Új hozzászólás Aktív témák
-
-
d900t
senior tag
válasz
#06658560 #33 üzenetére
Ez nekem elírás gyanús, főképp, mert az 1.2-es proci drágább, mint az 1.33-as.
Maga a Latitude XT egy elég öreg darab, de nincs nála újabb. Márpedig ez a U2000-es szériát szerintem nem támogatja. Az amerikai oldalon már nem is találom az XT-t. Tán bebukott?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A poén az, hogy esetleg egyáltalán nem olcsó notit karna az ember odd nélkül. tudom, nekik ott a Macbook Air, de az meg inkább divatgép. Egy normálisan összerakott, nagy kijelzős, odd nélküli, nagy akkukapacitású, esetleg nagy háttértárral megáldott gép, megfelelő VGA-val pl HD tartalmak zökkenőmentes megjelenítésére igen jó lenne. Az utolsó mondat viszont sok infót mond, kösz eme megjegyzést. Sajna ahogy elnéztem gyakorlatilag normál, nem üzleti célú területre notijuk nem nagyon van, csak olcsó-régi, és kevésbé régi noti üzletinek. Es helyenként igen durvák a lépcsők, pl a tabletnél ami alapból 400k+ HUF, egyetlen procicsere dob valami 120k+ pénzt az árhoz... És azon procik sem friss, ropogós, ma megjelent darabok. Vagy is még sok sebből vérzik ez a dolog odahaza.
-
d900t
senior tag
válasz
#06658560 #20 üzenetére
"d900t: miert hasznalhatatlan egy noti odd nelkul?"
Én nem állítottam, hogy anélkül használhatatlan. Azt kell megértened, hogy a konfigurator.hu nem tud több opciót nyújtani, mint a gyári oldal. Márpedig a gyári oldalon sincs az adott termékhez no odd opció.
A másik dolog, amit szerintem egyértelművé kell tenni. hogy a dell általános rendszere általában igényeket és az igénytelenséget kívánja kiszolgálni. Akinek nem kell ODD és ócót akar, vegyen netbookot. A Dellnek is lesz ilyen hamarosan. Az 500-as széia egyébként az országban raktáron levő készletből táplálkozik, azért ilyen alacsony az ára (többek között). Ezért szűk a választék prociban és egyebekben.
-
csongi
veterán
Ez csak egy példa. Van egy gép, és választhatsz hozzá 2 prociból. Pedig nem csak 2 fajta létezik.
Egy picivel szabadabb csak a gyárilag összerakott gépeknél.
de azért egy C2d alá azért lehessen már berakni egy Hd kártyát úgy hogy ne a kb 260K gépektől kezdődően lehessen ilyet. Majd ha olyan lesz mint egy asztali összeválogatás, vagy ahhoz közeli majd akkor nagyobb értelme lesz ennek, addig inkább marketing(Nekem legalábbis) Nem kell más hozzá csak még egy pár dolgot szabványosítani kellene.
(#8) Vladi Nem bajDe legalább választhatsz hozzá flopy meghajtót
Mekkora királyság
Egyébként pont ezt néztem meg elsőnek magamnak én is. Gondolván hogy egy 160K.ért egy nekem tetsző hardvercsokrot variálhatnék össze. És jött a sallerCsak álom maradt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
KerdeS: az odd-t csak ugy szulik valahonnan? Egy kis muanyag alkatreszt szerinted mennyibe faj legyartani? Filleres tetel, tudom. Odd-t nem kell szallitani, raktarozni? Plusz ha egyedileg konfiguralhatorol beszelunk, akkor mi van?
Autos pelda: ha az ember csak kesz cosmagokat kap, es azok kozul valaszthat, akkro teljesen jogos, hogy nem kerhet mast. ellenben, ha maganak konfiguralhat valamit, akkor elvarja autonal is, hogy csak azert fizessen, ami neki kell. Ez altalaban lehetseges is.
Mennyire tomegtermek, es futoszalagon gyartott egy latitude?
A plusz tarolohely, leirtam, ugyanazon sorba is be lehet illeszteni- just in time, a robotnak. Ha meg ember, akkor meg ertelmetlen amirol beszelsz.
-
cucka
addikt
válasz
#06658560 #23 üzenetére
csak a megfelelo programnak megfelelo modon kell egym asik rekeszig fordulnia a robotnak.
Persze, ha valaki felprogramozza. Meg van hely a rekesznek. Meg valaki esetleg legyártja az alkatrészeket, amik abban a rekeszben vannak, megint másvalaki elszállítja a gyárba, biztosítja a folyamatos utánpótlást... Folytassam?Mitol bonyolultabb azonos foglalatoknal nem ketto, hanem mondjuk otfele processzor kozul valogatni?
Ötfajta processzort kell folyamatosan készleten tartani kettő helyett, biztosítva, hogy legyen belőle raktáron, de ne legyen túl sok, mert minden nap raktározással veszít az értékéből..Autos peldad abbol a szempontbol nem mukodik, hogy ott bizony midnen plusz fenyezesert fizetned kell, es ott sem tudsz kevesebbet kerni.
Tudom, hogy fizetni kell a pluszért. A kérdés, hogy biztosított-e egyáltalán a lehetőség, hogy fizess érte? Astrába nem tudsz gyári kétszínű gyöngyházfényezést rendelni, Mercibe meg igen. Magasabbra pozicionált terméknél egyrészt igényli a piac, hogy legyen ilyen lehetőség, másrészt a magasabb induló ár fedezi is ezek bizonyos költségeit. Nem magának a festéknek a költségét, hanem például annak, hogy ki kell nyomtatni 20 tonnányi színes csúcsminőségű katalógust arról, hogy milyen nagyszerű dolog az egyéni fényezés..És az autós példák szerintem jók
[ Szerkesztve ]
-
tob!as
tag
A notikat még nem néztem, de az vicc, hogy egy XPS420-at nem tudok gyárilag felturbózni 4G 800-as rammal, csak 667-essel.
Ebből csak azt tudom leszűrni, hogy még nem elég kiforrott az asztali konfigurátor, vagy esetleg csak a notikra akarnak koncentrálni.Ha már szoros az együttműködés a Dellel akkor jöhetne egy kis AlienWare is. Na az már érdekelne.
-
törölt tag
Nem vagoyk otthon elektrotechnikai gyartas teruleten, de szerintem ez meg mindig zomeben kezi osszerakast igenyel. De ha nem, akkor sincs sok gond elvileg, amikor azi nterface azonos, csak a megfelelo programnak megfelelo modon kell egym asik rekeszig fordulnia a robotnak. ha meg just in time, akkor az adagoloba ugy kell beesnie. Sem idoben, sem penzben nem jelent pluszt. Hogy ettol nem lesz olcsobb? Az spec engem nem zavarna, ha nem olcsobb, de nincs benne. Processzorvalasztek? Mitol bonyolultabb azonos foglalatoknal nem ketto, hanem mondjuk otfele processzor kozul valogatni?
Autos peldad abbol a szempontbol nem mukodik, hogy ott bizony midnen plusz fenyezesert fizetned kell, es ott sem tudsz kevesebbet kerni. Az alap autos pelda asszem valaki mastol jott, a kerek nelkuli verzio. Az odd nem kotelezo feltetele a szamitogepnek, anelkul tud mukodokepes lenni.
"Persze, jogos kérés, ugyanakkor ahogy fentebb írtam, futószalagos tömegtermelésnél ennek költségei vannak"
Pont nem futoszalagos termelesrol beszelunk.
-
Vladi
nagyúr
Most a hír és a kezdeményezés kifejezetten az egyéni igényeket lobogtatja.
Nekem az jött le a hírből, hogy a rendelésem egyenesen a futószalaghoz megy.Szóval nem értem ezt a nagy ellenállást.
De én nem csüggedek. Már jó ideje mozog úgy ez a piac, hogy az olcsó kicsi és drága nagy mobil gépek között lévő űr kezd betöltődni.
Lesz ebből még valami.Mod:
Hmm.. már megint nem jó a példa. Mert egy Logen 1,7-től kezdődik. Műhelyben pedig az Opelt is átfesteted durván 200.000-ért. Ami az eredeti ár 5%-a.
Ami nevezett laptop modellre vetítve 5000 forint.
Autós példák általában nem jók.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz
#06658560 #20 üzenetére
Megpróbálom átfogalmazni, hátha úgy érthetőbb lesz.
Ipari tömegtermelésnél az egyedi igények szerinti gyártás plusz költséget jelent, ráadásul minél egyedibb igényről van szó, annál több pénzről van szó. Ha a felhasználók 0.1%-a szeretne odd nélküli 15"-os alapgépet venni, akkor ez a plusz költség jó eséllyel megegyezik az odd árával. Pontosan ezért van az, hogy a legolcsóbb dell 500-as gépnél alig lehet ezt-azt módosítani a hardveren, míg egy 300k-s induló árcédulájú latitude-on már van egy csomó választási opció. Meg tudnák csinálni, hogy a dell 500-asba is bele tudj rakni 20 fajta processzort, de akkor nem 99000 forint lenne az induló ára.Amennyiben ugy tervezik meg, hogy az interface megegyezzen az odd-vel, semmivel nem kerul tobb idobe, energiaba ezt betenni egy odd helyett, sot, inkabb kevesebbe van, nem kell csatlakoztani az alaplaphoz.
Az a vicc, hogy több idő, mert egyedi igény. Tömeggyártás, futószalag, gondolkozz picit..Regebben milyen jo volt, lehetett cserelni az odd-t
Most is lehet, csak nem a 99000 forintos notiban..Egyeni konfiguracional pedig had dontse mar el az ember, hogy kell-e neki odd, vagy sem.
Persze, jogos kérés, ugyanakkor ahogy fentebb írtam, futószalagos tömegtermelésnél ennek költségei vannak. Hidd el, azt is meg tudnák csinálni, hogy te választhass, milyen színű legyen a notebook teteje meg az alja, milyen színűek legyenek a gombok rajta, stb. . Minden értelmes és értelmetlen egyéni opció megvalósítható lenne, a probléma, hogy ezek pénzbe kerülnek. Ha szükséged van a legapróbb részletekig ezekre az opciókra, akkor azt bizony ki kell fizetni. Ezért húztak a gyártók egy értelmes határt, ami a vásárlók 99%-ának megfelelő szabadságot biztosít, ugyanakkor nem drágítja meg túlzottan a gépet.Mondok egy korrektebb autós példát, a tied nem annyira az. Nem túrtam fel a katalógusokat emiatt, szóval inkább az elvet figyeld, ne a konkrét számadatokat.
Egy átlagos családi autó, mondjuk Opel Astra 4 millió forintba kerül, ezért a pénzért mondjuk választhatsz 10 külső és 3 belső színből.
Egy bálna Mercedes 20 millió forintba kerül, ezért a pénzért bármilyen színűre lefestik neked, választhatsz, hogy gyöngyház vagy metálfényezéssel akarod, de azt is meg tudják oldani, ha te kétszínű autót szeretnél. A belső kárpitnál választhatsz 20 fajta bőr közül, szín és tapintás szerint, külön megmondhatod, hogy milyen színű legyen az ülés, a műszerfal a kormány, satöbbi.
Az Opel képtelen lenne ezt megcsinálni? Dehogyis. Csak akkor lehet, hogy ugyanaz az Astra 4 millió helyett rögtön 6 millióba kerülne, úgy meg nem lenne versenyképes a piacon, egyszerűen nem éri meg kiszolgálni egy marginális kissebbség igényeit, akik például gyöngyház libafos színben szeretnék az autójukat világoskék kockás ülésekkel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Gondolj bele, milyen költsége van egy ilyen egyszerű eszköz tervezésének, gyártásának. A merevítőt el kell szálíltani a gyárba, raktáron kell tartani, adminisztrálni kell, ezen kívül extra igénynél szalagmunka helyett egy munkás azt külön be kell rakja a gépbe."
Mert ez az odd-re nem igaz?
Amennyiben ugy tervezik meg, hogy az interface megegyezzen az odd-vel, semmivel nem kerul tobb idobe, energiaba ezt betenni egy odd helyett, sot, inkabb kevesebbe van, nem kell csatlakoztani az alaplaphoz.
Regebben milyen jo volt, lehetett cserelni az odd-t, ha kellett akar vinyora, egyes esetekben asszem akkura is. Es kiveheto cucc volt, vagy lyuk volt a helyen, megsem tortek, borultak a notik.
Egyeni konfiguracional pedig had dontse mar el az ember, hogy kell-e neki odd, vagy sem. A kerek ilyen szempontbol nem jo pelda autokrol, inkabb a klimahoz kellene hasonlitani. Midnenki alapbol beteszi, holott lehet nem is lenne ra szukseg.
d900t: miert hasznalhatatlan egy noti odd nelkul?
mod: cucka, latom a cserelesi opciot te is irtad. De nem tudom megnezted az adott oldalt? Dugig van latitudedal, a normal, nyugaton elterjedt Dellek kozul semmit nem fedeztem fel benne. Sem xpssem egyeb. Egy asztali xps az egyetlen, ami atfedes a kulfodli home felhasznalashoz ajanlott gepekkel. Ez itt eroteljesen pro teruletnek tetszik.
Es ami igazan durvava teszi, bizonyos specifikaciok. Megneztem, pl a tabletben a procit lecserelni egy ketmagosra kapasbol plusz 100k+ HUF-ot jelent.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Eee más kategória, nem érdemes keverni a szezont a fazonnal, abban fizikailag sem nagyon férne el az odd.
A piacon olyan notikat kínálnak, amelyek az emberek 99,8%-ának megfelelnek, pl. nagyméretű notinál mindeki elvárja, hogy legyen benne odd, ezért ilyet árulnak. Ha külön gyártanának odd-t a maradék marginális kissebbségnek, akkor az minden bizonnyal a kis volumen miatt drágább lenne, mint ugyanaz a gép odd-vel.[ Szerkesztve ]
-
d900t
senior tag
válasz
WonderCSabo #13 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy az alapárakból indul ki az egész. Mit szeretnél egy alapkonfigból kivenni? Az autóknál is mindig az alapárat tüntetik fel és ahhoz tudod konfigurálni az extrákat Viszonylag alacsony az olyan hülyék száma, akik mondjuk kerék nélkül akarnak autót venni. Gondolom noteszt sem vennél teszem azt billentyűzet vagy aksi nélkül.
-
cucka
addikt
A vásárlók mondjuk 0.1%-a rendelné a gépet odd nélkül. Gondolj bele, milyen költsége van egy ilyen egyszerű eszköz tervezésének, gyártásának. A merevítőt el kell szálíltani a gyárba, raktáron kell tartani, adminisztrálni kell, ezen kívül extra igénynél szalagmunka helyett egy munkás azt külön be kell rakja a gépbe. Mindez plusz költség. Mivel roppant kevés felhasználónak vannak ilyen igényei, ezért az egész egyszerűen nem érné meg, megkockáztatom, lehet, hogy olcsóbb belerakni az odd-t, mint bohóckodni a merevítő kerettel.
Másik dolog, hogy pl. vannak latitude gépek, ahol az odd helyére lehet vinyót vagy akksit rakni, de egy legalsó árkategóriájú gépnél nem lehet ilyen extrákat elvárni..
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Jó kezdeményezés, de mennyivel drágább, mint egy kész konfig? És mekkora a konfigurálhatóság mértéke? Mert ha csak berakni lehet, kiszedni nem - amit fentebb olvastam - nagy szívás lesz. Persze ha csak egy ház az alap, és abba lehet "csak" berakni, az nem gáz.
-
cucka
addikt
-
d900t
senior tag
Ez ugye egy megrendelésekre építkező site, mely az éppen aktuális devizaárfolyammal kénytelen számolni. Ma a dollár 170Ft körül mozog. Még pár nap és teljesen kifogy még nyáron, 140Ft-os kurzus mellett beérkező készlet és máris versenyképesek lesznek az árak
Ezzel máris tippet adtam azoknak, akik árcsökkenésre várva halogatják a vásárlást.
-
Vladi
nagyúr
Pedig már megörültem.
Például itt van ez a modell.
Nekem elég lenne bele a 80-as vinyó és nem kérek odd-t. Lenne mondjuk 80.De nem lehet.
-
fourgee
csendes tag
Azért az 1-2 hét elég sok, én kedden rendeltem meg, és pénteken már itt volt letéve az ajtóm előtt, igaz ez az Egyesült Királyásg.
Csongi, pont amiatt vettem Dell notebookot, amire azt mondod hogy kalap szar. Ha megnézed a márkákat, Asus, MSI, stb, mindegyikből van 1000 féle konfiguráció, van amit csak az Egyesült Királyságban árulnak, van amit csak Magyarországon, és pl. Asus termékeknél jellemző, hogy baromi hülyén vannak összeválogatva. Kinéztem magamnak egy gépet, minden nagyon jó volt benne, gyors processzor, jó gpu, csakhogy, a leglassabb winchesterrel árulták... Most rendeljem meg, aztán garanciavesztéssel, plusz pénz ráfordítással cseréljem ki magam?
Akkor már egyszerűbb volt a Dell shop. Olcsóbb volt mint az Asus, és mindent én határoztam meg. Kiválasztottam a gép típusát, aztán a processzort, a memória mennyiséget, a videovezérlőt (3 féle közül választhattam), a winchestert, a dvd író típusát, a kijelző típusát, azt hogy milyen OS legyen rajta, meg milyen egyéb programok. Szóval, tényleg kötött minden????
Azt azért sajnálom hogy az enyém nincs a konfiguratoron, röhögtem volna egy jót, hogy mennyivel drágább otthon
)
-
Elrood
őstag
Érdekes dolgokat találtam:
# Outlook Express Eltávolítása (csak Windows) [ + 780 Ft]
# Játékok Eltávolítása (csak Windows) [ + 780 Ft]
# Dell Háttérkép Eltávolítása (black) (csak Windows) [ + 780 Ft]# Beállított Partició - 50/50 Fele-fele (Csak Windows) [ + 3,120 Ft]
Már ilyenért is pénzt kérni...
[ Szerkesztve ]
-
paramedic
aktív tag
Kipróbáltam, én is összeraktam egyet: "Egyedileg összeállított leptop"
Már csak árban kellene egy kicsit versenyképesebbnek lennie. -
Vladi
nagyúr
Na végre már!
Erre várom mióta. Mindjárt konfigurálok egyet magamnak.Mod: puff, gondolhattam volna. Kiszedni nem lehet cuccokat, csak belerakni.
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
Ez szvsz nagyon jó. Nekem tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Dell-disztribútorrá lett notebook.hu új webáruházában a vásárló állíthatja össze a kiválasztott terméket. Build-to-order.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest