Új hozzászólás Aktív témák
-
bullseye
addikt
De soká kellett várni erre a leágazásra...
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
-
Lambach
tag
Sokan vélekednek így, lehet így is van. Mindenesetre, és nagyon szerencsés módon az ostoba tömegek eddig mindig lassították törekvéseiket.
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
Lambach
tag
Az Egyesült Államok egy gusztustalan agresszor, amit zsidó bankárcsaládok uralnak, akiknek egy istene van a pénz, és a hatalom. Most jön létre a központosízott diktatúra, itt az orrunk előtt.
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
0xmilan
addikt
-
őstag
Simán eltudom képzelni, hogy az egész "kiborult" sztori csak egy cover up ami az átlag ember figyelmét fenntartja ezzel elterelve más dolgokról a fókuszt. Lesz itt még érdekesség csak nem ezzel a témával kapcsolatban, ne legyen igazam. (én így csinálnám amúgy ha valamiről szeretném elterelni a köz figyelmét).
Ha nagyon nagy dágványba lépett volna Snowden akkor már oroszországba is csak betonkocka formájában ért volna oda, diplomácia meg befogadás ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
MageRG
addikt
válasz panderson #84 üzenetére
Mielőtt félresiklana a téma: Azt mondom, hogy a jelenlegi NSA és tsai viselkedés a lehetőségét is elveszi majd a jobb életre itthon.
Nem eszik olyan forrón a kását. Nem vonom kétségbe a negatív hatásokat, de:
ebben a témában, mint annyi minden másban is, önállóak vagyunk. Nincs szükség külső segítségre."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Nemeske
csendes tag
Jó kis kommentek, elgondolkodtató.
-
dystopia
tag
Maga a metaadat szóhasználat is erős megtévesztés és mismásolás, ne vegyük már át. Persze, van egy olyan nézőpont, amikor maga a levél tartalma az "adat", és a többi az arról szóló adat, ugyanakkor sem a kém, sem az adatgazda szempontjából nem metaadat az, hogy ki kinek mikor küld levelet. IT szempontból is mezei adat az e-mail minden eleme, benne a küldő és a címzett kukacos címével, és egyébként ugyanazzal a lendülettel és módszerrel (és egyszerre) lehet ezekhez hozzáférni, mint magához az üzenethez. Azt meg, már bocsánat, de senki se gondolja, hogy csak IP címeket tároltak (amire egyébként a fenti okok miatt szintén nem metaadatként tekintek).
Lüke, én vagyok az APUd!
-
Pierre75
senior tag
Pedig ez az amerikai kormány mögött álló ilyen-olyan lobbik sara. Az ideggyenge Bush adminisztrációja alatt fogadtak el olyan tág értelmezésű felhatalmazási tv-t, ami alapján kötelezhetik a szolgáltatókat. 9/11 fő tanulsága az volt, hogy hiába van több tucat hírszerzési ügynökség, ha azok 1, hatásköri átfedések révén egymást is fúrják 2, nincs összehangolt irányítás 3, '90-s évek óta (is) felhígult a személyi állomány (Clinton a gazdasági hírszerzésre helyezte a hangsúlyt és engedélyezte, hogy hírszerzők magánügynökségekbe stb léphessenek át. Ez pedig olyan agyelszívás volt, amit azóta se nagyon hevertek ki. 2003 után gondot okozott elegendő arab nyelvtudással rendelkező ügynököt találni stb).
Snowden anyagát előbb a kínai majd az orosz hírszerzés már megszerezte, most a németek próbálják megkaparintani, ami maradt. A hülye németek lassan felfogják (vagy nem), hogy usa, angol, fr közös érdek, hogy Németországot marginalizálják. A NATO-t azért kovácsolták, hogy az oroszokat kint, az amerikaikat fennt, a németeket meg lennt tartsa. Annak se lett nagy visszhagja, hogy a német újraegyesítést '90-ben a Vaslady a franciákkal akár közös katonai fellépéssel is meg akarta akadályozni, de nem kapta meg rá az amerikai engedélyt.
Az amerikai érdek a SZU összeomlása után létrejött Pax Americana fenntartása, amíg lehet. A kínai és az orosz meg egész más. -
Még mindig nem értem miért kéne hogy érdekeljen ez engem
Aki idegeskedik rajta, az feleslegesen teszi. Azt csinálnak velünk amit akarnak, úgy sem jön rá az átlag ember, és úgy sem tehet ellene semmit, és úgy sem fog semmit számítani az emberek 99%nak életébenHm... Ebben sok lett a semmit
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
válasz panderson #95 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy igazad van. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az ITBN-en elmondta: megy a gazdasági információk kihasználása, amerikai cégek olyan dolgokkal jelentek meg versenytárgyalásokon, amelyekkel önerőből nem ment volna.
https://www.coreinfinity.tech
-
panderson
tag
válasz sz.balazs.95 #93 üzenetére
Értem, köszönöm! Ez egy sarkított példa volt arra, hogy nem véletlenül vannak egymástól elválasztva bizonyos dolgok, mert pl. így biztosítják a betevő falatjukat az emberek zöme (rablókat és aktatologatókat nem ide sorolom az én felfogásomban). A piac amivel mindegyikünk érintkezett már, abból áll, hogy kereslet van bizonyos termék iránt. A kereslet csak akkor marad meg, ha ez valami oknál fogva jobban megéri az egyénnek megvenni mintsem maga állítsa elő azt a bizonyos javat. Ezt mostanság áruknál szabadalomnak hívjuk, de az információ abban a formában is ugyanazt jelenti, hogy tudom kinek mennyi pénze van (teljesen más tárgyalási helyzetek!), milyen ötletei vannak (ellopom az ötletét --> máris "nyertem" mert nem kell fizetni érte).... ezért vannak a bankszámlák titokban, a fájlok titkosítva, az ajtókon zár (védik ami mögötte van attól, hogy széthordják; esetleg együtt így nagyobb értéke van, mint külön-külön).
Amit pedig most zajlik, az az, hogy gyakorlatilag minden szabadalom, költségvetési információ, fejlesztési terv, hadi titok egyetlen egy kézbe kerül, amit senki sem felügyel és ugyanakkor egyszerre támadható is. Pedig ezek a javak biztosítják az ún. piaci előnyt pl. a konkurens országokkal / csoportokkal szemben.
Ezt igazolja az is, hogy az NSA-nak gondolom esze ágában nem lenne pl. a magyaroknak kiadni infót, valamint az ipari kémkedés végtelen példái.
Remélem így jobban átjön a véleményem.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz panderson #91 üzenetére
bullseye a korábbi hsz-ében hívott téged paranoiásnak, amire te ezt válaszoltad:
„ha szerinted csak én vagyok paranoiás miért van zár az ajtóban? Miért van PIN kód a bankkártyádhoz? Függeszd ki az összeset a bejárati ajtóra, hisz úgysem fogja a kutyát se érdekelni.”
vagyis szerinted ha valaki nem paranoiás, akkor az már rögtön átesik a ló túloldalára és semmilyen szinten nem figyel a saját biztonságára. - én legalábbis így tudom értelmezni.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
törölt tag
LEhet ez az egész egy nagy kamu, persze van valóságalapja, de azért robbantották ki, hogy megdöntsék az elnököt. Kik ? Hát a csúnya és gonosz hókuszpókék ! (Összeesküvés elmélet rulz).
-
panderson
tag
válasz sz.balazs.95 #90 üzenetére
Wikipédia: [link]
"A paranoia vagy üldözési mánia túlzó és irracionális szorongás vagy félelem, ami gyakran az üldözöttség érzésében nyilvánul meg."
Nem érzem magam üldözöttnek, se nem szorongónak. Ezért nem értem te mit értesz nagyon paranoiás alatt..Te mi "nem csak feketét" látsz az NSA ügyben?
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
-
panderson
tag
válasz sz.balazs.95 #88 üzenetére
Igen, mert
* egyik nagyhatalom sem szeretetszolgálat, nem az lebeg a szeme előtt, hogy te jól érezd magad, és megvédjen, hanem hogy neki mikor lesz a legjobb;
* emiatt sosem kerülhetsz/kerülhetünk tárgyalóképes pozícióba csak alárendelt szolgaként a másik elé.Szerintem ez fontosabb, minthogy pusztán azért engedjük meg a lehallgatásokat, mert épp most nem szorítják fizikailag a kést a torkunknak.
Az már világossá válhatott volna, hogy a kés mifelénk nem a fémből készült eszköz, hanem a pénzt jelenti. És sajnos elég jól működik az "együgyű népet könnyebb vezetni" elv, miszerint az emberek zöme nem köti össze azt, hogy folyamatosan kevesebb pénzből kell megélnie azzal, hogy miért nem kap fizetésemelést. A lényeg, hogy hitelt vegyen föl a tejfölre hogy karácsonyra be tudjon vásárolni. Félreértés ne essék, nem politizálni akarok, hogy ki hogy vezeti az országot, mert ez nem ez a fórum.
A tárgynál maradva, igen, szerintem kifejezetten kártékony gyakorlat minden más nemzet érdekeit letojva összeharácsolni a javakat.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz panderson #87 üzenetére
„ha szerinted csak én vagyok paranoiás miért van zár az ajtóban? Miért van PIN kód a bankkártyádhoz? Függeszd ki az összeset a bejárati ajtóra, hisz úgysem fogja a kutyát se érdekelni.”
szerinted csak a két véglet létezik?
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
panderson
tag
Most ebben mi a paranoid? Levezettem egy gondolatot, onnan, hogy a "addig úgysem érdekel míg..." gondolattal nincs rövidre zárva a téma. Vagy Te úgy érzed ez így kerek?
Szerk.: ha szerinted csak én vagyok paranoiás miért van zár az ajtóban? Miért van PIN kód a bankkártyádhoz? Függeszd ki az összeset a bejárati ajtóra, hisz úgysem fogja a kutyát se érdekelni.
[ Szerkesztve ]
-
panderson
tag
Ennél azért tágabb a probléma sajnos! A szűk látókörű emberek eszébe sem jut, hogy az egyénen felül vannak magasabb szintek is. Pl. gazdaság, egészségügy, iskolák stb. (Nyilván az elsőre szokták kifejezni az egyenletet) Tehát felmerülhetne a kérdés, hogy milyen szuverenitása lehet egy államnak ha minden gondolatát nyitott könyvként olvassa a nagyhatalom és máris helyzetelőnyben van egy tárgyaláskor. Nincsenek szövetségek, minden ország az Egy nagyhatalomért. Közben itthon gatyára sincs pénze az embereknek, de ácsingóznak, hogy bezzeg az Egyben kolbászból van a kerítés is. Közben az itt kitanított egyéneket szépen beszipkázza az Egy hatalom. Ha ez tényleg mindegy neked, akkor mégis milyen alapon gondolod magad a magyar társadalom tagjaként? Nem személyeskedni akarok, csak már nagyon unalmas ez a lesz@rom divatszöveg.
Mielőtt félresiklana a téma: Azt mondom, hogy a jelenlegi NSA és tsai viselkedés a lehetőségét is elveszi majd a jobb életre itthon.
[ Szerkesztve ]
-
Fryskitt
addikt
Haha... lehet kérni szaftos kis képeket az amerikai celebekről is?
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
félisten
-
dajkopali
addikt
válasz FoxiestFox #80 üzenetére
habár Snowden meg a partner újságírók nem voltak olyan eszementek, mint Assange - vigyáztak a személyes adatokra meg egyéb -, de egész biztos, hogy folynak egyeztetések, érthető módon
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
félisten
-
arty
veterán
Ezaz, bagatelizáld csak - hiszen tudjuk, hogy a belenyugvó birkák vitték előre a világot mindig is és szereztek korábban elképzelhetetlen civil jogokat a polgároknak.
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
EmberXY
veterán
Amennyire ki bírtam bogozni, arra gondolhatsz, hogy külön kéne választani a terrorelhárítást a hírszerzéstől. A gyanús elemek kiszűréséhez adatok kellenek, a terroristák nem telefonálnak be önként.
Bizonyára más-más apparátus végzi az egyik illetve másik folyamatot, de az adatszerzés módja szerintem nem különbözik, ugyanúgy lehallgatnak, szimatolnak a különböző rendszerekben.Up the Irons!
-
fojuzer
aktív tag
Hm:Hm tisztelettel.de válasszuk már szét amit szét kell.Szakmailag más a "terror elháritás2 vagyis éles4Más az Informácio gyüjtés,hirszerzés célja,s ott vannak a hivatásos,elemzök,kiknek ez a munkája,a rizsát,ocsút megkülönböztetni legalább 85%-os hiba határral.Átlag Magyari állampolgár,s legtöbb,nagy semmi itt!Oksok tanultabbak,igyekeznek,levédeni amennyire lehet,ha olyan adoto,vagy bármit közölnek,ahogy csak lehet!A hirszerzés nem azonos a tényleges "terror elháritással" nos ezt kellen valoban jogilag § a nagy USA-ban szabályozni,mert ök kényesek jogaikra! Vicces de, a Fátol az Erdöt már ök sem látják,túl nagy a hibák lehetösége.mugy mig a kongresszus-törvényhozásuk engedi valamely formában,s tök függetelnül,nem lészen változás,Élni-Élni hagyni,kell a sok embernek,munkát,kenyeret adni.!
föolvaso
-
Calibra72
aktív tag
Színjáték az egész ügy .......................
-
razorka777
veterán
Nesze neked biztonság.
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
F34R
nagyúr
azt mar reg ota csinalja volt is ra opcio hogy ki lehet kapcsolni, most nem. nem csak a search keyword-ket hanem az egesz profiolod (es amiota egybe lett csatolva a leveleid es a cloud tarhelyedet is attellenorzik).
harom naponta lehetne felrakni a cikkeket mit csinal az NSA milyen szolgaltatokkal (foleg hogy ok is ezt elfogadtak haahha) es ebbol ugy jonnek ki hogy csunya a 3 betus szornyeteg. -
-
Jhonny06
veterán
.. már megint az egyszerű emberek paranoiája, hogy kideríti az NSA, hogy mit guglizik. Tragédia..
-
kpityu2
őstag
A guglimél nem enged jelszóval védett tömörített fájlokat csatolni... meghackelték a rendszert mi?
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Stan648
tag
Ezek után valami olyasmit várnék el, hogy Eurázsiai összefogás keretében kapcsolják le az USA-t a szabad internetről.
7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
-
gebro
aktív tag
-
-
sz.balazs.95
veterán
tipikus. ha nem adják át az adatokat önként, akkor elveszik.
'MURICA!
-
gebro
aktív tag
Számomra egyáltalán nem volt meglepő, hogy figyelik a levelezéseket, sőt ha nagyon paranoiás akarok lenni, akkor a sok tört Windowsba is be vannak építve a titkos szolgálati kiskapuk. Maga Linus Torvalds is elismerte egy konferencián nem is olyan régen egy fejbólintással, hogy megkeresték ez ügyben a titkosszolgálatok.
Viszont erre kíváncsi leszek, hogy mi lesz belőle.
-
Árulónak tartani azt, aki az ő jogaikért állt ki a nyilvánosság elé - tipikus primitív reakció. Őt sem az érdekli, hogy a külföld ellen kémkedik usákia, hanem az, hogy a saját polgárai ellen.
Pali #54: annyiban nincs igazad, hogy a képviselő nem visszahívható (mondjuk ez magyar példa, nem tudom, ez létezik-e usákiában). Ha Téged megvesznek azzal, hogy ha megválasztod Gipsz Jakabot, akkor lesz az utcátokban betonozott út, járda és közvilágítás, aztán mégsem lesz úgy, nincs lehetőséged az ígéreteket semmibe vevő képviselőt visszahívni, legfeljebb ha indul a következő választáson, nem szavazol rá.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
Edward Snowden az amerikaikak szerint: 51% hős, 40% áruló.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
EmberXY
veterán
Sajnos semmit nem tehetünk ellene, annyi jogunk van, hogy nem tudunk róla.
Bátor ember az, aki "szembeszáll" a felsőbb hatalommal, és ez nem csak a filmekben van így...
(Kicsit off, de ha már a gyilkolást is szóbahoztam fentebb, ne feledjük pl. a hírhedt Aranykéz utcai robbantást, ott ugyebár a szlovák titkosszolgálat kapott "vadászengedélyt" egy befolyásos, olajjal [ami ugyebár nemzetbiztonsági kérdés] üzletelő vállalkozóra, ott is csak kormányváltás után "lett meg" az "elkövető", aki tudtommal a mai napig sincs még börtönben, a merénylet '98-ban volt...)Up the Irons!
-
Thrawn
félisten
-
bullseye
addikt
válasz dajkopali #54 üzenetére
Tekintve, hogy az NBH eddig is végzett fedett nyomozásokat, hivatalosan, bejelentve a rendőrség segítésére (pl. a bankjegy papírok elvesztése is mekkora sikertörténetük volt), ez azért nem igazán lephetne meg embereket.
Az USA-ban inkább az a botrány alapja, hogy nem 1-1 ember ellen nyomoztak, szépen lepapírozva, alapos gyanúval, bírósági végzéssel, hanem mindenkit egyben megfigyelnek.
-
dajkopali
addikt
és az álszentek kedvéért tegyük hozzá azt is, hogy a hírszerző ügynökségeket - Magyarországon is - a kormányzat működteti, akiknek a felhatalmazást erre a képviselőkre szavazó polgárok adják
fordítsuk le a mostani botrányt magyarra: azért ugye senki nem háborogna, ha a magyar hírszerzés mondjuk Ukrajnában vagy Romániában szerez adatokat a nemzetbiztonságra hivatkozva, ám az itt is kiverné a biztosítékot, ha ugyanez az apparátus magyar polgárok után kémkedne
na, ez zajlik most az USA-ban"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
EmberXY
veterán
"...húzzák rájuk a vizes lepedőt és zárják be az összes ilyen intézményt ami erre szakosodott...;
...lépjünk túl rajta...;
...ne engedjük, hogy még egyszer ilyesmi előfordulhasson."A titkosszolgálatok munkálkodása a nemzetbiztonság fontos eleme, ezeket nem lehet meggátolni, csak maximum "nem tudni róluk". Nincs mit bezárni, nincs kit kirúgni (esetleg a színjáték kedvéért, hogy lenyugodjanak a kedélyek), ez egy alapfolyamat, nyilván nem nézik jó szemmel, hogy borogatják a bilit.
Ezek kormányzati engedéllyel lophatnak, szimatolhatnak, akár gyilkolhatnak is, ha kell... A szivárogtató úriember valószínűleg addig érzi magát biztonságban, amíg a média hírverés tart, szerintem ez is közrejátszhat a lassított szivárgásban.Up the Irons!
-
törölt tag
Hát.... megnyugatató, hogy minden adatom amerikai szervereken van Persze az igazsághoz hozzátartozik sosem volt illúzióm azzal kapcsolatban, hogy ne figyelnék a hálózatot. A demokráciát meg kell védeni. A kapitalizmust meg mégjobban, az amerikai hatalomról meg már nem is szólva.
-
dajkopali
addikt
-
F34R
nagyúr
-
dajkopali
addikt
Buherator épp azt írja, amit én is: a védett hálózatból kilépő, már nem titkosított adatfolyamot hallgatták le a be/kilépési pontnál
az kérdés, hogy ezt hogyan tették, a Post cikke is felveti az esetleges szolgáltatói együttműködés lehetőségét[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
El vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy ez meg fog szűnni, sőt.
Mint írtam a blogomban, lesz egy látványos bukás (ezt ugye már bejelentették) és majd idővel látszólag eltemetődik a téma. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem fognak megfigyelni, hanem azt, hogy már most bevezetés alatt van a következő generációs megfigyelés. 911 után történt London, Madrid, Boston. Ezek nem azt bizonyítják a hatalmasságoknak, hogy nem lehet minden hasonló eseményt kiszűrni, hanem azt, hogy még nagyobb kontroll, még erősebb szintű megfigyelés szükséges. Isten hozott 1984-ben.
A másik fele: több ország elindította azokat a törekvéseit, hogy függetlenítsék magukat az "amerikai" internettől, saját, országos méretű hálózatokat hozzanak létre. Ez viszont erősíti majd a kontrollt az adott országokban, ami végeredményben a sajtó-, szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának, valamint a gyülekezési jognak a korlátozásában fog megtestesülni.
Nem fog megtisztulni a rendszer, inkább még mocskosabb, még elkorcsosultabb, még rosszabb lesz - hacsak világszinten nem történik meg a tömegek megmozdulása. Az viszont nem fog megtörténni, mivel az átlagemberhez nemigen jutnak el ezek az információk, mivel a média kontroll alatt van.
-
MageRG
addikt
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
F34R
nagyúr
válasz dawheeler #32 üzenetére
itt nem csak az NSA-n van a hangsuly, ha a szolgaltatok anno nem leptek volna be az adatgyujto mozgalomba akkor toluk hiaba is kernek. Egyreszt eleg jo jarnak igy is.
(#39) mrhitoshi
hehe hat igen, nem nagyon van olyan orszag ami ne volna benne ebben a bizniszben. Van par hobbi project meg titkositott p2p halozat, de az ordog ezeknel sem alszik. vegyuk csap peldaul : Google, Microsoft, Yahoo , minden mail szerver US-ben van. Yandex orosz itt sem jobb a helyzet harom betus szervezet gyujti itt is az adatokat sot, ezeket NSA fele is tovabbitjak. Ide lehet sorolni akarmilyen backup vagy cloud szolgaltatast is nem nagyon talalsz olyat ami nem az amcsiknak lenne.
-
Gondwana
addikt
Hát eleve úgy kezdődik, hogy számomra már a források se hitelesek, most épp szerecsenmosdatást olvashattunk. Észrevették, hogy mekkorát ejtettek a cloud-piacon, hát kitaláltak hozzá egy keretet, hogy mégse ők voltak, hanem egy arctalan kis gonosz NSA. Még pár hét, és arról olvashatunk, hogy Snowden hackelte a googlet, a tömeg meg majd elhiszi (és megy Moszkvába Fordért sorakozni... vagy Leningrádba, Moszkviccsal, ... de akkor már úgyis mindegy lesz).
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
mrhitoshi
veterán
végül is ez a dolga, az ellene való védekezés meg más országoké
Igen, ez lenne a normális, ehelyett azt látjuk, hogy minden ország önként és dalolva adja az adatokat kifele. Idióták.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Thrawn
félisten
Most épp közérdekű információkat tartanak vissza, hogy pénzt keressenek vele és szerinted ez teljesen rendben van. Bocs, de ezzel nem tudok azonosulni.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
bullseye
addikt
Tehát eddig megtudtuk azt, hogy a nagy netes cégek önként kiadják az adatokat. Most megtudtuk, hogy meghackelték őket az adatokért. Még 1-2 hónap és kiderül, hogy megfenyegették a hozzátartozókat, hogy kizsarolják a hozzáférést. Újabb 2-3 hónap, és talán már agymosásnál tartunk. És mindenről lesz "Sziorúan bizalmas" feliratú prezentáció, smiley-val.
-
floatr
veterán
Akkor fogd fel úgy, hogy van egy komplex ügy, azon belül meg rengeteg részlet. Egyszerre képtelenség minden részletet kiteregetni, mert keretek vannak. Kijönnek egy részlettel, kibeszélik megemésztik, szevasz, jön a következő. Az meg hogy egy lap pénzből/reklámokból él, max egy olyan embernek új, vagy gyomorforgató, aki elég naiv ahhoz, hogy azt higgye, hogy ez egy mozgalmi-forradalmár, és főleg önzetlen tevékenység. A lapok a botrányokból pénzt csinálnak. Nem a mi lelki üdvünkért kürtölik világgá, hanem mert igénye van rá az embereknek, hogy informálódjanak...
-
félisten
> Akkor biztos csak én egyszerűsítem le a dolgokat.
Igen.
> Pali írt, hogy reklám, meg előfizetők, meg csináljunk pénzt abból is ami ultragáz.
Hat, valamibol meg kell elnie a lapnak, es fizetni kell az ujsagirokat. Ezen nincs mit varialni. De en tovabbra is ugy gondolom, hogy az ugy felszinen tartasa nagyon fontos.
while (!sleep) sheep++;
-
Thrawn
félisten
Akkor biztos csak én egyszerűsítem le a dolgokat.
Azt egyenesen gyomorforgatónak tartom amit Pali írt, hogy reklám, meg előfizetők, meg csináljunk pénzt abból is ami ultragáz. Persze azt nem mondanám, hogy meglepődök rajta, beteg egy világban élünk...szerk: a saját lelki nyugalmam érdekében inkább be is fejezem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ugy van a legnagyobb hatasa, ha folyamatosan a felszinen tartjak. Ha mindent kozolnenek egyszerre, joval kevesebb emberhez jutna el, kevesebben fognak fel, egyszerubben ralapatolnanak mas dolgokat.
Ez az ugy joval komplexebb annal, hogy csak ugy le lehetne zarni, evtizedekig eltarthat meg.
while (!sleep) sheep++;
-
panderson
tag
Pl. a holnap bilije, hogy akarja az NSA megvédeni azt a sok adatot, amit jól leszűrt? Mert ugye nem gondolja senki sem komolyan, hogy amit ők bevetnek, azt más ne tudna (beépített emberek, meg a többi)....
[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
azért az egyik alapvető motivációt ne felejtsük el: tényfeltáró újságírásról van szó, aminek a világon talán legismertebb képviselője a The Washington Post - 1972-ben elnököt is buktattak -, de ehhez a munkához meg a függetlenséghez nagyon sok pénz kell
na, ezt szerzik meg azzal, hogy ilyen sokáig húzzák a kiszivárogtatást, sok megjelenés, sok reklám, sok előfizető stb. - ebben semmi meglepő nincs, bevett gyakorlat
persze vannak más szempontok is, pl. figyelni a reakciókat, újratervezni a publikálást stb."fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Thrawn
félisten
Te valamit nagyon félreértesz...
Igenis érdekel, hogy mi a fene folyt/folyik a háttérben, de nem akarom éveken keresztül az elcsöpögtetett infókból összelegózni, hogy ki kivel van. Borítsák ki az összes >#&@-t a biliből, derüljön ki végre ki, mikor, miért hallgatózott, rúgják őket s#@be, húzzák rájuk a vizes lepedőt és zárják be az összes ilyen intézményt ami erre szakosodott. A lépjünk túl rajta meg nem azt jelenti, hogy felejtsük el az egészet. Pont ellenkezőleg. Tanuljunk belőle és ne engedjük, hogy még egyszer ilyesmi előfordulhasson.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
-
bteebi
veterán
#14 és #19: Erről van (? lehet?) szó sajnos .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
félisten
válasz Fitzgerald #14 üzenetére
Ket kulon dologrol van szo. Egyreszt van a cegeknel kiepitett rendszer, ami hozzaferest biztosit bizonyos adatokhoz, masreszt most ugy nez ki, hogy van egy emellett mukodo snooping infrastruktura. Tehat nem ugyanarrol beszelsz, mint amirol a cikk.
while (!sleep) sheep++;
-
F34R
nagyúr
válasz aprokaroka87 #20 üzenetére
szeritned ez a terrorelharitasrol szol ? hat mar nagyon nem , nem csak az NSA csinalja van meg mas szervezet is akik hasonloan ugykodnek. A promblema azzal van hogy a szolgaltatok is ratesznek meg egy lapattal es hatso jaratot nyitva szivarogtatnak adatokat. Irhatjak hogy encrypted server meg anyam kinyja , minden csak rajtuk mulik.
-
Router
őstag
Nem értem ezt most mire kellett, téged nem érdekel, nem írsz.
Semmi gond nincsen belőle, hogy valaki kérés nélkül lenyúlta az összes személyes/banki/üzleti adatodat. Magadtól beszolgáltatnád vagy odaadnád egy winyón a fél életedet? Nem. Ezért úgy veszi el, olyan gátlástalan módon ahogyan senki sem gondolta volna. Ha szerinted ezzel minden rendben van akkor élj álomvilágban.Borítsuk ki azt a bilit és lépjünk már túl ezen az egészen végre... - igen és két hét múlva felejtsük el aztán had menjen minden tovább határtalanul.
www.reballing.hu/forum
-
aprokaroka87
nagyúr
Nekem nem az a bajom hogy "figyelnek"..hanem hogy ha tényleg arról lenne szó hogy megvédjék az állampolgárokat akkor semmi nem mükődne.
Egyébként ezek a nagy múltik az NSA-val karöltve megtehetnének annyit hogy minden hónapban irnak egy olyan e-mailt hogy "Köszönjük a világ nevében hogy őn 2013.10.01 és 2013.10.31 között semmilyen terrorista cselekményben nem vett részt!Szeretnénk ha ez a továbbiakban is így történne.
Az alábbi linkre kattintva megtekintheti azon környezetében élő személyek listáját akik kapcsolatban állnak valamilyen terrorista szervezettel.
Amennyiben valamilyen közérdekű bejelentése van vagy ha elmegy nyaralni otthonrol és szeretné hogy a laptopjában levő kamera segitségével meggátoljuk hogy az őn otthonában bárki eltulajdonitson valamit.
Elnézését kérjük az esetleges kellemetlenségekért,de mint tudjuk az ördög sosem alszik.
Tisztelettel:Az összes internetes múlticég és az NSA". -
F34R
nagyúr
válasz Fitzgerald #14 üzenetére
Teljes mertekben igazad van. Nem tortek ok fel semmit , alapbol a google kuld informaciokat a felhasznalorol az NSA-ba. Es en ugy tudom hogy meg anno a google csatlakozott is a PRISM mozgalomhoz.
-
Shatter98
tag
hjaj , már csak ez hiányzott :/
-
törölt tag
a bovden srác által kiadott belső póverpointos anyagok közül eddig ez volt a legfaszántosabban...
főleg az a kis szmájli... biztos titkos NSA kód az is. tényleg hihetetlen szakmai megalapozottságú anyagok, ami kapcsán rengeteg mindent megtudhattunk. -
Fitzgerald
veterán
Ehh...akkor megegyszer azok kedveert, akiknek meg nem tiszta: a nagy amerikai kozossegi platformokat uzemelteto cegek (Google, Yahoo, Facebook, stb.) evek ota sajat interfeszt fejlesztenek az amerikai hirszerzesnek. Assange-et tobbek kozott azert akarjak kinyirni, mert ezt is megszelloztette mar. Ismerik a lokaciodat, a kommunikaciodat, a kapcsolatrendszeredet. Tudjak hogy nezel ki. Pont.
Nem tortek ezek fel semmit, ez csak porhintes, hogy azt higgyuk, ezek a cegek valoban vigyazni akarnak az adatainkra.[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
Neked ez okoz izgalmat, hogy napról napra milyen infót hintenek el megfigyelés ügyben? Esetleg attól félsz hogy sivár lesz az életed ha minden kártyát egyszerre terítenek ki? Borítsuk ki azt a bilit és lépjünk már túl ezen az egészen végre...
Mit értesz bepöccen alatt? Meg mire fel pöccenne be bárki mikor mindenki megfigyelt itt mindenkit?
-
vimes
senior tag
Rosszabbak mint a komcsik, komolyan mondom
"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
Router
őstag
Pont így nem unalmas, napról napra egyre nagyobb dolgok derülnek ki. Szerintem ez még mindig csak a jéghegy csúcsa, félelmetes erők dolgoznak a háttérben, most nyer igazán értelmet a Matrix.
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy melyik nagyhatalom pöccen be először mert a lavina eindult.
www.reballing.hu/forum
-
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Eclips21
őstag
Errol mindig a Kukta+Hatizsak jut az eszembe xD
[ Szerkesztve ]
-
Lomha 8V
addikt
Ez a rajz...
-
MUSCULAR. Ha nem megy ésszel oldjuk meg erővel. Ha nem megy erővel, oldjuk meg még több erővel. Aztán kapunk a pofánkba.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Thrawn
félisten
Kezd unalmas lenni ez a kiszivárogtatás... Fenének nem lehet kiborítani az egész bilit egyszerre, miért csak kiskanállal csepegtetik belőle az infókat?
-
bteebi
veterán
Csupa jó hír... mondjuk a Google legalább próbálta menteni a menthetőt. Az viszont egy jó kérdés, hogy a leírtakból mi (és mennyire) igaz. Azt nyilván nem mondhatják, hogy adatokat szolgáltattak bármilyen kormánynak (bár itt amúgy gyakorlatilag kizárólag az USÁ-ról lenne szó), de az kizárt, hogy ne keresték volna meg őket ebből a célból - sőt, erről mintha hír is lett volna. Aztán hogy ők mennyire nem szolgáltattak soha senkiről adatot, mennyi beépített emberük/szándékos biztonsági rés volt a rendszerükben, az már egy másik kérdés. Sajnos a (biztos) igazat úgyse fogjuk megtudni. Kíváncsi vagyok, hogy a részvényárak hogy fognak reagálni erre - jó eséllyel sehogy, vagy max. átmeneti lesz a zuhanás.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest