- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Nem csinál globális szuperhatalmat Indiából az akadozó űripara
- Egy dolgot már elért az AI: még többet vásárolunk
- Ultragyors EV-töltőkért szövetkezik az Xpeng és a Volkswagen
Új hozzászólás Aktív témák
-
panderson
tag
válasz sz.balazs.95 #93 üzenetére
Értem, köszönöm! Ez egy sarkított példa volt arra, hogy nem véletlenül vannak egymástól elválasztva bizonyos dolgok, mert pl. így biztosítják a betevő falatjukat az emberek zöme (rablókat és aktatologatókat nem ide sorolom az én felfogásomban). A piac amivel mindegyikünk érintkezett már, abból áll, hogy kereslet van bizonyos termék iránt. A kereslet csak akkor marad meg, ha ez valami oknál fogva jobban megéri az egyénnek megvenni mintsem maga állítsa elő azt a bizonyos javat. Ezt mostanság áruknál szabadalomnak hívjuk, de az információ abban a formában is ugyanazt jelenti, hogy tudom kinek mennyi pénze van (teljesen más tárgyalási helyzetek!), milyen ötletei vannak (ellopom az ötletét --> máris "nyertem" mert nem kell fizetni érte).... ezért vannak a bankszámlák titokban, a fájlok titkosítva, az ajtókon zár (védik ami mögötte van attól, hogy széthordják; esetleg együtt így nagyobb értéke van, mint külön-külön).
Amit pedig most zajlik, az az, hogy gyakorlatilag minden szabadalom, költségvetési információ, fejlesztési terv, hadi titok egyetlen egy kézbe kerül, amit senki sem felügyel és ugyanakkor egyszerre támadható is. Pedig ezek a javak biztosítják az ún. piaci előnyt pl. a konkurens országokkal / csoportokkal szemben.
Ezt igazolja az is, hogy az NSA-nak gondolom esze ágában nem lenne pl. a magyaroknak kiadni infót, valamint az ipari kémkedés végtelen példái.
Remélem így jobban átjön a véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- BMW topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Ukrajnai háború
- DUNE médialejátszók topicja
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F15 FX507ZC4 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-12700H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2 év gari
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2020 M1 Chipp, 13 8/256. Magyar bill, 96% Akku.
- Samsung Galaxy XCover 7
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- HOPPÁ! i7-14700KF - RX 7800 XT OC - 32GB DDR5 - 2TB SSD - ÚJ Komplett gamer PC! 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest