Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz cucka #25 üzenetére

KerdeS: az odd-t csak ugy szulik valahonnan? Egy kis muanyag alkatreszt szerinted mennyibe faj legyartani? Filleres tetel, tudom. Odd-t nem kell szallitani, raktarozni? Plusz ha egyedileg konfiguralhatorol beszelunk, akkor mi van?

Autos pelda: ha az ember csak kesz cosmagokat kap, es azok kozul valaszthat, akkro teljesen jogos, hogy nem kerhet mast. ellenben, ha maganak konfiguralhat valamit, akkor elvarja autonal is, hogy csak azert fizessen, ami neki kell. Ez altalaban lehetseges is.

Mennyire tomegtermek, es futoszalagon gyartott egy latitude?

A plusz tarolohely, leirtam, ugyanazon sorba is be lehet illeszteni- just in time, a robotnak. Ha meg ember, akkor meg ertelmetlen amirol beszelsz.

törölt tag

válasz cucka #21 üzenetére

Nem vagoyk otthon elektrotechnikai gyartas teruleten, de szerintem ez meg mindig zomeben kezi osszerakast igenyel. De ha nem, akkor sincs sok gond elvileg, amikor azi nterface azonos, csak a megfelelo programnak megfelelo modon kell egym asik rekeszig fordulnia a robotnak. ha meg just in time, akkor az adagoloba ugy kell beesnie. Sem idoben, sem penzben nem jelent pluszt. Hogy ettol nem lesz olcsobb? Az spec engem nem zavarna, ha nem olcsobb, de nincs benne. Processzorvalasztek? Mitol bonyolultabb azonos foglalatoknal nem ketto, hanem mondjuk otfele processzor kozul valogatni?

Autos peldad abbol a szempontbol nem mukodik, hogy ott bizony midnen plusz fenyezesert fizetned kell, es ott sem tudsz kevesebbet kerni. Az alap autos pelda asszem valaki mastol jott, a kerek nelkuli verzio. Az odd nem kotelezo feltetele a szamitogepnek, anelkul tud mukodokepes lenni.

"Persze, jogos kérés, ugyanakkor ahogy fentebb írtam, futószalagos tömegtermelésnél ennek költségei vannak"

Pont nem futoszalagos termelesrol beszelunk.

• Vladi

nagyúr

válasz cucka #21 üzenetére

Most a hír és a kezdeményezés kifejezetten az egyéni igényeket lobogtatja.
    Nekem az jött le a hírből, hogy a rendelésem egyenesen a futószalaghoz megy.

Szóval nem értem ezt a nagy ellenállást. :U

De én nem csüggedek. Már jó ideje mozog úgy ez a piac, hogy az olcsó kicsi és drága nagy mobil gépek között lévő űr kezd betöltődni.
    Lesz ebből még valami. :K

Mod:
    Hmm.. már megint nem jó a példa. Mert egy Logen 1,7-től kezdődik. Műhelyben pedig az Opelt is átfesteted durván 200.000-ért. Ami az eredeti ár 5%-a.
    Ami nevezett laptop modellre vetítve 5000 forint. :U
    Autós példák általában nem jók. :)

törölt tag

válasz cucka #15 üzenetére

"Gondolj bele, milyen költsége van egy ilyen egyszerű eszköz tervezésének, gyártásának. A merevítőt el kell szálíltani a gyárba, raktáron kell tartani, adminisztrálni kell, ezen kívül extra igénynél szalagmunka helyett egy munkás azt külön be kell rakja a gépbe."

Mert ez az odd-re nem igaz? :F

Amennyiben ugy tervezik meg, hogy az interface megegyezzen az odd-vel, semmivel nem kerul tobb idobe, energiaba ezt betenni egy odd helyett, sot, inkabb kevesebbe van, nem kell csatlakoztani az alaplaphoz.

Regebben milyen jo volt, lehetett cserelni az odd-t, ha kellett akar vinyora, egyes esetekben asszem akkura is. Es kiveheto cucc volt, vagy lyuk volt a helyen, megsem tortek, borultak a notik.

Egyeni konfiguracional pedig had dontse mar el az ember, hogy kell-e neki odd, vagy sem. A kerek ilyen szempontbol nem jo pelda autokrol, inkabb a klimahoz kellene hasonlitani. Midnenki alapbol beteszi, holott lehet nem is lenne ra szukseg.

d900t: miert hasznalhatatlan egy noti odd nelkul?

mod: cucka, latom a cserelesi opciot te is irtad. De nem tudom megnezted az adott oldalt? Dugig van latitudedal, a normal, nyugaton elterjedt Dellek kozul semmit nem fedeztem fel benne. Sem xpssem egyeb. Egy asztali xps az egyetlen, ami atfedes a kulfodli home felhasznalashoz ajanlott gepekkel. Ez itt eroteljesen pro teruletnek tetszik.

Es ami igazan durvava teszi, bizonyos specifikaciok. Megneztem, pl a tabletben a procit lecserelni egy ketmagosra kapasbol plusz 100k+ HUF-ot jelent.

• Vladi

nagyúr

válasz cucka #15 üzenetére

Értem én. Viszont odd nélküli eee-t is veszik mint a cukrot.
    Nem kínálnak olyan dolgot, ami nekem megérné, nem veszem meg. Ennyi.

A gyártó költsége meg különösebben nem izgat. ;]

• Vladi

nagyúr

válasz cucka #12 üzenetére

A kínálatban is van 80-assal szerelt gép. odd helyett mennyibe kerülne gyártani egy merevítő keretet? Naugye.

Új hozzászólás Aktív témák