- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- VoIP telefonálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
olbaidhun
őstag
Talán nem figyeltél a végén. Az intenzív nagyipari gazdálkodással épp az a baj, hogy nemesített növényeket termesztenek, ezeket műtrágyával igyekeznek minél előbb hozammá realizálni, kapitalista értelemben pusztítva azt az erőforrást, ami véges. Ez az élő, lélegző föld! A film bemutatta, hogy butaság "tárgyként" kezelni.
Ezzel szemben van egyy hoszú távon mindenképp hatékonyabb módszer.
A szokásos trágyához keverik a bactériolit port, ami olyan komposzt örlemény, agyag, valamint mészkő por, ami nedvességhez jutva gombák szaporodását segíti elő. Ez elősegíti a trágya, föld szerű anyaggá változását. Így könyebb teríteni és nagyságrendekkel jobb hatásfokú a talaj regenerálása... Ráadásul a kertészet üzemeltetője Dr. Úr elmondta, hogy nem megfelelő az utolsó cm-t is "feltúrni", mert nagyobb előnyt jelent, ha a természet jelen marad a termő földek közelében. Ezt tovább gondolva hagyhatnának erdős sávot, gazdasági utakat, vagy további lépéseket is tehetnének... pl nem csupaszítanák mindig sebesre a földet a betakarítás végén!
Ez forradalminak tűnik, kb mint a C-vitamin, orvosi higiénia fejlesztése, vagy egyéb órisi találmányok.. de kérdéses a pénz/idő kapu és még jó pár tényező, hisz kénytelen szünet nélkül termelni az ember. Amíg teheti.
forrás
(sersiafarm.hu) -
Eastman
addikt
7 kiló műanyagot találtak egy elpusztult szarvas gyomrában Thaiföldön
Nincs kit vádolni, nincs bűnös. Mert mára már mindenki az.
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Találtam egy oldalt, ahol olyan link gyűjtemények vannak, amelyek segítenek a környezettudatos gondolkodásban: kuitak.hu
Már ha érdekel valakit
-
Szevam
senior tag
Nah ide is berakom ezt a szedett-vedett gyűjetményt.
-
-
Szevam
senior tag
Folyóirat ajánló:
Az Országos Meteorológiai Szolgálat LÉGKÖR folyóiratai letölthetők pdf formátumban. Évente 4 szám jelenik meg.
Sok tanulmány jelenik meg a klímaváltozással kapcsolatban, a cikkek nem olyan hosszúk.Ha valakinek ideje engedi, nézegesse meg, mert ugyan az elmúlt 1 hónapban többen eszméltünk rá, hogy valami fontos, de erről már korábban is szó volt.
-
Szevam
senior tag
ELŐADÁS
2019. szeptember 12. 17:00
ELTE TTK Északi tömb (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, fszt. 0.83.)Jánosi Imre egyetemi tanár előadásával kezdődik "Az atomoktól a csillagokig" tudománynépszerűsítő sorozat 15. (jubileumi) éve.
Tudom, hogy volt már, csak hogy ne menjen feledésbe!
Tartsuk meg ezt a jó szokást, hogyha van előadás, akkor ajánljuk a többieknek is. -
Szevam
senior tag
Ez jó cikk volt, köszi
Mikro műanyag: Itt van egy vélemény róla.
A jégolvadáshoz hozzátenném: lehet hogy nem akkorát nyom a latba, mint gondoljuk. Szerintem nagyobb probléma a hőtágulás.
-
Chaser
legenda
válasz
Depression #305 üzenetére
Uditonel receptet szoktak valtoztatni, es nagyban befolyasolja az izt az adott orszag vize, esetenkent cukra is, a suritmenyeket szallotjak az orszagba, es jelyben keszul el hozzaadott vizzel es/vagy cukorral a vegtermek
Uveg is kornyezetszemnyezo, muanyag is, minden is, eu szinten kellene ezt szabalyozni, ebbol is latszik pontlesz@rjak' ott is ezt, latszat intezkedesek meg traktusok vannak, erdemi tettbol par klasszissal kevesebb -
Rive
veterán
Az ilyen számokra van valami megbízható forrás?
Igazából nincs, a különféle becslések legalább annyira szórnak, mint a biofuel EROEI számítások (és nagyjából ugyanolyan mértékű a kutatás támogatójának pártállásától való szokásos függés is). Annyit érdemes megjegyezni, hogy a nagy hatótávolság a mai elektromos autóknál sokba kerül (pénzben és lábnyomban is).
-
Vladi
nagyúr
Profit miatt. Ezt "optimalizálással" magyarázzák, szinte minden terméken tetten érhető. Az az ideológia, hogy fenn kell tartani a gazdaságot, mert ha nem összeomlik. Persze ez ami most van, tényleg összeomlik, csak lehetséges máshogy csinálni.
Nagyon régóta az megy, hogy gyártunk, hogy gyártva legyen. Persze ha túl jó a termék, akkor úgyse veszel másikat. Ha 3 évente megdöglik az elektromos vackod akkor veszel másikat. Nem? De.
Pont az elektromos cuccok azok, amiket alig több ráfordítással lehetne sokkal hosszabb élettartamúra csinálni.
-
Szevam
senior tag
válasz
Depression #305 üzenetére
Baromira hiányolom az üveges kólákat, mert nem csak környezetvédelem, de sokkal finomabbak is voltak.
Sajnos nem a palackozás miatt voltak finomabbak (szerintem). De igen több helyen találtam olyan kólát ami fel volt vizezve, vagy túl volt szénsavazva. Itt eszembe jut: Minőségromlás, annak érdekében, hogy mindenkinek jusson
(vagy a profit miatt
).
-
kisza25
félisten
-
Depression
veterán
Németországban nőttem fel, és felháborítónak tartottam, ha valaki a füvön rövidíti le az utat. Ma már megszoktam.
Azok a nyavalyások a záróvonalra rakják az aknákat, lengéscsillapítócserére alig van szükség.
Műanyagpalackok, kólás,- sörösdobozok, 0,33-0,5€-s betétdíjjal, nem, mint itthon (1Ft), és élveztem, amikor a lidl elvette az összes zacskót, ha nem pékárú volt benne.
Baromira hiányolom az üveges kólákat, mert nem csak környezetvédelem, de sokkal finomabbak is voltak.@ # régebben minden jobb volt.
-
Szevam
senior tag
Kezdjük elölről...Rive kollégától "kaptam egy lebszást" a környezetvédelem topikban. A stílusát elhagyva, (önállóan moderálta magát) szerintem nem beszélt nagy baromságot.
-
kisza25
félisten
Van egy videó amit kb már 3x linkeltem, egy professzor előadásában és több cikkben is olvasni tanulmányokról, majd megkeresem, de nem most olvastam
Hosszú a videó, de komolyan körbejárja a témát
Itt a videó
Új hozzászólás Aktív témák
lo A következőkben igyekszek összefoglalni röviden néhány gondolatmenetet, stratégiát, amelyet, ha betartunk segíthetünk...
- PlayStation 5
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- One mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest