Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- JavaScript topic
- OpenMediaVault
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PR-Telecom
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Nem jön egy okostojás. Ha olyan marhára fontos az a gép akkor:
1.) Vagy legyen friss az oprendszer rajta (oké, írod, hogy a nagyon drága szoftver vendorja megkövetel bizonyos verziójú vindózt, adott SP-vel, stb, de akkor meg->2.)
2.) Vagy ne legyen rákötve az internetre
3.) Legyen védve tűzfallal vagy valamiAmúgy a zombi hálózatot alkotó gépek nagy része lopott vindózt tartalmaz és/vagy csuma hülye júzer a gazdája. Amit te említessz az töredék rész, és a fennti dolgok vonatkoznak rá.
Még egy megjegyzés: nem csak a vindóz érintett, gondoljunk csak pl a nem régi MacOS-et fertőző kártevőre, szép kis hálózat jött össze.
Ez az egész kérdés generális. Annak a bizonyos nagyon drága szoftvernek a vendor-ja pedig sünt érdemel. Ismerős a szitu.
[ Szerkesztve ]
Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
bambano
titán
van egy géped, vettél rá egy nagyon drága szoftvert, ott előírták neked, hogy melyik oprendszer, melyik sp, melyik patch level, melyik driver, stb. stb. stb. mindent.
majd jön egy okostojás és ebbe messziről belenyúl. ha csak annyi történik, hogy többet nem indul el a szoftvered, az egy viszonylag kis probléma, mondjuk ahhoz képest, ha valami komoly vezérlőrendszer alól rúgják ki a szervert.
kis példa: tegnap olvasgattam a keszthelyi múzeum vasúttörténeti kiállításáról, ahol van egy nagy terepasztal. okos informatikus látogatók shutdownolták a vezérlő számítógépet, ezzel sok kárt okoztak. de ezt lehet nagyban is...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tocsa
senior tag
-
tocsa
senior tag
Egyrészt megértem az aggodást, privacy szempontból aggályos lehet, hogyha beleturkalnak gépbe. Kivéve havalóban csak leirtanak egy vírust, de erre nem tudom hogyan lehetne garanciát adni.
De igazuk van abban, hogy azzal a sokmillió embernek a gépével, aki beszopta a vírust (ami már eleve felveti a kérdést, hogy miféle hülye oldalra látogatott el, miféle indítható vagy fertőzött levél csatolmányt nézett meg), nem lehet mást csinálni. Valószínűleg csuma hülyék, valószínűleg a Windows lopott, ezért nem frissítenek.Mindig eszembe jut az, amikor estefelé a laborban hallottam, hogy a kínai post-doc kollegám frissen feltelepített (értsd: első telepítés utáni boot) laptopja zavaróan folyamatosan erőlködött, a vinyó járt. Odamentem, és a friss kínai Windows (valami torrentről lehetett?) alapból tele volt adwarrel, ad pop-upok tömkelege, és van 10000 dollárom rá, hogy nyilván vírussal is tele volt. Fogtam és egész egyszerűen kinyomtam. Mit csináljon az ember?
Hasonló: nemrég volt a DNS amplification attack a Spamhaus ellen, ahol rekord mértékű volt a terhelés. Egyesek azt állítják hogy az attack sávsyélességét eltúlozták, szerintem nem feltétlenül, de nem ez a lényeg most. A lényeg, hogy a DNS amplification-t több tízezer rosszul bekonfigurált DNS szerver okozta. És ezekről a szerverekről van is lista. Én amondó vagyok, hogyha távolról át lehetne konfigurálni őket, akkor meg kéne tenni.
Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
drkbl
őstag
A rosszindulatú programon, és a vezérlő szervereken kívül kellenek, ugye a terjesztő szerverek is, néhányat azokból is lekapcsoltak:
Attack hitting Apache sites goes mainstream, hacks nginx, Lighttpd, too
Critical Linux vulnerability imperils users, even after “silent” fix
Critical Ruby on Rails bug exploited in wild, hacked servers join botnet
More than 360,000 Apache websites imperiled by critical Plesk vulnerability (Updated)
-
gabor85
őstag
"kiterjedt zombihálózatot". Na itt rögtön a facebook jutott eszembe, de ammeg működik még.
-
The Seer
tag
Ez üdvözölendő!
Ingyen notebook tartó #UPDATE: http://surl.hu/3D7d35
-
dajkopali
addikt
az utolsó kifogás jogos némiképp, mivel most csak amerikai szervereket kapcsoltak le
ezt javítom
ugyanakkor igenis lehetséges, ha nemzetközi kooperációban csinálják, akkor a külföldi bíróságok követik az amerikait, erre már többször volt példa ebben a projektben"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
bambano
titán
mikor kiterjedt zombihálózat kiütését olvastam, azt hittem, az ms legyakta a redmondi szerverfarmot...
pr cikknek elég gyengécske, mert nem csak azt lehet kiolvasni belőle, hogy milyen jó, hogy az ms küzd a szemét ellen, hanem azt is, hogy ideje volt, hogy küzdjön a szemét ellen, amit saját maga piszkolt oda.
érdekelne még, hogy egy amcsi helyi bíróság hogy ad ki lekapcsolási parancsot 90 országra...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dajkopali
addikt
nem találom - vagy rosszul emlékszem, és a DNSCharger figyelmeztetés ugrott be, vagy rosszul keresem, úgy emlékszem, hogy a Google kiadott már egy olyan biztonsági frissítést, ami malware-eltávolítás volt
ha valakinek jobb a memóriája, majd kisegít"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
törölt tag
némi mosolygással az arcomon olvastam végig, aztán az utolsó pár sor alatt le is hervadt a vigyor... a terrorizmus és a warez után ez lehet az új cucc a zászlón, amiért már nem csak a forgalmat figyelhetik, de beletúrhatnak a gépekbe is ha arra van szükség? értem értem hogy sok a vírus és nem tudnak még ellene harcolni, de ez szerintem több problémát vetne fel mint oldana meg...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest