Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• panderson

tag

válasz sz.balazs.95 #93 üzenetére

Értem, köszönöm! :) Ez egy sarkított példa volt arra, hogy nem véletlenül vannak egymástól elválasztva bizonyos dolgok, mert pl. így biztosítják a betevő falatjukat az emberek zöme (rablókat és aktatologatókat nem ide sorolom az én felfogásomban). A piac amivel mindegyikünk érintkezett már, abból áll, hogy kereslet van bizonyos termék iránt. A kereslet csak akkor marad meg, ha ez valami oknál fogva jobban megéri az egyénnek megvenni mintsem maga állítsa elő azt a bizonyos javat. Ezt mostanság áruknál szabadalomnak hívjuk, de az információ abban a formában is ugyanazt jelenti, hogy tudom kinek mennyi pénze van (teljesen más tárgyalási helyzetek!), milyen ötletei vannak (ellopom az ötletét --> máris "nyertem" mert nem kell fizetni érte).... ezért vannak a bankszámlák titokban, a fájlok titkosítva, az ajtókon zár (védik ami mögötte van attól, hogy széthordják; esetleg együtt így nagyobb értéke van, mint külön-külön).

Amit pedig most zajlik, az az, hogy gyakorlatilag minden szabadalom, költségvetési információ, fejlesztési terv, hadi titok egyetlen egy kézbe kerül, amit senki sem felügyel és ugyanakkor egyszerre támadható is. Pedig ezek a javak biztosítják az ún. piaci előnyt pl. a konkurens országokkal / csoportokkal szemben.

Ezt igazolja az is, hogy az NSA-nak gondolom esze ágában nem lenne pl. a magyaroknak kiadni infót, valamint az ipari kémkedés végtelen példái.

Remélem így jobban átjön a véleményem. :))

Új hozzászólás Aktív témák