egyeseknek, ha nem.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz petipetya #162 üzenetére
A hirdetésben nem volt muszáj őszintének lennie, de eladás után rátört ez a kényszer, hogy porig alázza minden (nem létező) sületlenséggel a készüléket. Ő pontosan ugyanolyan, mint itt a fórum több, mint 90%-ka, az éppen adott hardver, mobil etc... az Isten, minden más szar, de amikor eladja, már csak fika tárgya marad és az új birtokolt termék lesz "bevédve".
Nem értem, ennyi év alatt, miért ne nyílt itt a lapcsaládban még, pl az off-ban, hogy mindegy milyen szart birtoklunk, addig csontig benyalunk, felruházzuk nem létező pozitív bullshit-ekkel és jobban bevédjük, mintha az anyánkat k...nák topik.
Az lenne ott a csúcs, a fórummotor nem bírná a terhelést. -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Feltételezem ezen a készüléken is rajta vannak a gyári Xiaomi alkalmazások. El lehet azokat távolítani?
[ Szerkesztve ]
.
-
petipetya
nagyúr
Ráadásul a hirdetésében egyetlen szót sem ejtett az általa vélt hibákról, amely a jóhiszemű vásárló szándékos megtévesztése is lehetne. Persze nem tudhatom, hogy doki13 és ak76 között milyen privát/élő párbeszéd zajlott a készülék megvásárlása előtt.
"nincs rá lezsóidő"
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Muszáj őszintének lennem, mert nem az van, hogy kifogtam egy gyári hibás vackot, vagy hater lennék, és lelki kielégülést okozna egy típus ledorongolása, több haverom, ismerősöm ugyan ezeket a hibákat tapasztalta a 9-es szériánál mint én, és ezekről beszélni kell.
Na ne szórakozz már, ilyen bullshit mellébeszélést is ritkán olvasni, illetve ezzel nyitni alapvetően a "hazudni is tudni kell(ene)" kategóriába lehetne sorolni.
Márpedig ez kielégülést jelentett a számodra, mert aki ennyit ír, egy állítólag nem utált készülékről, annak ez ejakuláció.
Nah szóval, a több haver is ismerős, az mennyi? Nálam ez a több minimum 5. Veled együtt legyen hat, szóval a regényed alapján szinte egyszerre vettétek meg a telefont és mindenkinél ugyanezeket a regény hibákat produkálta, amiből én semmit, ismétlem semmit nem tapasztaltam, mert egy jól irányzott karlendítéssel kivágtam volna az ablakon már rég a készüléket.
Ha nem egyszerre vettétek meg a több ismerős, haverral mittomén, akkor jó nagy lehet a haveri kötöttség, hogy ennyi nem volt a másikban, hogy hülye vagy B+, nehogy megvedd a telefont, mert ilyen "hibái" vannak. Szóval már az indító szöveg baromság.Nem térek ki mindenre, de ebből semmi nem igaz, a fényszenzor, meg közelség érzékelő is, nem is jól működik, hanem kiválóan. S10e felmossa? Nekem s10+ volt, ez a szar fos sáomi meg szinte ugyanolyan frankó képeket lőtt kültérben és beltérben is, mint a samsung. Viszont azt hozzáteszem, hogy a kamera bugos lehetett több felhasználónál, mert valóban volt rá panasz. Beltérben elég rossz fényben volt az üzlet, előkap és katt. nem nevezném úgy a minőségét, hogy ezt bármi felmossa és akkor nem mókóltam semmit a kamerával. vagy ezek a városi képek, szintén zsebből ki és automatán úgy, ahogy a szoftver jónak érezte, katt
de az estiek is teljesen frankók, viszont abból nincs olyanom, ami publikus lenne, de majd készítek.
Ami jobbat csinál az iphone xs max készülékem, de az bármelyik ma kapható készüléket agyonveri, de arra sem írnám, hogy felmossa a padlót vele, csak egyszerűen szebb képeket csinál bárhol, bármikor, bármilyen fényben.Na mindegy, már így is többet írtam, mint szerettem volna, nálam egyetlen negatívum volt a mikrofon brutálisan szar minősége, viszont a tegnapi frissítéssel lehet, hogy javítottak rajta, még nem próbáltam.
Cöhh :-D[ Szerkesztve ]
-
walakyb
aktív tag
Kezdenem a reklamokkal. Amikor az elejen beallitod a telefont, rakerdez. Igaz, az alapertelmezes az, hogy igen, de erdekes modon nekem egy deka reklam sincs sehol (nem, ez meg nem jott meg, de mi8on is volt par hiszti emiatt, pedig csak figyelni kene).
Kozelsegerzekelo.
Csak egy kerdes. Hanyszor kallibraltad?
A telefon zsebben felebredese valoban ongol, de ha csak egy picit visszaolvasol, eszlelheted, hogy ezt a problemat megoldottak (elvileg).
Az meg, hogy milyen lett az eu rom, egy talany, par ember vastagon fikazza, masok viszont elegedettek. De (megint egy kis utanaolvasas) akik akar bl nyitas nelkul feltettek a global romot, mindenki megnyugodott, hogy nem is olyan szar a helyzet.
Azt pedig jo lennne befejezni, hogy a 2x-3x annyiba kerulo telefonokkal akarjatok egy kalap ala venni. A vas ebben is van olyan jo, mint az s10-ben, xr-ben, etc (egyedul a huawei kamerarendszere az, ami fenyevekre van, de az az osszes tobbitol is...), A szoftveres gondokat pedig kb fel ora alatt cirka orokre szamuzni lehet. Az EU dev (nem a gyari eu, hanem a xiaomi.eu fele) a kinai dev alapjan keszul, tehat boritekolhato, hogy maradni fog. Es lesz egy kozel kompromisszumok nelkuli telefonod nagyon jo aron. -
bloggiold
tag
Valószínűleg a 10.2.26.0 PFAEUXM rom van fent, amire tegnap érkezett javítás, ahogyan a a Global veezióra is. Zsebmód benne van, kamera javítva. A fényszenzor nem lassú. A support átalakul, ez egy átmeneti időszak volt, a biztonsági frissítés 2019.06.01. Az EEA (Eu országokba szánt rom )egy rossz vicc, ahogy a Global verzió is egy mostoha gyerek volt, csak azért létezett a Xiaomi kinálatában, hogy azoknak is legyen valami, akik nem kínai vagy angol nyelven használják a telefont. A csehek által a kínai fejlesztöiböl létrehozott,Eu igényekre szabott XiaomiEu kellene alapértelmezetten minden telefonra, melyeket nem kínai vagy angol nyelven használják. Sajnos nem hivatalos, csak megtűrt verzió a XiaomiEu, ezért bootlooder nyitás és custom Recovery kell a felrakásához, ami nem bonyolult, de igényel némi hozzáértést.
A Xiaomival nem szaladtt el a ló, csak nagy a kereslet a termékeikre, mert jó áron vannak, igaz a nagy számok törvénye alapján több a hibás termék, ahogyan a te telefonod is az volt az aktuális frissítésig.[ Szerkesztve ]
https://fontecone.blog.hu/
-
JoeCockBill
senior tag
Na, egész jól elszórakoztatott a telefon.
Gondoltam megnézem mennyi idő múlva enged bl-t nyitni. Erre kinyitotta Egyből. Namondom akkor ha már így alakult megpróbálom felrakni a xiaomi.eu romot. adb nem akart működni. Több géppel, többféle adb-fel, driverekkel, sehogy. Meguntam. Ekkor eszembe jutott hogy a XiaoMiTool V2 nevű cucc elvileg tud TWRP-t felrakni, ha az megvan onnan már sínen vagyok. Le is futott, kiírta hogy sikerült, minden oké, de hazudott, továbbra is a gyári recovery fogadott. Itt már nagyon untam. Szóval úgy döntöttem visszarakom az EEA romot (jamerthogy global dev-en voltam), úgyis jött hozzá frissítés. Először megpróbáltam a hagyományos módon frissítőből közvetlenül, nem működött. Csak a global stabil ment fel vele. Gondoltam majd biztos arra ráfrissíthetem. Tévedtem. Szóval töltöttem le fastboot romot, és xiaomiflash-sel felraktam az előző EEA-t, majd meg is jött az OTA.
Szóval gyakorlatilag ugyanott tartok mint ha hozzá sem nyúltam volna a telefonhozúj videoklippünk: https://www.youtube.com/watch?v=eg1ZCT_agpU
-
ak76
senior tag
Muszáj őszintének lennem, mert nem az van, hogy kifogtam egy gyári hibás vackot, vagy hater lennék, és lelki kielégülést okozna egy típus ledorongolása, több haverom, ismerősöm ugyan ezeket a hibákat tapasztalta a 9-es szériánál mint én, és ezekről beszélni kell.
Tehát.Ez a telefon egy rossz vicc, egy szar szemét bugtenger, egy ipari hulladék.
3 hétig használtam egy Mate 20P után, és nagyjából 20K bukó után boldogan váltam meg tőle.
Hozzátenném, a Mi2 óta rendszeres, és elégedett Xiaomi vásárló vagyok.Hol is kezdjem...
A proximity szenzor buziskodása egy dolog, röhejes, így 2019 nyarán, de egye fene, majd "jól tartom a telefont", de a legócskább, legpitiánerebb húzás a Global stabil romban, hogy nincs benne zseb mód, tehát be van állítva az ujjlenyomatos azonosítás, mert hiszen az arc alapú simán átverhető, infra nincs, este vagy félhomályban egyáltalán nem működik, muszáj bekapcsolni, mert különben szarakodhatsz a kódokkal, mintákkal, ergo folyamatosan megy, és ha zsebre vágod, akkor is megy.
Így hát a telefon önálló életet él, 30 másodpercre zárolja a telefont, mert azt hiszi folyamatosan rossz kódokkal próbálták kinyitni, vagy egyszerűen besokall, és újraindul.
Megoldás: ne tedd kijelzővel a combod felé, nem vicc, a fórumban ez az ötlet, meg valamilyen külső app használata, mert elfelejtették betenni azt az opciót, amit 10 éve minden touch screen telefon alapból tud.A kamera este egy karikatúra, nemhogy nem mérhető egy M20P-hez, vagy egy P30-hoz, egy S10e (amit most használok) felmossa, szétalázza, a föld alá döngöli, nem lehet egy lapon említeni a két telefon esti fotós képességeit, a vaku kiégeti az összes képet, egy elmosódott homályos pacatenger az összes zárt térben készült vakus kép, egyszerűen botrány.
És a reklámok.
Külön, külön, egyesével kapcsolgathatom ki az összes szart, ami akár a gyári file kezelőből, vagy a témaközpontból is simán előjön, van vagy féltucat hely amit egyesével ki kell iktatni, különben tele van vele a készülék, miközben az volt a kommunikáció, hogy az áremelés egyik oka a reklámok likvidálása legalább a rendszer szintű appokból, hát nem, a Mi8-ban is benne volt a Global romban, és erre nem lehet indok, hogy mert féláron megy a többi flagshippel szemben, megoldás, nyisd a bootloadert (3 hét) aztán Eu dev rom, köszi, valamikor az S3 környékén szórakoztam utoljára ilyesmikkel.A fényszenzor lusta, tűző napon mire feltekeri a fényerőt már régen letette aki hívott, mert a hívást nem tudom felvenni, hiszen nem látom az ikonokat, ez amúgy a Mi8-nak is problémája volt, na nem mintha a fényerő valami nagy trüváj lenne, ehhez képest egy 3 évvel ezelőtti S7Edge egy karácsonyfa.
A support egyelőre egy rossz vicc, márciusi biztonsági csomag volt a telefonomon, kb június közepén, tettem volna föl a Global béta romot, de szóltak hogy felesleges, mert a béta heti/kétheti támogatását kinyírta a Xiaomi, "hogy a Global stabilra tudjanak koncentrálni".
Úgy érzem a Xiaomival is elszaladt a ló, fossák a különféle hardvereket, amiknek a támogatását pont telibeszarják, legyen az akár egy flagship, és ez baj, a Mi8-ast imádtam, és majdnem egy évig nyúztam, ettől 3 hét után sikítva menekültem, mert hiába villámgyors, hiába szép a készülék, jó a videó, és nálam az akksiidőre sem volt panasz, a lényeg, a használhatóság, és a kamera (DXomark top 5-ben benne volt pár hónapja) egy taliga szart nem ér, és belátható időn belül kilátás sincs arra, hogy ezeket a hibákat javítanák.
Még egyszer, nem vagyok Xiaomi hater, imádtam a Mi3-ast, a Note szériát, vagy a tavalyi Mi8-ast, de ez itt most egy összecsapott félkész szemét, ami egyszerűen nem méltó a Xiaomihoz, és ami miatt jogosan mennek a kínai szar c. jelzők.[ Szerkesztve ]
-
vw-laci
újonc
Én 3 napig bírtam használni az se. Verziót. A közelség érzékelő szarul működik tényleg. Az NFC fizetés nagyon nehezen vagy inkább nem. Zsebben önáló életet él. Akksi gyenge, vagy a porci nem elég takarékos. A fényérzékelő is bugos, állandóan állítani kell hogy jól lássam a kijelzőt. . Úgyhogy visszatértem az iPhone-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
skyli
senior tag
Sziasztok! Valakinek Működik a VoWifi? Ha igen, melyik rommal? EEA rommal (gyári EU) nem jó, a legfrissebbel sem.
-
doki13
aktív tag
Jó írás. Korrekt. Nekem a zsebmod bekapcsolás hianyzik
A női combok szépségéről vitázni felesleges, mert mindig a kettő közt van az igazság! A tanga nem a legjobb dolog a világon,de közel áll hozzá!!!
-
Sordoran
addikt
Én tökéletesen megvagyok a telefonnal már bő 3 hónapja. Teljesen érthető, ha valakinek váló ok egy-egy hiányosság, de egész extrémen szidják sokan. Én nem értem, ha valakinek valami nem tetszik rajta, hiányzik belőle rögtön fos... Nekem egy hiányossága se lényeges, így nekem megfelelő a készülék, és sokan vagyunk még ezzel.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
pergabb
senior tag
válasz petipetya #138 üzenetére
hülye
Olvasgattam a régi topikban, sírok, de komolyan. Szoftveresen egyeseknek nem volt 100-as a kamera, megértem, idegesítő lehet, de most javították.
Viszont van, aki azért akarta vissza vinni és üvöltözni az eladóval, mert gcam alatt nem jó a vakuzás és ezért sz@r a telefon, ollé.. 2 port is van, lehet egyik jó, de hogy a gcam-nak mi köze a xiaominak, azt nem tudom Az egy járulékos plussz, hogy tudjuk telepíteni és működik, akkor lehet örülni, amúgy meg az a 2 port ami eddig kijött lófing, szóval várat még magára egy jó verzió.
Amúgy hogy lehet tesztet írni úgy, hogy az ember nem ismeri a telefon tulajdonságait? ez a fix fókusz még mindig megőrjít csodálatosan fókuszálok 5-6 centire 100 10-en x fokban -
pergabb
senior tag
1 ujjam kétszer felveszem, száraz kézzel és mosakodás után, akkor a büdös életbe nem téveszt.
Fotózással semmi gond, vakunál sem problémázik.
Nagylátó nem fix fókuszos, eleve ott van a menüben makró mód is, tökéletes hangyaf@sz makrókat lehet készíteni.
Közelségérzékelőt lehet kalibrálni, de én még csak az arcomhoz közelítek vele és már elsötétül, szóval semmi gond.
Sötét témával és kikapcsolt gps mellett simán kijön 6-7 óra kijelzőidő is rendes használattal.
Annyi elírás van a cikkben, hogy komolyan nekem fáj, ezeket igazán lehetne orvosolni, bár a legjobban a fix fókuszos nagylátó szúrta a szemem. -
hroberto
veterán
válasz <Adamsky> #133 üzenetére
Szvsz nincs gond a közelség érzékelővel. Kb. úgy működik mint a korábbi telefonjaimon. Volt köztük 2 Samsung flagship.
Viszont az Mi8-tól jobb ezen a téren (is).
Az ujjlenyomat olvasó kb. az S8 szintjén van sebességben és pontosságban, de ez ugye a kijelző alatt van.
Az Mi8 olvasója sokkal gyorsabb és pontosabb volt, viszont ez jobban tetszik.[ Szerkesztve ]
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz petipetya #96 üzenetére
Na, legalább az kikerült aod-ra, hogy lehet látni az akksi kijelzést ahogy kértem. Úgy látszik valamit mégis csak olvasnak a kínaik. Mindenesetre ettől függetlenül megy fel a xiaomi.eu dev.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Természetesen (mert nem írtam), attól még el vannak mentve (hogy ne lennének), de így a legkönnyebb kiküldeni tévére a családi eseményeket, 3 kislány tud ám napi történéseket felhalmozni. :-D
Ha ellopják, akkor a tartalmat nem tudják használni, ha elvesztem, mert volt erre példa. Németországban egy tankoláskor az autó tetejére raktam a (s9) mobilt, mire észbe kaptam, eltelt 3-4 perc csak épp akkor én már 250 körül mentem.Letiltottam és vettem egy másikat. Az aznapi adataim (szerencsére elég kevés) viszont mentek a levesbe, ez jobban idegesített mint a telefon elvesztése.
-
Graphics
Jómunkásember
Hát ez nagyon szimpatikus lett ismételten.
Poco-t lassan le kell váltanom, de nekem a 4000-es aksi inkább szempont.
-
Dorcsika
junior tag
Tetszetős lett! Mondjuk a p30-at nem cserélném le rá.
Huawei P30
-
cirx
senior tag
Nekem már csak egy kérdésem lenne. Értem én a fél terrát, de mi van ha tönkremegy, elveszted, ellopják a telefonod? Minden nagyobb fotós esemény után mentek egyet a tükrözött hdd-s nasomra, és így bőven elég a 64 giga is. Biztos nem tárolnék semmit huzamosabb ideig telefonon pont a fent leírt okok miatt. De persze mindenki máshogy gondolkodik.
[ Szerkesztve ]
S23 GREEN
-
JoeCockBill
senior tag
válasz petipetya #119 üzenetére
hasonló dolgot figyeltem meg én is. elmélet. ha változik a bőröm nedvességtartalma vagy ph-ja vagy mittomén, akkor bénázik feloldásnál. ezért 1 ujjlenyomatot adtam csak hozzá. majd mikor észrevettem hogy na most lassabb, gyorsan hozzáadtam mégegyet. és így tovább.
így mintha jobb lenne, de még tesztelem az elméletetúj videoklippünk: https://www.youtube.com/watch?v=eg1ZCT_agpU
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz gattolino #115 üzenetére
Ha neked a 128 gb is kihasználatlan, akkor hogyan értenéd meg (ahogy írod is), hogy miért kell az 1tb?
Jelen esetben nekem azért, mert a 4k 60fps videók, nem pár percesek, elég gyorsan zabálják a tárhelyet, amivel nekem nem lenne gondom lementeni, mert van bőven belőle. De...
Amikor két kattintással kilövöm a 82-es oled-ra a családi felvételeket 4k-ban mindenféle hülye kábelezés meg lementés és egyéb felhős baromság nélkül, na az nekem többet számít bárminél, hogy így azonnal visszanézhetjük egyszerűen a legfaxább minőségben. Na, most ebből a témából kiszálltam, mert ez MI9 topik és én is inkább arról szeretnék olvasni, írni etc... -
petipetya
nagyúr
Rájöttem, hogy ha a száraz mellett egy zuhanyzás utáni vizes ujjlenyomatot is hozzáadok, akkor fürdés után sem gond az érzékelése.
"nincs rá lezsóidő"
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz gattolino #110 üzenetére
Sosem volt kihasználva, ellenben az 1 tb majdnem tele volt a rengeteg családi 4k 60fps videókkal. Nekem főleg amiatt kellett. Az 512gb xs max, amivel videózok tovább. Az mi9 videófelvételi hangja egy rakás fos, nincs mit szépíteni rajta.
------------
mod:
Igaz most jött frissítés, tehát elképzelhető, hogy javítottak a mikrofon minőségen!
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Sanyesz. #103 üzenetére
Jah [széttárja a kezeit], vajon a note 10 1tb 12 gb verzió mennyi lesz? Szerintem az első telefon lesz a világon, ami átlépi a 600 ezret.
De tegyük hozzá, hogy pl az EU-ban és pl egy németnek nem egy érvágás ilyet venni, főleg ha lerabláncozza magát, mert akkor ott jóval olcsóbban megkapja a telefont, de itthon lényegében 2 év hűséggel is annyit kell fizetni egy tetves ájfon XS max-ért, mintha függetlnül megrendelném a neten és akkor a 19 ezres havidíjú csomagukról van szó! Normális?
Naná, hogy nem az, hogy ez az ország mennyire szopatva van...[ Szerkesztve ]
-
cirx
senior tag
Nah jött frissítés global stabilra is...
S23 GREEN
-
kliszi
senior tag
Szerintem a piacon ár érték arányban ez a legjobb telefon !!!
-
petipetya
nagyúr
Csak a főkamera ugyanaz, további infók a linkeken (melyek a gyártói weboldalra visznek).
mi9:
48MP primary camera with Sony IMX586 0.8μm ƒ/1.75 aperture
12MP telephoto camera with 1.0μm ƒ/2.2 aperture
16MP Ultra wide-angle lens with 1.0μm ƒ/2.2 aperturemi9 se:
48MP wide-angle lens, f/1.75
8MP telephoto lens, f/2.4
13MP utra wide-angle lens, f/2.4"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest