Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
Szubjektív igen, de a közelmúlt megmutatta, hogy a nagy átlagnak ugyan nem jön be. Az Android és az iOS is hasonló flat dizájnt használ, és mint látszik is a widgetekre is van igény. Nem véletlenül lett iOS-re és az Android 12 is kicsit megreformálja újra. Bár én nem használok iOS-t, de szerintem előnyére vált, hogy bekerült ez is. Nem az eyecandy miatt, hanem sokszor elég ránézni egy widgetre valami info miatt, mint ezért megnyitni az alkalmazást.
Visszatérve a Metro UI-ra, a céges gépeken már Win 10 van és teljesen indokolatlan rajta ez az elnagyolt csempés vacak. Sokkal többet kell görgetni miatta és egyáltalán nem kényelmes. Annyira viszont nem érdekel, mert több mint tíz éve nincs PC-m. Ha lenne tuti Linux lenne rajta, mint régen. Nem vagyok maradi, de ez a csempe teljesen félrement. A Start menü nélkül is meglettem volna, elég lenne egy app drawer, mint ami TV-n vagy telefonon van. Nem ártana újragondolni a PC-s felületeket sem.
-
Giovan!
addikt
A felület megítélése teljesen szubjektív. Nekem tetszett a Metro-design (mobilon legalábbis), az élő csempékkel meg az egymásba kapcsolódó elemekkel. Az app kínálat valóban sivár volt, végül én is emiatt váltottam iOS-re.
[ Szerkesztve ]
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Fall-N
veterán
válasz jerry311 #147 üzenetére
Ezt sokan tudjuk, csak volt egy kis fanatikus tábor, aki tűzzel-vassal védte a menthetetlent. Végül ők is eltűntek a WP-vel együtt. Engem különösen nem hatott meg sosem a WP, mert túl sivárnak gondoltam mindig is. Eleinte újdonság volt a csempés felület, de hamar unalmassá tud válni. Előnye sem volt semmi, mert ahogy írtad, az alkalmazás kínálat is ugyanolyan sivár volt, mint a felület. Azzal sem írok újdonságot, hogyha nem lettek volna olcsó Lumia 500-as telefonok, akkor még akkora részesedésük sem lett volna.
-
jerry311
nagyúr
Volt a Windows telefonokkal bőven gond.
Előbb volt Androidra rendes MS szoftver, mint a saját telefonukra.
Android/iOS MDM megvolt 5 perc alatt, WP-vel egy hetet szopott az IT...
Ilyen szempontból szánalmas egy fos volt. Ettől függetlenül évekig az volt a céges telefonom, lehetett vele telefonálni, meg emailt olvasni, de ezt bármikor. -
Fall-N
veterán
válasz #86564352 #145 üzenetére
A WP bukása nem a Google hibája volt, hanem a saját maguk töketlensége. Illetve az is hiba volt, hogy egy kisebbségen kívül senkinek sem kellett az ingerszegény csempés felület. Mint tudjuk nem lett siker a Win 8-nál sem az erőltetése. Egyszerüen nem tudták felmérni mire volt szüksége az embereknek. Másik hiba, hogy nem sok gyártó állt be a WP mögé és az erősen zárt rendszer miatt nem sok különbség volt a WP-s telefonok között. Magyarán az összesen ugyanaz a kinézetű rendszer futott. Egy idő után emiatt csak a Nokia maradt (meg nem is érte meg a gyártónak nyilván). A végső csapás az volt, hogy nem akarták soha frissíteni a rendszer az újabb változata, hanem új telefont kellett volna venni. (Itt megjegyzem, ha az Apple engedné az iOS-t más gyártónak is ugyanúgy megbukna a dolog és csak az iPhone fogyna ugyanúgy. A Nokia (később Microsoft brand alatt) is így maradt magára.)
A fluid működést hagyjuk, mivel a csempés felületen mi lett volna olyan nagyon erőforrás zabáló? Elnagyolt UI, ami csak 2D volt? Úgy nem nehéz. Androidon is ha nem raksz harminc widgetet ki, meg egyéb cuccot, ami leterheli a vasat, akkor gyors az is.
Egyébként is a Microsoft rájött, hogy sokkal jobban jár ha visszatér a saját platformjához és szoftvert kínál a konkurens OS-ekre, meg ott vannak az előfizetéses office megoldások. Azokon nincs rizikó és bukta.
Visszatérve a Google dolgaira, bár elérhető mind az Apple iOS-en mégis mindegyikre van saját alternatíva. Így az sem lenne deal breaker, ha holnaptól nem lenne semmilyen G szolgáltatás iOS-re. Az is érthető, hogy egy marginális elterjedettségű platformra nem fejlesztettek, mert nem térült volna meg és kevés lett volna a reklámbevétel. Amúgy is volt "okos" megoldás ezekre, így nem ezen múlt a bukta.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Foglalt név #137 üzenetére
Az iphone tulajdonsága ismert a kezdetektől, nem zsákbamacska. Annak tudatában lett milliárdos usertábor. Miért akarod erővel kívülről megváltoztatni? Amikor választhatsz Androidos készüléket is, ha neked a zártabb iPhone nem felel meg és valamiért az OTP, Erste technikailag rosszabb banki appokkal és Curve, Revolut közbeiktatás vacakolással akarsz szórakozni.
Most van egy zártabb és egy nyitottabb platform, választhatsz. Hol abban a szabadság, ha a zártabb rendszert erővel nyitottabbá teszed és akkor lesz két nyitottabb? Az se az Apple hibája, hogy a nyitott Android GPay térfélen okosórával Mo-on nem igazán lehet fizetni, miközben a zárt Apple Watch működik szépen.
Ha a törvénykezés úgy szól bele a banki app is férhessen hozzá az NFC-hez, de közben ugyanúgy az Apple Pay-t is támogatniuk kell, akkor rövid úton kiderül az IT cég módszere jobb a bankok csodás tech fejlesztésénél, ezért a céljuk inkább az ne kelljen használni az AP-t (vagy GP-t) egyáltalán és akkor user tábort szépen rákényszeríthetik a saját szar appra.
Az Apple tervez bikaerős és energiatakarékos A és M processzort, akkor ne kötelezze őket senki Exynos-t és Intelt is kell használniuk.Hogy a Windows Phone elbukott, azt a Microsoft bénázása mellett köszönhetjük a Google-nek is, amiért nem adták ki WP platformra a Google appokat, mert tudták a zárt WP stabilabb és fluidabb működése verte az akkori alsó- közép Androidokat. Tudom, mert volt Nokia Lumiám. Zárt rendszer megkötések ellenére jobb élmény volt, mint ugyanolyan árban akkori Android cuccok. (nyomkodtam haverok akkori touchwiz és xiaomi csodáit, hát köszi nekem ne) Több EU országban már 10% is volt a WP elterjedtség, ami nem rossz ahhoz képest bénázott a Microsoft is rendesen: 7-ről nem minden készülék mehetett 8-ra, onnan 10-re aminél már tudni lehetett appok nélkül kasza lesz. A Microsoft helyette most már Android Surface Duot ad ki.
Nekem mindig érdekes az ilyen netes vitákban, hogy Android userek, Samsung, Xiaomi userek akik bevallottan soha nem vennének iPhone-t, mert keveset tud, "játéktelefon", nincs benne 100 megapixel és 100W töltés, se 10 GB RAM és 10000 mAh akku, mert fÚj zÁrT rendszer, az ő androidos készülékeikhez képest, akkor mi is a problémájuk? Használják azt, mi ezt. Miért akarják olyasmivé tenni ezt amilyen már van és használják? A Nintendo is zárt, a Playstation is. Sikeresek.#138
Rossz példa, mert miért vennék ki a magyar nyelvet? Másrészt angolul régóta feature a swipe, quickpath húzogatós gyorsírás ami most sincs magyarul az iOS billentyűzeten, Hey Siri helyett sincs magyar Hé Sári, mégis sok magyar szereti az iPhone-t, mert ennek is utána lehet nézni vásárlás előtt. Nincs zsákbamacska.#143
Szép példa. Részemről a szoftver fejlesztést hagyjuk az IT cégekre és ne a bankokra. -
joey04
titán
válasz Foglalt név #135 üzenetére
Nekem az fáj, hogy szarrabb lesz.
-
ricsi0307
senior tag
Ezt csak azoknak üzenem akik a Curve kártyát nyomatják droid alá. Tavaly karácsonyi az ajándékokat akartam megvenni a Philips webshoból, minden bent a kosárba majd fizetés (Curve kártyával) és sikertelen fizetés. Nem baj volt már ilyen újra nekiláttam és megint sikertelen fizetés. Pár másodperccel később jött a hidegzuhany, az OTP appba belépve látom hogy mind a két vásárlást levonta. Telefonáltam a webshopnak ők a bankra mutogattak a bank meg a Curve-re. Bár azt hozzátették hogy más is jelzet ilyen gondot és hogy valószínűleg pár nap és visszajön az összeg. Valóban így is lett de akkor is több mint 60.000ft-ról volt szó ami valahol ott lebegett az kíber térben és semmit nem tudtam róla napokig hogy mi lesz. Bolti vásárláskor is megszívtam vele többször így a Philipses eset után beraktam a fiókba a kártyát és azóta is ott van. És hogy mi a lényege ennek? Az hogy ApplePayhez hozzátudtam adni minden kártyámat és mind működik is. Nem kell ilyen elcseszett kényszer megoldásokat használnom mint a Curve. De látom sokan tényleg úgy látjátok hogy a felhasználónak az utóbbi a jobb megoldás…
-
Busterftw
nagyúr
válasz Foglalt név #138 üzenetére
"Ha többszereplős lenne a piac és nem pont hogy az ellenkező irányba haladnánk (BB, Windows Phone..) akkor lehetne tankönyvi kapitalizmus, és szavazhatnék a pénzemmel. "
Amikor "tobbszereplos" volt a piac, az emberek szavaztak a penzukkel.
Az eredmeny az lett, hogy mindenkinek Android kellett es/vagy iOS.
Ezert tunt el a Windows Phone, BB meg mindenki mas.En ertem, hogy jo a valasztas, de itt mobilpiacrol van szo ahol van valasztas illetve ha van par megoldas, felesleges csak azert 4-5 masik, hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz Foglalt név #137 üzenetére
Nem értem, hogy miért nem tetszik a kiemelésem, de akkor mellőzöm
Ha nem tetszik egy bolt kínálata, de onnan nagyon tetszik valami, akkor több helyről fogsz vásárolni. Ugyanúgy, ahogy több telefont fogsz venni, ha mindegyikben van olyan feature ami nélkül nem tudsz élni.
Még mindig sehol sincs a monopolium/tröszt/kartell. Tehát ez az intézkedés szinte biztosan egy pénzügyi lobbi hatására indult el, akik nem akartak integrálódni az apple pay-be.
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
jerry311
nagyúr
Sokkal inkább az fáj, hogy egy működő szolgáltatást akarnak elkúrni, hogy egy hangos kisebbségnek* jobb legyen, miközben mindenki másnak rosszabb lesz.
* valószínűleg nem is felhasználók, hanem valamilyen pénzügyi lobbi.
-
Giovan!
addikt
Láthatóan nem érted, hogy más most is vehet olyan telefont, amin olyan rendszer van, ami neki "jobb lehetne" (ennyit a kényszerítésről), de ha az Apple Paybe integrálódni nem lesz kötelező a bankoknak, akkor én meg fizetéshez használhatom majd két bank appját is, és szívhatok a bejelentkezéses baromsággal a fizetések előtt, szóval nekem viszont kényelmetlenebb lesz. Nekem ez fáj, nem az, hogy másnak meg emiatt nem jó az iPhone, mert neki van alternatíva, de nekem a kényelmetlenségre nem lesz. Ja de, váltsak bankot, meg regisztráljak Revolut kártyát, lol.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz Busterftw #136 üzenetére
Egy szóval nem írtam átverést. Arról van szó, hogy az apple, ahogy pár másik nagy gyártó egymástól független dolgokat köt kötelezően egymáshoz, csak mert elég nagyok hozzá.
Ha holnaptól azt mondanák, hogy a magyar nem szép nyelv és kiveszik, tudod hány iOS user lenne? 1.5 milliárd. Divide et impera. -
Foglalt név
addikt
A kövér karakter mióta lett érvelési forma
Nem tudom honnan szedted a kérdést. A bolt fő szolgáltatása, hogy termékeket árul, ahogy egy okos telefonnal tudsz telefonálni vagy böngészni. Az Aldinak szereted mézeskalácsát, ezért odajársz, ahogy az iphoneban is megfogott a safari. A falud másik végén van még egy Tesco is, de ott rohad a dinnye folyton, te meg nem vagy döglény, nem jársz át oda. A para csak az, hogy az Aldi-sok nagyon csípik a Habsburgokat, így nem árulnak Kossuth-ot, te viszont utálod a szűrőt. Van az, hogy mégis végigdzsalsz városon napi kétszer, mert láncdohányos vagy, vagy csak simán átszoksz valami "tisztábbra".
Neked rossz, a Kossuthnak rossz. Erre jön valaki és elkezd papolni a monoizéről. Megütöd.Vehetek én is az SE mellé egy Androidot csak fizetni, de annyira életszerű, minthogy a kettő közé csípjem azoknak a zacsiját, akik ezt megoldást életetik.
Ha többszereplős lenne a piac és nem pont hogy az ellenkező irányba haladnánk (BB, Windows Phone..) akkor lehetne tankönyvi kapitalizmus, és szavazhatnék a pénzemmel. Most ha az eu/bárki nem segít, akkor van az "eszi, nem eszi, nem kap mást".
-
Busterftw
nagyúr
válasz #86564352 #132 üzenetére
Jah mit kepzelnek ezek, versenyellenesen fogtak a barki szamara elerheto es licenszelheto ARM-ot, beleoltek a milliardokat meg a human eroforrast a sajat cpu design kifejlesztesebe, persze a penzt is versenyellenesen szereztek ra, egyenesen loptak az Epictol.
Sok mindenert lehet szidni az Applet-t de ezek a perek mar hatarozottan komedia kategoria.
Foglalt név
Ezekrol a "hibakrol" ugy beszelsz mint az Intel friss Apple lejarato social experience-e.
Ezek nem uj dolgok. A Mac-esek is tisztaban vannak vele, hogy van Windowsos 2-1 device, meg erintokepernyos laptop, meg USB-C toltokabel a Samsungon, meg 57ezer jatek Windowsra.
Ugy csinalsz mintha ezek evek ota nem igy lennenek, megis rengetegen Apple termeket akarnak es valasztanak.
Miert kell ugy tenni, hogy az Apple direkt es sunyi modon atveri az usereket?
Mert akkor ezt csinalja mar 13 eve, aztan valamiert lett 1.5 milliard iOS user."Azokat viszont nem értem, akiknek fáj, hogy másnak jobb lehetne."
Ehmmm ezt forditva is atgondoltad? Mert azzal, hogy valakinek ez jobb lenne, masnak meg rosszabb. Lasd az itteni hsz-eket. Ezert kene az Apple usereket megkerdezni es nem "Androidos" szemmel nezni a dolgokat, amikor egy teljesen mas platformrol van szo.[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
Ha csak én problémázok, és ezt előre tudva az EU emiatt tervez ilyet, akkor meg vagyok hatva.
Értem, hogy van, akinek jó ez így. Szerintem, azt is lehet látni, hogy van, akinek nem.
Talán az is érezhető, hogy % ide vagy oda, ha én a faluvégi privát vállalkozásként futó kocsmámba nem engedem be a cigányokat, az más jellegű probléma, mintha ezt pl. a McDonald's teszi, akkor is, ha lehet máshol is hamburgert enni.
Mert szerintem itt az erőfölénnyel való visszaélés az árukapcsolások terén, ami lényeges. Ezt játsza az apple, de akár a booking is.
Ha van 3 lényeges funkció ami miatt almát vennék, akkor lehet, hogy szívok egy kicsit a mobilfizetéssel, amit úgysem használok gyakran. Ha valaki segítene ezt a mesterséges kényelmetlenség megszűntetni, örülnék neki.
Azokat viszont nem értem, akiknek fáj, hogy másnak jobb lehetne. -
nuke7
veterán
válasz Foglalt név #131 üzenetére
Ember, akkor szerinted az Aldi, a Lidl és az összes saját márkát áruló - nem áruló - bolt versenyellenes?!
A lightning kábel teljsen - de tényleg teljesen - más téma. Az egységesítésnek abban van értelme, hogy kevesebb szerszámot kell gyártani és valóban kevesebb e-szemét keletkezik.
Nincs köze a piaci helyzethez semmilyen formában, ne mosd össze a kettőtA facetime pedig szintén egy olyan téma, ahol az apple látott egy piaci lehetőséget és eszközölt egy fejlesztést. Szintén semmi köze a monopóliumhoz vagy bármilyen más, hasonló dologhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
A téma a versenyellenesség. Az apple ilyen szempontból nagyon ügyesen használja ki a meglévő ügyfélbázisát és tol le olyan dolgokat mindenki torkán, amiktől még éppen nem tellik be a pohár.
Erre szerintem jó példa a FaceTime, ami teljesen zárt volt, egészen addig, míg a vírust meglovagolva nem erősödött fel pár konkurens annyira, hogy az emberek elpártoltak volna tőle.
De a szerencsétlen kábelük is ilyen. A telefont nem akarod dokkolni, ha kifizeted az icloud-ot, akkor fájlokat sem feltétlen mozgatsz vele, nem emiatt fogod nem megvenni a telefont. Hogy mennyire macerás csak ezért plusz kábelt/adapter hurcolni, azt többen megírták már előttem. Előnye kb. 0 a méretén kívül.
Az hogy miért pont ez verte ki a biztosítékot az EU-nál, nem tudom. Van, ahol a technológia megoldja külső szabályozás nélkül, lásd ahogy az autóknál a DIN szabvány méretet leváltotta a carplay a multimédiánál. Ebben a kérdésben is vannak próbálkozások, BT vagy QR, aminek van a pay-hez képest, amint korábban említettem. -
Busterftw
nagyúr
válasz Foglalt név #126 üzenetére
Tehat akkor a Raiffeisen appban 100%-os piaci reszesedese van a Raiffeisennek.
Ne probaljuk mar ilyen es gagyi Epic modon kulon definialni a mobil piacot, mert oket is csak kirohogtek a birosagon.Ezeket a koroket az Epic-Apple per soran keletkezett tucatnyi topikban mar lefutottuk.
nuke7
En is akartam sajat Fortnite skint arulni a PC-s Epic Storeban, de hat annak a franya cegnek 100%-os reszesedese van benne. El is inditok egy Sweeney fele Twitter kampanyt sajat magam leegetesere.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Lehet hozzád még nem jutott el a hír, de egy illetékes amerikai bíróság épp nemrég mondta ki, hogy az Apple iOS eszközök piacán kialakított 100%-os részesedése önmagában kevés a monopólium vád bizonyításához. De ettől eltekintve is, amíg van alternatívája az "Apple payes okostelefonoknak", addig nem igazán értem mit problémázol egy olyan szolgáltatás miatt, amit nem vagy köteles igénybe venni. Jó persze tudom, szarazapple és kész, nem kell ezt túlgondolni...
-
nuke7
veterán
nem értem mit szeretnél mondani, ugyanis a piaci részesedést nem így mérik, a piac nem lehet 200% ...
ez olyan, mintha azt írtad volna, hogy apple: 100% android: 100% minden más: 100%
ez nem így működik. Az apple pay egy apple szolgáltatás. Az apple pedig mint gyártó, eldöntheti, hogy milyen szoftverek férjenek hozzá a hardware-hez amit beletesznek a termékeikbe. Miért nem büntetik meg az Aldit azért, mert nem árul Lidl termékeket?
Az Aldinak monopoliuma van abból szempontból, hogy eldöntheti, hogy milyen termékeket árul az üzleteiben.
Azért, mert ha Lidl terméket szeretnél venni akkor nem az Aldi-ba mész... De nincs a közeledben Lidl csak Aldi..? Akkor kötelezzük az Aldit, hogy értékesítsen Lidl terméket.
Nonszensz.ha nem szeretnél apple pay-t használni, akkor nem veszel apple telefont.
hol van itt monopolium?azt meg pláne nem értem, hogy mit érzékeltet szerinted a koronavírus...
csak ismételni tudom magamat: lsd. #46
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
-
nuke7
veterán
válasz Foglalt név #119 üzenetére
apple pay: a piac ~20%-a
bármi más: a piac ~80%-anekem is kifejezetten monopol helyzetnek tűnik...
WTF
pont fordítva amúgy : akkor veszel apple-t, ha apple pay-t szeretnél használni.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
Mondjuk az apple gyakorlata jelen pillanatban éppen, hogy monopol helyzetet teremt, mert egyedül androidos készüléket tudsz venni, ha nem apple pay-t szeretnél használni.
De mindegy mit szakértünk itt, mert a jelen kor nyugati világa annyira elpuhult, hogy bármit felad, csak a kényelme ne kerüljön veszélybe. -
nuke7
veterán
sajnos / szerencsére ez nem így van.
lsd. #46 ha nincs monopol/trust/kartell helyzet (és nincs, ez egyértelmű) akkor nincs joga az eu-nak (sem) egy magáncég működésébe beleszólni erőszakkal. Nem mondhatják meg neked, hogy árulnod kell egy olyan terméket / szolgáltatást amit te nem szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Arra valaszoltam amit irtal, hogy 'ehhez mindenképpen IOS kell', ezt ugy ertelmeztem az applepay-hez kell mindenkepp iOS, ami igaz is, de nem csak az iOS, hanem a hardver is kell hozza.
'iPhone usernél nagyobb az esély arra, hogy netre kényszerül, mint egy droidosnál' - na ezt viszont abszolute nem ertem. Miert kenyszerul tobbszor netre?
-
akaszajanos
tag
válasz ricsi0307 #15 üzenetére
+1. 2019 eleje óta van egy 8 Plusom, mióta van itthon Apple Pay, ezzel fizetek. El is árulom, hányszor volt probléma a fizetéssel: 0. A legnagyobb tragédia az volt, amikor egyszer víz került fizetésnél a kabátomról a TouchID-ra. Durván egy másodperccel meghosszabbította a procedúrát, hogy beírtam a jelkódom.
Volt nálam több telefon kíváncsiságból - droidos, csúcs Samsung, plusz párom Huawei-ével is van tapasztalat -, és a Simple-ös csoda rendszeresen kudarcot vallott. Csak úgy. De a kedvencem, amikor random kilép a Simple appból, és semmi sem történik a terminálhoz érintve. Agyrém, soha többé. 1 perc hozzáadni az Apple Pay-hez a kártyát, és onnantól működik évekig. Nem kell más, kösz EU. A Google Pay-t meg hozzá se lehet adni a Huawei-hez, mert átláthatatlan a menü, és ha valahogy sikerül is, akkor sem történik szinte soha fizetés (még Gapps-es Huawei).
[ Szerkesztve ]
M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
Somatom
veterán
válasz aujjobba #114 üzenetére
Erre szokták mondani, hogy az "átlag user", de én nem ezt mondom. Kamionosként elég sokat mozgok Európában, de még sosem szembesültem ezzel a korlátozással. Másrészt meg lehet, hogy a fizetés menne offline, de úgy általában egy iPhone usernél nagyobb az esély arra, hogy netre kényszerül, mint egy droidosnál.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
aujjobba
addikt
Nem csak az iOS a kulonbseg, hardveres elteres is van, ami az applePay-hez szukseges.
Androidon a fizetesi megoldasok a banki szerverrol toltenek se tokeneket, altalaban tizet, ezek amolyan titkos kulcsok, amivel engedelyeznek egy adott fizetest. Ebbol kifolyolag ha nincs adatkapcsolatod, maximum 10x tudsz fizetni.
Almaeknal a hardverben van egy un. secure enclave / secure element megoldas, amibe kivulrol nem lehet belelatni, ez a fent emlitett tokeneket helyben gyartani kepes.
Igy tortenik az, hogy almas cuccal barhol akarhanyszor offline tudsz fizetni, csakugy mint a bankkartyaddal, hiszen ahhoz sem kell net.Persze nem eletszeru, hogy full adatkapcsolat nelkul valaki >10x telefonnal akar fizetni, a lenyeg itt az, hogy az alma rendszere a hardverre is alapoz, annak ott kell lenni.
Ebbol az is kovetkezik, hogy alternativ megoldasok hiaba ferhetnek majd hozza az NFC-hez (ha igy lesz), a secureelement-hez nem lesz hozzaferes, hiszen abban laknak a titkok, biometrikus azonositok, stb. Ergo az alternativ megoldas sosem lesz olyan, mint a gyari.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz aujjobba #112 üzenetére
Teljesen egyetértek, ami működik, azt kell használni. Én csak azt vitatom (tapasztalat alapján), hogy ehhez mindenképpen IOS kell. Az órás megoldást is jónak tartom, csak sajnos, a TalkBand -ben nincs NFC, nekem meg fontosabb feature a headset, mint az órás fizetés.
Egyébként nemrég kaptam mélt az Erste -től, hogy dolgoznak a Gpayen.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
aujjobba
addikt
Mindenfele elfogultsag nelkul elmondom mi nalam a hasznalati eset ApplePay-en, gondolom a GooglePay is hasonlo, nem ismerem.
Van tobbfele kartyam, erste, rafi, takarek, revolut, mikor melyiket hasznalom.
Az oran megnyomom az oldalso gombot ketszer, bejon a kartyavalaszto.
Ha az alapertelmezettet akarom hasznalni nincs tobb dolgom maris erinthetem, maskulonben jobbra-balra swipe kivalasztom mivel akarok fizetni es aztan erintem oda.Namost, ha elkezdik a kulonutas NFC engedelyezos sajat banki appos bohockodast, akkor ez a gyors es kenyelmes modszer kvazi megszunik.
Gondolj bele, menjek be a menube, keressem ki a bank appjat, inditas, azonositas, aztan lehet fizetni. Ha masik kartyaval akarok megint ugyanez.
Ertem, droidon is van alapertelmezett fizeto app, stimmt. De ha nem mindig azzal akarok fizetni, akkor igencsak macera mar megint az egesz folyamat.
Talan ertheto, hogy en se kulonosebben szeretnem, hogy a nagy szabadsag jegyeben ilyenekkel kezdjenek el szivatni.szerkesztes:
Felesegem hasznalta droidon az erste sajat fizeto appjat, de nagyon gyorsan leszokott rola.
Viszonylag sokszor elofordult, hogy nem mukodott es feltartotta a sort, idonkent PIN-t kert a fizeteshez, ami mondjuk miutan egy honapig nem kellett sehol megadni el tud felejtodni.Az oramon evek ota hasznalom az applepay-t, minden esetben mukodott, soha nem ker PIN-t (reggel az oran beirom a jelkodot, ez eleg eros azonositasnak szamit).
Legnagyobb osszeg kozel 400ezer forint volt amit fizettem vele, problema nelkul.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"akkor szopás, amikor a Simple gondol egyet, kijelentkeztet, aztán a kasszánál kell visszajelentkezni"
Én vagyok mögötted a sorban a csendben anyázó, amikor megy ez a szerencsétlenkedés. Van kasszás ismerős, 99% az "egzotikus" módszereknél van fennakadás. Sarkítva amikor az Androidos kocka srác három szereplős módszere elakad, a plazacica Apple órájával pedig megbízható mindig és egy másodperc az egész.
Úgy látom sokan még mindig nem értik nem AP vs GP, hanem azt akarják a bankok hozzáférjenek az NFC-hez, AP és GP nélkül, úgy nyilván csak a saját szutyok banki appot erőltetnék és akkor akár kihátrálhatnának a jól működő AP és GP mögül is, a nagy szabadság jegyében. Csak úgy szóljon bele a törvény, hogy változatlanul AP és GP mögött is ott kell lenniük. Persze tudják akkor a kutya nem használná a saját banki appot.
#108 Somatom
Nem tudtam róla, hogy a Telekomtól részletre vett 160 ezres iPhone SE készülékem valami hihetetlen luxus prémium kategória. A használt XR, vagy a még mindig jól használható SE1 ami van családban és tavaly nyáron még 50-ért eladhattam volna.
Pont azért veszek iPhone-t iOS preferenciát félretéve, mert Androidra nincs pénzem. Egy 100K Xiaomi számomra igen bukta lenne ár-érték arányban. Vicces iPhone topikokban az Androidosok megjegyzései, egyszer az van milyen szar az iPhone hogy nincs benne se 100 megapixel, se 100W, amit a harmada árban Xiaomi tud három éve, máskor meg az van csak prémium kategóriát gyártanak. Most akkor melyik...[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz jerry311 #107 üzenetére
Ebben hol van az, hogy a Magyar átlag user inkább platformot vált, mint bankot?
Már csak azért is sántít a dolog, mert az Apple csak prémium telókat gyárt. A Magyar átlag user sztem nem ilyen árkategóriájú telót használ, ergo kénytelen Androidot használni.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
jerry311
nagyúr
Van. [link]
#106 Busterftw
Kétlem, hogy a nyitott-zárt lenne a fő választási indok Android és iPhone közt.
Vagy hogy egyáltalán érdekli-e ez a felhasználók többségét. Az androidos telefonjaimra sem tettem custom ROM-ot, illetve csak Play Store-ból telepítettem rá appokat, és ezzel szerintem a túlnyomó többséghez tartozom.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Foglalt név #105 üzenetére
Viszont 13 ev user novekedesbol mar sokkal tobbet lehet levonni, ugyanis az Apple zartsag es policy azota nem valtozott, fix faktor.
A trend viszont lathato, hogy az userek inkabb preferaljak a "nyitottabb" rendszert, hiszen 75%-on all az Android, viszont a maradek a zartsag ellenere iOS-t preferalja.Az Apple nem arul zsakbamacskat.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz Busterftw #99 üzenetére
Egy kis ország még kisebb fórumából ne vonj le globális következtetéseket.
Én pl. nem vitatom, hogy az applypay fizetésre működik, párszor használtam és 1 azaz egyszer már örültem is neki, hogy ott volt nálam. Ellenben folyamatosan megmarom magam attól, hogy magától is aktiválódik, ha nfc-t talál. Nagyon sok QR kódos beléptetőnél gondolkoztam már, hogy földhöz vágom, megtaposom és utána gyújtom fel a telefont. Tegnap pl. a reptéri securitynél időztem, mert megnyitom a beszállókártya QR kódját, majd odatartom a leolvasóhoz, amin ő észreveszi az nfc-t, úgyhogy feldobja az apple pay-t és eltűnik a qr kód. Ha mindez egy kígyózó sorban történik, az elég frusztráló tud lenni.Legalább annyira, mintha az ember egy igénytelen bankkal szerződik, aminek a belső problémáit egy megfelelő piaci erővel rendelkező használati tárgyakat gyártó cég kell hogy kényszerrel "megoldja".
-
Fall-N
veterán
válasz jerry311 #102 üzenetére
Nem értelek titeket. Miért kéne platformot váltani? Ha egy bank f@sz akkor nem másik telefont veszek, hanem váltok bankot. Ezért sem értem, amit írtok. A bankoknak is érdeke az Apple Pay, nem véletlenül raklámozzák ha van támogatás.
Az OTP Simplet is kényszermegoldás szülte, mert a GPay nem volt támogatva mostanáig nálunk. Sőt az egész NFC-s fizetés gyerekcipőben járt. Először a Gránit bank volt csak és utána jött a többi.
A másik, hogy vonatkoztass el a saját igényeidtől! Lehet neked nem kell a Curve, de lehet más meg hasznosnak találná.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest