Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • twofatcat

  addikt

  válasz Foglalt név #137 üzenetére

  Az iphone tulajdonsága ismert a kezdetektől, nem zsákbamacska. Annak tudatában lett milliárdos usertábor. Miért akarod erővel kívülről megváltoztatni? Amikor választhatsz Androidos készüléket is, ha neked a zártabb iPhone nem felel meg és valamiért az OTP, Erste technikailag rosszabb banki appokkal és Curve, Revolut közbeiktatás vacakolással akarsz szórakozni.

  Most van egy zártabb és egy nyitottabb platform, választhatsz. Hol abban a szabadság, ha a zártabb rendszert erővel nyitottabbá teszed és akkor lesz két nyitottabb? Az se az Apple hibája, hogy a nyitott Android GPay térfélen okosórával Mo-on nem igazán lehet fizetni, miközben a zárt Apple Watch működik szépen.

  Ha a törvénykezés úgy szól bele a banki app is férhessen hozzá az NFC-hez, de közben ugyanúgy az Apple Pay-t is támogatniuk kell, akkor rövid úton kiderül az IT cég módszere jobb a bankok csodás tech fejlesztésénél, ezért a céljuk inkább az ne kelljen használni az AP-t (vagy GP-t) egyáltalán és akkor user tábort szépen rákényszeríthetik a saját szar appra.
  Az Apple tervez bikaerős és energiatakarékos A és M processzort, akkor ne kötelezze őket senki Exynos-t és Intelt is kell használniuk.

  Hogy a Windows Phone elbukott, azt a Microsoft bénázása mellett köszönhetjük a Google-nek is, amiért nem adták ki WP platformra a Google appokat, mert tudták a zárt WP stabilabb és fluidabb működése verte az akkori alsó- közép Androidokat. Tudom, mert volt Nokia Lumiám. Zárt rendszer megkötések ellenére jobb élmény volt, mint ugyanolyan árban akkori Android cuccok. (nyomkodtam haverok akkori touchwiz és xiaomi csodáit, hát köszi nekem ne) Több EU országban már 10% is volt a WP elterjedtség, ami nem rossz ahhoz képest bénázott a Microsoft is rendesen: 7-ről nem minden készülék mehetett 8-ra, onnan 10-re aminél már tudni lehetett appok nélkül kasza lesz. A Microsoft helyette most már Android Surface Duot ad ki.

  #136
  Nekem mindig érdekes az ilyen netes vitákban, hogy Android userek, Samsung, Xiaomi userek akik bevallottan soha nem vennének iPhone-t, mert keveset tud, "játéktelefon", nincs benne 100 megapixel és 100W töltés, se 10 GB RAM és 10000 mAh akku, mert fÚj zÁrT rendszer, az ő androidos készülékeikhez képest, akkor mi is a problémájuk? Használják azt, mi ezt. Miért akarják olyasmivé tenni ezt amilyen már van és használják? A Nintendo is zárt, a Playstation is. Sikeresek.

  #138
  Rossz példa, mert miért vennék ki a magyar nyelvet? Másrészt angolul régóta feature a swipe, quickpath húzogatós gyorsírás ami most sincs magyarul az iOS billentyűzeten, Hey Siri helyett sincs magyar Hé Sári, mégis sok magyar szereti az iPhone-t, mert ennek is utána lehet nézni vásárlás előtt. Nincs zsákbamacska.

  #143
  Szép példa. Részemről a szoftver fejlesztést hagyjuk az IT cégekre és ne a bankokra.

Hozzászólok Aktív témák