Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
addikt
válasz Fritz Teufel #105 üzenetére
Vagy honnan tudja, hogy nem csak piszok vagy muslinca ment a szemedbe? Biztos meg lehet majd hekkelni, hogy böfögésre is feltétlenül fényképezzen, azt már csak tudsz.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Fritz Teufel
addikt
Ezt jól megszívtam, nem fogok tudni fényképeket készíteni kacsintással. Esetleg lesz hozzá valamilyen tanfolyam? Kizárólag a jobb szemem előtt viselném el, viszont csak a bal szememmel tudok kacsintani. Esetleg úgy is ér, hogy mind a két szememmel egyszerre kacsintok? Egyáltalán honnan tudja, hogy az kacsintás volt és nem csak behunytam a szemeimet egy pillanatra? Ehhez mind a két szemet kellene figyelnie a készüléknek nem?
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
VIC20
őstag
válasz Dark Archon #103 üzenetére
Jó lenne, ha ismernéd is a témát, amiről a hivatkozást beillesztetted.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz WildBoarTeam #96 üzenetére
Ahogy te is írtad, a technika fejlődik, de az emberi tulajdonságok nem változnak. Konkrétan arra gondoltam egyébként, hogy a filmekben látható harmónia meg világbéke a büdös életben nem lesz, tehát vagy sikerül a Glassnak gyökeret vernie ebben a(z egy) világban vagy nem.
BTW én most is egy lenyomós órára kelek, kétségtelen, hogy nem felhúzós
-
Integra
titán
ha leülnél egy ilyenben mellém egy étteremben, mikor a barátnőmmel vacsorázom és beszélgetek, először rád szólok, hogy vedd le és tedd zsebre. ha nem teszed, felszólítalak másodszor. ha nem teszed, két lehetőség van, vagy felállunk és elmegyünk az étteremből, vagy pofán baszlak, hogy rapityára törik a szar a fejeden. utóbbinak nagy az esélye, amennyiben még kellően arrogánsan kikéred magadnak, és elkezdesz magyarázni, hogy szarsz másokra... aztán megnézheted magad a szaroddal. szerencsére a legtöbb helyen kifogják tiltani.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz FoxiestFox #91 üzenetére
De azon a HUD-on csak néhány fontos adat van, nem a facebook meg a youtube fut rajta. Nem nézed csak rápillantasz, nincs rajta semmi érdekes, nincs semmi ami elvonja a figyelmedet. Egyébként a nem gyári, utólag berakott HUB szintén lehet veszélyes, csak az is túl új dolog és még nem mozdult rá a hatóság.
Én is arra tippelek hogy sokkal több helyen lesz tiltott, mint ahol nem.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz Dark Archon #93 üzenetére
"...ugyanazok az emberek, emberi tulajdonságok voltak, lesznek, ugyan mitől lenne más, mint a jelen?"
Hát ahogy fejlődik a technika, úgy vátoznak vele az emberi szokások.
Régebben felhúzós ébresztős vekkerre keltél reggel, ma meg már telefonra.
Abban egyetértek, hogy az emberi tulajdonságok nem változnak, de nem is erre hatnak ezek a dolgok, hanem inkább a hétköznapi szokások, igények formálódnak át.blabla
-
Sanchez638
addikt
válasz Dark Archon #93 üzenetére
Nem tudhatod mikor mit kezdenek majd ezzel a szemüveggel, és hogy fogják berobbantani a köztudatba
Számom az adatlapomon.
-
addikt
válasz kameraman77 #90 üzenetére
Jó néhány találmány van, ami megelőzte a korát. A Google-nak van pénze, hogy ilyenekkel játsszon, sőt, még egy rakás madarat is talált, akik finanszírozzák... hülyék lennének nem élni a lehetőséggel Egyébként még azt is kinézem, hogy a Google miatt megváltoztatják a törvényt. Gondolj a Google Street View-ra... a románok már rég végigfényképezték az utcákat (Norc), amikor a Google-nak nem lehetett, de aztán meg mégis (van az a csúszópénz).
sanchezsa: miért, a jövőbeli fel lesz? Ez egy akkora baromság, hogy "bezzeg régen" avagy "majd egyszer". Tökmindegy, ugyanazok az emberek, emberi tulajdonságok voltak, lesznek, ugyan mitől lenne más, mint a jelen?
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
az biztos hogy a mostani társadalom még nincs felkészülve ilyesmire
Számom az adatlapomon.
-
félisten
Akkor a szélvédőre vetített HUD is tilos kéne legyen. Nem az.
-
kameraman77
tag
Elhiheted, hogy vezetés közben BIZTOSAN tilos lesz használni... ez rosszabb,mintha telefonálnál, a sok mazsola a szemüvegre fókuszálna az út helyett. Életveszélyes, figyelemelvonó eszköz. Amúgy nagy valószínűséggel Magyarországon tiltott lesz, hiszen kémeszköz, a kamera miatt már bukó.. illegális, mint ahogy a beépített kamerás napszemüvegek is.. Az egész koncepció hamvába holt, egy ideális utópisztikus társadalomra kifejleszetett valami, de a jelen helyzetben megvalósíthatatlan, perek sokasága indulna be azonnal, ha elterjedne az utcákon... Meg amúgy is, mint ahogy már régen is írtam.. be sem mehetsz vele sehova, a boltokba nem fognak beengedni, a bankba úgyszintén, iskolába nem, munkahelyre nem, mosdóba - nyilvános mellékhelyiségbe sem, mozi, kávézó stb.. szerintem szintén kizárva, nem hiszem, hogy az éttermek is lelkesednének majd a szemüvegért.. sőt nagy az esélye hogy egy kigyút izomarcú szétveri az arcodat, amikor meglátja, hogy a nője dekoltázsát stírőlöd ebben a szemüvegben Ha így belegondolunk több tiltás járna vele, mint amennyi helyre bemehetsz vele...
-
perempe
veterán
engem se érdekel a glessz.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Ath-rak'llui
csendes tag
Bírom, amikor T/3 -ben beszélnek az emberek az emberekről, úgy mintha nem is emberek lennének a vezetők, hanem valami pincében összegyűlő gyíkemberek.
-
ripla
addikt
mondjuk ez a mit szabad és mit nem szerintem csak addig lesz téma, amíg nem fognak tudni rólad mindent. de tényleg mindent, mikor kelsz, mikor fekszel, mire vagy kíváncsi a neten, mik a titkos és perverz vágyaid, stb.
ha eljutunk erre a szintre, akkor már senkit nem fog érdekelni, hogy ki milyen módon gyűjt másokról adatokat.azt pedig kissé kétszínű dolognak érzem, hogy mindenki tiltakozik nagy mellénnyel ez ellen az új technológia ellen. de a többség meg az összes közösségi oldalra, önként és dalolva tolja fel a csöcsös képektől kezdve, a hol nyaraltamon keresztül, egészen az ilyen az új frizurámig mindent.
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Akkor ne menj utcára, ne találkozz emberekkel. Az utcán eddig is lefotózhatott bárki, és az emberek is megoszthatnak rólad bármit. (már ha ismer). Szóval még mindig nem látom a különbséget a telefon és eközött.
Egyébként csak szerintem van itt ellentmondás?
Nincs benne ugyanis SIM-kártya foglalat, illetve GPS sem.
A szemüveg használata során a felhasználó keresései, földrajzi helyzete, készített felvételei, megtekintett bejegyzései, mind-mind értékes marketing adatot jelentenek, amely révén a Google közvetlenül a szemüvegen keresztül „keresheti meg” személyre szabott reklámüzenetekkel a felhasználót.
PS4
-
Snoop-y
veterán
válasz mrhitoshi #82 üzenetére
Nem divat hanem a jozan esz hasznalata.
Nyilvan ha valaki nagyon komolyan meg akar tudni rolam valamit akkor meg fogja tudni amit akar.
De azert engedtessek mar meg, hogy en ehhez kulon ne asszisztaljak es ott nehezitsem meg a mindenfele kemkedo medi@g3cik eletet ahol tudom.Ez most off topic de az masnak nem keltette fel az erdklodeset, hogy a kitKat stock romokban alapban a google hangouts az SMS kuldo? ( repult is a 3,14 -ba )
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
mrhitoshi
veterán
Ez ma egy idióta divat lett ?
Hogy a francba ne tudnának rólad mindent ? Ehhez nem kell semmilyen Google Glass. Ott hever az aktád bárhol (legyen szó akármilyen szervről). Aki tudni akar rólad bármit is, az meg tudja, ehhez nem Glass. Ez gyenge érv.A másik, hogy maga a trd. még talán nem nőtt fel, elfogadhatónak tűnik, de mégsem. A 21. század gyerekei tudni fogják, hogyan kell hozzáállni ezekhez a technológiákhoz, mert ők ebben nőnek fel. Ez maximum a mai fiatalokra jellemző, hogy nem tudják hogyan kell kezelni az internetet, de ők is bele fognak jönni.
Volt ennél a történelemben jóval nagyobb trd.-mi változás, ne gondoljunk már ebbe ekkora dolgokat.PS4
-
Diopapa
addikt
Annyira nem érdekel, csak a legminimálisabban vagyok jelen, pl könyvelőm ott akarja tartani a kapcsolatot, azért (is) kell. De ha kimegyek wc-re, azt nem postolom ki.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
horvathkrisz
addikt
"Legnagyobb meglepetésünkre az emberek semmit sem szóltak. Sem a budai utcákon, sem a bevásárlóközpontban, de még a bankokban sem vette észre szinte senki, hogy nem csupán egyszerű látásjavítót viselek, hanem valami sokkal izgalmasabbat."
LoL Ezen jót röhögtem. Az, hogy senki nem szólt, még nem azt jelenti hogy senki nem vette észre.
Öltözzetek be legközelebb betmennek, valószínű azért sem szólna senki, sem a budai utcákon, sem a bevásárlóközpontban, meg a bankokban is maximum az álarcot vetetné le a biztonsági őr, mielőtt tovább engedne.Szóval nem értem. Annyira nem feltűnő a fél arcot eltakaró kamera? Nekem kb. ez jut róla eszembe:
-
ripla
addikt
válasz Blindmouse #74 üzenetére
az gáz, mert abban nem látná a környezetét és az első akadályban hasra esne, az oculus meg a tarkóján jönne ki.
-
Blindmouse
senior tag
Menjetek ki as oculus rift-el as utcára, higgyétek el, elég sokan meg fognak nézni.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Enxtheone
tag
"Ha bárki csinálna fényképet egy tilosban parkolóról, amit a megfelelő szervekhez eljuttatva büntetés lenne a vége, hidd el alig lenne aki tilosban parkolna."
Valahol olvastam hogy dél koreában elég sok ember azzal foglalkozik hogy másokat feljelent, majd megkapja a bírság x százalékát
-
gyáliSanyi
őstag
Szerintem lehetne hozzá csináltatni korrekciós lencsét is. Elvégre szinte mindenféle kerethez tudnak csinálni.
Kicsit szokatlanul néz ki 2 keret egymáson.Live poor, die rich.
-
ripla
addikt
válasz Dark Archon #36 üzenetére
ez mondjuk így van ahogy írtad, viszont akkor legyenek kreatívak a cégek. pl. külön fülkében lehessen csak pénzt felvenni. ez alapból is amúgy teljesen jó ötlet lenne, hiszen még glass nélkül is rád ugorhat valaki és kicsavarhatja a kezedből a pénzt. de amúgy igen, egyetértek.
-
stratova
veterán
Head Up Display-t már több autógyártó is kínált bizonyos modelljeihez. A teljesség igénye nélkül:
Audi A6 (2002), BMW 5 (E60 2003), Toyota Prius (2012) ill. jelenleg már az elérhetőbb kompaktok között a Mazda 3 (2014) [már egészen emberes a navi kijelzőmérete is; itt nem a szélvédőre, hanem a kormány előtti plexire vetít a rendszer].
Létezik mobil verzió, bár ez még szvsz kissé bumfurdi volt. Viszont a Pioneer és a Garmin is ráfeküdt a témára.
A ma e-bayen kaphatók jó része még nem összehangolható a navigációval.Egyébként érdekes, szinte csak az ezredforduló után szokott rá pár gyártó, hogy a navit minél magasabbra helyezze a középkonzolon (BMW E65, E87, Mercedes W221, W246 stb.) miközben már a Volvo az 1998/99-es S80 T6-nál is így álmodta meg.
A Glassban nyilván az lenne a legjobb hogy kerékpáron/motoron is lehetne használni.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezért nem értem, hogy lassan két éve dolgozik ezen az egyik legnagyobb IT cég és senkinek se jutott eszébe a meetingeken szólni, hogy ezzel így ebben a formában csak a geekeket lehet megnyerni? Ordítóan aszimmetrikus és ehhez még feltűnő színeket is párosítanak. A Google-nál nem dolgoznak designerek? Ráköltenek milliókat a cuccra és nem jut eszükbe, hogy két szára van a szemüvegnek. Ez az aszimmetrikusság visszaüthet abban is, hogy sokkal könnyebben leeshet az ember fejéről és hirtelen mozdulattól. Megbotlassz és talán a betonon köt ki a drága szemüveg.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Geffry
aktív tag
Múltkor egy neves kollega cikkét olvastam itt a lapcsaládon arról hogy kikapták a kezéből a szuperfonját és bye-bye.
Ez a cucc azontúl hogy egy igazi seggfej kinézetével ruházza fel a gazdáját,(fenti képek)még aranytálcán kínálja is magát az élelmesek számára...Ave marketing osztály! Ti pedig vegyétek a sok szart
[ Szerkesztve ]
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
Ghoosty
őstag
A politikus azért csinál azt amit akar, mert az emberek hagyják és újraválasztják őket. Ha egy politikus lop és arra megfelelő válasz az, hogy az előző kormány többet lopott, addig nem lesz változás.
Amúgy ez őket is érintené, ha mindenhol kamera és mikrofon van, előbb utóbb ők is beleszaladnak egy nem kívánt felvételbe. Csak ehhez az is kell, hogy érdekelje az embereket. -
Szergei
tag
De, én mondok mást:
A teljes hozzászólás az irónia jegyében íródott, nem trollkodásnak szántam, úgy látszik, kissé túlzásba estem, és nem jött át annyira:
Egyébként egyetértek veled, gusztustalannak látom én is, amilyen irányba tart a világ a személyiségi jogok csorbulásának szempontjából (is) az internet széles mértékű elterjedésével, és a legelkeserítőbb, ami a cikkben van:
" a fiatalok sokkal jobban tisztában vannak a jogaikkal, mint az idősebb generáció, viszont kevésbé kényesek a magánszférájukra, sőt, alapvető eltérés van eme fogalom jelentésében a két korosztály között"Sajnos nem csak a fiatalokra jellemző, -egyebek mellett a f.szbook elterjedésével- egyre többen vannak az idősebb korosztály(ok)ból is, akik "kevésbé kényesek", azaz konkrétan kb. teljesen lesz@rják, ha bármilyen módon megsérti valaki a magánszférájukat, vagy felmerül a gyanú, hogy visszaélhetnek a személyes adataikkal. Egyfolytában ezt a baromságot mantrázzák minden fórumon, hogy "Mi bajom lehet belőle?" Ezzel -kis túlzással- önként ássák meg a saját sírjukat.
Ez volt az előbbi ironikus hozzászólásom lényege, hogy lassan már titkolózniuk sem kell hatósági szerveknek vagy nagyvállalatoknak, természetesnek tartja majd a többség, ha bárhol, bármikor filmezik, adatokat gyűjtenek róla stb. Sőt, el fogják hinni, hogy az "érdekükben" van, az a maroknyi kisebbség pedig, aki ezt kétségbe vonja, az biztos paranoiás/bűnöző/terrorista stb.
Számos módon vissza tudnak élni már most is a személyes adatokkal, ezt most azért nem kezdem el fejtegetni ezen a fórumon, mert politikát is érintene, amit moderálhatnak.
De ok, tételezzük fel azta szürreális helyzetet, hogy nem ér semmilyen hátrány senkit, akkor is visszataszító az a gyakorlat, hogy:
a) a megkérdezése és a beleegyezése nélkül kvázi kémkednek bárki után
b) nincs semmilyen rálátása az adott személynek, konkrétan milyen adatokat rögzítettek (de még lehetne pár pontot felsorolni) -
edward2
addikt
Hidd el egy részével egyetértek amit mondasz, csak amíg nem lehet vagy nagyon nehéz máshogy megélni ez nem fog változni. Továbbá ami engem jobban aggaszt, hogy itt megint arról lenne szó, hogy a hétköznapi Pistán le lenne verve minden kis baromság a politikus meg hatalmon lévő azt csinálhat amit akar.
(ami már többé kevésbé is így van most is ellenőrzés nélkül is)
-
Snoop-y
veterán
Szerintem te nem vetted be a gyogyszeredet mar ne is haragudj. Vagy lehet hogy tul sokat vettel be.
Hat nem tudom de en marhara nem szeretnek a te vilagodban elni. Nem fogadom el azt hogy egy bizonyos retegnek joga van mindent tudni rolam en meg nem tudhatok roluk semmit mert ok titkosithatnak eltemethetnek dolgokat orokre. En meg onkent es dalolva tegyem lehetove hogy megfigyeljenek sot meg en fizessem ki?
A maganelethez valo jog nem elavult fogalom
"elég csak biztonsági szempontból megvizsgálni a kérdést."
Nem nem eleg.
"hiszen be kell látnia mindenkinek, hogy ez kizárólag az állampolgárok érdekében van"
Naivus maximus vagy. Erre nem lehet mast mondani
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Ghoosty
őstag
Én meg csak annyit akartam közölni, hogy attól, hogy tömegesen csinálják, még nem elfogadható az, ami Magyarországon folyik, így rohadtul nem tudna zavarni, ha ez miatt megbüntetnek bárkit is. Csak sajnos a GG tömeges elterjedésének több lenne a negatív hatása, mint a pozitív.
Az emberek azért csinálják ezeket, mert nincs negatív következménye. Ha bárki csinálna fényképet egy tilosban parkolóról, amit a megfelelő szervekhez eljuttatva büntetés lenne a vége, hidd el alig lenne aki tilosban parkolna. Ha azt is büntetnék, aki számla nélkül vásárol, akkor mindjárt kevesebben akarnák "okosban" megoldani. De a tömeges megfigyelés erre nem elfogadható eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
Szergei
tag
Kissé túlmisztifikált ez az állandó adatvédelmi rettegés, a titokban fényképezés, kamerás megfigyelés vonatkozásában. Az adott államok jogalkotóinak is követniük kellene a trendeket, és nem üldözni, vagy kifogásolni.
Igenis együtt kéne működnie a kormányoknak a magáncégekkel, én már várom, mikor lesznek ilyenek mindenhol, akár a térfigyelő kamerák evolúciójaként: legalább senkinek sem kéne aggódnia, hogy a tudta nélkül fotózzák, vagy filmezik.
Az autósokra is kiterjeszthetnék, sőt:
Utakon, tömegközlekedésben, iskolákban, óvodákban, kórházakban, nyilvános wc-ben, öltözőkben, hálószobákban, mindenhol lehetnek gyanús elemek.
Akinek nincs félnivalója, az úgyis elviselné, inkább még örülhet is, hogy célzott lövés helyett maximum célzott hirdetést kap csak a későbbiekben.
Energiahatékonyság (üzemeltetési költség) szempontjából valószínűleg nem lenne optimális megoldás, de a jövőbeli megfigyelőeszközök fenntartási költségeit nyugodtan megfizetettethetnék az emberekkel adó formájában, hiszen be kell látnia mindenkinek, hogy ez kizárólag az állampolgárok érdekében van, a magánélethez való jog elavult fogalma pedig ellenük - elég csak biztonsági szempontból megvizsgálni a kérdést.Ezek után kit érdekelnének már a Google Glass kapcsán jelenleg felmerülő esetleges jogi aggályok, most őszintén?
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
Nem is neked válaszoltam. Amúgy ezekkel a példákkal csak egy szűk sort hoztam fel. Mo.-n egyszerűen lépten nyomon belefut az ember ilyen "okosba" ügyletekbe amikkel az állampolgárok nagyrészét meg lehet fingatni.
Igazából csak arra akartam kilyukadni, hogy a mai technológiával lehet úgy érezzük a glass nem mászik bele a magánszféránkba, de ha engedjük ma akkor ki tudja pár év múlva mire lesz képes. Itt ez a lényeg.
-
+váltó
tag
válasz Cathfaern #56 üzenetére
Ehhez kell azért 1 okosteló is plusszban . Az EMBEREK nagy része
még mindig a már elavultnak számító szám - tech cuccokat keresi .
.( 775 ös konfig - 1oooFtos egér és sorolhatnám )
NINCS ok az aggodalomra . . .Örök gyerek . . . X X X - nem azért mert DR - henem mert Proffesszionialista . . . nem tudom mit jelent , de HOFI szerint - az már valami . . .
-
nubreed
veterán
válasz Steve1207 #52 üzenetére
Huh eszembe jutottak erről fiatalabb éveim, amikor mindig megnéztük és vártuk haverokkal, hogy egy-egy parti után, hogy fent leszünk e a fotókon. Akkoriban nem, hogy nem zavart ha viszont láttam magam a képeken, hanem örültem neki, most már viszont nálam is kiverné a biztosítékot. Sokat változik az ember.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Steve1207
veterán
Kicsit off-os, de ide illik: Nekem inkább azzal van bajom, hogy bárhova menne az ember mindenhol van egy "hivatalos" fotós, aki akár egy romkocsmában is megcsinál 500 képet esténként... Ez baromira nem kikapcsolódás vagy szórakozás és itt még nem is beszéltem a nagyobb helyekről, ahol több fotós is van.
Egy ideig még ez elmegy, meg főbb alkalmanként, de hogy kb minden nap ez van az már ciki.A profik fizessenek érte, hogy fotózhassanak, ha megvannak velük elégedve visszakapják meg kifizetik a munkáját. Aki tényleg JÓ fotós, annak ez nem lenne probléma. Egyből eltűnne a "fotósok" fele, aztán nem auto módban kattingatnának apuci DSLR gépével bevodkázva.
A telefonosok nem zavarnak, ők a saját társaságuk miatt csinálják.
.
-
Kobaljov
senior tag
Közben találtam egy másik cikket is ami azért árnyalja a 444 cikkét
-
+váltó
tag
Szerény nyomott véleményem szerint : ez a kütyü megfizethetetlen . . . 15 év múlva talán már
Kínában fogják gyártani . Addigra a MI béreink is alakulnak majd . Ráérünk akkor izgulni . . .
Addig meg nézelődhetünk ki a fejünkből Glass nélkül is . . .Örök gyerek . . . X X X - nem azért mert DR - henem mert Proffesszionialista . . . nem tudom mit jelent , de HOFI szerint - az már valami . . .
-
nubreed
veterán
Lehet, hogy ez az új szabályozás egy profi fotósnál kiveri a biztosítékot, nem tudom, de én nagyon is egyetértek ezzel a szigorúbb szabályozással. Nem lehet lehet mindig azzal takarózni, hogy "dehát én csak a munkámat végzem". Az lehet, de te meg tartsd tiszteletben, hogy nem akarom, hogy fényképek készüljenek rólam a tudtom és beleegyezésem nélkül. Most hagyjuk az utcai kamerákat és egyéb BM, és önkormányzatok, állami szervek által működtetett megfigyelő rendszereket, arra úgy sincs ráhatásunk.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Kobaljov
senior tag
A jogi problémák kapcsán ne felejtsük a jövő szombattól életbe lépő új fotó szabályozásunkat sem:
"Az új szabályozás szerint a fotósnak nemcsak a kép közzétételéhez, hanem már magához a kattintáshoz is engedélyt kell kérnie" (forrás)[ Szerkesztve ]
-
Kobaljov
senior tag
Egy felhasználó friss beszámolója alapján az elején kis megszokást igényel, de utána már jobb:
"When I go on long bike rides, I hate taking my eyes off the road to look down at the small bike computer on my handlebars to see my speed and mileage. The Strava Cycling app seemed like a neat way to avoid that: it shows that data and a ride timer in crisp, white text on Glass’s over-eye, see-through display, so it’s available at a quick glance up. A runner’s version is also available.
At first it was even more distracting to look at the data on the Glass display than it would be to look down at my bike computer, since it was hard to absorb what the display showed without ignoring the world beyond. But I grew used to it after a few rides and really liked being able to bring up this information quickly by just tilting my head, and have it disappear just as quickly. "
-
WildBoarTeam
senior tag
Ha nagyáruházban vásárolsz az is be van kamerázva, ott is kifigyelheti a pénztárnál fizetéskor a PIN kódodat. Sok ember teljesen hanyagul üti be a kódot, láttam már olyat, aki kicsit sem igyekszik eltakarni a terminált, olyat is, aki egy papírcetliről írta be a kódot, tehát tök mindegy hogy megfigyelnek-e, ha amúgy sem figyelsz oda egy kicsit sem a biztonságra. Ezekhez még kamera sem kell, mert akkora betekintési szöget engednek, hogybárki kifigyelheti.
Az emberi naivitás és butaság ellen nem lehet jogszabályokkal sem védekezni.
(#34) Diopapa
Hát ha még fürdeni is azzal megy, hát nem megérdemli?blabla
-
Snoop-y
veterán
válasz Dark Archon #39 üzenetére
Hjam mert olyan eszkozt csak a vamon keresztul lehet bevinni. Ha a fejeden van elo ember meg nem mondja, hogy kamera van benne.
-
VIC20
őstag
válasz Dark Archon #39 üzenetére
A VÁM az milyen betűszó? A MÁV fordítottja?
-
smkb
őstag
"A cikk szerint a kutyát nem érdekelte Bp-n, tehát lazán be lehetett volna állni ATM-ből pénzt felvevő emberkék mögé kódot csekkolni, pénztárnál felvenni bankkártya PIN-eket, stb"
Pont ugyanennyire nem feltűnő az sem, ha valaki az ATM nél mögötted a telóját nyomkodja.... szólsz neki ne tegye vagy mi? Ott sem tudod hogy épp felvesz e.Amúgy meg ha az ATM-nél rálát bármilyen eszközzel a pined nyomkodására, akkor elég jó szögben és közel kell lennie. De mondom, semmivel nem feltűnőbb egy mobilos rögzítés sem, mivel boldon boldogtalan nyomkodja az utcán, villamoson, bankban, budi, így teljesen megszkott lett.
-
smkb
őstag
De ez most mitől alkalmasabb kémkedésre meg magánszféra megsértésére, mint bármelyik kamerás telefon, tab stb? Utóbbiakkal is vígan lehet felvételeket készíteni bármiről, bárkiről akár munkahelyen is úgy hogy észre sem veszik. Miért vennék, ha ma már mindenki nonstop ezeket babrálja... . Amennyiben meg bizalmi a megbeszélés, akkor addig leveszi a jóember. Diktafon, mobil meg zsebben is lehet, még észrevétlenebbül és rögzítheti a beszélgetést. Semmi olyat nem látok ebben, ami kicsivel is jobban alkalmas lenne hang kép rögzítésre, mint bármelyik modern mobil eszköz.
Kamera meg kell rá, mert pont ez az igazi nagyon ütős dolog benne, hogy valósággá válik vele az augmented reality.
-
addikt
-
Snoop-y
veterán
Ezt most is meglehet csinalni. Vannak mar tobb orat HD minosegben rogzito szemuvegbe rejtett kamerak.
Amik raadasul toredekebe kerulnek a glassnak. Es meg nem is ugy neznek ki mint egy ufo takolmany...New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Ghoosty
őstag
Jelenleg csak a windows nem legális a gépemen, de a következő windows kiadással az is legális lesz. Igen, mindig betatom a sebességhatárokat. Még a fodrásztól is mindig számlát kérek. Nem tudom miért fontos, hogy volt-e beteg bármilyen családtagom, de hálapénzt még soha nem adtam és nem is fogok. (A 2 gyerekem állami kórházban született.) Ha nem is túl sokan de vannak, akiknek nem tetszik és akarnak tenni ez a mocsok ellen ami Magyarországon van. Ennek ellenére zavar és nem értek egyet a tömeges megfigyeléssel.
(#36) Dark Archon
Konkrét bűncselekményekhez sokkal olcsóbban beszerezhető kémkamera. GG-től félni inkább azért kell, mert tömegesen elterjedhet és akkor hiába nem téged vesznek fel, 8 millió képen rajta leszel, mint járókelő. Ami teljesen legális.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Bárki állítja az ellenkezőjét, a méret igenis fontos :-) Észrevehetetlenül lehet videókat és képeket csinálni, ráadásul gyorsan. A cikk szerint a kutyát nem érdekelte Bp-n, tehát lazán be lehetett volna állni ATM-ből pénzt felvevő emberkék mögé kódot csekkolni, pénztárnál felvenni bankkártya PIN-eket, stb. Puskázási célokra is bizonyára kiválóan lehetne használni. S ez csak néhány volt, ami hirtelen eszembe jutott, az emberi találékonyság határtalan (főleg, ha bűnözésről van szó).
Aki ezt a pórázt önként a fejére rakja, soha nem felejtheti el, hogy tényleg, semmit nem csinálhat, ami kicsit is illegális. Ld. a netet elárasztó önfotók, amiknek a 90%-a szvsz akaratlanul jutott ki, mert az elkövetőnek fingja sincs a készüléke beállításairól.
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
Ez majd jusson eszedbe, amikor elballagsz a szexshop előtt, és a kirakatban levő kijelző célzott pénisz nagyobbító reklámot ígér, mert hát 15 cm mire is elég ugye kedves Ákos? Mert otthon meg sikeresen lefotózott a gugli glass, amikor másztál ki a zuhany alól.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Snoop-y
veterán
válasz Tigerclaw #13 üzenetére
Nemcsak nekik vannak.
Pl magyarorszagon a kognitiv terapias kutatasok soran is hoztak letre adatbazist egy szoftver tesztelesehez ami a fenykeped alapjan probalja meg elemezni az aktualis hangulatodat... ( mindez 1998-ban kezdodott )New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
VIC20
őstag
,,Senkit nem érdekelt a Glass"
Ez szörnyű megrázkódtatás lehetett neked: senki nem vett körül rajongva, senki nem szólt be, hogy másutt kamerázzál, senki nem vert meg... Nem is élet az ilyen...!
-
ntomka
nagyúr
Egy dologhoz nagyon tudnám értékelni a glass-t, és az a navigáció. Oda nagyon szuper lenne egy hasonló megoldás. Vezetés közben nem kell kitekinteni oldalra a navira, hanem egyből ott van a szemem előtt az utasítás. Így még biztonságosabb is lenne.
ツ Headphones on - World off
-
edward2
addikt
Mert lenézni sokkal nehezebb mint a jobb felső sarokba mereszteni a szemed? Szerintem pont fordítva.
alevan:
Nincs titkolni valód. Gondolom az összes program ami a gépeden fut teljessen legális. Vagy ha vezetsz mindig betartod a sebesség határokat. Sohasem oldottál meg semmit "okosba" vagy egyetlen család tagod sem volt még beteg. Hála pénzről sem hallottál még. Stb stb. Magyarországon azt állítani, hogy nincs titkolni valód elég valószerűtlennek tűnik. Ja tudom itthon már sok korrupciós ügy már a hétköznapok része fel sem tűnik senkinek. -
xmaas
őstag
Az a problema sokan nem fogjak fel hogy amikor ezek a kutyuk elterjednek rengetegen hasznalni fogjak ergo nem csak az a par kamera lesz korulottunk terkamera stb. olyan helyeken ahol biztonsagi okokbol jo ha ott vannak es hasznosak is hanem tele lesz mindenhol kameraval es gondolom azt senki se szeretne ha mindenki mindenhol megfigyeles alatt van tudta nelkul is ahogy kilepett az utcara mert akkor kb lottek a maganszferanak.
Es az a problema meg mivel meg lesz adva a hatter hat azzal visszaeles is lesz ugy tikosszolgalatok/kormanyok de a bunozok reszerol is peldaul siman lekaphajak amikor bankautomatabol kiszedsz penzt stb stb pin kodok stb, megfigyeles ,barki akinek megvan a technikai hattere/tudasa majd siman visszaelhet ezzel az egesz rendszerrel
-
Enxtheone
tag
Höhö, ha találkoztam volna veled akkor oda mentem volna melléd és:
"Glász! Szörcs géj porn, Opön it."
Meg aki fél hogy ezzel fognak róla a paparazzók képeket csinálni:
ebayen pár ezerért lehet már venni rejtett kamerákat.
Aki annyira kémkedni akar az olcsóbban tud szerezni diszkrétebb felszerelést, mert ugye manapság szinte csak a geekek ismerik fel a glasst, de ha megjelenik akkor sokkal többen felfogják. -
vittorio7
őstag
Ha majd lejjebb megy az ára elképzelhető, hogy a rendőrök, közterület felügyelők, ellenőrök fognak hasonlóval flangálni. Az is szép kaland lesz.
-
Jól sejtem, hogy ez net nélkül egy kalap...? És ugye az utcán nem lopjuk a netet..
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez lesz a Google Glass kamerája 20 év múlva: [link], valahol a 23. másodpercnél kezdődik a lényeg.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz #06658560 #17 üzenetére
A célzott utólagos keresés sokkal-sokkal könnyebb, mint az online folyamatos szűrés, már csak azért is, mert belefér hogy csak X óra, X nap után lesz találat. Ha valahol elkövetnek egy bankrablást, bekérik a kamerák felvételeit, kimentik az arcokat és berakják az arcfelismerőbe, aztán pár óra, pár nap múlva kapnak eredményt (vagy sem). Mondjuk az sem lokális keresés, hanem egy nagy központi rendszer fogadja a kéréseket, ahol komoly hardver dolgozik a keresésen. A nyomozóknál csak kliensgépek vannak.
Arra jelenleg szerintem az USA kormánya se képes, hogy ha elsétál valaki a Fehér Ház előtt, akkor értelmes időn (1-2 percen belül) kidobja az őrszolgálatnak, hogy az mari néni volt Utahból, amaz meg pista bácsi Oregonból. Ha van is ilyen rendszerük az valószínűleg egy célzott, limitált adatbázissal dolgozik, pl. az ismert terroristák, külföldi ügynökök, veszélyes bűnözők viszonylag kisméretű párezres listájával)
A Minority Report retinascan rendszere még elég távoli dolog.
-
toeki
senior tag
szövegértés: nincs titkolnivalója a titkosszolgálatok, rendőrség, gugli, faszbuk és társai előtt, mivel ezek a szervezetek vagy a szokásaidra, vagy a tevékenységedre, vagy az ismeretségi körödre kiváncsiak - > nálam ugyanaz a helyzet, ha az NSA tudni akarja, hogy hol jártam tegnap , hát legyen..., facebook tudni akarja hogy szomszédmarisnéni az ismerősöm? legyen...
Nem azt mondta, hogy az otthoni riasztó kódja is ki van irva a kapura...
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyrészt azért, mert ebben a formában nincs jelzés a környezet felé, hogy kép, videó készül, készült (amit a mobiloknál, fényképezőgépeknél prezentálni kell, hogy forgalomba kerülhessen) Legalább egy hangos exponálásra utaló hangjelzés kell rá.
Másrészt az átlagembernek ez csak egy fura szemüveg és talán még többperces magyarázás után se esne le nekik, hogy ezzel képeket, videót lehet rögzíteni mindenféle figyelemfelkeltő gesztus nélkül. Nem kell felemelni, benyomni a gombot, mozgatni, ráirányítani a témára. Csupa olyan dolgot kell csinálni, ami nem feltűnő, hiszen az hogy ránézel valakire, mozgatod a fejed, pislogsz, esetleg a homlokodhoz, a szemüveg szárához érinted a kezed, mintha megigazítanád, az végképp nem figyelmezteti a környezetet hogy te az előbb ellőttél pár fotót vagy levideóztad őket.
-
emhem
csendes tag
hát mindenesetre engem ez a googleglass-jelenség igencsak emlékeztet az 1984-re, ahol mindenki lakásában ott a tévé, ami egyszersmind videózza a lakókat, amikkel a párt megfigyeli az állampolgárokat...
-
Tigerclaw
nagyúr
Hát ezen is van még mit finomítani. Továbbra is aszimmetrikus, különösen hátul az akku nagyon zavaró. Elől szerintem túlságosan sokat takar ki a látómezőből az a vastag nem átlátszó rész, ami tartja a kijelzőt és az veszélyes lehet még gyalogosan is, de főleg autót/motort vezetve ahol nagyon fontos, hogy a periférikus látást ne akadályozza semmi. Lehet hogy a kijelző nem okoz gondot a fókuszálásban, de az a belógó rész nem csak kitakar látómezőt, de talán irritálhatja is az embert. Az első balesetek után, mikor a vétkes arra fog hivatkozni, hogy nem látta jobbról hogy jön valami a google glass miatt, könnyen tiltólistára kerülhet vezetés közben, mint a mobiltelefon, arról nem is beszélve hogyha a beszélgetés elvonja a figyelmet, akkor valószínűleg az is, hogy ott fut az info a kijelzőn, mintha beépített hirdetőoszlop lenne a szemüvegben.
Lehet hogy megjelenik és nagyon limitálttá válik az hogy hol viselheti az ember legálisan. Munkában nem mert, a cég nem engedi, épületben nem engedik, balesetveszélyes (pl. építkezésen vagy gyárban munkagépek közelében), vezetés közben sem fogják engedni (valószínűleg semmilyen jármű vezetése közben), iskolában sem, talán strandon sem. Maradnak a közterületek, szóval az utcán, parkokban lehet majd hordani, meg persze otthon, vagy túrázás közben. Nem lesz egyszerű dolga a Googlenek a jogi rész tisztázása főleg, hogy az USA-ban fog debütálni és ott meg nem kell sok, hogy bepereljenek egy világcéget milliókra még apró dolgok miatt is, meg ott ugye kiemelt dolog a személyes tér, személyes szabadság, személyi jogok, stb.
-
ripla
addikt
mondjuk csak azt nem értem tényleg, hogy ez a mérete miatt verte ki a balhét? mert ennyi erővel a mobilokat meg a fényképezőgépeket is be kellene tiltani. vagy túl egyszerűen látom?
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom vannak kamerák szigorúan őrzött kormányépületekben és a környékükön, amiken folyamatosan megy az arcérzékelő szoftver, ami küldi tovább azonnali arcfelismerésre, de ez szerintem még az USA-ban is nagyon nagyon kevés lehet. Ezt egyrészt csak a kormányok csinálhatják, hiszen nekik vannak arc adatbázisaik, másrészt ez nagyon durva számítógépes kapacitást igényel és még akkor is talán percek kellenek ahhoz, hogy 1-1 találat felugorjon, a sok téves találatról nem is beszélve. Beléptetőkapus ellenőrzés már jóval egyszerűbb, mert akkor csak lekéri a névhez tartozó arcot és összehasonlítja a kamera képével, de sok helyen ezt is ember végzi, nem gép. Online azonnali arcfelismeréshez valószínűleg valami egzotikus számítógép architektúra kellene, nem a hagyományos amit mi ismerünk. (még akkor is, ha az arcfelismerés leegyszerűsített algoritmussal, adatbázissal működhet, mint amilyen az ujjlenyomat összehasonlítás, vagyis nem az egész képet próbálja elő körbe összehasonlítani, hanem csak a kulcsadatokat, kulcspontokat, arányokat, távolságokat).
[ Szerkesztve ]
-
Kobaljov
senior tag
Az eddigi legutolsó fejlesztői változatai a "Titanium collection" (már dioptriás lencsés is lehet) így néznek ki.
Ja és maga a Google is elkezdett már a használati etikettjével foglalkozni, pár hete csinált egy weboldalt arról, hogy miket javasol és miket nem.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
Nem tudom, hogy végleges verzió-e, de szerintem ha elég népszerű lesz, biztosan fejleszteni fogják a kinézetét.
Az akkura csak humoros megoldás jut most eszembe, pl. adhatnának hozzá google hátizsákot, ez tartalmazná a szükséges dolgokat, hetekre elegendő áramforrást, meg pár száz tera tárhelyet is, szükség esetére egy mobil adótorony is lehetne benne, hogy ne legyen gond a facebook eléréssel se...
Up the Irons!
-
alevan
őstag
Nem magamról beszéltem. Általánosságban.
Az arcfelismeréssel sem az NSA-ra utaltam, hanem a közösségi site-okra.
Ám arcfelismerés valszeg egy ideje megy, főleg, hogy szinte mindenhol vannak már kamerák.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Tigerclaw
nagyúr
Nézd, az elején kifejted, hogy próbálsz olyan életet élni, hogy ne kelljen szégyenkezned senki előtt...aztán meg leírod hogy ez a google glass pl. azért nem jó, mert ha lóg valaki a munkahelyéről, akkor könnyebben lebukhat. Ha maradunk a te filozófiádnál, akkor nem az a megoldás, hogy ne legyen glass, hanem az hogy ne lógjon a munkahelyről, főleg hogy látod...nem kell glass hogy lebukjon valaki, csak néhány "jóakaró".
Ha valamit hibáztatni akarunk akkor inkább a Facebook/közösségi portál jelenséget kellene.
Az illegális (NSA) arcfelismeréstől jópár évig nem kell még félni a glass kapcsán, mert az elég durván megtolná a mobilnet számláját az embernek, ha képeket, képrészleteket töltene fel folyamatosan a netre. Az persze nem kizárt, hogy a firmware-ben már ott van az NSA kamerát távolról aktiváló kódja.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha már belemegyünk a design fejlesztésébe, sokkal esztétikusabb lenne, ha két feleakkora méretű akku lenne mindkét szárban, mint most hogy csak a bal oldalán van egy nagy. Az elektronikát is el lehetne osztani a két szárba. Egyébként azt lehet tudni, hogy a mostani verzió már a végleges, vagy ez még továbbra is csak developer edition? SZVSZ jelenleg túlságosan geekes a design, nem hiszem hogy egy átlagembernek ez csábító lenne.
Másik érdekesség, hogy ha beütöm a google képkeresőbe a google glass-t, 100 képből 99 úgy mutatja, hogy ne látszódjon az szemüveg csúnyábbik oldala., vagyis az ahol az akku, meg az elektronika van. Gyakran hosszú hajú nők hordják, vagy kapucniban, vagy egyszerűen olyan szögből van fotózva, hogy az a rész minimálisan, vagy egyáltalán ne látszódjon a képen. Olyan mintha valaki el akarna adni egy autót, aminek a jobb oldalába belement valaki és csak a bal oldalát fotózva tenne be képeket a hirdetésbe.
-
alevan
őstag
Fiatal (23) vagyok. Személy szerint nem érdekel az NSA, nyugodtan kémkedjenek, nincs titkolni valóm.
Nem érdekel, ha a Microsoft (akinek szolgáltatásait használom) vagy a Google (akinek a keresőjét használom) esetleg a Facebook eladja adataim, sőt, célzott reklám segített már vásárlásban.
Nem érdekel, ha a sok-sok cég, ahol személyi szám vagy másolattól kezdve minden adatot megadtak, amit kértem (legyen az bank vagy akármi más).
Én (naívan) megpróbálok olyan életet élni, hogy 1, 5. 10, 20 vagy akár 60 év múlva se keljen szégyelnem magam.
Viszont a Google Glass sok. Ebben a pillanatban ez NEM kell a mai társadalomnak. Most mondok egy valós történetet:
Ismerősöm dolgozik (mi meglepő). Elvégezte a dolgát jóval hamarabb és elslusszant a munkából egy órára elvégezni az ügyes bajos dolgait. A barátja (aki vitte autóval) tag-elte Facebookon, hogy épp hol vannak. Egy nyaligép megmutatta a közvetlen főnökének, aki csak sok-sok siránkozás és ígérgetés után tett le a kirúgás gondolatáról.
Viszont jönnek a Glass idők. Lehet, hogy jön automata arcfelismerés, mely automatikusan bejelöl mindenkit mondjuk egy képen. Na EZ az, amit a magánszféra megsértésének neveznek. Nem az NSA, nem a tech céged adatgyűjtése. És a mai fiatalság nem elég érett ehhez.
Facebookon volt egy csaj, akire nem is emlékszem, mikor fogadtam el barátnak (akit nem ismerek, élből küldöm a francba, ő valahogy átjutott a rostán). Év elején arra lettem figyelmes, hogy a fél világgal tudatja, ő épp lóg óráról egy kávézóban két osztálytársával (ebben a pillanatban facebook barátságunk megszakítottam.) Tudtommal következménye volt tettének, hisz tanárok is bőszen fenn vannak a közösségi oldalakon. Viszont nem akarom elhinni, hogy egy erős gimnázium ilyen tanulókkal büszkélkedhet.
És egy kicsi off, ami nem ide tartozik, de azért folytatom a fent elkezdett felsorolást: rühellem Blacksoft-ot.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Kobaljov
senior tag
"Mennyiben más ez az eszköz, mint a hazánkban illegálisnak számító, szemüvegkeretbe épített kémkamerák"
vs
"Gyömbér Béla viszont arra nem számít, hogy a hatóságok, vagy akár a politikai döntéshozók bevállalnák a konfliktust, amit a Google Glass, illetve a hozzá hasonló eszközök betiltása eredményezne." [..] "Ha csak jogi szemmel nézzük a Google Glass jelenséget, igazi újdonság például az okostelefonokhoz képest nincs."Némi ellentmondást vélek felfedezni..
Egyébként a legegyszerűbb talán az lenne, ha lenne belőle egy kamera nélküli változat is (nekem például semmi szükségem nem lenne rá, elég a kijelző) illetve a kamerásnál lehet mondjuk egy kötelező külső piros LED ami villogna/világítana ha felvételt készítenek vele.
Mint termék olyan helyzetekben látom létjogosultságát ahol a kéz már foglalt a vezérléshez és a figyelmünket sem akarjuk folyton elvonni a telefon kijelzőjének nézegetésével pl. sebesség/navigációs adatok biciklizés közben (hogy ne kelljen ezért lenézni) vagy idő, recept infók főzés közben, stb. persze csak ennél sokkal olcsóbban. Amit még hasznosnak látnék hozzá az egy kis, kézi vezérlő, pl. a mutatóujjon egy a hüvelykujj felé érintő felületes gyűrű, amivel a hangparancsok, kerethez nyúlás vagy bólogatások mellett egyszerűen és diszkréten lehetne vezérelni.
A kamera (és mikrofon) mellett a másik ami még aktuális kérdés a használati etika kapcsán az a kijelző használata élő beszélgetés közben, itt a szemkontaktus elég fontos pszichológiai tényező (kb annyira zavaró lenne mintha a másik elővenné a telefonját és azon nézelődne beszélgetés közben)
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Mivel tökéletesen alkalmas kémkamerának ebben a formában, könnyen lehet hogy akár tiltólistára is kerülhet sok országban, vagyis nem lehet majd forgalmazni legálisan. Ehhez csapjuk hozzá, hogy lesznek akik azzal a funkciójával vissza is fognak élni, és tolják majd fel a netre a képeket, videókat, aztán vagy beperelik őket, vagy ha nem lesz kit, akkor a Google-t, főleg az USA-ban.
Lehet hogy dolgozniuk kellene egy kamera mentes modellen is, tartalék tervként.
Ha mégis továbbmehet, biztos hogy kell rá szerelniük valami villogó ledet, meg feltűnő hangjelzést, ahogy szokás és lehetőleg ezt hardveresen bedrótozni a kamera áramkörébe, hogy ne lehessen egy egyszerű tört firmware-el kikapcsolni. Az is lehet hogy egyszerűen tilos lesz az indoor használata, vagyis nem lehet belépni egyetlen épületbe se ezt hordva.
Lehet hogy digitális vízjelet is tesznek majd a fájlokba, hogy lehessen azonosítani, hogy kinek a szemüvege rögzítette azt a videót, képet.
Egyébként azon gondolkoztam, hogy sokan használnak vezetékes headsetet vagy fülhallgatót, fejhallgatót, vagyis nem annyira feltűnő az utcán, ha ott lóg egy vékony vezeték az ember fülénél, vagyis semmiből se tartana megoldani, hogy zsebbe egy nagyobb akku és ha kell rádugja az ember a cuccot, főleg hogy ha rövid az ember haja oldalt elég bumfordi az a hátsó rész, amiben az akku van.
-
Szederp
tag
"Selfie made by Glass" helyett inkább Selfie made with Glass lenne helyes. Szerintem. (fotózol, tehát take a photo with v. make a photo with).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Python programozás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest