Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Fall-N

  addikt

  válasz twofatcat #145 üzenetére

  A WP bukása nem a Google hibája volt, hanem a saját maguk töketlensége. Illetve az is hiba volt, hogy egy kisebbségen kívül senkinek sem kellett az ingerszegény csempés felület. Mint tudjuk nem lett siker a Win 8-nál sem az erőltetése. Egyszerüen nem tudták felmérni mire volt szüksége az embereknek. Másik hiba, hogy nem sok gyártó állt be a WP mögé és az erősen zárt rendszer miatt nem sok különbség volt a WP-s telefonok között. Magyarán az összesen ugyanaz a kinézetű rendszer futott. Egy idő után emiatt csak a Nokia maradt (meg nem is érte meg a gyártónak nyilván). A végső csapás az volt, hogy nem akarták soha frissíteni a rendszer az újabb változata, hanem új telefont kellett volna venni. (Itt megjegyzem, ha az Apple engedné az iOS-t más gyártónak is ugyanúgy megbukna a dolog és csak az iPhone fogyna ugyanúgy. A Nokia (később Microsoft brand alatt) is így maradt magára.)

  A fluid működést hagyjuk, mivel a csempés felületen mi lett volna olyan nagyon erőforrás zabáló? Elnagyolt UI, ami csak 2D volt? Úgy nem nehéz. :U Androidon is ha nem raksz harminc widgetet ki, meg egyéb cuccot, ami leterheli a vasat, akkor gyors az is.

  Egyébként is a Microsoft rájött, hogy sokkal jobban jár ha visszatér a saját platformjához és szoftvert kínál a konkurens OS-ekre, meg ott vannak az előfizetéses office megoldások. Azokon nincs rizikó és bukta.

  Visszatérve a Google dolgaira, bár elérhető mind az Apple iOS-en mégis mindegyikre van saját alternatíva. Így az sem lenne deal breaker, ha holnaptól nem lenne semmilyen G szolgáltatás iOS-re. Az is érthető, hogy egy marginális elterjedettségű platformra nem fejlesztettek, mert nem térült volna meg és kevés lett volna a reklámbevétel. Amúgy is volt "okos" megoldás ezekre, így nem ezen múlt a bukta.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák