Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
"nem azt mondtad, hogy minden bölcsész hülye, csak azt, hogy a bölcsész diplomákhoz nem kell annyi ész.
de legyél biztos benne, hogy ezt mindenki úgy fogja érteni, hogy "mindenki aki nem rajong a reál tárgyakért az hülye""Nem vagyok rosszindulatú, inkább gondolok arra, hogy akit érdekelne a bölcsészeten kívül más is, az azért sem megy, mert lusta vagy nem akar végigszívni X-szer X évet, de amúgy meglenne a képessége rá.
Ugyanúgy a nőknek is meglenne a képességük (valszeg nagy részének) a reál tudományágakkal foglalkozni, de ahogy írtam, a felnőtté érésig mégis különválasztják a fejekben, az info, a fizika, matek stb. nem a nőknek való, hanem a ruhaipar meg barátai, aztán 30 éves korukra egy számítógépes hibaüzenettel is gondjuk van.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Az első bekezdésed nagyon vicces lett, rég nevettem ilyen jót, köszi
"Eddig sem gátolta őket senki abban, hogy reáltudományok felé fordúljanak, ha nem tették az az ő döntésük volt és valószínűleg jó okuk volt rá. ..."
Ezt nem tudhatod, ez önmagában még nem indokolja azt, hogy miért nem választja a női nem nagy része a bölcsészeten kívüli tárgyakat ;D
"onnantól kezdve hogy mérnök vagy "mert átvetted a diplomádat" még nem vagy életed végéig sinen"
Én ilyet nem is állítottam.
"Elég nehezen fér be a mérnöklétbe az, hogy valaki a szellemi termékenysége csúcsán lelép három évre babázni"
Miért kellene három évre lelépni? Ezt is meg lehet oldani, csak semmit sem tenni egyszerűbb
"Szóval itt más, komolyabb okok is vannak, mint..."
Ez egy akkora tévedés, hogy azt sem érdemli meg hogy teljesen beidézzem. Liberalizmus, mi? Tisztában vagy ennek a fogalmával?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Legyünk őszinték, melyik a nehezebb: nyelvtanárnak, vagy fizikusnak tanulni?
Én nem azt mondtam hogy mindenki aki nem rajong a reál tárgyakért az hülye, hanem hogy annak valamilyen benevelt oka van hogy már zsigerből nem hajlandó a műszakibb területekkel foglalkozni.
A hátszéllel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy akit tényleg érdekel az a dolog, az úgyis megy és nem azért mert az erősebbik nemnél nem lévő képességeit használja ki (/él vissza ).
-
Apollyon
Korrektor
válasz King Unique #12 üzenetére
"mert ott a baj, hogy alapból a többségét nem is érdekli annyira."
Többek között pont erre írtam ezt hogy valszeg a nevelés miatt van.
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem ide felesleges bekavarni a feminizmust, mert ez nem az a pont ahol jelen van.
Inkább az az elgondolkoztató, hogy a nők miért jóval kisebb arányban érdeklődnek a műszaki területek iránt.Persze vannak szakmák amik inkább csak nő, vagy csak férfi, de pl. a tudomány területein, a különféle technológiai fejlesztések kiötlésében és megvalósításában simán elfér mindkét nem, egyik területnek sincs nemekkel szemben lévő specifikus követelménye.
Arra gondolnék, hogy a gyerekekbe nevelt (téves) mentalitás ami ezt okozza, hogy pl. a nő otthon van és nyomja a háztartást (a férfi meg a kemény munkát), vagy legyen azért diplomája de az esetek nagy részében kimerül valami bölcsész témával a dolog, amit ugye valljuk be kevésé nehéz megszerezni, mint mondjuk egyéb, nagyobb szellemi képességet/kitartást igénylő területeken.
Szóval valószínűleg a szemléleten kellene változtatni, még gyerekkorban, hogy ne azt neveljék beléjük már az elején hogy férfi szakmák meg női szakmák.
Aztán ott van még az a jelenség is, hogy de ugye a gyerekvállalás, valakinek ott kell lennie a gyerekkel. De ez sem kizárólag a nő dolga lenne (hogy ezzel ki is mentse magát más feladatok alól), ezeket a dolgokat is meg lehetne oldani úgy, hogy ne menjen szembe a karrierrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest