Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
"PS-re van alternatíva, a gimp, jobb is hiszen meg tud nyitni egy 4096*4096-as képet 8 giga ram nélkül"
Nem használok PS-t mert rühellem a kezelését (PSP X4-et használok) de kalandvágyból most feltettem egy portable-t. 4G ramal kacagva nyitotta meg meg a többlayeres 10000*15000-es psd-t
Kalandvágyból majd felteszem az öreg 1G-s sempronra, mit szól hozzá.
-
fatal`
titán
"Mondjuk remélem el lesznek különítve valamennyire a játékok és a nem játékok, mert mondjuk egy óra CS után a leárazott Hitman bundle hirdetéseket elnézegetem, de mondjuk egy profi képszerkesztőé valahogy nem illene a képbe."
No meg gusztustalan cheatelni, de azért az accok szeparációjával is kéne kezdjenek valamit, mert aztán még pert akaszt a sok pistike a nyakukba, aki cheatelt a csben és elbukta a félmillás photoshopját.
-
Иван
őstag
Próbálnak a dolgok elébe vágni, látták, hogy a beépített rendszerek mennyire elszívják a többitől a felhasználókat. Próbálnak tanulni a múlt és más hibáiból, ami jó. Aztán hogy sikerül-e nekik, más kérdés.
Mondjuk remélem el lesznek különítve valamennyire a játékok és a nem játékok, mert mondjuk egy óra CS után a leárazott Hitman bundle hirdetéseket elnézegetem, de mondjuk egy profi képszerkesztőé valahogy nem illene a képbe.
Gimp Vs PS vita szerintem fölösleges. Én pl alig-alig használok profi kép manipulátort (havi 2x ha benyomom), alig tudom kezelni, de jó, ha van a gépemen. Pénzt nem akarok kiadni érte, lewarezolni meg nem akarom. Erre az ingyenes gimp pont jó. Néha amikor elkél akkor tudja, amit tudni kell.
Persze elhiszem, hogy akinek kell pl a munkájához, annak nem elég.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Keeperv85
nagyúr
Nem-nem. Szó nincs róla, hogy a másik programot nem lehet jó dolgokra használni és arról sem, hogy ne lenne egy remek kis alkalmazás, pláne ingyen. Csupán az egyik nem váltja ki a másikat. Ráadásul az én felfogásomban nem üldözendő, amiért fizetni kell, szóval a PS-ot nem hozza előttem szégyenbe, hogy nagyon is túl van árazva. Bár mondjuk én a 7-es verziót vettem meg anno 8 ezer Ft körüli áron és erre van kedvezményes upgrade lehetőségem, de a frissítések nagy része igazából már nekem is sok, szóval a 8-asig van meg. Kipróbáltam a 12.1-et is, szerintem gyorsabb mint a régi, de az extráira már nincs szükségem, úgyhogy egyelőre a "polcon" marad.
-
pakriksz
őstag
válasz Keeperv85 #27 üzenetére
"rétegeffektusok, vektormaszkok, programozás scriptekkel stb"
Első kb évek óta van. Másodikat is kb a kezdetektől. Programozás scriptekkel... na ezen felröhögtem. Kb a kiegészítők fele script gimphez, kb a scriptekre épül a fél program program.
Amúgy vágtam vele körbe emberi hajat. Problem?Általában textúrázok vele, sokréteggel, réteg effektekkel, torzításokkal, színcseréléssel, bumpmappelés, fake árnyékok generálása, patternek, healelés (eltűntetni dolgokat a képről nyomtalanul), alfa channel rajzolgatása, általában manapság 4096*4096-os méretben valahogy nem éreztem hogy olyan gáz lenne.
"Csak éppen posztereket vágok vele össze és 1 GB ram van a gépben."
ps-el? 512*512 talán még elmegy úgy
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Keeperv85
nagyúr
válasz julius666 #30 üzenetére
@julius666:
Azért nem érted a hajkivágást, mert még nem próbáltad ki. Nagyon komoly cuccok tudják csak, a PS alatt sem megy magában, csak kiegészítő szoftverekkel. (vector fluid mask pl.)
A GIMP-ben is sok minden megoldható, de vannak részek, amihez már nagyon kevés. Amit sajnálok az az eszköztárak dokkolása. Valamelyik verzióban egész jól összerendezték, utána kiszedték újra...
@djculture:
Feltételezem vettél már dobozos DVD írót. Volt mellette egy kis korong, amin van egy szoftver: Power DVD. Remekül viszi a dvd-ket. Windows alatt persze. Ki veszi meg szerinted, ha ugyan ilyet írok és el akarom adni (van készen...) ?
..de látom nem volt jó a példa: WoW esetleg? Havidíj...
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Keeperv85 #29 üzenetére
Ki beszélt lopott dolgokról?
Itt arról van szó hogy megveszel egy szoftvert a store-ból amiért x órás működést fogsz kapni. Ez merült fel egyesek fejében.
Pl megveszed a total commadert vagy akármelyik klónját és nem az lesz hogy holnap után is tudsz vele dolgozni. Lejár az adott idő megint veheted meg újra.
Azután megint és megint és... Itt erre megy ki a játék, bizonyos szakik szerint.
Akár százszor is kifizettetik a felhasználóval a szoftver árát ha ez magvalósul.[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Keeperv85 #27 üzenetére
programozás scriptekkel
Ez gimp alatt is van. Pythonban biztosan lehet, de vannak asszem más nyelvek is.
A vektorkezelése, szövegszerkesztő része valóban gagyibb, de nem is erre lett kitalálva a gimp (habár pl. az utóbbi az eléggé húsbavágó tud lenni).
Raszteres képszerkesztésre - legalábbis félprofi szintig mindenképpen - kiváló. A hajkivágós dolgot nem is értem, semmivel sem könnyebb/nehezebb mint photoshop alatt, a gimp alatt a kivágást jobban is szeretem. De ha valaki ismeri a trükkjeit, a varázspálca is teljesen rendben van.Sajnos Linux alá igazán komoly rajzszoftvereket nem láttam még portolva
Attól függ mit szeretnél. A mypaint "csak" rajzolásra nagyon jó, de ezen túl nem tud semmit kb., valami minimális rétegkezelés van csak benne. A vágást, effektezést más programban kell elvégezned.
Vektorgrafikus munkára az inkscape egészen jó.
Persze profi feladatokra ahol nem is annyira egy szoftver kell hanem kvázi inkább egy teljes "ökoszisztéma", oda az opensource cuccok nyilván kevesek, az Adobe ereje igazán szoftvercsomag esetén mutatkozik meg.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz djculture #28 üzenetére
Szerinted ez eddig nem így működött? Lopott a film, lopott a rendszer hozzá, lopott a lejátszó is, most miért lep meg, hogy az eddig meglévő védelmek továbbra is meglesznek?
Ha lemásolsz egy dvd-t és ahhoz warez szoftvert használsz (..mert másik nem másolja le rendesen), akkor miért lep meg, hogy ahol tudnak mások is "meglopnak"? Lehet legálisan is játszani: fizetsz vagy nem használod a géped. Így működött az M$ és így lett Bill bácsikánk is kitömve pénzzel... Hogy neked ez nem tetszik? Kit is érdekel...
-
djculture
félisten
Ja milyen kár, olyan jó dolog lenne mint amit rebesgetnek hogy kiderült hogy pl azon dolgoztak hogy bizonyos szoftvereket működésre korlátozzanak. Azaz majd nézed a filmet és kiirja a lejátszó program hogy lejárt a 20 órás működés kreditkártya szám vagy így jártál! Bemész majd a windows boltba és megveszed újabb 20 órára.
Neked ez biztos jó irány, hát nekem nem mert nem kersek havi pár millát az ilyen baromságok eltartásához.[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
A PS vs. GIMP vitába nem akarok belemenni, de kb. fényévekkel tud többet a PS. Sajnos az ára is fényévekkel odébb van...
Hogy mást ne mondjak: rétegeffektusok, vektormaszkok, programozás scriptekkel stb. Ha csak egy dolgot mondok, amit biztos nem lehet GIMP alatt: vágj körbe emberi hajat vele.
Másfelől egyik sem rajzoló program, csak rajzoló eszközökkel felvértezett képszerkesztő. Sajnos Linux alá igazán komoly rajzszoftvereket nem láttam még portolva, de talán majd most észhez térnek végre...
"jobb is hiszen meg tud nyitni egy 4096*4096-as képet 8 giga ram nélkül"
Azaz. LOL. Csak éppen posztereket vágok vele össze és 1 GB ram van a gépben.
-
julius666
addikt
A Steam közismert és jól működő rendszere illetve a multiplatformsága miatt amondó vagyok, működhet is. Bent melóhelyen/akárhol wines gépen pöcsmögsz valamin, hazamész és a linuxos gépen onnan folytatod ahol abbahagytad - ilyen eddig csak olyan szoftverek szolgáltatások esetén létezett amik eleve adtak felhős hátteret (nem sok ilyen volt, főleg nem multiplatform), vagy böngészőben a webalkalmazásoknál (eleve korlátozott lehetőségek).
Emellett a Win8 alkalmazásboltja elsősorban a Metrós vackokra specializálódott, a desktopos alkalmazásokat tudtommal a klasszikus módon kell telepíteni (bár "placeholderük" lehet a metrós boltban is, elérhető onnan a telepítőjük), míg a steam valószínűsítem csak desktop alkalmazásokat hoz, azt viszont ugyan olyan kényelmesen mint a játékoknál.
Könnyen lehet még ennek jövője.
-
pakriksz
őstag
válasz Keeperv85 #23 üzenetére
tökmindegy mit lehet megcsinálni vele, attól még egy erőforrászabáló bugos, inkompatibilis, instabil borzalom.
PS-re van alternatíva, a gimp, jobb is hiszen meg tud nyitni egy 4096*4096-as képet 8 giga ram nélkül, na meg a featurekben is kicsit előrébb van. (a legutóbbi ps release-kor hogy verték magukat a kijelölsz valamit majd eltűnteti a képről a hátteret megcsinálva feature-re, mikor a gimphez már 4-5 éve volt ilyen plugin )[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Psych0
őstag
Nekem ez ugy nez ki, mintha egy fizetos szoftverrepo-t csinalna a valve. Tetszik. Mondjuk csinalhatna HL-t is
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Keeperv85
nagyúr
A flash-el nagyon komoly dolgokat is lehet csinálni, csak a köztudatban nem az terjedt el, hanem a gagyi reklámok, mert ezzel van tele minden. A PS meg tiszteletét tehetné amúgy is a Linux alatt, mert nem igazán van alternatíva rá... (GIMP... sicc... közelébe sem ér sajnos...), hogy a vektoros progikat már ne is emlegessem ugye...
-
Puma K
nagyúr
Én ennek örülök.
Bár személy szerint az Adobe termékei közül a Flash-t nagyon utálom
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
-
Glenda
addikt
Így már érthető miért nem tetszik neki a Windows 8
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Löncsi
őstag
válasz Ivanovich #11 üzenetére
No igen, de azért elég ciki ha egy ingyenes linuxon van ilyen, addig egy fizetős OS-nél (Win 7) nincs. Főleg, hogy Droid/iOS-nél is van ilyen market, mintha kőkorszakban lenne az ember.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Löncsi
őstag
Nagyon jó ötlet. Ciki, hogy a Valve-nek kell ezt megtennie, amíg az M$ nem törődik a software terjesztéssel.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
pakriksz
őstag
íííííígeeeennnn
//dwight rulez
-
És mi lesz, ha valaki csal photoshopban? VAC ban?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
LW
őstag
Szerintem azért terjesztik ki egyéb szoftverekre is a kínálatot, hogy a MS AppStore miatt ne veszítsenek nagy részesedést az online szoftvereladás bizniszből.
Microsoft IE-t sem azért használták akkoriban amikor még a mostaninál is rosszabb volt, mert szerették, hanem mert integrálva volt a rendszerbe.
Ha hozzávesszük a "katasztrófális" Windows 8 fellépését, valamint a játékaik linuxra való portolását (utóbbinak örülök), sejthető, hogy nem szívleli a redmondiakat.
-
cucka
addikt
A nagyobb cégek ajánlatai mellett a vállalat az indie (garázsfejlesztő) gárdák munkáit is örömmel fogadja majd.
Hívjuk már a rendes magyar nevükön őket. Független fejlesztőkről van szó, nem garázsfejlesztőkről. -
L Balázs
tag
Addig nincs vele gond, amíg meg nem jelennek az exkluzív szoftverek. A falra mászok már a gondolattól is, hogy megveszek egy programot a Steam-ről a Steam-es felhasználói fiókomba ami az adataimat a Steam Cloud-ba menti, meg mondjuk egy másikat a Windows Marketplace-ről a Windows Live azonosítómmal, ami az adataimat a SkyDrive-on tárolja. Remélem a fejlesztők nem hagyják behúzni magukat a csőbe, és meghagyják a felhasználónak a választás lehetőségét, hogy honnan vásároljon.
-
LW
őstag
Gabe Newell agyára ment a Microsoft...
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest