Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
De, ez egy tök fölösleges, köztes lépés. Kettős lét, totál pazarlás. A lét az agyunkban tudatosul. Magát az agyat kell digitalizálni, virtualizálni az inputjait és onnantól a szervezet sallangjai kihagyhatók. A valóságban nem kell enni, inni, szarni, stb. Tehát csak a Metában élnénk. Ez a VR szemüvegesdi tök fölösleges fejlesztés.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
válasz
Plug Life #33 üzenetére
A Mátrix már vagy 10 éve létezik - egy mesterséges intelligencia által működtetett algoritmus szabályozza, mint "mutat neked az internet" és még csak fel sem tűnik. Ez ajánlja neked a youtube videókat, mutatja meg a "legjobb" árakat, leköti a figyelmed egész nap az arcodba tolt "tartalommal". Még túlnyomórészt másokkal is ezen keresztül tartod a kapcsolatot.
-
Cs1csó
titán
válasz
LamerGyuri #31 üzenetére
Minden addiktív dologgal ez a cél anno sokan játszottak úgy kollégiumban lakva vagy nyári szünetben hogy max pisilni állt fel a géptől. Ettől még ez nem jó.
Az RP1 könyvben ki van fejtve rendesen hogy a VALÓ élet sivár, a főszereplő nagyon szegeny nincs lehetősége mást csinálni. Ahogy az időjárás egyre szélsőségesebb lesz és a szabadban is ritkán lehet majd tartózkodni még jobban fel fog ertekelodni egy virtuális világ. -
Kevin8997
tag
Remélem sosem lesz sikeres. Szerencsére több helyen disztópiaként jellemzik, jó lenne ha nem nyerne teret.
-
nubreed
veterán
Azért elképesztő, hogy mennyire pumpálják a pénzt ebbe a hatalmas bullshitbe. De a végén majd annál nagyobbat buknak, öröm lesz nézni.
Én már a popcornt bekészítettem.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nemlehet
őstag
Mindenki itt előszalad kb 50 évet és majd ilyen meg olyan virtuális társadalmakról beszél, meg hogy jajj de veszélyes lesz... Oké, tegyük fel igazatok van, de mi az első lépés?
Mi a metaverzum amit a FB árul és mondjuk 5 éven belül mi az ami miatt én ezt mint mondjuk céges befektető, de talán még fontosabb, felhasználó szeretnék igénybe venni?
Mert én csak ilyen borzasztó izzadtság szagú végletekig esetleges felhasználási módokat láttam erről.
Szóval valaki mondja el nekem, hogy ebből mi lesz a megvásárolható/felhasználóknak elérhető termék?Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
törölt tag
Már most úgy állunk, hogy a valódi emberi kapcsolatok/interakciók megvalósulásukhoz szükséges technikai háttér költségei feleslegesen nagyok és ezek csak tovább nőnek, közben csökkentik a produktivitást, főleg nem biztonságosak!
Nem szabad ezekkel az elavult dolgokkal akadályozni a gazdasági fejlődést, tessék szépen leadni az igényekből, és félreállni hogy jöhessen a következő generáció, ami már magától érthetődének éli meg ezt.
[ Szerkesztve ]
-
hardzsi2
aktív tag
Szerintem nagyon rossz a megközelítésed.
Először is ez a technológia igen költséges: erős/drága hardvert és szélessávot igényel felhasználói oldalról, tehát a társadalom csak egy kis részének lenne a jövőben bármikor elérhető, ha lenne rá egyáltalán igény.
Másrészt annyi társadalmi igény érzékelhető rá, mint a 3D vagy 8K tévék térhatására / nagy felbontású képére, avagy korábbról a Super Audio CD magasabb hanghűségére. Szóval nem sok - ebben az esetben szerencsére.
Önmagában a VR és kevert valóságeszközök (és -szoftverek) fejlesztése és piaca is évek óta csak a nagy küzdésről szól, de niche területeken és egy szűk felhasználói körön kívül még mindig negligált.
Elképesztő egyébként, hogy Zuckerberg mekkora igyekezettel, pénzt/paripát/fegyvert nem kímélve igyekszik az emberek fejét modern kori rabigába hajtani (konzumidióták új generációját kinevelni), mert ez nem szól másról. Vajon hány éven át fogja égetni a 10 milliárd dollárokat, míg feladja/elfogy a befektetői türelem/bedől az egész?
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
ez tényleg ilyen ronda, mint az illusztrált kép? Ki a fene akar ezzel játszani így?
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Csepy
őstag
Miért van az, hogy valahogy nagyon erőltetett fingnak érzem ezt?
Regards: Csepy
-
És ez még csak nem is annyira a technológiai korlátok miatt van, hanem hogy egy jelentős hányada a társadalomnak most még legyint az egészre. Be kell húzni legalább két generációt, hogy erre mutatkozzon akkora igény, amit nem lehet csak úgy félresöpörni (pl. betiltás, stb).
-
totron
addikt
Nyugi, 1 síkra fogják hozni az élhetőséget/élhetetlenséget és a kizsigerelést, különben mi értelme lenne? A virtuális ház, lakhatás ugyanúgy fél élet munkájába fog kerülni, mint ma, mint mindig is. Egyesek szemében poén lehet a nagy hatékonysággal való bankrablás, amiben átlép a holografikus biztonsági őrön a delikvens vagy a korlátlan terek/tulajdonolható javak megtapasztalása, de ezek ripsz-ropsz felszámolódnak, hosszú távon nincs igazság. A fizikai erőszakot talán visszaszorítja egy tömeges VR*, de a leuralásra való hajlam az ember sajátja marad, a hathatós módszerek meg kialakulnak az újvilágban is. Mindig akad kreativitás, ha valami elszomorító ösztönszintet kell megjeleníteni, végrehajtani. Kántált pozitívumként felhozódik újra és újra az új munkahelyek teremtődése ebben a rendszerben, erre nagyon kíváncsi leszek, hogy mi kap újonnan értéket (szerintem semmi, az 1:1 leképződéseket ne vegyük annak)
*ahogy elhozza egyúttal a fehér programozómellkasok és nyeszlett testek, a mégtömegesebb cukorbetegség állapotát is. Kell mozogni, ezt már ma is elfelejtjük és nem egy felsőbb szándék presszionál abba az irányba, hogy felejtsük el mégjobban. A sport meg ritkán trendi. Hát ez így elég baj ám.
(#10) Tüzi, a magas számunk miatt nem tudunk jók lenni vagy jobb helyekké varázsolni ugyanazt a mocsarat. Az összezártság és erőforráshiány kicsinál. A másik nagy kérdés, hogy mennyiben enyhítené ezt egy MetaVerzum. A testeket táplálni kell, a szexről is csak nagyon komoly kukirohasztó világjárvány esetén mondanának le az emberek. Ezekre mi a válasza az újvilág alkotóinak? Nem mindenből kielégítő a virtuális.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
Lesz (szerintem) csak meg nagyon messze vagyunk ettől. Szerintem simán kell még vagy 10 vagy akár 15-20 év.
A RP1 annyira nem is elrugaszkodott, ami abban van ( a könyvre gondolok) ahhoz kellhet annyi idő mint ami írtam.
A RDP2 az a könyv amiben már jóval durvább dolgok vannak.SPOILER !!!!!!
teles tudat szkennelés és digitalizálása, mások emlékeinek teljes atelese kb mint a Matrix-ban
-
mondjuk ezt a pénzt odaadhatnák olyan alapítványoknak, akik a beteg/rászoruló/stb embereknek segítenek, hogy jobb hely legyen ez a világ mindenkinek, és akkor nem akarnának az emberek egy másikba menekülni...
de ugye ebben semmi biznisz nincs, szét kell baszni a környezetet ugyan úgy ahogy az emberi kapcsolatokat, mert abból lehet pénzt beszedni.
sebaj, a természet hamarosan takarítani fog, mire ez a meta baromság beérik, pont összedől a civilizáció.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
-
L4mie
veterán
Nekem is mindig az az érzésem, hogy Zucky túl sokat olvast-nézte a RP1-t.
Amúgy elég durván messze áll Halliday-től, főleg hogy utóbbi valszin elég aspengeres, legalábbis a film alapján./ na jó nekiállok ezt is elolvasni/
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Zirowe
nagyúr
1 aki kimarad lemarad
És az jár majd a legjobban.
Nagyon nem lesz itt oazis, hiába szeretné az zuck.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Én szomorú vagyok hogy ilyen irányba megy el a VR.
Persze aki erre nem kíváncsi az csak játékra meg esetleg tervezésre fogja használni, de elég kár hogy ennyire elkurvult a helyzet. És ebben benne van az hogy az átlagemberek felé csak ilyenekkel lehet nyitni.So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse.
-
totron
addikt
Amely boltokban felmentek az árak, mármint azoké az áruké, amiket még lehet kapni, ha egyáltalán van bolt, aminek megéri kinyitni. Ha a rendszer terelni akar egy bizonyos, neki megfelelő irányba, az egyebek, addigiak hirtelen aránytalanul nagy súrlódásokkal kezdenek el együtt járni. Rendszeren belül maradva jön ki az előny, elég csak a tripleplay szolgáltatókat megnézni. Divat fikázni a multikat, mégis ott vásárol a többség, az az optimum, azt hozza el neki a rendszer, illetve az az infrastruktúrája a haminak. Egyéb utakhoz pénz/antimainstream elhivatottság kell, az meg az átlagnak nincs. Ha van aszfaltút nem a kullanccsal teli csalitosban fogod lucskosra tappogni magad 2 szem, útmenti ribizliért. Kényelem, szegénység, birkaösztön ezekre épít minden nagyhatalom amelyik csak tud, legyen az rezsim vagy technológiai.
Egy armageddoni ürességtől szépen kongó szellemvárost én is elfogadnék. -
Somatom
veterán
válasz
LamerGyuri #3 üzenetére
+1
Mindenki a Metaboltokban tülekszik, a Metaautójában araszol a Metadugókban. Tök jól járható lesz a város és nyugiban lehet majd vásárolni a valódi bótokban.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
LamerGyuri
senior tag
A cikkben levő kép tökéletesen visszaadja a lényeget: bambán bámulom, hogy mások hogyan élnek teljes életet úgy, hogy nem hordanak a fejükön ilyen szart
[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
Cs1csó
titán
Két dolog biztos:
1 aki kimarad lemarad
2 ha egyszer beindul a VR mint a Ready Player One OAZIS-e, akkor be fogják ezt a pénzt vasalni a felhasznalokon
Új hozzászólás Aktív témák
it A J.P. Morgan szerint a Broadcom következő dollármilliárdos ügyfele a Meta lesz, a metaverzum kapcsán.
- Gitáros topic
- Whisky topik
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Drum 'n' bass
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest