-
IT café
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacis
nagyúr
válasz karldergroße #449 üzenetére
Ne komolytalangodj. Almát az almához....
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
janeszgol
félisten
válasz karldergroße #456 üzenetére
Erre sosem fogsz normális választ kapni tőle. Az az Asus nagyon jó telefon. Nagyon-nagyon jó. Viszont a szoftver frissítés kérdőjeles. 3 évnyi támogatást tuti nem fog kapni, mint az S21.
-
csorbajeno
veterán
Én a telefont a Telekomtól hoztam ki, így gondoltam, lecserélem a szolgáltatói ROM-ot a függetlenre. De csodák csodájára semmi sem változott, ugyanúgy TMH maradt minden, szóval azt gondolom, hogy most a Telekomos ROM is független.
-
Multi13
tag
Sziasztok
Múlt hét közepe óta tudhatok magaménak egy szürke S21-et (telenoros kártyás előrendelés volt). A8 2018-ról váltottam 3 év használat után. Korábban kérdeztem itt és a készülék valóban független (Telenor és Telekom-os kártyát használok benne), a szolgáltatói szoftver pedig XEH.
A készülék maga nagyon rendben van, többen írták itt, hogy a műanyag hátlap szinte észrevehetetlen, igaz nem fogdostam a + és az ultrát, de az A8 üveg volt, ahhoz képest azért érezhető az S21-n lévő műanyag (akár hogy is van csiszolva), viszont akik tokban tartják (ahogy én is), teljesen mind1, hogy miből van az a hátlap.
Ha már tok, akkor a MM-ban vettem hozzá gyári szilikon tokot LINK, a sima verziót, tehát nem azt amin madzag van. A tok amúgy rendben van, egy nagy hátránya van, hogy olyan iszonyú kínai műanyag szaga van, hogy az első nap viccen kívül többször is szellőztetni kellett miatta (kb. mikor az ember kényszerből vesz egy kínai papucsot). Most már pár nap után jobb a helyzet, de néha-néha érezni még (lehet kap majd vmi komolyabb tisztítószeres mosást). Csak azért tértem ki erre, mert már rengeteg (után gyártott) szilikon tokkal volt korábban dolgom, de pont a gyári legyen ilyen visszataszítóan kellemetlen, azért az meglepő volt.A jack csatlakozó nekem is hiányozni fog (nem a fülhallgató miatt, hanem egyéb hangrendszerekre szoktam néhanapján csatlakoztatni a telefont), de szerencsére ez type-c átalakítóval pótolható. Nekem ami inkább fájó pont az a memóriakártya csatlakozás hiánya. Az A8 ugyan 32GB-os volt, de volt mellette egy 128-as kártya (kb. 80%-os kihasználással). Most ugye kevesebb tárterületem lesz (sajnos a Teleornál nem volt elérhető a 256GB-os verzió), de majd ha úgy alakul, akkor legalább jobban rákényszerül az ember az archiválásra.
Ahogy olvasom az akku téma a legnépszerűbb. Ezzel kapcsolatban (pár nap tapasztalat után), nem mondanám annyira acélosnak a teljesítményt, de rossznak sem, főleg abban a tekintetben, hogy milyen hardvert kell támogatni az akksinak. Nálam spec 1 napot kibír a készülék, a nap végére jutok el kb. 15-20%-ra és ebben erősen benne van, hogy az újdonság varázsa miatt az átlagnál többet nyomkodom "még" a telefont + a belakás is folyamatban van (mikor időm engedi). Én is mindig este szoktam tölteni a telefonokat, hogy a következő nap 100%-al induljon. Ha erősebb akku lenne benne, ami mondjuk a nap végére csak 40-50%-ra menne le, akkor sem lennék előrébb, mert ugyan úgy rátennem éjszaka a töltőre, mert azzal a szinttel sem merném elindítani a következő napot. Csak abban az esetben ha a nap végére maradna még 60-70%, de ez elég elképzelhetetlen a felhasználói szokásomat nézve.
Szóval kicsit értetlenül is olvasom az itteni kommenteket az akku ping-pong-al kapcsolatban, persze fontos téma ez is, de lehet nem érdemes ennek ekkora feneket kelteni. Szerencsére ez a készülék vezetékmentesen is tölthető, így ha rendelkezésre állnak a megfelelő kütyük azokon a helyeken ahol az ember leginkább tartózkodik legyen az otthon, iroda, autó stb, akkor véleményem szerint a telefon töltöttsége nem lehet probléma.Dex-et próbáltam én is. Vezeték nélkül közvetlen TV-re és egy Dell noti dokkolójával is vezetékesen. Nem tapasztaltam problémát. Esetleg csak annyi, hogy vezeték nélküli kapcsolódáskor elég jelentős melegedést tapasztaltam míg vezetékesen szinte semmit.
Az tény, hogy ha kérjem a készüléktől a teljesítményt, akkor a hátlap felső része szépen fel tud melegedni, de igazából ez is csak addig volt "kellemetlen" amíg nem volt még meg a szilikon tok, ami azért elég sokat tud tompítani az érzésen.
Még rengeteget tudnék írni, de ahogy nézem már ez is túl hosszú volt , majd a többit szépen beosztom itt.
Összességében az eddigi tapasztalatok alapján szerintem remek készülék. Nálam azért is Samsung, mert korábban volt más kínai készülékem is, de azoknál mindig előjött, hogy miként lehetne jobban turbózni a rendszert mindenféle főzött ROM-okkal meg kernelekkel stb, melynek szintén meg van a maga varázsa, de amikor Samsungom volt (S3 vagy akár az A8) ilyen késztetést sosem éreztem és ezért sem térnék/tértem el a márkától.
Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24
-
taki01
őstag
Sziasztok, hogy tudom force-olni hogy csak a 4G-t használja az eszköz? S10e-n hidden settings-t használtam de S21 alatt nem jelenik meg az a menüpont ahol a hálózati beàllításokat lehet állítani.
-
p2pp
őstag
Van esetleg itt, aki P30 Pro telóról váltott erre?
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Thom!
veterán
Jött valakinek visszajelzés az promos ajándékkal kapcsolatban?
-
-
Multi13
tag
válasz csorbajeno #472 üzenetére
Megmondom őszintén nálam az egyik legfontosabb szempont a telefon fizikai mérete és aránya. Nem szeretem a lapát telefonokat, ezért is lett a sima S21. Annyira, hogy ha egy árban lenne a sima S21 és az Ultra, akkor is a simát választottam volna.
@mSchumi87 és taki01
Bocs, nem gondoltam át ennyire, hogy csak only 4G kell. Nálam is csak a 2G és 3G-t engedi, a többi már hibrid.[ Szerkesztve ]
Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24
-
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom nálatok mi a helyzet a térerővel(telekom, sima S21), látom, hogy már voltak panaszok rá, de nálam kritikán aluli sajnos. Nagyon nagyon szerettem volna ezt a telefont, de sem a kamera, sem a többi nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. De ami a legrosszabb az S10 után, az a kamera minősége, illetve az, hogy ahol nekem eddig 4G volt, ott most 2G van. Dupla simmel nincs semmi változás SOT-ban, illetve gyors a cucc, meg a 120 hz is nagyon durva. De így kiadni egy telefont szerintem borzasztóan felelőtlen húzás. A promoban szereplő dolgokra sem válaszoltak még mindig, pedig csütörtökön adtam be a kérelmet és egy 300k-s cuccról van szó. Nagyon nagyon csalódott vagyok, sajnos ennek a 14 napos elállás lesz a vége, bármennyire nem szeretném, de semmi sem olyan, mint amilyennek lennie kéne. A műanyag hátlapba beletörődik az ember, meg abba is, hogy drágább. De hogy funkcióiban gyengébb, az sajnos kritikán aluli.
Kinek vannak még hasonló tapasztalatai? Azért kérdezem, mert ha érdemes, akkor szervízbe viszem, csak mindenképpen szeretnék a végére járni az ügynek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az ámokfutás a jövő tömegsportja.
-
MadMancs
veterán
Ajjaj, sorry Kenwood, megint hülyeséget kell olvasnod tőlem. 😁😁😁
Na szóval. 5G-s telón a legtöbb ismert rejtett menüs cucc elhasal. Már S20 5G szerián se mentek. Én ezt találtam ami működik is.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
rbertkrl
aktív tag
Akkor nem egyedi a probléma, ettől féltem. Vagy a telekom hálózatával van problémája telefonnak, vagy valami mással. Két update jött, S10en simán van 4g kb. azonnal, S21en meg Edge... Persze nagyobb városokban jó a térerő, de ott is sokszor átvált Edgere, vagy H+-ra, amit nem kéne. Beszélek a Samsunggal, hátha tudnak róla.
Az ámokfutás a jövő tömegsportja.
-
MadMancs
veterán
válasz rbertkrl #482 üzenetére
Telekom hálózat lehetséges.
Bár fogalmam sincs hogy eSIM miatt vagy Telekom miatt, de ha Telekom sim re váltok jó 1 percig csak nincs hálózati kapcsolat, utána jópár percig H+, és utána vált 4G. Voda és Digi simmel nincs ilyen. Illetve S20+5G-n se tapasztaltam ilyet eSIM el kapcsolatban.
Szóval nem kizárt hogy telekommal van baja, de fizikai sim hiánya miatt kipróbálni nem tudom azzal mit csinál. Szóval csak feltételezés.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
TODI1111
veterán
válasz karldergroße #485 üzenetére
Annak jó aki megveszi.
-
sonice
tag
Nálam is ugyanez a szitu.. Huawei térerő fullon, S21 kb 2szint.. Pedig neha 5G is van.. Tmobile felé jeleztem, allitolag ellenőrzik de eddig semmi visszajelzes.. Tavaly s20at pont ezert vittem vissza, konretan leallt a net.. Most tan 1 fokkal jobb a helyzet, de egyáltalán nem tökéletes.. Amugy térerő problémán kívül én még az akksival állok hadilábon.. Teny hogy kompakt a méret, meg persze töltsük este, de ha kicsit jobban raporog az ember pl face, kamera, YouTube plus 120hz es 5G vészesen fogyaszt.. Szerintem.. Aktív használat mellett nálam a max kepernyoido eddig 4,5h volt.. Pedig tetszetős telo.. No mindegy ha lesz infom írok..
-
Multi13
tag
A 2. SIM nekem is telekomos. Átváltottam a mobilnetet erre és én nem tapasztaltam 4G hiányt. Igaz a térerő picit gyengébb a telekomnál, de ez az előző telónál is így volt (otthon). Két nanoSIM-em van. Bocs ha már írtad esetleg, de SIM csere volt már?
-
mSchumi87
senior tag
Galaxy S21 vs. Galaxy S21 Ultra drop test
[link]Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
Multi13
tag
-
Szári
tag
Azt valaki meg tudja momgani, hogy a snapdragon 888 variáns működik európában vagy van rajta valami régiózár esetleg nem kezeli az itteni sávokat. ?Gondolkozok rajta, hogy beszerzek egyet honkgongból.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Csatlakozom egy S21-el a klubba Pénteken fogja hozni a T-s szerelő, mivel optikai netet is kötnek be egyúttal. P20 Pro-t vált.
Kérdésem az volna, hogy fóliát és tokot honnan, milyet érdemes beszerezni? Egy jó üvegfóliát mindenképp akarok, tokból pedig valami egyszerűt, nem csicsásat, amitől nem lesz nagy, bumfordi a teló. Gyáriak közül, ami tetszene: bőrtok, áttetsző tok és az áttetsző védőtok (mi a fene az a kis karika a hurokkal a jobb alsó sarkában, nyakpánt akasztó?). Ütésálló tok is biztos hasznos, de nagyon ronda szerintem. -
válasz Gabesz87 #499 üzenetére
Nekem tegnap jött meg az S21, egyelore nagyon mas mint az emui, szoknom kell. Kerdesedre viszont van rajta gyari folia, erzesre nagyon jo minosegu. Speedshoptol rendeltem tokot, nillkint es spigent, utobbi direkt atlatszo hatlapu, de fekete peremu, az is egesz jo, este belinkelem ha lehet erdekes, reszemrol mindketto ajanlott.
Másolat_eredetije
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Overwatch 2
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 8/128 kártyafüggetlen fekete mobiltelefon
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Beszámítás! Samsung Galaxy S21 5G 128GB/8GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 8/128 kártyafüggetlen, fehér mobiltelefon + rengeteg tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest