Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz kispalsz #43091 üzenetére
A Speedtest.net alkalmazással mérj.
Viszont lehet hogy ugyancsak a szoftverben van a probléma (lehet hogy szándékosan), mert én is észrevettem több tesztnél is hogy az S9+ valamiért nem pörgeti ki a netet. (Régebben nem volt vele probléma)
iPhone Xs és S9+ egymás mellé rakva a router mellett egymás után mérve elmarad sebességben attól amit simán hoznia kellene…Most nem akkora a különbség, de így is jelentős (az iPhone azonnal 600 fölött mér, a Samsung 250-től indul el és lassan emelkedik a mérés végéig.)
Viszont egy szobával arrébb már sokkal jelentősebb a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Rinocerosz
őstag
válasz kispalsz #43095 üzenetére
Szerintem nincs is azzal semmi baj. Nekem is gigás net 5Ghz és 300-400 között mozog, de most extrém gyenge. Lehet a digis szervizeléshez van köze.
Szóval nekem is ilyen 300 körül mozog és nem csak az s9+ hanem az s22 és az s20 is.... szóval nincs baj azzal az értékkel.
Egyébként a most nekem 220 a letöltés a feltöltés 300... kábelen 900 le és 300 föl.
-
zelikocc
senior tag
válasz Indiant #43085 üzenetére
“agyatlan megoldások vannak benne és fontos dolgok hiányoznak a telefonból”
- sokáig én is így gondoltam, mert mindenki ezt mondta. IT szakmabeli vagyok szóval vannak fontos programok amik kellhetnek. Mégis ma már mindent megtudok oldani iOS-en. Az átszokás kegyetlen rossz volt, leginkább a billentyűzet miatt, de annyira hozzászoktam, hogy mostmár a Samsungot érzem fapadosnak.
Minden csak megszokás kérdése, megtartottam az S9+ omat de már szinte rá se nézek, csak a pót SIM kártyámra van.
“ők buktak le először a készülékek szándékos lassításával”
-és pont ez miatt a botrány miatt nem fognak többé ilyenhez folyamodni. Ezért is került bele egy kapcsoló, hogy ki tudd ezt kapcsolni ha nem akarod.A Samsung sokkal nyilvánvalóbban lassítja a telefonjait, csak nem csinálnak belőle ügyet. Pedig nagyon oda piríthatna már valaki nekik, mert pofátlanság amit művelnek.
-
nagyúr
Srácok ez a battery check nálatok se megy? *#0228#
-
kispalsz
tag
válasz atos30 #43090 üzenetére
Szuper! Akkor nyomozhatok, hogy miért nem képes nálam "csak" 280 Mbit/s letöltésre.
Digi 1000-es netem van, Kábelen 880/325 -öt mérek a routerre kötött asztali gépen. A Wifi 5 Ghz-es, 80 MHz-as szélességű, 3x3 MIMO képes UAP AC PRO. Az AC PRO második lan portjába bedugva az asztali gépem is jön a 880/325.
Wifi nincs leterhelve, gyakorlatilag csak én vagyok 5 GHz-en. A mérést úgy mértem, hogy csak 1 samsung telefon volt felcsatlakozva. Szomszédaim nincsennek
A teló csatlakozik is 866 -tal az AP hoz, csak nem akkora a letöltés.
Gyári, nem hackelt Android van a telefonon. Legfrissebb frissítés telepítve.Mivel 2-en is írtátok, hogy a telefon képes 650 (679) sebességre, ezért még tovább nyomozok hol a hiba.
Van valami ötletetek, ami esetleg telefon vagy telefonbeállítással kapcsolatos?
Sajna nincs másik 5 GHz AC-es eszközöm, amivel tesztelhetnék. -
PedroPascal
senior tag
válasz kispalsz #43087 üzenetére
Maximum 866 Mb/s-re képes a telefon. Ennek megfelelő WiFi ruter ami legalább ezt a kapcsolati sebességet tudja 1000/1000-es internettel maximum 500-600 Mb/s mérhető le, fel töltési sebesség.
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
kispalsz
tag
Sziasztok!
Nektek mi a legnagyobb letöltési / feltöltési sebesség amit wifin ( 5 GHz, ac) mértetek a speedtest.net oldalon? (Nyilván kell ehhez egy jó internet sebesség is, és egy jó AP is)
A Magyarországon árult exynos verziós S9+ telefonok elérhető max sebessége érdekelne.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
válasz zelikocc #43083 üzenetére
Biztosan igazad van a lassúságot illetően, de én az iPhone XR-t például az ellenségemnek sem kívánnám. Olyan agyatlan megoldások vannak benne és fontos dolgok hiányoznak a telefonból. ..és ők buktak le először a készülékek szándékos lassításával. Persze ettől még az igényeidet kiszolgálhatja.
-
bmt50
senior tag
válasz zelikocc #43083 üzenetére
(Bocs Mindenkitől az OFF topic-ért)
Hát igen, az alma más világ. Cseréltük asszony SE 2016-osát a Yettelnél. Ugyannyi volt részletre az S22, mint az Iphone11 128as. Szerinted melyiket választotta??? Tavaly elege lett a 2020 Iphone SE-ből, mert nem tudott valami retró albumot Itunes-szal felmásolni a telefonra, és beújítottunk neki egy A32-vel(mondván az még elég kicsi, és nekem is olyan a céges). Hát ne tudd meg: először örült a zenéinek, meg belakta ahogy az előzőt, de 3 hét után már a fiamnál landolt, hogy jó lesz neki, ha már az A21 egy rakás sz@r. Vettük neki a kis 2016-os SE-t, de sajnos azzal nem jártunk jól hálózati problémák miatt, de így is fél évig használta és imádta.[ Szerkesztve ]
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
zelikocc
senior tag
Pontosan. A Samsung rendszerével van a baj, mert egyébként még mindig gyors lenne a telefon, ha nem lenne olyan szar a szoftver.
Persze használható még mindig az S9+, de én napi szinten látom egy ugyanannyi idős iPhone Xs mellett és amíg az Xs soha nem laggol, pedig folyamatosan a mai napig jön rá a legújabb rendszer, addig az S9 tele van laggal és lassúsággal.
Na és itt látszik meg, hogy nem azzal van a probléma, hogy gyenge lenne a hardver, hanem hogy a szoftver szándékosan így van hagyva rajta. Az tuti hogy szándékos.
Na ezen kellene változtatni.Egyébként a maga módján a mai napig szeretem az S9-emet, mert tényleg szép telefon, sőt az S7 Edge is gyönyörű (van is belőle egy halott a fiókban) de az ilyen dolgok miatt elüldözött a Samsung és egy olyan kényelmes ökoszisztémában találtam magam, ahonnan már nem valószínű hogy kilépek.
Pedig ugyanannyi idős készülékeket használok! -
bmt50
senior tag
válasz aprokaroka87 #43080 üzenetére
A Samsung Members meg Themes nélkül lehetne élni, mert én pl. most is Mix Launcher 2- t használok. Ikonok, témák ezerszer jobbak, és vannak mindenféle lapozási, érintési effektek, világító szélek, egyedi gesztus vezérlés, szóval mindenf@szom.
Ami hiányozna, az a Samsung egyedisége: írisz szkenner, pulzoximéter, adapt sound(utóbbi sokat kompenzál a rossz füleimen).
De tény, hogy lenne olyan gyors egy Lineage vagy CherrysOS-szel az S9 is, mint egy Snapdragon 845-ös Xiaomi, vagy bármi hasonló.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
csabyka666
veterán
válasz pusszycat #43073 üzenetére
Engem nem hoznak lázba különösebben a benchmark eredmények. Nem mondom, hogy röccenésmentes az S9, de ha le akarnám cserélni, ezt a kategóriát (anyaghasználat, összeszerelés, kamera...) egy mai 100-150 ezres telefon nem hozná, én pedig nem fogok 300 ezret rálocsolni egy telefonra.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
bmt50
senior tag
Azt már megoldották. Felrakhatsz egy LineageOS-t úgy is, hogy nincs rootolva. A banki appok nem Knox csippet néznek, csak rootot. Vagy ha nagyon kell a root, át lehet verni a banki appokat, Play Áruházat Magisk-kel.
aprokaroka87: igen, már 13-nál járnak, de egy csomó dolog nincs egy nem Samsung ökoszisztémában, amit az ember hiányolhat.
[ Szerkesztve ]
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
válasz csorbajeno #43074 üzenetére
Valóban nem a vassal van a baj, hanem a Samsung ökoszisztémával. Bármelyik XDA-n elérhető AOKP/AOSP rom-mal jobb az akku idő, és szupergyors a telefon. Ha semmi nem fut a háttérben, naná hogy pörög minden és alig merül. Viszont akkor nincs Galaxy Health, pulzoximéter, kamerában szuperlassítás, VoLTE, Bixby, meg Samsung Members, Themes, stb. alkalmazás.
Egy MIUI sokkal gyorsabb, mert pl. nagyon agresszív a memória kezelése, és vannak más spártai megoldások is a lancserben a vanjúájhoz képest.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
csorbajeno
veterán
válasz pusszycat #43073 üzenetére
Persze, az S9 kezd korossá válni, hisz egy hónap múlva lesz 5 éves. De, hidd el, hogy nem lassú maga a telefon. Az appok frissülésére nem tudok magyarázatot adni, nem tudom miért ilyen, de amikor az S21-et szervizbe kellett adnom, akkor a 120Hz okozta reszponzivitáson kívül semmi hátrányt nem éreztem. És a gyári akkuval még mindig kibír egy napot. Igaz már neccesebb, de még mindig haza tudtam jönni 40%-os akkuval, míg új korában 50-60% között volt ugyanez.
-
válasz csorbajeno #43072 üzenetére
Antutuban is a dupláját hozza. Ezért írtam, h öreg már.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
válasz csabyka666 #43070 üzenetére
A xiaomi 11 Lite-om kb. 3x gyorsabban frissíti a programokat. De lehet 4x. Erre valamit?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
-
zelikocc
senior tag
válasz pusszycat #43058 üzenetére
Egyáltalán nem támogatom ezt a fajta gondolkodást amit a Samsung (és sok más gyártó is) erőltet, hogy a tervezett elavulással direkt csak 2-3 évre terveznek egy telefont.
Sőt, felháborítónak tartom. Iszonyat környezet szennyező.Olyan erő van egy mai telefonban, hogy simán bírná 5-6-7 évig is, ha akarná a gyártó és tartósra gyártaná, illetve biztosítaná hozzá a megfelelő szoftverfrissítéseket (nem azokat amivel szándékosan belassítja a 2 éves telefonokat).
Igenis lehessen javítani és ne legyen eldobva a telefon. Ha mindenképpen új kell, akkor meg kerüljön be a készülék a használt piacra és használják még sok évig, töltsön ki hosszabb életciklust.
Megjegyzem: van hosszabb életciklust támogató gyártó, de ezt a “gyümölcsöt” inkább nem hozom fel példának pont itt, mert lehet hogy megköveznek, pedig ők legalább tényleg támogatják ezt, még ha másban itt sokaknak nem is szimpi.
Inkább azt mondanám, hogy a többi gyártó is hasonló magatartást tanulhatna tőlük és akkor egy kicsit mindenkinek jobb hely lenne a világ. -
bmt50
senior tag
"pusszycat: Így 2023-ban is teljesen jó telefon egy S9, nem high end már, de én még mindig nem érzem azt a "cseréljük le gyorsan mert eljárt felette az idő" érzést."
Hát ja! Teljesen egyetértek!
Ott a céges A32, vagy az idén a kollegámnak kiadott A33. Nagy rakás szar mindkettő az S9-hez képest, és 120 körül lenne a kis 5800Ft-os havidíjú csomagomban.
Rendszerből b@szottgyorsak, pörögnek a 90Hz-es kijelzőkön az ikonok, meg a menü. De ha már be kell tölteni egy Boxer email alkalmazást, vagy egy munkaidő csekkolós progit, akkor már lassabbak, mint az S9. Az optikai ujjlenyomat olvasó semmit nem fejlődött az A50-em óta: 2hetente újra kell regisztrálnom az ujjamat. A kamerákat meg inkább hagyjuk. Arra pont alkalmasak, hogy lefotózzak és elküldjek egy alkatrészt a Teams-en. Céges karácsonyi parti, persze sokan a cégessel fotózgatnak. Felteszik a közös meghajtóra januárban, hát emberfejek helyett majdnem pamacsok, nem szándékosan elmosódott részletek. Nem tud mit kezdeni a kis szenzor a gyenge fényviszonyokkal.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
csabyka666
veterán
Köszi a választ!
Látod ez a bosszantó, és elment rá 2 délelőttöm, amíg vittem hoztam, vártam.
A srác mondta, hogy mindig innen rendelnek, nem volt baj, de szerintem tuti valami olcsó akksi került bele.Asvo, hm, pedig mintha ezt mondta volna...
Ja én se várok többet, csak a napot bírja ki, ahogy eddig is.
Anno egy S6 Edge-vel ugyanígy jártam náluk, akkor a második csere sikeres volt.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
bmt50
senior tag
Szia Csabyka666
Én decemberben cseréltettem akksit. Hardcore telefonos vagyok, a munkám elég hektikus, van hogy sok a szabadidőm. 66%-os volt az akksi az Accubattery szerint, de mivel kb. 2 óra alatt 100-ról 30-ra vágtam a sok netezéssel, játékkal, így már nagyon érett a dolog.
Helyi szervízeshez fordultam én is, mert a Samsung szervíz GTK lett volna a repedt hátlap miatt.
A szervizes csak gyári akksikat rendel az asvo-ról, és 18 volt egy ilyen decemberben, szóval nem a 8-10ezres kategória. Munkadíja 2ezer volt, plussz az átlátszó hátlap az Aliról.
91%-os az akksi az Accubattery szerint, de a valós érték az élmény, hogy kihúzok fél napotDudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
csabyka666
veterán
válasz ArthurShelby #43064 üzenetére
Egy ilyen gondolatom is volt, hogy valami régi gyártású akku került a telefonba, ami a használattól pár nap alatt leépült...
-
ArthurShelby
addikt
válasz csabyka666 #43063 üzenetére
Fordítok. Azt mondta, hogy a gyáriák régebbi gyártásúak lehetnek, ezért lehet, hogy rosszabbak, mint egy esetleg újabb gyártású aftermarket.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
csabyka666
veterán
Őszintén, megéri az aftermarket? 5 ezerrel drágább a gyári.
-
TaaT
nagyúr
válasz csabyka666 #43057 üzenetére
Én is aksi csere előtt állok, az enyém 15%-ról esett le majdnem azonnal 3%-ra nemrég.
Az Aliexpress-en sok vásárlói véleményt lehet olvasni és a gyárinak mondott aksikkal van a legtöbb baj (gondolom a koruk miatt), én aftermarket aksit fogok bele venni, de csak olyat amit sokan vettek már és jó értékeléseket kapott.
pusszycat: Így 2023-ban is teljesen jó telefon egy S9, nem high end már, de én még mindig nem érzem azt a "cseréljük le gyorsan mert eljárt felette az idő" érzést.
"Nekem S9+ van ha nem nyúlkálok hozzá 20-25 % merül 24 óra alatt."
Enyém is, de alacsony töltöttségnél már tud meglepetést okozni.Give them hell Ukraine!
-
csabyka666
veterán
válasz ArthurShelby #43060 üzenetére
Úgy gondolom, ha visszaadják az árát, veszek bele egy gyárit. Nem a hellyel van a baj, profi csapatnak tartom őket, viszont az "átlag" nem fizeti meg a gyári akksit, lehet azért veszik ezeket a kétes eredetűeket.
Persze másik telefon jobb lenne, de amit az S9 tud, az alsó hangon egy 300k-s telefon tudná, és hiába lenne rá pénzem, nem fogok beruházni. Munkástelefon az S9, be is van repedve, nekem a belseje miatt tetszik, jó a kamerája, gyors, szuper kis telefon!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
ArthurShelby
addikt
Szerintem nincs baj a telefonnal, cseréltesd ki egy normális helyen az akksit.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
csabyka666
veterán
válasz pusszycat #43058 üzenetére
A telefonnal semmi baj nincs. Ha újraindulgatna, lecserélném, de ez - nekem - nyilvánvalóan akksi gond.
Kb fél órája 15%-ról bumm, kikapcsolt. 30 perc után most 85%-on van, ez nem normális. A töltöttség szintjét tudtommal az akkufesz alapján határozza meg, rémlik valami ablak komparátor áramkör rá, de annyira nem vagyok szaki.
[ Szerkesztve ]
-
Vegyél új telefont ne költs erre még többet eljárt felette az idő. Lehet a töltő elektronika a hibás akkor meg kinyír minden akkut rövid távon.
Nekem S9+ van ha nem nyúlkálok hozzá 20-25 % merül 24 óra alatt.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Kíváncsi lennék a véleményetekre az alábbi anomáliával kapcsolatban. Próbálom rövidre fogni.
Galaxy S9, új korától fogva nálam van, kb 4 évet ment gond nélkül. Nem vagyok egy hardcore telefonos, az akkuidő úgy nézett ki, hogy reggel levettem az indukciósról, és este vacsoránál kellett csak feltennem tölteni, de a napot gond nélkül kibírta.
Nemrég rövid időn belül érezhetően visszaesett az akkuidő, 2x kellet tölteni naponta, aztán már olyat is csinált, hogy kb 40 %-on volt, hívtak, és kikapcsolt. Gondoltam kimúlt az akksi, cseréljük ki. Bevittem egy szervizbe, külön mondtam a srácnak, hogy nem baj, ha drágább, de gyári Samsung akksit rakjanak bele. Kicserélték, de már aznap éreztem, nem lesz jó, furcsán gyorsan merült. Pár nap alatt elkezdte lerúgni a hátlapot, felpuffadt az akksi. Hívtam a srácot, semmi gond, gariba kicserélik. Megtörtént, kb 1 hétig jó volt, de most megint elkezdte, hogy kikapcsolgat. Össze-vissza írja az akksi töltöttségét. Reggel leveszem a töltőről, egész délelőtt 100%-on van, majd hirtelen merülni kezd, és kikapcsol. Ma letettem 70 %-on, 1 óra múlva nyitnám fel, de ki volt kapcsolva. Ha felteszem tölteni, 20%-ról 100%-ra feltölti nagyon gyorsan, pedig nincs bekapcsolva a gyorstöltés, soha nem is használtam. Tegnap 60%-on volt, hívtak, beszéltem 2 percet, csippant, hogy 9%. Eltelt 5 perc, semmit sem csináltam, 1%, majd kikapcsolt. Ma rátöltöttem 0-ról 70-re, lehúztam a töltőről, pár perc múlva ránézek, 100%-on van...
A lényeg, felhívtam ma a boltot, mondom a srácnak, ugyanúgy nem jó a telefon. Tök normálisan, nem flegmáztam vele. Hallottam a hangján, hogy vigyem vissza, visszaadják a pénzt, és hagyjuk békén egymást. Magyarázott valamit, hogy az akksicserekor előfordul, hogy valami töltő elektronika az új akksi miatt sérül, panelt kell cserélni, nem éri meg, régi a telefon, bla bla bla.
Slussz poén - 13 ezret fizettem a mutatványért, ma rákerestem a neten, egy aftermarket akksi 7-8 ezer, egy gyári 13-14 ezer. Feltételezem, nem gyári került bele, gondolom nem ingyen dolgoznak.Szerintetek 2x belefuthattam-e gyári hibás akksiba, vagy az utángyártott egész egyszerűen ennyire rossz, vagy tényleg a telefonom teszi tönkre? Ha utóbbi, eddig miért volt jó?
A fura, hogy az első akksi már aznap gyenge volt, a második az első napokban egész meggyőzően teljesített, volt, hogy egy délelőttön át fotóztam vele, vakuval, és mégsem merült 50% alá.
Bocsi, ha hosszú lett. Mit gondoltok?!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
nagyúr
Üdv. Srácok valakinek maradt esetleg hajlított üvegfóliája, amit átvehetnék korrekt áron? Köszönöm!
-
zelikocc
senior tag
Ez biztos?
Több frissítésnél is írta, hogy a frissítés után nem lehet visszatérni korábbi verzióhoz.
Nem tudom pontosan, de szerintem nem fogja engedni.Más:
Tud valaki jelenleg működő módszert a CSC cserére?
TMH CSC-ről szeretném XEH-ra cserélni, de ugye ha csak simán felteszem a sammobile-ról letöltöttet, az nem lesz XEH, mert multi CSC.Vodafone VoLTE miatt lenne rá égető szükségem.
-
d.tiborz
aktív tag
Sziasztok,
Van egy "régi" S9+ telefonom, amit a Gear 360°-os kiegészítők (kamera és szemüveg) miatt szereztem be. Múlt héten bekapcsoltam, talált magának egy frissítést, amit hülye módon engedtem telepíteni. Azóta nem tudom csatlakoztatni a kamerát, a szemüveg működik.
Vissza lehet tenni valamelyik régi fw-t, ami támogatja még a kamerát?
Ez van rajta most:
Ötleteket előre is köszönöm! -
bmt50
senior tag
válasz ArthurShelby #43046 üzenetére
Beégett kijelzőre nem ajánlják az erre kitalált appokat. Tartós, de inkább extrém használattal eltűntetheted a beégést, de ezt úgy éri el a szoftver, hogy minden pixelt beéget. A szellemkép-beégések eltűnnek, cserébe minden fakóbb lesz
Más:
A Google android 10-től rendszeresen tervez kiadni fontos frissítéseket: [link]Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
kzoli1994
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nalam is jelentkezett az S9+ on a zoldulo, zolden csikozo kijelzo szindroma....
Elso korbe mit tudnek megprobalni? Szoftver frissites, vagy factory reset? Vagy felesleges probalkozni mert menthetetlen? Probaltam visszakeresni de nem talaltam meg...
Aki tud kerem segitsen mert nem szeretnem lecserelni ezt a telefont ha nem lenne muszaly... -
bmt50
senior tag
Helyi "sufni" GSM szervíz gyári 2022-es akksija kicsit hasít:
Méghogy nem lehet gyári akksihoz jutni, csak a Samsung-nál. Ez kb. 15 töltés eredménye, amiből csak 3 a 15%-ról 100-ig, szóval ez még változhat.
Más:
A Samsung elkezdte a régebbi One UI verziókat "szegregálni". Letöltöttem a céges A32-re egy gyönyörű témát, fizettem érte 399-et. Miután visszakaptam az S9-et, nosza arra is megpróbáltam beállítani. Egy teljesen más, elnagyolt butácska rajzfilszerű valami jelent mrg ugyanazon fejlesztőtől és néven a vásárolt témáim között. Persze kértem visszatérítést, várom a Samsungtól a választ.
Közben kíváncsiságképpen végig böngésztem az A32-n és az S9 a Theme Store-t. Hát amik szebbek voltak, azokat S9-en meg sem találtam. Így lehet (nooble) romolni fogok, de még nemtom.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
ACE-
addikt
válasz csorbajeno #43040 üzenetére
Elég off, de céges mobilszámot soha nem állítanék be ilyen helyreállítási telefonszámnak... A legtöbb cég pedig átadja a régóta használt telefonszámot, ha kéri az illető.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz atos30 #43032 üzenetére
Háát, nekem ez a probléma olyan szempontból nem áll fenn (és szerintem a legtöbb embernél sem), hogy 25 éve ugyanaz a számom... Nem is értem a mai világban miért kell változtatgatni a telefonszámokat...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
-
bmt50
senior tag
" Hülye voltam, de lett 40 giga szabad hely a telefonban"
Nem voltál hülye. Én már fél éve tárhely problémákkal küzdök. Talán 25GB képem/zeném/alkalmazásom van fenn a telefonon, de mindenféle külső meg Samsung gyári takarítás után is csak 4-5GB marad
A végső lökést a Samsung Themestore adta meg: valamiért nem tudok fizetős témákat az mobilszámlámmal venni, és nem a szolgáltató hibájából. Ennek utánajártam.
Más: végre minden összeállt, és ki tudtam cserélni a már elég harmatos akksit. Mivel a hátlap repedt volt, gondoltam egyedivé varázsolom a telefont ;-)Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
atos30
aktív tag
válasz Rinocerosz #43033 üzenetére
Hát igen. Annak idején csak telefonszám lett megadva és nem lett frissítve a mostanira. A tartalékkódokat meg le kellett volna fotóznom vagy kinyomtatni. De most az új accountnál kitöltöttem mindent rendesen és a tartalékkódokat is elmentettem. Ránéztem már a google accountra is, ott is most lefrissítettem mindent.
Ami érdekes, hogy előszőr pánikoltam, hogy most mi lesz. Aztán rájöttem, hogy nem kellene ennyire függeni semelyik cégtől.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Rinocerosz
őstag
A Galaxy Storeban - Beállításoknál a Samsung accountra lépsz és ott van egy Biztonság és adatvédelem -> Fiók-helyreállítási módszerek. Itt szerintem érdemes egy egyszerű biztonsági kérdés beállítani.
Valamit most találtam egy olyat is a Kétlépcsős azonosításon belül, hogy Tartalék kódok. Ott le lehet menteni pár kódot azt írja .Nem tudom Googlenél van e ilyen, de egyébként nekem is járt már az eszembe, hogy ilyen esetben mi van . Gmailnél nem tudom vannak e ilyen lehetőségek.
-
atos30
aktív tag
Csináltam egy gyári visszaállítást az s9+- on. A samsung account- om ment a levesbe . A régi telefonszámom volt megadva a kétlépcsős azonosításhoz, ami persze már rég nincs meg, másik galaxy eszközöm meg nincs, ahonnan engedélyezhetném a belépést. Minden más lehetőség kudarc volt. Ügyfélszolgálat szerint új samsung account a negoldás. Ha valaki szintén visszaállítana, az csekkolja a kétlépcsős azonosítást meg a telefonszámát a samsung accountban. Hülye voltam, de lett 40 giga szabad hely a telefonban.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Rinocerosz
őstag
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
2018. október-november körül vettem az S9-t. Mostanában már viszont naponta 2x is kell tölteni, így akksi cserén gondolkodom. Kit javasoltok Budapesten? Főleg II, IX, XI, XXI kerület környékén lenne jó. Olyan érdekel, aki nem gányolja össze, mivel tökéletes állapotban van, semmi karc nincs rajta. -
válasz csorbajeno #43027 üzenetére
Itt S9 plus is kapható vadi új. [link]
-
csorbajeno
veterán
válasz Rinocerosz #43024 üzenetére
Igen, én is tudom ajánlani az S22 szériát. Vagy az S21FE-t.
[ Szerkesztve ]
-
Rinocerosz
őstag
válasz #31816946 #43022 üzenetére
Mondjuk nem tudom karácsonykor lesz e valami akció, de az s22-t álltalában le lehet kuponozni 180-220 ezer forintra. Nyilván a 22+ drágább.
Szerintem az A szériában érdemes szétnézni mert ott az A53 vagy A52s már elég jók. Sajnos azt néztem, hogy A73 nem is nagyon lehet kapni persze gondolom azért mert az s22 vagy az s22+ már közel van hozzá árban.
Egy baj van az s22 szériával, hogy ezek sem lettek üzemidő bajnokok. Minden másban szerintem jók. (Nekem egy 3,5-4 óra üzemidőt bír az s22, de megy minden bekapcsolva még a 120hz is.)Vagy ahogy írták feljebb egy xiaomi se rossz döntés ha bejön a miui. Nem tudom frissítések terén, hogy áll a xiaomi, de a samsung egész jól 4 főverzió vállal a samsung azt hiszem az A53-ra is.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Rinocerosz #43020 üzenetére
Elsődlegesnek. Milyen telefont javasolsz, ami hoz olyan élményt, mint az S9+?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Sajnos a nyáron elromlott az S9+ telefonom.
Az A33 milyen az S9+ hoz képest? -
zetecR
addikt
válasz csorbajeno #43013 üzenetére
A feleségem S20+-sza is lassan frissít, az én S21FE-m villámgyors.
Nem mintha lényeges lenne, csak érdekesség. -
Rinocerosz
őstag
válasz ratkaics #43016 üzenetére
Szia!
Szerintem ha biztosra akarsz menni akkor a Samsung hivatalos szervizét érdemes felkeresni. Lehet nem jól emlékszem, de nekem 20 ezer ft rémlik az akkumulátor cserére. Az usbC-t azt nem tudom, de szerintem olyan nagy összeg nem lehet már pluszba.
csorbajeno
addiktValamitől valóban lassabban frissíti az appokat... nem tudom mi lehet az oka mert nem volt ez ilyen. Pedig nem olyan rég lett újra húzva (mert miért ne ). Persze azt is hozzá teszem, hogy azért nem vészes ez a firssítési idő és a telefon is még szépen teszi a dolgát. Aktívan használatban van.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
S9+- ban érik az akkucsere. Hol érdemes csináltatni és kb mennyibe kerül?
Illetve az USB-C csati cseréjére van lehetőség alaplap csere nélkül? Ha igen, az kb mennyibe kerülhet?
Esetleg van itt olyan, aki el tudja végezni a fenti műveleteket?Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Van egy Xiaomi 11 Lite-om kb. 3X gyorsabban végez a frissítésekkel. Nekem is furcsavolt.
-
-
csorbajeno
veterán
válasz pusszycat #43012 üzenetére
Én azóta aktívan S21-et használok, de állandó társ maradt az S9 is, csak SIM-kártya nélkül, de egyik sem frissít gyorsabban, mint a másik, így azt gondolom, hogy ez nem az S9 hibája. Valószínűleg, ha a sima S9-et is zoom kamerával együtt adják ki, akkor még mindig azt használnám.
-
-
J&P
aktív tag
válasz csorbajeno #43010 üzenetére
Köszönöm, akkor így már világos, későbbi szállítmányból való, rejtély megoldva.
Maga a készülék 2018.10.24 gyártású, én novemberben vásároltam. Hál Istennek azóta is problémamentesen hű társam. -
J&P
aktív tag
Sziasztok,
Anno 4 éve telenornál vásárolt S9 szolgáltató függő volt, ugye? Én úgy tudtam, ezért nem is próbáltam megetetni korábban más sim kártyával.
Csak kérdem mert meglepetésemre elfogadta egy más szolgáltató sim kártyáját. (ajándékba kaptam egy gw3 okosórához, rögtön két simet is hozzám vágtak.) -
erzol
őstag
Sziasztok!
Édesapám telóját utolérte ez a screen flickering
Legnagyobb és legkisebb fényerőn hibátlan, amúgy nem látszik a kijelző.
Gondolom ez házilag szédszedés nélkül szoftveresen nem orvosolható.
Samsung szervíz vajon egy új teló áráért javítaná.?
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest