- Mesterséges intelligencia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Excel topic
- Disney+
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IFA 2024: Wi-Fi 7 és FritzOS 8 az AVM-nél
- Linux Mint
- TP-LINK routerek
- Java programozás
- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
tudna valaki segíteni?
ez a retkes https://d.miwifi.com/rom/ssh oldal nem nyílik meg akárhogy is próbálom, hétvége óta szórakozok vele, rakás böngészővel, 3 különböző szolgáltató ip-jéről
váltogatom http és https között is mint ahogy írták máshol de nem sikerül
a router miwifi appon keresztül párosítva a mi accountommal (appon belül írja is)
lassan már ott tartok hogy kettétöröm és felgyújtom mert a gyári firmmel szemétre való... -
trance89
őstag
Üdv
Adott 2db Mi-R3G router padavan fw-el, a kérdés: megoldható lenne itt is a "wds ethernet" (1db összefésült wifi háló, router+ap vezetéken csatlakoztatva) mint lede/openwrt esetén?
Köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
"Sok esetben sima AP móddal működik a dolog, de van amikor meg egy oltári nagy összegerjedés a vége (mindegyik AP teljesen azonosan van beállítva)."
És mekkora ötlet! ssid-t átírtam ugyanarra, wifi csatornát auto-n hagytam mind2 masinán és láss csodát tökéletesen megy a roaming(1 ssid van csak), vajsima az átmenet a 2 router közötti váltáskor
Nem hittem volna hogy ez ilyen egyszerű beallítással működni fog[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
ha valakinél nem jön be a miwifi_ssh.bin fájl letöltő oldal a következő módszerrel biztosan működik, én is rengeteget szenvedtem vele mire wwenigma segített de aztán ráleltem erre a lehetőségre is:
https://d.miwifi.com/rom/ssh/download?sn=XXXXX%2FXXXXXXXX&userId=YYYYYYYYYY
az XXXXX%2FXXXXXXXX helyére a router szériaszámát írjuk be, a userid helyére pedig a mi account id-t (az accountba lépéskor látszik)
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Watercolour #2743 üzenetére
Sztem csak rájöttek hogy túl jó áron adtak túl jó hardvert, ezért aztán megcsonkították kicsit a 3G-t és drágábban próbálják sózni újmodellszám alatt mint a korábbi verziót
Asszem ha látok megint aprón normál áron érdemes megvenni későbbre, igazi szörnyeteg ez a 3G, a tudásához mérten szinte ingyen -
trance89
őstag
Én inkább ezt a megoldást ajánlanám:
Pár embernél mint nálam is egyáltalán nem jön be az ssh letöltő oldal csak a fenti egyenes link az ssh fájlra -
trance89
őstag
válasz szaboi6512 #2967 üzenetére
Joubuy.com, regisztrálsz és a főoldalon tudod igényelni az 5 dolcsis kupont, a router oldalán pedig az ár alatti sorban a 2 dolcsisat:
https://www.joybuy.com/product/650103117.html#tab-guarantee
A kuponokat pedig csak bepipálod rendeléskor -
trance89
őstag
válasz zsuzsy0078 #3069 üzenetére
én még 2 hónapja tettem fel 2db MI3G-re a e58fdd7 verziót, több forrás frissítés után is csak ezt a verziót látta a legfrissebbnek holott ez egy jan. 28-i commit, azóta volt 5 apró commit de lényegtelen, betonstabilan teszi a dolgát immár 2db MI3G és egy MI NANO routeren
-
trance89
őstag
válasz szumoo@gmail #3124 üzenetére
semmi jót nem tesz neki, 3 db routert használok padavan-al és egyiket sem kellett eddig újraindítani, cca 1-2 havonta újraindulnak áramszünet miatt
régebben 1043nd és wdr3600 párost használtam openwrt/lede fw-el de azoknál szükség volt néha a restart -
trance89
őstag
majd 1 év után frissült padavan forráskódja, érdemes új verziót buildelni
https://bitbucket.org/padavan/rt-n56u/commits/all -
trance89
őstag
-
trance89
őstag
válasz wwenigma #3730 üzenetére
Szintén, otthon 2db MI-3G teszi a dolgát padavannal kb fél éve (egyik router, másik AP üzemmódban), 1-2 alkalommal előfordult már 60 napos üzemidő mindez hibátlanul
Ezenkívül asszonyéknál egy MI Nano (legkisebb változat, MT7628 chipset) ami több mint 1 éve szintén hibátlanul teszi a dolgát az orosz firmware-el
openwrt-vel kapcsolatban mediatek procis hardver esetén (mint az összes MI router) gyakran olvasni wifi problémákról vagy egyéb más bugokról amik padavan alatt nem léteznek[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Watercolour #4396 üzenetére
Én még joybuy-ról rendeltem nyáron a 3-dikat amikor kemény 26 euróra le lehetett kuponozni, most 40-41 usd, ahhoz képest amit tud még ez is aprópénz
-
trance89
őstag
Üdv
Pár napja jött egy új commit (2999e9f) a padavan-ng-hez amiben javítva van egy kritikus hiba a linux kernelben ezért forgattam egy friss fw-t a következő beállításokkal:
Csak a skinek és az NFSv3 server lett hozzáadva
Letöltés: [link][ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
Akik szeretnék kihajtani a routerből a maximumot:
[link]Mar 4 19:02:41 syslogd started: BusyBox v1.30.1
Mar 4 19:02:41 MI-R3G: firmware version: 3.4.3.9L-100_098d9f8
Mar 4 19:02:41 kernel: klogd started: BusyBox v1.30.1 (2019-02-27 23:37:52 MSK)
Mar 4 19:02:41 kernel: Linux version 3.4.113 (padavan@hms) (gcc version 7.4.0 (crosstool-NG UNKNOWN) ) #1 SMP Wed Feb 27 23:15:27 MSK 2019
Mar 4 19:02:41 kernel: MediaTek SoC: MT7621A, RevID: 0103, RAM: DDR3, XTAL: 40MHz
Mar 4 19:02:41 kernel: CPU/OCP/SYS frequency: 1100/275/275 MHzelég durva, az előbb dobtam fel mind2 r3g routeremre, szépen muzsikál
-
-
trance89
őstag
Valaki buildelt már padavan-t ezzel a sorral engedélyezve?
### Enable MT7621 CPU sleep mode (downclock to 220MHz on idle)
CONFIG_FIRMWARE_CPU_SLEEP=yHolnap kipróbálom, lehet nem melegszik annyira a router amikor tétlen, ekkor sztem úgysem szükséges 900-on menetni
-
trance89
őstag
válasz wwenigma #4548 üzenetére
a sleep nem volt benne engedélyezve, csak a 900MHz:
### Force MT7621 CPU clock to 900MHz (override Uboot settings)
CONFIG_FIRMWARE_CPU_900MHZ=y
### Enable MT7621 CPU sleep mode (downclock to 220MHz on idle)
#CONFIG_FIRMWARE_CPU_SLEEP=ydélelőtt szétkaptam a routert és leforrasztottam az ellenállást, senki sem panaszkodott eddig 4pda-n hogy bármi bajt okozna, így már valós 1200MHz-en fut a ram (ellenállással csak 900):
Mar 11 10:33:14 kernel: CPU/OCP/SYS frequency: 900/300/225 MHz
sztem aki NAS-ként is használja a routert annál segíthet ez a sebességtöbblet, viszont akinek 0 tapasztalata van forrasztással annak nem ajánlom belekezdeni a műveletbe mivel egy rendkívül apró (kb 1x1,5mm) ellenállást kell leforrasztani egy szűk kis helyről, tűvégű forrasztópáka szükséges hozzá, pl egy ilyen bőven megteszi
letörni az ellenállást nem javasolt mert feltépheti a nyákot és nagy eséllyel letörnéd a körülötte található ellenállás/kondenzátorok egyikét -
trance89
őstag
válasz wwenigma #4550 üzenetére
A fw melletti templates.config fájlban ki van kommentelve a sleep sor, emiatt gondoltam hogy nincs benne
Igen az R27 is 0402-es méret, már ehhez is nagy kézügyesség és tapasztalat kell hogy sérülésmentesen leszedje az ember mert ugyebár leszedni akárki letudja csak nem mindegy mi marad utána
Az előző munkahelyemen 7 éven keresztül én is rengeteg ilyen méretű ellenállást/kondit stb pakolgattam le/fel, ez a méret még gyerekjáték, még kisebbek viszont már nagyon spéci felszerelést és nagyítót igényelnek -
trance89
őstag
ha már van ssh elérés én inkább breed bootloadert használnék, ez egy teljes recovery amivel bármilyen állapotból visszahozható a router az élők sorába (kivéve persze ha nem sérült a boot partíció de ez ritka eset)
gyári bootloaderből csak a gyári rom menthető vissza, breed-ből akármi, egyetlen hátránya, hogy kínai a felülete de van hozzá chrome kiegészítő így teljesen angol lesz: [link]
a felrakása pár perc, router-t netre szúrjuk és ssh-n kiadjuk a következő parancsokat:cd /tmp
wget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
md5sum /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
az md5 értéket leellenőrizzük az itt találhatóval és ha egyeznek akkor mehet a flashelés:gyári rom esetén:
mtd write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader
padavan:
mtd_write write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader
flashelés után újraindítjuk a routert a recovery üzemmódba, reset gombot tartva tápkábel ki és be, pár másodperc után elkezd villogni az első led, ekkor elengedjük a reset gombot és most már elérhető a 192.168.1.1 ip-n a router
padavan telepítése:
a recovery-ben baloldalt a 2. menüpontban ezt látjuk:
középső mezőbe (firmware) pipa, kiválasztjuk a .trx fájlt és a Firmware 2 partícióra írjuk az alsó gombbal
ezután baloldalt a 6. menüpont:
a képen látható sorrendben cselekszünk, az üres mezőkbe ezt adjuk meg:
1. mezőautoboot.command
2. mezőboot flash 0x600000
restart, ezután ha bármilyen flashelés félresikerül a fenti leírás szerint bármikor visszaállítható a router padavan és gyári fw-re is, utóbbi esetén viszont a 6. menüpontban írtakat ki kell törölni[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz picur10 #4580 üzenetére
A backup gyakran errort dob, ezzel nem kell törődni, sőt sztem az egész backup dologgal egyáltalán mivel aki padavan-ra tér át annak a gyári rom már nemnagyon fog hiányozni
Itt találsz friss firmware-t, tegnap forgattam és fel tudod rakni breed-ből vagy woodworm leírását követve[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz picur10 #4582 üzenetére
csak addig kell net amíg leszedi a kb 100KB méretű breed image fájlt, ez 1-2-sec
miután ez a parancs megvolt már ki is húzhatod a netet a routerből, a többi dolog offline történik:wget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
ha pedig a padavan felment restart után ugyanúgy 192.168.1.1-en éred majd el a routert, ezután írd is át az ip-t pl 192.168.2.1-re[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz wwenigma #4585 üzenetére
Ha már fent van a padavan akkor nem kell breed-ből újra felrakni csak a második képen látható lépéseket kell végrehajtani, mivel a padavan más partícióra települ mint a gyári, így meg kell adni hogy onnan induljon, nem kell előtte semmilyen restart, 3 routerre raktam múlt héten breed-et ezzel a módszerrel padavan újrahúzás nélkül mivel már fent volt, beállítások is minden megmarad
Aki gyári rommal kezdi annál se, ssh unlock, breed install, restart, breed-ből padavan flash a 2-es partícióra és a második képen szereplő dolgok utána restart és bootol is a padavan(#4589) divan
Jól érted, csak azt csináld meg ami a 2. képen van[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
-
trance89
őstag
válasz woodworm #4375 üzenetére
A samba 3.6-hoz visszatérve, ma forgattam egy friss fw-t csak az itt ajánlott sor megadásával a config fájlban és láss csodát működik, az SMB v1 is engedélyezve marad de most már ha win10 alatt kikapcsolom az SMB v1 támogatást (alapból off-on van) már akkor is elérem a routerre szúrt SSD-t
Az általam forgatott fw innen tölthető: [link]
exFAT támogatást is hozzáadtam[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz woodworm #4713 üzenetére
Miért kéne hanyagolni a benne levő transmission verziót? A régi padavan repo-s verzióban 2.92-es volt, azzal voltak is problémák sok embernél viszont a padavan-ng már alapból 2.94-et tartalmaz ami a legfrissebb és nálam tökéletesen teszi a dolgát mindenféle fagyás és hibák nélkül
Igaz sokan a 2.77-es verziót ajánlják ami híresen stabil de az egy őskövület, azóta rengeteg hibát és sebezhetőséget javítottak benne
A mobile és desktop webui pedig:
Sokkal jobb mint az alap fapados webui, nem kell semmilyen külső gui appot telepíteni hozzá[ Szerkesztve ]
-
-
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #4824 üzenetére
még több mint 1 hónapja forgattam a jelenleg is elérhető legfrissebb commitból fw-t SMBv2 támogatással ami azóta fut 3db MI-R3G-n betonstabilan, minden csomagot tartalmaz amit egy átlag ember igényelhet, csak a lényegesek vannak hozzáadva, friss link
az egyiken transmission állandóan fut egy 240gigás ssd-vel, 1x sem crashelt pedig jópár gigát szedtem le eddig
én breed felrakásával kezdeném, onnan 2 kattintás felrakni a padavan-t és ha bármikor félresikerül valami flashelés, breed-ből pár kattintás visszahozni[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Intruder2k5 #4832 üzenetére
van gyári recovery de csak gyári romot lehet vele visszafleshelni, miwifi.bin-re kell átnevezni a fw-t és rámásolni usb-re, táp beszúráskor reset gombot tart és felflasheli, webes felülete nincs
-
trance89
őstag
válasz gazso75 #4835 üzenetére
igen, csak kövesd a leírásomat, padavan alól így néz ki a breed flashelés:
cd /tmp
wget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
md5sum /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
mtd_write write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader
ha nem töltődne le a breed bin fájl akkor manuálisan is be lehet másolni a routerre pl winscp segítségével a tmp mappába(#4836) F34R
a PROMETHEUS script csak debian alapú disztrón fut, nemrég linkeltem az általam fordított fw-t, nem kell vele bajlódni ha van kész fw[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Zolinho1026 #4847 üzenetére
Nem
Csak Mini és R3G-re van Xiaomik közül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Gurulunk, WAZE?!
- Ukrajnai háború
- Nincs elég CPU-ja a garanciális cserékhez az Intelnek?
- Predator Triton Neo 16: Ilyen az Acer vékony gamer notebookja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Új Lenovo LOQ Gamer 15 FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen