- Facebook és Messenger
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Batch programozás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Na ebben teljességgel igazad van, akad néhány valóban Csupán azért hoztam fel, mert az egyik népszerűbb, és elég könnyen telepíthető az átlag felhasználónak is. De a 16.04-es hibái pl. a fedoraban is benne voltak. Viszont már azért is 'kaptam', mert nem lts-t tettem fel hanem egy 15.10-et
HR24.hu
-
spammer
veterán
válasz Assimilator #39 üzenetére
Nem kell megfelelnie. Vannak/lesznek olyan disztrók, amik a tömegeknek/kezdőknek meg akarnak felelni, vannak olyanok, amik nem, vannak olyanok, akik kifejezettek a nerdöket célozzák, és lehetne még sorolni. Lesz mindig választási lehetőség, sőt, egyre több van/lesz. Itt nem egy darab termék van egy céggel a háta mögött, aki/ami meg akar felelni mindenkinek.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Assimilator
őstag
Errol mindig a South Park WallMart-os resze jut eszembe.
Bejon a WallMart, mindenki odamegy, mert olcso, valasztek stb.
A tobbi tonkremegy.
Elobb-utobb rajonnek, hogy a WallMart rossz. Felgyujtak.
Erre mindenki berohan a kisboltba. Abbol lesz olyan, mint a WallMart.
Azt is felgyujtjak, es igy tovabb.Ha befut a Linux valaha es tomegek hasznaljak, ugyanugy 40 csillio hardvernek, szoftvernek es egyeb kovetelmenynek kell megfelelnie. Ugyanolyan "rossz" lesz, mint a csunya Windows. Ugyanugy szidja mindenki.
Persze lesz majd egy kov. "Linux", aki tobbet erdemelne, de a csunya rivaldafeny hatterbe szoritja.
stb. -
zseko
veterán
Hát, a 16.04-es ubuntut kissé elbaszarintották, ezért jelen pillanatban nem mondanám rá, hogy az év linuxa. Normális vga driver sincs még alá, így nehéz lesz annak lenni. Majd esetleg pár hónap múlva, ha kijavítják. Inkább a 15.10-et használom helyette.
Arról nem is szólva, hogy nálam jobban eszi a gépet mint a win10, + többet is fogyaszt még alapesetben is.
Alternatívának már jó alternatíva legtöbbször, de még mindig nem elég jó.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
King Unique
titán
-
leeate
senior tag
Emberek! Lehet, hogy 2016 lesz a linux éve? Most komolyan mondom, a liunuxok szinte történelmi lehetőséget kaptak a Win 10 visszataszító kémkedő tevékenysége és a lehetséges havidíjas konstrukciója mellett, nem kellene elszalasztani.
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Pete55555
addikt
Az XP sokkal jobb rendszer, mint a 7.
Mivel arra nincs GWX bloatware
...Szeretem leracsniztatni...
-
zseko
veterán
..Az Operát százból ketten használják..
Én vagyok az egyik, ki a másik?
HR24.hu
-
Dilikutya
félisten
Ugyanaz, mint laptopot, asztali gépet venni előre telepített Windows-al. És az Apple miért is ne telepíteni fel az OSX-et, elvégre a sajátja. Hanggal, képpel, videóval dolgozók előszeretettel veszik. Hardveresen nem különösebben érdekes, számomra az IBM PowerPC CPU kukázása óta elvesztette a varázsát, ez is csak egy PC, amin nem Windows fut - épp a hardver miatt oda-vissza feltehető a Windows és az OSX, a nehézséget benne inkább szoftveres dolgok jelenthetik.
Néztem már bele iMac-be pár éve, a külső dizájn egy dolog, de belül példás rend volt.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
strogov
senior tag
válasz Assimilator #26 üzenetére
Kezdetben a FF volt a karcsú, gyors böngésző. Aztán anno a chrome-nak azért lett létjogosultsága, mert a firefox csak hízott. Évekig azon röhögött mindenki, hogy egyetlen ablakban meg tud enni 1.5GB memóriát. Nekem akkor lett elegem belőle amikor nem tudtam fejleszteni tőle, mert minden erőforrást eltüntetett. 4GB-os gépen ecslipse helyett netbeans-t kellett használnom, hogy ne képregény legyen a fejlesztés. Aztán jött a chrome és ... mostmár a firefox se használhatatlan, de minek váltsak vissza?
-
Cathulhu
addikt
válasz Assimilator #22 üzenetére
Par eve tarto folyamat. A chrome eloszor a firefox usereket kezdte el felzabalni, hiszen ok voltak hajlandoak bongeszot valtani, az exploreresek eleve nem. utana persze mar mindenhonnan csipett le, gondolom sokat szamit a google 70%-os reszesedese es rogton nyomja mindenki arcaba, hogy probald ki a chromeot, igy az ie hasznaloknak is feltunt, hogy van alternativa.
Ami nekem fura, hogy a ~10% Mac hasznalohoz csak ~4.5% safari hasznalat tarsul, azaz csak kb olyan szinten vannak megelegedve az apple hasznalok a safarival mint a windows hasznalok az explorerrel.[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
strogov
senior tag
válasz Assimilator #22 üzenetére
Amikor kijött a chrome, vagy amikor már bloatware lett. Kb. egyidős történet. Azóta lejtmenetbe vágott.
-
Assimilator
őstag
A Firefox mikor tunt el ennyire a melyben?
-
r4z
nagyúr
Sok helyről még ma is hallani a "nincs vírus" és "csak működik, nem kell vele szórakozni" mantrákat.
Az előbbi olyan formában "igaz", hogy nagyon-nagyon ritka Macen az olyan kártevő, ami nem egy programban vagy annak a telepítőjében bújik el. Tehát a júzer aktív közreműködése (jelszó megadása a telepítéshez) is szükséges a fertőzéshez. Netezéssel nagyon nehéz bármilyen kártevőt összeszedni.
A működik része is ugyanígy állja meg a helyét - persze nem tökéletes, de úgy is megváltás az OS X tizenévnyi Windows-használat után, hogy a mostani verziók nem sikerültek olyan jól, mint mondjuk a Snow Leopard vagy a Mavericks.
A mostani Macek egyébként eldobható gépek mind, de legalább tartósak. Az Air például a legmegbízhatóbb laptopszéria mind közül, nemrég volt erről egy cikk.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Béééla
őstag
-
King Unique
titán
válasz #20749568 #15 üzenetére
Azért van néhány jó újítás, nekem tetszik a dizájn (jobban mint a 7-es), jók a virtuális asztalok, de ami 8.1 alatt bejött modern felületi elemek terén (pl. kezdőképernyő, hot corners), azok miatt hiányérzetem van. Illetve nyilván oka van annak, hogy egyik OS x %, a másik meg y.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
NetMarketShare 2016: február | március | április
Jól lement 2 hónap alatt a Win7 52 %-ról 47 %-ra, az "óma" meg növekedett... Azért itthon a 7-es még mindig 52 % fölött van, ahogy az XP is majd 14 % [link]. A Win10 a 15 %-ot meg nagyban köszönheti az 1 éves ingyenes akciónak és az extra erőszakos frissítésnek. Ezek nélkül vsz nem lenne ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
-zaki-
tag
az azért furcsa hogy 15% használ Windows 10-et és az Edge nem jelenik meg a böngészők közötti statisztikában..
-
dementor
aktív tag
Az XP arány továbbra is elég magas. Bár valahol reális, ugyanis ügyfeleim közt is jócskán találok XP-s rendszert.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
Yutani
nagyúr
A két Mac OSX együtt sem éri el a 7%-ot, tehát 100-ból kevesebb, mint 7 darab asztali gép Apple (vagy Hackintosh). Persze azért így is jelentős ez az arány egy gyártótól.
Szerk: De inkább az meglepő, hogy 100-ból 10 gépen még mindig Windows XP fut.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
-Skylake-
addikt
+hackintosh, de igen. Egyebkent a tablazat csak az El Capitan es a Yosemite rendszereket mutatja, ha jol veszem ki, de igy is eleg eros a dolog. Mondjuk jo rendszer is az alma, szoval valahol ez ertheto is.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
spammer
veterán
othermasterrace
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Cathulhu
addikt
A MacOS exkluvizitasa miatt ha jol sejtem ez azt is jelenti, hogy minden 10. PC az egy Mac? Mert az eros szam egyetlen gyartotol.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
Új hozzászólás Aktív témák
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,