Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
2 kérdésem lenne hozzátok:
1. Lefrissítettem a játékot, felvettem egy fuvart, mozdony, (nem saját pót) nehézgép szállító vagy minek nevezik. Pár száz km-t mentem és már 11%os a pót, 1% a rakomány sérülése. Gondolom élesítés után is megmaradt a bétából ismert bug. Nem ütköztem, nem húztam rá a pótot a szalagkorlátra, bukkanóknál, hídra felhajtva jön a sérülés. Gondolom leér az alja. Ezt hol kell jelenteni és mi kell hozzá? Koordináták, vagy csak elég, hogy melyik város közelében a hányad úton, esetleg screenshot?
2. Gép fejlesztésen gondolkozok. Jelenlegi konfigom:
GTX 1050 Ti 4 GB
i5 3570K
2x4GB DDR3 1866 Corsair ram
Gigabyte GA-Z68APA követketőben gondolkozok:
Ryzen 7 2700x
Asus prime b450m-k
Patriot 2*8gb ddr 4 3200A VGA egyelőre maradna. Szerintetek érdemes váltanom ETS szempontjából? Vagy mindenképp cserépjek VGA-t is?
Köszi a választ!
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
2ozzmexy
senior tag
Én ilyet sosem tapasztalok 12v71 chipped 525HP. Most a 15sebességes Eaton van benne, ha másképpen nem megy a túlsúlyos rakománnyal egy oregoni dombocska, akkor DeepReduction ON, és padlógáz, úgy mindig felmegy mindenhová minden.
[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz m0h0senator #24094 üzenetére
Jah jó...
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
"A játékban pedig a LO fokozat az, amihez 1-est ír ki, a váltógombon lévő 1,2,3,4 pedig a 2,3,4,5 fokozat, az 5L számít 6-nak, az 5H az a 7., és így tovább.
És igen, az utolsó fokozatokban már nagyobb az áttétel, ott nagyobbat esik a fordulat, ha felváltasz." Amúgy ember nincsen aki ezt végigpakolja... Mondom a "rookie"/zöldfülü módszert (13 és 18 speed), csak alsókat teszek és terhelés függő honnan indítom, de most legyen könnyű a rakomány (azért teszem az alsósorosoknál zárójelbe, mert ugye az csak a 18sebességes Eaton-ben van): 2(L) -> 3(L) -> 4(L) (range selector fel) -> 5L -> 6L -> 7L -> 8L és végül csak a splittert kapcsolom át, tehát 8H.Az öregek az "L"-t mindenből "direct"-nek, a "H"-t "overdrive" -nak hívják, historical reason, tehát neki 3L az "third-direct" és a 8H "eigth-overdrive". Csak így érdekességként gondoltam elmondom, és megemlíteném hogy ez nem az eredeti EF13speed RoadRanger gombja, mert az így néz ki: (RTO-613)
Igen, a kapcsoló 3 állású, "LO" állásban alsó sor, tehát 1-2-3-4,m majd át "DIR" (direct) állásba, akkor 5-6-7-8 és a felső sorból van DIR és OD (L és H)."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
Az a forgózsámolyos izé az ún. "dolly", eléggé aladtomos egy jószág... tolatni határozottan élmény vele, már ha valaki van olyan mazochista... Azért jött létre mert USA-ban szövetségi törvény (Federal Law) korlátozza a tengelyterhelést az utakon, mert ott minden államokat összekötő út állami tulajdon, így arra ráhajtani csak adott tengelyterhelés alatt szabad, a dolly-val növelhető a tengelyek száma. Ugye milyen trükkös!?
A trükk az a lámpánál, hogy a játék nem úgy kezeli a lámpákat, mint logikus lenne. (ez a PTTM és AA óta így működik, same old SCS)
A sáv elején van egy csík keresztben, ha azon áthalad a vontató orra és a lámpa piros, akkor megbüntet "running on red lights" 5k dodó talán... a vontató orrát a szabad jelzésű sáv fehér csíkján vidd át és utána szedd jobbra majd balra szép szélesen, ha kell használd az egész kereszteződést hozzá... Ha trükkös vagy akkor úgy mész át a piroson egyenesen, hogyha zöld balra akkor abból a sávból mész egyenesen és voilá, nincsen bünti. Ne kérdezd hogyan jöttem rá...Mellesleg adok egy tippet, hogy élvezetesebb legyen a game és kevesebb bosszúságot okozzon: Túlméreteshez minél rövidebb vontatót használj, "cabover"-t de minimum "short hood"-ot, az a nyújtott alvázas Pete379 studio sleeper nem erre van kitalálva, ahogyan a W900B sem. Így csökken a fordulóköröd és jobban tudod kihasználni a helyet, irányíthatóbb a hátulja... K100E-t, P362-t, a lényeg h minél rövidebb legyen és ne legyen orra, hálófülke is minimális, de nagy motort neki és retarderes váltót, lehetőleg LO fokozattal (EF13-18, ZF16, Spicer 14 speed).
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
Vannak olyan nagy túlméretes rakományok, amiknél nincsen kísérő fakabát, de széleset kell fordulnod "tight turn" és olyankor a keresztben haladókat és szemből balra kanyarodó AI-kat rádereszti a lámpa, na azok fékezés nélkül mennek bele a szerelvénybe... (biztosan az összes AI a twittert nyomja közben vagy a tindert simizi jobbra-balra, de mintha vakok lennének, néha meg megállnak és villognak/dudálnak rád h mit csinálsz)
-
vlevi
nagyúr
Volt egyszer a Discovery-n a mítoszirtókban is erről szó.
Azt számolgatták, hogy egy városban hamarabb körbeér-e a futár, ha olyan útvonalon megy, aminél az útvonalon több a jobbra kanyarodás. Pont ezért, mert egyenesen, vagy balra ki kell várni a zöldet, jobbra viszont, ha nincs forgalom, akkor befordulhatsz.
Persze egy bonyolultabb útvonalon erre számolni, hogy mindíg csak jobbra fordulj, elég macerás. -
vlevi
nagyúr
válasz Ablakos #24082 üzenetére
Időközben kijött az ETS2 1.39
ETS2 1.39 Update Release
SCS Software's blog
With lots of testing, feedback, fixing and fine-tuning, we are excited to announce the arrival of update the 1.39 for Euro Truck Simulator 2! We'd like to thank all those who took part in the 1.39 open beta and made bug reports" 90-nél 2000 rpm-el üvölt a motor"
Majd este megnézem, hogy ATS-ben milyen fordulatszámok tartoznak az egyes fokozatokhoz az Eaton 13-as váltóval, 50mph-nál."Csak ahol tábla engedi, a jobb oldali oszlopon van és csak kis ívben, tehát jobbszélre "
Engem néha megbüntet a játék, amikor jobbra fordulok. Nem tudom, köze van-e ehhez a tábla engedi dologhoz, vagy csak szimplán rosszul nézi.
Mert van, amikor balra kanyarodáskor is megbüntet. Olyankor szokott előfordulni, amikor csak a balra kanyarodó sáv a zöld, és egy szűk utcába a disznónagy több forgózsámolyos póttal csak úgy férek be, ha nem a balra kanyarodó sávból kezdek, és elmegyek a kereszteződés végéig, és visszafelé fordulok be balra. Ha nem így teszek, akkor nemcsak, hogy a kereszető utcában állókat, de talán még a házak sarkait is letarolnám azzal a vacak pótkocsival. pl. egy ilyennel.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Igen, az ott így működik. Valahogy úgy van megfogalmazva, hogy a hozzád legközelebb eső forgalmi irányba (szóval jobbra) fordulhatsz ha szabad az út.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
2ozzmexy
senior tag
Csak ahol tábla engedi, a jobb oldali oszlopon van és csak kis ívben, tehát jobbszélre érkezhetsz, mert van h bezárnak melléd az AI-k, mert buták és vakok és nem látnak közeledni egy nagy sárga dobozt, ami belóg a sávjukba, inkább neki mennek padlógázzal...
Oregon rulez."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Win-T
senior tag
Az amerikai utakon az valid közlekedési szabály, hogy kereszteződésben büntetlenül fordulhatsz jobbra a piros lámpa ellenére vagy ez csak az ATS-ben működik így?
-
vlevi
nagyúr
válasz Ablakos #24082 üzenetére
" 90-nél 2000 rpm-el üvölt a motor"
Ez megint csak olyan, mintha ATS lenne
Mert ott 90mph-nál (közel 150km/h) valóban 2000 körül forog a motor.
És a vicces, hogy vannak helyek Nevadában, ahol legálisan ki is lehet használni, csak bírd kivárni, mire felgyorsulsz addigDe a 13 sebességes váltó az ilyen. Az alsóbb fokozatoknak jóval rövidebb a kiosztása, a felső hosszabb.
Ez azért van, mert az alsó 5 fokozathoz nincs felező, az 5. fokozatból van rövid, hosszú áttétel.
A játékban pedig a LO fokozat az, amihez 1-est ír ki, a váltógombon lévő 1,2,3,4 pedig a 2,3,4,5 fokozat, az 5L számít 6-nak, az 5H az a 7., és így tovább.
És igen, az utolsó fokozatokban már nagyobb az áttétel, ott nagyobbat esik a fordulat, ha felváltasz.[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
válasz 2ozzmexy #24081 üzenetére
Sikerült .sii fájlba összerakni a váltó configot. Ragaszkodom az eredeti 13-as kiosztáshoz, hamár retro autót választottam.
A váltó fokozat áttételezést a mod határozza meg, vagy ezt is lehet valahol konfigolni? Kicsit furcsa, hogy nyolc magasban 70-nél 1700-at forog, 90-nél 2000 rpm-el üvölt a motor. -
2ozzmexy
senior tag
válasz Ablakos #24077 üzenetére
Csak pattern módosítással, a beépítettek eléggé gagyik, bocsi... ATS-ben sem jobb sokkal, de nem nehéz átírni nyugi, kell két osztály, az egyik a sorokat, a második az elnevezést kódolja kapcsoló állásokkal... Nem bonyás, csak az eredetit mentsd el előtte máshova. Én a range-splitterbe nyúlnék bele. Plusz ugye külön bele kell varázsolni a kamionba a megfelelő váltót, különben 14-15-16-ot nem tudsz majd használni...
Mellesleg ez az EF13 szerintem a világ leghaszontalanabb váltója, akkor vagy 10 vagy 18 gang legyen... Már ha aszfaltban gondolkodunk... Bár nekem van egy 20+4R gangos váltóm amin dolgozok... egyedi áttétel, retarder, két kapcsolóval megoldható, végáttétel minimális (így keveset fogyaszt vele a 12v71 chipped '74 w900a doublebank)"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Ablakos
őstag
Sehogy nem tudom beállítani az Iveco Turbostar váltó elrendezését (13+R). Ezt szeretném belőni. Az alsó sora kúszó+1-4 sima, a felső sor osztott. Valamelyik alapjáték beállítás passzolhat erre vagy pattern módosítás kell?
-
csabyka666
veterán
válasz Ablakos #24069 üzenetére
Nincs telepítve semmi, a DX támogatás hiánya miatt dobja el, el biztos, mert régebben ment ugyanezen a gépen, de akkor még nem ez a verzió volt gondolom.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz SzabóTamàs90 #24068 üzenetére
Srác azt mondta, OpenGL-ben is kifagy. Nem tudom, mi működik ezzel a verzióval, vagy mi sem, én nem ismerem a játékot.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Ablakos #24072 üzenetére
Olyat még nem láttam, csak hallottam róla, hogy a kuplung mellé szerelték. Régen egy piros gombot tettek a váltóbot tetejére, amíg nyomtad bubogott, de manapság elektro- vagy hidrodinamikus kardán féket szoktak használni. Régen divatos volt még a retarder is, azt itthon műszerfalra szerelt karral tudtad üzemeltetni, minél többet kattintottál lefelé, annál jobban fogott. USA-ban Jacobs-brake-t használnak és helyenként retardert, de a kart a kormány jobboldali bajusz kapcsolójával tudod működtetni, bár ritka, elég szokott lenni a 'jake...
2-4-6 cylinder...Azt a gombot még EPS (remélem jól írom) szokták használni, mert azt csak pöcögtetni kell...
[link] kidobja üresbe rövid megnyomás/R fokozatba kapcsol hosszan nyomva. Jobb oldalon is van, de azt már nem tudom mit csinál, vagy 10 éve nem vezettem ilyen váltós kamiont..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Ablakos #24051 üzenetére
Mire vagy kiváncsi? A játékban amire beállítod, a valóságban már más a leányzó fekvése: [link] Sca, [link] Volvo FH16
Én elektrodinamikus féket tennék oda vagy motorféket (ATS-ben Jacobs-brake, ETS-ben "bubu"). Bár ATS-ben nem ott szokott lenni a 'jake hanem a műszerfalon, de ebbe most ne is menjünk bele. Nekem az a kormányon van, a váltófejen alapból 1 kapcsolót hazsnálok, amivel "átütöm" a csoportot (range), a másik kapcsolót nem is kell használnom, csak túlméretes rakománynál, mert az nekem DeepReduction switch az RTO15715 miatt...[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Ablakos #24002 üzenetére
Megjártam én is Irak-ot, sőt körbejártam ott a környéket. Hát igen, olyan, mint amilyennek elképzelném. Égő hordók, roncs tankok. Most onnan viszek egy jó hosszú fuvart Norvégiába, eddig ez a leghosszabb fuvarom.
Olaszországot, és Spanyolországot akarom majd még jobban megnézni. Arra még nem igazán voltam.
De furák sokszor a fuvar lehetőségek. Sok helyre nem is szól fuvar egyáltalán. És kevésnek találom a lehetőségeket (saját póttal megyek).„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Ablakos
őstag
válasz csabyka666 #24067 üzenetére
Nincs valamilyen MOD telepítve, amiért a legújabb verzió kifagy? Az 1.35-el meg megy. Tehát teljesen alap telepítésen megáll az 1.38 verzió?
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Köszi a válaszokat, sikerült megoldani a problémát! Valami 1.35-ös verzióra visszarakva működik az említett konfigon. :R
-
vlevi
nagyúr
Ja, igen, még valami.
A dx9-ről 11-re átállás pont a gyengébb vasakon hoz jelentős javulást, mert a dx11 api nagyon sok munkát levesz a processzorról, és helyette a videókártyát dolgoztatja.
Nekem a példánál sokkal erősebb vasam van
(Win7 64 bit. 2 magos proci, 4 GB RAM, GeForce 9600GT) helyett (i5-3470, Nvidia 1060, 8GB RAM), és dx9-ben ez a proci sem bírta már szaggatás nélkül vinni a játékot, úgy, hogy a videókártya alig volt kihasználva. Dx11-re váltással megnőtt a videókártya kihasználtsága, de jelentősen csökkent a processzoré, és így a játék össszességében sokkal simábban fut. -
vlevi
nagyúr
válasz Joccc07 #24061 üzenetére
A linkelt topicban lévő érvekkel ebben az esetben egyet tudok érteni. Olyan régi már a dx9, hogy képtelenség tartani a vele való kompatibilitást.
A dx9 15 éve, de a dx11 is a W7-el, vagyis 11 éve mutatkozott be.
Egy olyan kártya, ami már támogatja a dx12-t pl. az Nvidia 450-es, már aprópénzért beszerezhető.
Tudom, szarul érinti azt, akinek emiatt a játék miatt fejlesztenie kell a gépét, de meg tudom érteni az SCS fejlesztőit is, hogy ahhoz, hogy előrelépjenek, a régit meg kell szüntetni. -
Marci112233
addikt
Tanúsítom!
Egy ideje időhiány miatt nem játszok a játékkal, de most belépve eltűnt a listából a DX9-es lehetőség.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Joccc07
addikt
válasz csabyka666 #24059 üzenetére
Steamből inditva a játékot feldob egy kis ablakot, hogy milyen módban szeretné elindítani. Ott lehet kiválasztani.
>Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<
-
vlevi
nagyúr
válasz csabyka666 #24059 üzenetére
Szerintem már megszüntették a dx9 támogatást, valami 1.36 vagy még korábbi verzió óta.
Megvan.
[link][ Szerkesztve ]
-
Joccc07
addikt
válasz csabyka666 #24057 üzenetére
Indítsa kliensből és ott válassza ki, hogy dx9. Változott egy kicsit a játék. Már dx11 az alapértelmezett. Az a kártya szerintem nem támogatja a dx11-et.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Ismerősöm kérdését tolmácsolom a csoporthoz. Euro Truck Simulator 2 állandóan "Steam működése leállt" üzenettel kidobja. A játék maga elindul, betölti a fiókot, a srác kiválasztja, első töltő képernyőt betölti, másodiknál kifagy.
A játék eredeti, steames, megvásárolt, a rendszer friss, Win7 64 bit. 2 magos proci, 4 GB RAM, GeForce 9600GT, és ezen a konfigon korábban ment már ez a játék, azért furcsa, hogy most nem megy.Minden segítséget szívesen fogadok.
-
pcnet
addikt
Youtubeon rákeresve 9 hónapja feltöltött videókat is találni. Xbox/PS4 1 hónapos videó címe alapján "Coming to PS4/Xbox". (Akkor konzolra még valóban nincs kész, írtam, csak feldobta youtube, nem olvastam utána.)
Videók a teljesség igénye nélkül:
On The Road - First play test (Coming to PS4/Xbox)
On The Road Gameplay (PC)
On The Road Truck Simulator Gameplay 1080p
On The Road - Truck Simulator / First Job ~ S1 Ep1
ON THE ROAD TRUCK SIMULATOR 2020 GAMEPLAY #1
First Look at On The Road Trucking Simulator
On The Road - Truck Simulator (Update 1.1.3)Valamint a PC-s verzió épp akciós Halloween sale keretében Steamen: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
Valaki legyen szíves szakértse meg mire való a linkelt képen bekarikázott nyomógomb.
-
-
2ozzmexy
senior tag
Spicer Super 10 Speed, csak a tiéd 12
Mellesleg Ön itt? A valóságban nem vezettél már elég teherautót? Valahogyan úgy tudlak elképzelni hogy aminek kereke van és gurul azt tudod vezetni is és jogsid is van rá.A spicer 16 sebességes váltójában is 4 R fokozat van. 20 sebességesnek is szokták csúfolni, könnyű felismerni mert kék a váltógomb és egy 4 állású kapcsoló van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
Nekem jó pár éve meg van már az SKRS. Jelenleg G29-el használom. Én is pont emiatt vettem meg, mert elég minőségi cucc. Ismerősnél láttam régen, kipróbáltam, megtetszett.
Komolyabb sim játékokhoz Fanatec szettem van. CSL elite szettel kezdtem, de azóta már vettem számtalan addont hozzá, másik base-t, kormányokat, más pedált, váltókat. Elég zsebbenyúlós sajnos, viszont minőségi cucc. Legutóbbi szerzemény egy 918 RSR kormány volt. Idővel majd egy fanatec cockpit is jön, most egy lényegesen olcsóbb - nem fanatec - cockpitet használok.. ez is tökéletesen megfelel. -
vlevi
nagyúr
válasz eboostr #24041 üzenetére
Nagyjából mindegyik ugyanazt tudja, a megjelenés minősége az eltérés.
Pl ez brutál profin néz ki
[link]
Gyakorlatilag semmi más, mint 2db mikrokapcsolo, amit xy gombbal érzékel a játék.
Csak éppen az a nehezebb része, hogy ezt úgy epitsd rá a G25,27,29,... váltó kárra, hogy úgy nézzen ki, mintha gyári alkatrész lenne. -
eboostr
aktív tag
Egyébként így visszaolvasva, nektek milyen váltótok van? Csak valami ilyesmire tudok gondolni:
[link] -
őstag
őstag
Nálam megosztott felezőre van állítva. Az 1 váltókapcsoló egyik állásában csak páros, a másikban csak páratlan fokozatok vannak. 1-3-5-7-9-11; 2-4-6-8-10-12.
Az átkapcsolás nincs bepipálva, a gyors felezés kuplungra van állítva.
Hátramenetben négy fokozat van. Itt a 2 váltókapcsoló is szerephez jut, bár felesleges 4 hátrameneti fokozat.
Lehet, hogy nem modellezi le egyik valódi váltó kiosztását sem, de jól passzol a G27 H-váltójához, ami 6 fokozatot tud + hátramenet.
Az alsó/ felső kiosztást én személy szerint a valóságban sem kedvelem. -
.LnB
titán
válasz SzabóTamàs90 #24037 üzenetére
Értem, köszi az infót. Eddig azt hittem az alap játék részeit is részletesebbé tették.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Ablakos
őstag
válasz 2ozzmexy #24035 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az instrukciókat!
Végül oda jutottam, hogy "Tartomány szerinti megosztott felező" beállítással már az általam elvárt pozíciókban működik a váltó Most már nem szükséges piszkatolnom a pattern beállítással. A range és splitter kapcsolás is megoldódott. Szuper! -
2ozzmexy
senior tag
válasz Ablakos #24027 üzenetére
Inkább OFFolom:
Én alsó-felsőnek szoktam hívni. A ZF16 egy érdekes váltó, mert sok vontatóba szerelték, a klasszikus HungaroKamion Rábától az Iveco TurboStar-on át a 2516-os Actross-ig mindenbe. Egy rém rugalmas váltó, ám a csoport átkapcoslást mindenhol máshogyan oldották meg, van ahol "át kell ütni" (DAF, MAN, Rába), van ahol kapcsoló van rá. Alapvetően én ATS-t tolok, így 1-10ig számolom a sebességeket, pl: 2alsó, 7felső, mivel ott Direct és Overdrive van, ha érdekel szivesen elmesélem az eredetét meg hogy miért úgy hívják, de ez másik sztori.Van egy checkbox amikor a "range selector" és "splitter" kapcsolóit állítod, ha azt bepipálod akkor nem kell folyton nyomni, hanem első megnyomásra felsőbe vált, ismételt megnyomásra alsóba, majd megint felsőbe. Ha leállítod a motort akkor alsóban kezd mindig.
A Te gondod onnan jön, hogy a ZF váltóknál bal-fent van az R és bal-lent egy C "kúszó" fokozat, ezért van a 3-as helyén az 1-es és 4-nél kell átváltani a csoport kapcsolót (range selector, a valóságban ezen a ponton "ütöd át"). Ezt a játék kezeli, ezért számít melyik "patternt" használod, ha ennél részletesebben érdekel, akkor szivesen elmagyarázom hogyan épül fel a pattern fájl amiben meg van írva...
A H váltó beállításánál kapcsolgasd a váltót és látni fogod mit hova tesz, csak figyelj rá h jó legyen a kiválasztott "minta"."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
.LnB
titán
válasz SzabóTamàs90 #24033 üzenetére
Hogy az alapjátékban ez lenne már alapból. Nem kellene utólag bele moddolni.
Bár most én lehet rosszul gondolkodom a promod-dal kapcsolatban.
A promod a meglévő útvonalakon nem változtat? Csak kibővíti az alapjáték térképét?
Mert én azt hiszem/hittem, hogy a Promod sokkal részletesebb térkép mint az alapjátékban szereplő.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz SzabóTamàs90 #24031 üzenetére
Gondoltam. Tudom, hogy alapvetően a Promod lényege az, hogy a valóságot ültetik át, csak részletesebben mint az alapjáték. Nem is értem, miért nem teszik hivatalossá azt a modot. Bár nem tudom, hogy milyen licenceket sérthetnek.
-
.LnB
titán
Nincs On The Road PS4-re. Se a store-ban nem található, se máshol. Egy trailer van belőle, hogy 2020-ban lesz PS4-re, de azóta se jelent még meg. Viszont ez az On the Road nem tűnik rossznak, nagyon ETS2 koppintás.
A Truck Driver van PS4-re. De az egy kalap... Trailer1, Update trailerUhh, észak Norvégia is eszméletlen szép, érdekes hely. Tegnap eljutottam oda is. Azok az alagutak.. körforgalom az alagútban.
-
Foose
addikt
válasz Ablakos #24027 üzenetére
Nálam G29 esetén úgy van megoldva,hogy L2 gombbal váltok alsó és felső sor között. Ha pedig teszem azt ZF16 sebességes,akkor L és H között a L3 gombbal váltok. De szerencsére elég sok beállítás lehetőség van a játékban. És előttem szóló jól mondja,hogyan kell beállítani hogy ne kelljen nyomva tartani csak elég legyen megnyomni a gombot a váltáshoz.
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
Ablakos
őstag
válasz 2ozzmexy #24026 üzenetére
Igazad van, engem is zavar a felező elnevezés, mert persze hogy nem felez. Így hívtuk mindig, meg egyszerűbb volt mondani, mint alacsony hetes/magas nyolcas. (Félúton a 7-hez... ez sem jobb ) Kibeszéltük...
Az alsó/felső sor kapcsolót a kormányon rendeltem a POV bal gombra, de azt nyomva kell tartani a felsősor váltása esetén. Elég macera. Gondolom a billentyűzeten is. Bár elég fura nekem: jobb kéz váltón, bal kéz nyomja a billentyűzeten a felső sor választó gombot, ki fog kormányozni
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Ablakos #24025 üzenetére
Mert számít a kiválasztott váltó pattern, az határozza meg melyik fokozat hol van. A felezőt ideiglenesen meg tudod oldani úgy hogy a csoport kapcsolót az egyik billentyűzet gombra állítod. Ne hívjuk felezőnek légyszíves, mert nem az, max a splitter lehetne de az sem az...
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
Beüzemeltem a "H" váltót. Még nincs meg a felezős kiegészítő hardver. A beállítás: ZF16. Elfogadja a beállításban az 1-es fokozat = 1-es pozíció. 2-es 2. poz. stb Az autóban viszont 3-as pozíció lesz az 1-es fokozat. 4-es poz a 2-es fokozat. A modtól is függhet, vagy nem értem miért ilyen fura a váltó kiosztás?
[ Szerkesztve ]
-
pcnet
addikt
On The Road van konzolra. Ha lenne ETS is, lehet elgondolkoznék konzolon a következő gép bővítés előtt. Tartósabb lenne játékra mint a PC. Én csak Elite Dangeroust és ETS-t tolom. Bár a konzol mellé kellene még kormány és joy, mert a kormányom xbox kompatibilis, a joyom pedig PC only.
-
.LnB
titán
válasz Ablakos #24021 üzenetére
Nincs. Truck Driver c. "csoda" van. De ne akarjátok tudni, hogy milyen. Mondjuk én is csak trailer-t láttam róla.
Kár egyébként. Remélem ha lesz ET3, akkor lesz PS5-re is. Mert mindig is vevő voltam ilyenekre, és a fiam is. Train Sim World is megvan PS4-re. Na az se jó, de legalább van. Vonatoztunk vele egy kicsit legalább.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Joccc07
addikt
válasz m0h0senator #24018 üzenetére
Nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja. Valószínűleg a motor mar régi. Bár az én gépem sem új. 1500X, 1050ti, 16Gb ram az is 2400mhz-en. Kéne frissíteni de nincs rá keret.
LnB: Gondolkoztam konzolon de sok minden miatt jobb a PC nekem. Másik pedig nincs, hogy ez ne okozzon gondot. + Konzolra nincs ETS2
-
.LnB
titán
válasz Joccc07 #24017 üzenetére
Az. Írtam korábban, hogy én 2,5 éve áttértem konzolta. Azóta eladtam a 1080-at is. És csak addig játszok a játékkal, míg nem hozza a futár a PS5-ömet. Szóval nem izgat annyira az fps, direkt meg se nézem, hogy konkrétan mennyi van, de látom, hogy nem sok.
Szóval én most csak elütöm vele az időt.
Gondolkodtam már VGA-n. De csak ezért, erre a pár hétre nem veszek, mert a PC egyébként nincs ilyesmire használva már. i5 6600 elboldogul vele, úgy ahogy.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
Joccc07
addikt
Az mondjuk elég durva. Nem is játszanék vele ha nincs meg a 60fps.
Egész jól belőttem a beállításokat. Engem csak a random nagy droppok idegesítenek. Megnéztem a múltkor, hogy mi történik odabent olyankor. Konkrétan semmi. Se a CPU se a GPU érték nem ugrik ki. A cpu igy is unatkozik játék alatt.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Joccc07 #24015 üzenetére
Na, nálam ilyen probléma nincs, mert nincs VGA-m. (Jó technikailag az IGP is GPU.)
Tegnap feltettem a Sequential Turn Signal mod-ot. Írja is a készítő, hogy low end gépeken az indexelés problémát okozhat. És hát igaza van Indexelésnél rendesen beakad a game nálam. És kipróbáltam a Realistic Headlights modot is. Lakott területen lefeküdt tőle a játék. Pedig jól néz ki szerintem. Ki is kapcsoltam azt a modot, pedig lehet, hogy elég lett volna csak a traffic lámpáit kikapcsolni.m0h0senator
Még jó, hogy tegnap beszéltük az esőt. Délután - este amikor játszottam, végig esett. Anglia, Írország körül mentem végig. Viharok, záporok, minden.Egyébként ez a játék miért nincs konzolra? Remélem, ha lesz ETS3, azt kiadják majd PS5-re. Sajna a modok úgy szinte biztos, hogy ki lesznek zárva, de attól még játszogatnánk vele. (Van valami kamionos game PS4-re, valami budget ETS féle, de nagyon retek.
-
m0h0senator
őstag
Nálam is ritka viszont nekem a felénél lejjebb van a csúszka. KB azt mondanám, hogy 2-3 nagyobb (2-4000km) út alatt 2x esik az eső. A modok a config fájlokban nem írnak felül semmit. Köd valóban nincs az már a mod hozománya.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
.LnB
titán
válasz m0h0senator #24012 üzenetére
Egy jó ideig, amíg játszottam, alig esett.
Aztán állítgattam a csúszkát, esett is, de semmi durva dolog. És most nem tudom, hogy van e összefüggés. Megnéznék egy brutál vihart, némi köddel mondjuk.
A mod működik mert a sky textúrák újak, szépek. És köd is volt már. Az azt hiszem alapból nincs. Néha megyek olyan fekete felhők felé mint a szén, de alig ered el az eső. És nem találtam arra vonatkozó infót, hogy a mod felül írja e az előforduló viszonyok rendszerét. 4000-5000km-es út alatt azért esélyes, hogy essen. De nálam ritka.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
A Realistic Brutal Weather modra van bármi ráhatása a menüben állítható eső intenzitás/mérték csúszkának?
-
Marci112233
addikt
válasz Ablakos #24004 üzenetére
Ezen oldalon egyébként [link] az Ecosystem fül alatt láthatod hogy aTh8-as váltó jó e kormányodhoz. Az én T150RS-em egyébként támogatja. Ami viszont meglepett hogy a 150RS ára jócskán emelkedett mióta én vettem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Ablakos #24004 üzenetére
DIY shifter? Én csináltam egyet bár messze nem lett tökéletes, van még mit csiszolnom rajta, de hasonlóan hosszú úton és pontatlanul jár mint egy EF, szóval ATS-ben mondhatni autentikus.
De hogy érdemben is hozzászóljak: a TH8 ha jól tudom csak bizonyos Thrustmaster kormányokkal kompatibilis, viszont az SKRS-hez lehet különböző fedlapokat rendelni, így mindig a jó patternt látod...
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
Karácsonyra meglepem magam valamilyen váltóval. Thrustmaster Th8 és valamilyen váltó kiegészítő. (négyes alsó-felső soros, felezős váltó kell, Y váltó nem érdekel)
Az Almar (lengyel honlap ) termékről van valakinek véleménye? Esetleg más gyártó terméke?
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Ablakos #24002 üzenetére
Voltam már arra, de Irak-ig nem mentem. Jordánia, Izrael megvolt arra emlékszem.
#24001 Itt szépen lemaradt a kérdőjel az első mondatom végéről.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Bocsi a nem túl szakmai témáért, de nektek mik a kedvenc helyeitek a játékban (Promod). Úgy értem, szerintetek melyik hely, város stb néz ki a legjobban? Mindenféle megkötés nélkül kérdezem. Nekem a hegyi utak, szerpentinek, hegységek jönnek be nagyon. Tegnap voltam Romániában, és direkt nem a pályán mentem, néhol nagyon szép helyek voltak. Sőt, eddig amit láttam, szerintem Románia volt a legszebben kidolgozva Promod-ban.
Most kezdtem el jobban lemászkálni a pályáról csak.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest