-
IT café
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reverting
őstag
válasz
csorbajeno #43642 üzenetére
Minden kuka lett, es ujratelepitve ok, de a recovery menu reggel azert nem volt biztato, es ugye el sem indult csak biztonsagi modban, mert ha abbol kileptem mar bootloppolt.. csak a sajat appjait engedi ilyenkor, szoval ami uj az a kinai cucc...
deepseek de szerintem nincs koze hozza, 4 eve nem volt reset, azota megy, es most is hasit... olyan sebessegel h csak lesek;-)
-
Reverting
őstag
válasz
csorbajeno #43640 üzenetére
Minden cucc kimentese keresgeles es kutakodas altal, jo 6 ora meloval, es a telefon alphelyzetbe allitas utan most ujjra jo lett, de nullarol lakom majd be ujra... meg jo h mar nem a fo telefon..
-
Reverting
őstag
hi... sajnos ma reggelre a telefon, biztonsagi uzemodba tette magat, es ha abbol kilepek bootlop, nincs valami otlet? Amint betoltene es fel tudnam oldani ujra samsung logo, nem restart... xeh hun rom van valakinek? Mert a sammobile oldalan mar arhivalt es fizetos lett... nagyon nem akarom de ha nincs mas otlet kenytelen leszek ujra rakni...
-
glaci
őstag
Szia!
Megcsináltam. Kinyomta a meglévő a WIFI és a BT beállításokat. Furcsa módon az APN beállításokhoz viszont nem nyúlt.
Sajnos mindez hiába, mert továbbra sem változott a hibás működés. Pedig nagy bizodalmam volt benne, hogy talán ez segíteni fog, de sajnos nem ...Nincsen esetleg a szerviz menüben lehetőség átnézni az ehhez tartozó beállításokat? Hátha ott lenne még valami lehetőség, ami másképp van jelenleg beállítva a 2 foglalat között.
Ha nem kellenének a banki appok, akkor megoldanám úgy, hogy root -olnám és a services.jar -ból kiszedném azt a fedvényt ami miatt nem lehetséges használni a 2. foglalatot és az SD kártyát együtt. Csak hát sajnos kellenek a banki appok, így vigyáznom kell a KNOX e-fuse -jára, hogy ki ne "égjen" ... -
glaci
őstag
válasz
RandomName #43634 üzenetére
Szia!
Régebbi már, de nem vészesen. (Amikor lehetett, akkor 4G -képesre lett cserélve.)
Meg hát ugye ha a SIM lenne a hibás, akkor a 2. foglalatban sem működne rendesen. Viszont csak az 1. -es foglalatban nem jó. Így ez alapján a SIM hibát én kizártnak tartanám, mert akkor mindkettő foglalatban teljesen ugyanúgy kellene viselkednie. -
glaci
őstag
válasz
csorbajeno #43631 üzenetére
Ez segíthet? Valami titkos menü nincsen, amiben esetleg körül lehetne nézni? Mi fog ilyenkor elállítódni? (BT, WIFI, minden? Mondjuk még mindig jobb, mint a teljes telefon ...)
Közben néztem egy kölcsön Vodás (One) kártyával. Sajnos idő hiányában csak az 1 -es (tehát a problémás) foglalatot tudtam tesztelni. Ugyanazt csinálta, mint a Telekomos. 4G -ről leváltott 2G -re, amikor hívás érkezett. (Előtte a gazdája mobiljában teszteltük, aktív volt Nála a VoLTE, az Ő mobiljában 4G -n maradt.) Tehát ezek alapján a hiba a mobilban keresendő.
-
glaci
őstag
válasz
vezeralmos2 #43627 üzenetére
Akkor ez nem ugyanaz lesz, csak az a része hasonló, hogy néha a rossz térerő miatt van, hogy nem megy le a telefonom 2G -re és így kapcsolhatatlan vagyok, miközben nem értesülök a beérkező hívásról. Nálam sajnos a repcsi ki - be nem segít ezen a VoLTE problémán.
[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz
csorbajeno #43628 üzenetére
Hát nem tudom. A sim slot hibája miatt működne minden egyéb, kivéve a VoLTE -t? Mert van 4G, mobilnet és hívás is, csak olyankor lemegy 2G -re, ha abban a slotban van. (És rendben - ahogy kell - marad 4G -n, ha a másikban.)
-
glaci
őstag
válasz
vezeralmos2 #43623 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy írtál!
Mármint ugyanezt produkálta? Pontosan?
Tehát a 2 foglalt közül az egyikben minden tökéletes volt, míg a másikban meg nem működött a VoLTE? Ez érdekes egybeesés ...
Viszont nálam azért nem gondolom, hogy a SIM lenne a hibás, mert másik (igaz, az is Telekomos) SIMmel is teljesen ugyanezt műveli.
Még próbálok szerezni egy másik szolgáltatós kártyát kölcsön arra a pár percre, amíg letesztelem. Esetlegesen eszembe jutott, hogy a szolgáltató az IMEI alapján elb@szott valami konfigurációt és azért csinálja. (Lévén, hogy a 2 foglalatnak más - más azonosítója van, ezt még ki akarom szűrni, hogy ha egyáltalán lehetséges ilyen.) Ezután már teljesen biztos lehetnék benne, hogy a készülék-e a hibás. Addig még marad részemről az erős gyanú és az értetlen csodálkozás. Anennyiben a készülék hibája, akkor viszont teljesen biztos vagyok benne, hogy csak valami szoftveres dolog lehet ez.Az mindenesetre megnyugtató, hogy más is járt már így ...
-
vezeralmos2
senior tag
-
glaci
őstag
válasz
csorbajeno #43620 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, hogy próbálsz segíteni!
Teszteltem már, csak nem akartam ennyit írni, hanem csak a hiba lényegét.
Másik SIM -mel is ugyanez van: Az is csak a 2. slotban marad 4G -n hívás közben. Az is lemegy 2G -re, ha az 1. foglalatba rakom és telefonálok. Egyelőre ugyanaz a szolgáltató, de ha tudok szerzek majd kölcsön másikat, hogy azzal is tesztelhessek. -
glaci
őstag
válasz
vezeralmos2 #43619 üzenetére
Szia!
Nem, nem frissítettem le. Nem akartam funkciókat elveszíteni a frissítések miatt.
Szükségem van a hívás rögzítőre, mert rohadt rossz a memóriám, a feleségem meg állandóan egy csomó elintézni valót sóz a nyakamba. Ha nem tudnám vissza hallgatni, akkor nagyon nagy bajban lennék.
Illetve reméltem, hogy ez a 2. SIM + SD tiltás sem lesz még benne, de sajnos - mint ahogyan az most kiderült számomra - az már benne van. (Merthogy kezdetben ez nem volt gond, egy frissítéssel rakta be a kedves gyártó a szoftveres tiltást.)
Szóval én azzal a verzióval használom, amivel megvásároltam. -
glaci
őstag
Sziasztok!
Ugyan az én problémám alanya nem egy S9, hanem egy Note9, de teszek egy próbát itt Nálatok is. A saját témájában sajnos nem tudtak segíteni. A 2 telefon alapjaiban nagyon hasonló és bízom abban, hogy az S9 nagyobb elterjedtsége miatt ebben a topicban esetleg több tudás van felhalmozva, mint a Note9 topicjában.
Remélem nem gond! Előre is köszönöm, ha elolvassátok!Furcsa anomáliát tapasztaltam a telefonom (Note9, Android 8.1) működésében.
Azt már elfogadtam, hogy amióta lekapcsolták a 3G -t, azóta gyorsabban merül és, hogy többször nincsen térerő. Viszont az utóbbi időkben egyre többször megtörtént, hogy nem tudtak engem felhívni és erről semmiféle értesítést nem kaptam. (Még SMS -t sem.) Mivel ez utóbbi jelenség a Telekom hálózatán számomra nem megszokott, elkezdtem tesztelni a telefont és a SIM kártyát és egy nagyon furcsa eredményre jutottam:
Amikor a 2 -es SIM foglalatot használom, akkor minden tökéletesen és üzemszerűen működik. Minden tökéletesen olyan, amilyennek normális esetben lennie kell: Működik a mobilnet hívás közben és "HD" a hívás minősége. (Csak, hát sajnos szükségem van az SD kártyára ...) Amikor az 1 -es SIM foglalatot használom, akkor viszont a telefonon nem működik a VoLTE, ezért hívásnál lekapcsol 2G -re! (Természetesen a beállításokban erre a foglalatra is be van kapcsolva és próbálkoztam már a funkció ki majd bekapcsolásával is.)
Mit gondoltok, mi okozhatja ezt? Mi lehet a megoldás, hogy az 1 -es foglalatban is rendesen működjön? Sajnos az SD kártya kell, mert csak 128 -as a készülék. Próbáltam, hogy szétszedtem a SIM kártyát és ráragasztottam az SD kártyára, de szoftveresen látja, hogy ez nem természetes és ilyenkor látszik, hogy működik ugyan minden (az SD és a SIM is (nincsen rajta PIN kód, ezért látom, hogy felmegy 4G -re)), de egy elkattinthatatlan felugró ablakkal megakadályozza a telefon használatát és utasít, hogy rakjak rendet ... (Kár egyébként, mert más készülékeken (Huawei) ez tök jól működött régen és így a 2 db. SIM és az SD se veszett kárba ...)
Na mindegy, szóval a kérdés adott: Vajon miért nem megy a VoLTE az 1 -es foglalaton, mikor a 2 -esen meg megy tökéletesen. (Ja és természetesen van 4G, mobilnet, meg minden, csak a hívás megy le 2G -re.) És főleg, hogy hogyan lehetne megjavítani? (Az FR nem játszik, egyéb megoldás kellene ...) Van valami szerviz menü beállítás vagy hasonló, amin meg lehetne nézni, hogy mit kezel másképpen a SIM1, mint a SIM2 foglalat? És persze van lehetőség az 1 -est ugyanolyanra átállítani, mint amilyen a 2 -es? Mert én ez alapján valami szoftveres eredetű hibának gondolom abból kiindulva, hogy a 2 db. slot elvileg ugyanazt a (dual standby) modemet használja.Előre is köszönöm szépen, ha valaki tud nekem ebben segíteni. Életmentő lenne, mert a nejem már nagyon haragos amiatt, hogy nem tud sokszor elérni.
-
kiborg
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék a tulajok felé, hogy alapból tudja-e a telefon, hogy 8-tól 16:30-ig néma legyen, csak rezegjen. Igen, tudom van a Ne zavarjanak mód, de ott csak 1 profilt lehet beállítani (talán) az meg éjszakára van elhasználva, hogy még csak ne is rezegjen. Köszi, ha válaszolsz.
-
csorbajeno
veterán
válasz
ArthurShelby #43613 üzenetére
Pont a TMH az egyetlen kód, amit nem tudsz megváltoztatni, mert az a telefon eredetét jelöli.
-
ArthurShelby
addikt
Anno itt olvastam róla, de már elfelejtettem, hogy hányadik csc kód mit jelöl. Másik samsung telefon (s23) eux/-/eux/tmh. Külön külön tudom mit jelent az eux, vagy a tmh, de így egyben nem. Melyik helyiérték mit jelöl, melyiket hogy tudom cserélni?
Szeretném róla valahogy eltüntetni/lecserélni a tmh-t, hogy tudjon 5g-t vodafonnal. Utoljára euy-t tettem fel, és mégis eux, valamit rosszul csinálok odinnal. Van ötletetek, tanácsotok?
-
-
greenface
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #43607 üzenetére
Egyetértek, jack csati meg fizikai újjlenyomat-olvasó elhagyása bosszant engem is.
-
greenface
aktív tag
No persze, van vagy 5 jack csatis fülesem hálószobában, munkábajárós hátizsákban, kocsiban; meg hangfalpár pincében, hétvégi házban stb, mindegyikre vegyek egy átalakítót.
Vagy hordjak egyet állandóan a nyakamban, farzsebemben.
Vagy dobjam ki az összes ilyen -egyébként teljesen jól működő- eszközt, és vegyek csilivili Blutetooth-osat, amit aztán párosítgathatok folyton, meg töltögethetek, meg pár év múlva törvényszerűen dobhatok ki, mert az akksija tönkrement.Nem bocsátom meg én sem ez a f*szságot a gyártóknak.
-
vezeralmos2
senior tag
Ráadásul ha az új készülékekhez megveszed a Jack adaptert, azzal is szinte kitörölheted, főleg ha van egy normális Hi-Fid. Rádiót hallgatni jó, másra nem.
Hangminőségben gatya. A legjobb DAC a telefonjaim közül a Samsung Galaxy Note 4-ben van, ebből a készülékből jön ki a legtisztább hang FLAC forrással hajtva.
Már az S8/S9 sem ad ki ilyen hangminőséget, pedig papíron jobb, meg "Dolby Digital" és lóf@sz kis estifény is van benne.[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
Az írisz szkennerhez gondolkodni kell hogy működjön mert jó szögből kell belenézni. De akkor 10/10 működik, szerintem ez lehetett vele a probléma.
Galaxy S8-at használok elsődleges telefonnak, tök jó hogy többféleképp is fel lehet oldani.
A kijelző alatti ujjlenyomatolvasó pedig nem olyan jó mint a fizikai szenzor. A nyomásérzékelést pedig a dupla koppintásos ébresztéssel váltották ki, de cserébe az alap fogyasztás is több lesz ettől.[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #43605 üzenetére
Az írisz szkennert nem sajnálom, sosem használtam, és szerintem más se nagyon.
A nyomásérzékelős home gombot kinyírta a gesztusvezérlés.
Ujjlenyomat olvasó átköltözött a kijelző alá, A51-el van tapasztalatom, nem jó de nem is tragikus.
A jack csatlakozó az ami miatt felmegy a pumpa. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Indiant #43604 üzenetére
Az S9 széria volt a Samsung mobilgyártás csúcsa.(szerény véleményem szerint)
Ujjlenyomat olvasó, nyomás érzékeny home gomb, írisz szkenner, és változó rekeszes szupergyors kamera. Plusz Jack csatlakozó.
Kezdődött mindez a Note 7-el, abban volt először írisz szkenner. Biztosan véletlenül gyulladtak ki az akkumulátorok benne
A mai modellekben ezekből mi maradt meg? SemmiDe előre megyünk, nem hátra.
-
Indiant
addikt
válasz
ArthurShelby #43603 üzenetére
Na ezt majd én is megmérem. Mert az S9+ még mindig olyan szép, ..és vékony, hogy az S23 nem akaródzik használódva lenni. Mert az olyan bumszli.
-
szemy94
senior tag
válasz
ArthurShelby #43598 üzenetére
Azóta máshogy mérik
S9 8.5mm állítólag, S23 pedig 7.6
Fogásra még mindig S9 a legjobb, imádom, igaz nekem az akku már új korában is kevés volt, ezért kellett váltanom, de másodtelefonnak azóta is megvan, öröm kézbe venni.[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
ArthurShelby #43600 üzenetére
Fontos a stabil akku, persze. Az S7 gyári akkuját én addig nyúztam míg már csak 50% volt meg a gyári kapacitásból, és terhelésre néha ki is kapcsolt mert beesett a feszültség.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új kamera, régi forma, döbbenetes teljesítmény és pár felszedett gramm: a Samsung paradigmaváltás helyett a tavalyi sikerreceptet tökéletesíti, némi áremelkedéssel.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest