Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
válasz Alarikman #6579 üzenetére
A sima Mi Router 4 és 4A gbit verziókon tökéletesen fut a Padavan, 4-esre pár katt feltenni (itt írtam róla, oroszok gyártottak hozzá 2 kattintásos scriptet) a 4A gbit-hez már kell az "openwrt invasion" ami kicsit időigényesebb folyamat de simán megoldható a leírást követve
4C és sima 4A-t (100mbit LAN) nem szabad venni, azok hardveresen nagyon gyengék, max repeaternek jók[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
A dlna rész a kép szerint legyen beállítva, ha nyomsz egy rescan-t már látni fogod a frissen letöltött dolgokat. Az "Append new media files" legyen kiválasztva a "Rebuild Database" sorban így ha új tartalom kerül a downloads mappába automatikusan újragenerálja az adatbázist
Nálam kb 1 éves tizen rendszerű samu tv-n megy szépen minden dlna-n keresztül -
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #6528 üzenetére
Igen, ez lesz a gond
Amúgy egyszerűen megoldható, mind2 partícióra fel kell flashelni a padavan-t. Új eszköznél (gyáriról padavanosítva) mindig így csináltam és sose volt hasonló gond, bár már én is olvastam hasonló esetről
Amit Starchm írt úgy is jó -
trance89
őstag
válasz Janaboy #6472 üzenetére
Lehet hogy hardveres gond de ez csak akkor derülne ki biztosan ha olyan helyen is le tudnád tesztelni a routert ahol minimális a wifi szennyezettség
Jó példa ami velem történt pár hónapja és ez még csak nem is wifi: egy új samu tv mögött lett elhelyezve a mi-r3g kb 30 centire és nagyjából 4-5m hatótávot produkált mind 2.4 és 5ghz-en is olyan durva interfenciát okozott az új tv, előtte a régivel semmi hasonló gond nem volt. Amint odébbtettem a routert 2m-rel megoldódott a probléma. Szóval messze nem csak a wifi hálózatok zavarhatnak, ma már szinte minden lakás rogyásig van okos eszközökkel amik zavarhatják a wifit. Azt tanácsolom előszöris húzz ki minden elektromos eszközt ami a router közvetlen közelében található (min. 2-3m) és utána teszteld, és kihúzni nem kikapcsolni! A tv nálam még kikapcsolt állapotban (készenlétben) is zavart, a modern elektromos eszközök csak akkor vannak teljesen kikapcsolva ha nem kapnak áramot egyáltalán[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Janaboy #6450 üzenetére
Érdemes lenne frissítened, valszeg csak szoftveres hiba
A Padavan firmware topic összefoglalóban találsz linkeket, kb fél órája dobtam fel friss buildet R3G-re -
trance89
őstag
Inkább szerezz be egy normális LTE modemet/routert, ezek a stickek gyenge semmik. Inkább városi környezetbe valók ahol teljes lefedettség van, emellett a töredékét érik el annak a sebességnek amit egy LTE router tud, nagyon gyenge a vételük. Stick olyannak való akinek fontos a hordozhatóság
-
trance89
őstag
válasz eastsider #6416 üzenetére
Ha bootloopba kerül egy router nem kell rögtön futni újat nézni, van rá esély h csak szoftveres a gond
Több minden okozhatja: pl sérült a fájlrendszer esetleg szoftveres bug de lehet h a nand flash lett bad sector-os, ha biztosan nem táp akkor szokott ilyet csinálni a semmiből, bár nem túl gyakori eset
Mindenképp próbáld meg először újrahúzni tftp-n keresztül ahogy előttem is ajánlották[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
Érdemes szem előtt tartani hogy ez egy router, hardveresen eléggé korlátozott viszont a hasonló árkategóriában még mindig kiemelkedő a tudása
Az ezen szereplő USB3 port nem kifejezetten nagy mennyiségű fájlok mozgatására lett kitalálva de ésszerű elvárások mellett simán kivált egy egyszerűbb NAS-t, nálam egy 480GB-os Patriot SSD lóg rajta ext4-re formázva és kizárólag 5G wifin szoktam mozgatni ide-oda fájlokat, ha az alap USB3 módban van 28MB/s-el másolok rá, 18-20MB/s-el olvassa. Ha átteszem USB2 módba csak az olvasási sebessége nő meg kicsit 22-23MB/s-re ami nem valami nagy +, ezen a hardveren nem sok értelme van az USB3 módnak, tyúkbélen már más helyzet ott talán kicsivel jobb sebességeket produkálna -
trance89
őstag
válasz jeriko2 #6337 üzenetére
"Érthetetlen módon chrome alól a felületen több dolog nem működik. Szét van esve kicsit a design (pl. log), nem tudok stílust váltani (marad a fekete/bordó), nem működnek ki/be kapcsoló gombok. Nagyon sok minden javascripttel van megoldva, ami működne sima html-ből is. Próbáltam módosítani, de nagyon macerás."
Pont emiatt használok skinek nélkül forgatott fw-t, a skinek sok böngésző alatt szétcseszik a felületet (nem jól töltődik be az oldal pont ahogy írtad) a saját fordításaim és az orosz telegram-os fw is csak custom logós felesleges skinek nélkül, ezekkel semmi hasonló gond nincs chrome alatt
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
Ott valami más zavarhat nálad ha HDD nélkül is kiesedezik, nálam ha USB 2.0-ás módba van téve a padavan akkor bármilyen külső házzal megy mindenféle zavarás nélkül
Készre szerelt külső tápos HDD-t nem vennék mivel van otthon elfekvőben egy halom 2,5"-os HDD 500-as vagy 1 terás kiszerelésben is, nekem elég lenne egy megbízhatóan működő sata adapter, ha külső tápos az se baj -
trance89
őstag
válasz woodworm #6245 üzenetére
Mondjuk engem az NTFS sebességek a legkevésbé sem érdekelnek, csak EXT4-re formázott HDD-t használok
Egyetlen dolog zavar csak a padavanosított MI-R3G-n, hogy kizárólag USB 2.0 módban használhatom megbízhatóan a rácsatlakoztatott merevlemezt, eddig ha alap 3.0 módban rádugtam egy lemezt régebben csak a 2.4-es wifi sávot nyírta ki (2m+ távolságból jel nuku) de újabban amikor leteszteltem akkor már fordítva volt, 2.4 rendben volt de az 5g jelet nagyon zavarta
A 2.4-es sáv zavarása USB 3.0 mód használatával ismert bug, istentudja miért jött ki nálam az utóbbi buildekkel 5g-nél is
Kismillió külső házat/adaptert próbáltam(ajánlott jmicron vezérlőseket is) de egyikkel sem volt jó, ha valaki tudna ajánlani egy nem túl drága 2,5"-os külső házat ami nála 100% működik 3.0 módban nagyon hálás lennék
Valójában csak a kíváncsiság hajt mert a ruszkik nagyon odavannak ezért a keenetic-ért, valszeg ott ez az usb bug sem létezik -
trance89
őstag
Igaz nem Padavan de szorosan kapcsolódik a 3G-hez:
4pda-n megjelent egy friss leírás Keenetic fw felrakásához [link]
További infók erről a fw-ről: [link]
Azért vannak durva képek, lásd az ntfs írás/olvasás sebességét smb-n
Errefelé nem túl ismert de oroszoknál nagyon felkapott, majd ha unatkozni fogok lehet kipróbálom[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Headless #6232 üzenetére
neked sztem ez kéne, 4pda-n találtan a mi-r3g breed résznél: [link]
1db .bin fájlba kimenti a teljes flash tartalmát ami aztán breed alól visszatehető"mert nem a sysupgradet kell feltenni.
hanem a kernel+factory image szükséges össze mergelve. a kernelt 4mb-ra egészítve."mint ahogy írtam, openwrt/gargoyle alól a sysupgrade kell ha frissíteni akarunk, a breed-ből flashelős image-re az openwrt felületéről frissítettem sysupgrade image-el ez pedig szétbarmolta a partíciókat, nem is indult utána kizárólag a breed
Ekkor untam meg végleg az openwrt-s bohóckodást ezen a hardveren, stabilitásban/hw nat tekintetében amúgyis valahol a béka segge alatt van a padavan-hoz képest[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Headless #6229 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést. Eddig 4db MI-R3G-re flasheltem fel és 1 MI-NANO-ra, mindegyiken tökéletesen műkszik, eddig csak padavan-t flasheltem breed alól de a gyári is ugyanúgy felmegy.
Mentést nem csináltam még egyiken se"Miért ne lehetne openwrt-t feltenni a breeddel? Ahogy látom dual boottal is foglalkoznak páran."
A hivatalos openwrt image-et nem lehet, van rá script 4pda-n amivel össze lehet fésülni 1 fájlba amit már a breed is megeszik viszont még tavaly próbáltam és nemnagyon vált be. A MI-R3G telegram csatornán van fent pár openwrt és gargoyle breed image, azokat felflashelve mennek is szépen viszont ha hivatalos openwrt sysupgrade image-et rátolom szétszarja a partíciókat, restart után automatikusan a breed recovery-be bootol
Szóval személy szerint nagyon nem ajánlom ezt a megoldást... -
trance89
őstag
válasz Stonerice #6227 üzenetére
Padavan alól ennyi az egész, előtte persze engedélyezni kell a router felületén az SSH hozzáférést:
cd /tmp
wget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
mtd_write write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader
Ha nem tudná letölteni akkor a Padavan topic összefoglalóban található gdrive linkemen megtalálod az aktuális .bin fájlt, ezt csak winscp-vel bemásolod a temp mappába és mehet a móka
Breed alól csak Padavan és a gyári fw tehető fel, openwrt nem[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Headless #6206 üzenetére
Bár 4pda-n sok helyen ajánlják ezt az autoboot parancsot megadni a breed-ben de sztem tök felesleges, eddig 4db R3G-t padavanosítottam és egyikkel sincs sincs semmi gond, folyamatosan frissítve vannak újabb verziókra.
Ahogy én csináltam: breed flashelése után breed alól az ajánlott 2-es partíció után az 1-esre is felflasheltem a trx fájlt, itt akadhat sokaknál probléma bootoláskor mivel a breed alapból a 2. partícióra flasheli a fw-t és az 1-esről akar bootolni, ajánlott rögtön az 1-esre flashelni így nem is kell az autoboot parancs, de biztos ami biztos én inkább mind2re ajánlom :) -
trance89
őstag
Érdekes nálam R3G-vel is villámgyorsan töltenek be az oldalak 1000/100-as kapcsolaton
A sebesség pedig szintén nem rossz, a laptopom intel 8265 wifivel 867Mbit-et simán hozza ami ennek a kártyának a maximuma, samba-n stabilan 50-55 megával másolok
telómon 300/100 a többi eszközön kb 200/100, sztem mobil eszközökre ez több mint elég -
trance89
őstag
válasz flegga92 #6019 üzenetére
Próbáld meg egy újabb fw-el, pl ott az én gdrive linkem a padavan topic összefoglalóban: [link]
Hardveresen jóformán azonos telefont használunk, szoftverben sem sokat különböznek (realme x2 pro) és nálam semmi gond az alexey fw-ekkel, ezeket töltöm fel mindig a gdrive-ra
Ha ez sem segít akkor ott valami vagy nagyon bezavar vagy hardver hiba -
trance89
őstag
Pontosan, a breed egy bootloader/web-es recovery
Felrakása fw buherálás esetén erősen ajánlott mivel bármi történjék is (pl rossz fw-t teszel fel vagy félremegy a flashelés) ez mindig betöltődik és 2 katt felrakni alóla bármilyen fw-t legyen az padavan, openwrt vagy asuswrt
A Padavan firmware topic összefoglalóban találsz linkeket, az enyémmel sincs baj de nyugodtan használhatod Intruder2k5 build-jeit is, mind kipróbált jól működő verziók[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
"(kisebb bajom az hogy az 1Gbites netből csak 500 mbit megy, de ez valszeg szolgáltató gond lesz)"
ez a lede miatt lesz mivel ott nincs hw nat, padavan alatt simán átmegy a gbit
ezen a hardveren sokkal inkább ajánlott a padavan, főleg egy elavult lede fw helyett
felrakása egyszerű, breed loader-t fel kell flashelni a routerre és az alól pár kattintás, ha visszekeresel már párszor le lett írva mi a menete[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
-
-
trance89
őstag
válasz kolomparrudi #5828 üzenetére
Az 5811-es postban említett telegram csoportban találsz breed alól telepíthető gargoyle és openwrt firmware-t is, szóval biztosan megy vele
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz kolomparrudi #5826 üzenetére
openwrt-re váltás előtt mindenképp tedd fel a gyári fw-t
-
-
trance89
őstag
Gondoltam ide is berakom, immar padavan alatt is van wireguard: [link]
-
trance89
őstag
válasz golya87 #5773 üzenetére
Ugyanebben a felallasban megy nalam is 2db MI-R3G 2017 ota, az elejetol fogva Padavan-al
Betonstabilan teszik a dolgukat pedig tizenakarhany kliens log rajtuk gigabites nettel, szoval van forgalom boven (2 tera korul/ho)
Nalam a jelenlegi uptime mind2 eszkozon 69d 07h 33m, remelem nem lesz egy darabig aramszunet megprobalom legalabb egy fel evig kihuzni -
trance89
őstag
válasz wwenigma #5763 üzenetére
Jelenleg ezek a buildek talan a legjobbak, kiserletezgettem az utobbi idoben a hanwckf verziokkal de kiderult hogy ott a pppoe modul nem mukodik rendesen, random idokozonkent eldobalja a kapcsolatot mig Alexey verzioinal nem
A megosztott gdrive linkemen is az o buildjei talalhatok meg a linkelt telegram csoportbol, nincs valaszthato skin, csak egyetlen mi logo viszont cserebe minden kiegeszitot tartalmaz -
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #5648 üzenetére
Köszi, a "ps" parancs segített, kiderült hogy a qbittorrent alapból a 8090-es porton volt elérhető
-
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #5646 üzenetére
Ezzel a 2 sorral nem sikerült, csak olvasható fájlrendszerre panaszkodott, végül woodworm scriptje alapján megoldottam, fel is ment az entware és felraktam a qbittorrent-et de restart után nem érem el a router ip címén (http://192.168.2.10:8080/) holott a log szerint a qbittorrent-nox elindult:
nel: UBI: attaching mtd11 to ubi0
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: physical eraseblock size: 131072 bytes (128 KiB)
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: logical eraseblock size: 126976 bytes
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: smallest flash I/O unit: 2048
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: VID header offset: 2048 (aligned 2048)
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: data offset: 4096
Feb 12 09:17:03 kernel: br0: port 3(ra0) entered forwarding state
Feb 12 09:17:03 kernel: br0: port 2(rai0) entered forwarding state
Feb 12 09:17:03 kernel: br0: port 1(eth2) entered forwarding state
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: max. sequence number: 409
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: attached mtd11 to ubi0
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: MTD device name: "RWFS"
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: MTD device size: 96 MiB
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: number of good PEBs: 772
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: number of bad PEBs: 0
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: number of corrupted PEBs: 0
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: max. allowed volumes: 128
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: wear-leveling threshold: 4096
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: number of internal volumes: 1
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: number of user volumes: 1
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: available PEBs: 0
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: total number of reserved PEBs: 772
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: number of PEBs reserved for bad PEB handling: 7
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: max/mean erase counter: 6/3
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: image sequence number: 433729371
Feb 12 09:17:03 kernel: UBI: background thread "ubi_bgt0d" started, PID 538
Feb 12 09:17:03 kernel: UBIFS: recovery needed
Feb 12 09:17:03 kernel: UBIFS: recovery completed
Feb 12 09:17:03 kernel: UBIFS: mounted UBI device 0, volume 0, name "user"
Feb 12 09:17:03 kernel: UBIFS: file system size: 95358976 bytes (93124 KiB, 90 MiB, 751 LEBs)
Feb 12 09:17:03 kernel: UBIFS: journal size: 4825088 bytes (4712 KiB, 4 MiB, 38 LEBs)
Feb 12 09:17:03 kernel: UBIFS: media format: w4/r0 (latest is w4/r0)
Feb 12 09:17:03 kernel: UBIFS: default compressor: lzo
Feb 12 09:17:03 kernel: UBIFS: reserved for root: 4504039 bytes (4398 KiB)
Feb 12 09:17:03 opt-mount.sh: started [/dev/ubi0 /mnt]
Feb 12 09:17:03 opt-mount.sh: call /opt/etc/init.d
Feb 12 09:17:03 ruter: Started qbittorrent-nox from .Mit csinálok rosszul?
Hiába teszem ezt a sort a script végére akkor sem jó:
/opt/etc/init.d/rc.unslung start -
trance89
őstag
Délután megpróbáltam a router RWFS partíciójára rakni az Entware-t woodworm leírása alapján de ezt kapom restart után, valakinek valami ötlet?
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: attached mtd11 to ubi0
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: MTD device name: "RWFS"
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: MTD device size: 96 MiB
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: number of good PEBs: 772
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: number of bad PEBs: 0
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: number of corrupted PEBs: 0
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: max. allowed volumes: 128
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: wear-leveling threshold: 4096
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: number of internal volumes: 1
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: number of user volumes: 1
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: available PEBs: 0
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: total number of reserved PEBs: 772
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: number of PEBs reserved for bad PEB handling: 7
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: max/mean erase counter: 4/1
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: image sequence number: 1725351968
Feb 11 18:45:53 kernel: UBI: background thread "ubi_bgt0d" started, PID 536
Feb 11 18:45:53 kernel: UBIFS: recovery needed
Feb 11 18:45:53 kernel: UBIFS: recovery completed
Feb 11 18:45:53 kernel: UBIFS: mounted UBI device 0, volume 0, name "user"
Feb 11 18:45:53 kernel: UBIFS: file system size: 95358976 bytes (93124 KiB, 90 MiB, 751 LEBs)
Feb 11 18:45:53 kernel: UBIFS: journal size: 4825088 bytes (4712 KiB, 4 MiB, 38 LEBs)
Feb 11 18:45:53 kernel: UBIFS: media format: w4/r0 (latest is w4/r0)
Feb 11 18:45:53 kernel: UBIFS: default compressor: lzo
Feb 11 18:45:53 kernel: UBIFS: reserved for root: 4504039 bytes (4398 KiB)
Feb 11 18:45:53 opt-mount.sh: started [/dev/ubi0 /mnt]
Feb 11 18:45:53 opt-mount.sh: call /opt/etc/init.d
Feb 11 18:45:53 Entware: Installing entware opkg....
Feb 11 18:45:53 Entware: FAILED! -
trance89
őstag
válasz Norby86 #5634 üzenetére
A "sima" linaro félét már 1 éve nem fejlesztik, az Alexey féle padavan-ng folyamatosan frissül, lényeges hibajavításokat és friss összetevőket tartalmaz
A .trx fájlt töltsd csak le, ez már maga a leforgatott firmware, a másik mappa az breed bootloader, nem kötelező a használata
Én is rendszeresen töltök a beépített Transmission 2.94-el egy ext4-re formázott ssd lemezre és semmi probléma vele[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Gyurka6 #5498 üzenetére
bizony ez még a jóféle 3G verzió és nincs is túl drágán, már nincs túl sok belőle a neten. Mindenki csak veszi de kevesen adják el, mindenesetre vicces hogy egy majd 3 éves hardverről beszélünk ami ár/érték arányban mind a mai napig nem kapott vetélytársat
más:
már hetek óta használom a DM38 (Alexey) féle padavan-ng buildeket és eddig semmi hibával nem találkoztam, az aktuális friss fw az orosz MIR3G telegram csatornán megtalálható: [link]
minden lényeges dolgot tartalmaz (SMB v2-t is) de csak 1 skin van integrálva
ha nincs fent telegram kliens és nem is szándékozol felrakni az aktuális fw megtalálható az osztott gdrive linkemen is: [link]
a régi padavan-ng buildeket töröltem mert elavultnak számítanak a DM38 buildek mellett, külön forgatással már nem fogok bajlódni mivel tökéletesen megfelelnek ezek a verziók is -
trance89
őstag
válasz PainKiller13 #5375 üzenetére
ott volt a 2019-04-22_56960f9 nevű mappában de most már összepakoltam egyetlen mappába az összeset hogy egyértelműbb legyen
ez kell neked: MI-R3G_3.4.3.9L-100.trx -
trance89
őstag
válasz PainKiller13 #5373 üzenetére
Jól gondolod, itt megtalálod a legfrissebb fw-t
-
trance89
őstag
válasz PainKiller13 #5334 üzenetére
Érdemes
-
trance89
őstag
A benne található Transmission 2.94 miért nem jó? Fél éve fut nálam ezzel a fw verzióval, egy 240 gigás SSD-re tölt és semmi gond nincs vele, ráadásul Transmission WEB Control alapból a webui ami nagyon jó a gyári fapados TR webuihoz képest
-
trance89
őstag
válasz woodworm #5262 üzenetére
van még valami esély hogy valaki tovább viszi a Padavan fejlesztését? Szerencsére az 56960f9 betonstabil build de azért nem lenne rossz ha időnként lenne hozzá biztonsági frissítés
Nagyon sajnálnám ha ennyi lenne ennek a projektnek, viszont ha mégis vége még akkor sincs értelme openwrt-re váltani mert az stabilitásban meg sem közelíti a Padavant ezen a vason -
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #5175 üzenetére
kínainak sosem hiszek, nagyon jó példa amit linkeltél:
cím: Xiaomi MI Wireless Router 3G WiFi Repeater Dual Band ROM 256MB APP Control Q5S4
leírás: 128MB Nand Flash 256MB DDR3 Memory
128MB SLC Nand Flash ROM and 256MB DDR3 Memory large storage capacity for more efficient and reliable.azt sem tudja mit árul csak copy-paste mindegyik eladó, azt adják el amiből van raktáron, esetünkben már sokszor csak R3Gv2-t
-
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #5102 üzenetére
Mindegyik R3G ugyanígy néz ki belülről, én még akkor szedtem szét amikor leforrasztottam az R27-es ellenállást OC miatt, azóta is 900/300/300-on fut a router ugyanolyan stabilan csak nem DDR2 hanem DDR3 memóriasebességen
-
trance89
őstag
válasz Headless #5031 üzenetére
a 100-as még valamikor év elején vette át a 99-es helyét, szóval már jó ideje nem development
prometheus-ban is a stabil ágat választva a 100-as töltődik le, emellett pedig van egy külön test brach
már sztem semmi értelme 99-es build-et használni mert elavultnak számít és még jópár hónapja volt is itt postolva pár mérés amiben jobb teljesítményt nyújt wifin a 100 mint a 99, mivel frissebb wifi drivereket tartalmaz -
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #4979 üzenetére
Nagyon jó lett a leírás, minden lényeges dolgot tartalmaz
-
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #4957 üzenetére
tessék a legfrissebb fordításom:
link -
trance89
őstag
válasz Zolinho1026 #4847 üzenetére
Nem
Csak Mini és R3G-re van Xiaomik közül: [link] -
trance89
őstag
válasz gazso75 #4835 üzenetére
igen, csak kövesd a leírásomat, padavan alól így néz ki a breed flashelés:
cd /tmp
wget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
md5sum /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
mtd_write write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader
ha nem töltődne le a breed bin fájl akkor manuálisan is be lehet másolni a routerre pl winscp segítségével a tmp mappába(#4836) F34R
a PROMETHEUS script csak debian alapú disztrón fut, nemrég linkeltem az általam fordított fw-t, nem kell vele bajlódni ha van kész fw[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #4832 üzenetére
van gyári recovery de csak gyári romot lehet vele visszafleshelni, miwifi.bin-re kell átnevezni a fw-t és rámásolni usb-re, táp beszúráskor reset gombot tart és felflasheli, webes felülete nincs
-
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #4824 üzenetére
még több mint 1 hónapja forgattam a jelenleg is elérhető legfrissebb commitból fw-t SMBv2 támogatással ami azóta fut 3db MI-R3G-n betonstabilan, minden csomagot tartalmaz amit egy átlag ember igényelhet, csak a lényegesek vannak hozzáadva, friss link
az egyiken transmission állandóan fut egy 240gigás ssd-vel, 1x sem crashelt pedig jópár gigát szedtem le eddig
én breed felrakásával kezdeném, onnan 2 kattintás felrakni a padavan-t és ha bármikor félresikerül valami flashelés, breed-ből pár kattintás visszahozni[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest