Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz Sweet Lou 6 #122 üzenetére
"lehet, csak nem Magyarországon"
Sőt, gazdag országokban se... mivel hiába nem számít a pénz amibe az új gép kerül, aki nem "számítógép-buzi", annak egyáltalán nem szórakoztató a szívás, ami gépcserénél vár rá. Főleg otthoni gépnél persze, mert ott nincs rendszergizda sem, aki átköltöztet mindent az új gépre, stb. (Sőt, én szaki vagyok, mégis utálok új alkatrész venni magamnak, mert 20% hogy valami szopás lesz, azaz variálhatok fél napig, meg mehetek verni a tamtamot a szervizbe, grrr...)
-
ddekany
veterán
"GDI-ben minden egyes ablakkal inkrementálisan nő a memóriahasználat, míg WDDM 1.1 drivert használva teljesen lényegtelen a nyitott ablakok száma, a memóriaigény alig növekszik."
Hö? A GDI-s ablakrajzolás úgy működik (legalábbis XP-ben és azelőtt még biztosan), hogy az ablakok képe a takart részeken nincs eltárolva sehol. Épp ebből az amúgy éppen hogy memóriatakarékos trükkből adódik a lassúság/fehér-foltozás; ha elmozdítok/eltüntetek egy ablakot ami egy másikra rátakar, akkor a felfedődő területeket teljesen újra kell rajzolnia az alkalmazásnak. Persze Vista/7 esetén a GDI-vel van valami kavarás, mert WDM alatt nem firkálhatnak közvetlenül a videó memóriába a GDI-s funkciók, tehát kell egy köztes puffer, vagy mi (WDDM 1.1 csak ezen segít valamennyire), tehát ott lehet hogy többet zabál. XP alatt ez az egész kavarás nem kellett (épp ezért XP alatt a GDI-s alkalmazások, tehát kb minden mai alkalmazás, gyorsabban rajzol, de persze ez általában ez úgysem észrevehető).
-
ddekany
veterán
válasz Sweet Lou 6 #72 üzenetére
"nekem se a sebességével volt a baj, hanem a kinézetével. Szeretem ha a GUI nem elvonja a figyelmemet a tartalomról"
Nem vészes szerintem... kicsit túl "lakkos" meg grádienses, viszont valamivel kevesebb benne a "vibráló"/agyzavaró éles vonal is. Viszont akinek nagyon nem jön be, az nem kapcsolhat vissza teljesen büntetlenül a klasszikus stílusra, mert akkor nincs Aero... tehát nincs ablak előnézet (vagy hogy hívják), meg némileg lassul a megjelenítés (de nem állítom hogy észrevehető, de mérhető). Plusz, némely elem, amit Aero-s stílushoz találtak ki, hányásul mutat a régi stílusba ágyazva.
-
ddekany
veterán
"Én szerettem, hogy ott az értelmesebb programok ikonjai valami visszajelzést is adtak a program állapotáról"
Be lehet állítani, hogy adott program értesítő területi ikonját mindig mutassa (klikk az értesítési terület lenyílójára és "Testreszabás").
"A vezérlőpult"
Szerintem hasonlóan borzalmas és inkonzisztens, mint XP-ben, csak némileg újra kell tanulni, mit hova dugtak el. De legalább van keresés...
"Szóval ilyen, és ehhez hasonló apróságok miatt úgy érzem, a világon semmi szükségem nincs a 7-es tudására. Jó nekem az 5 éves(!) XP telepítésem"
Ha az UAC-tól eltekintünk, az átlag nem-sokat-játszó otthoni felhasználó szempontjából nincs is számottevő előnye nszvsz. Még. Aztán majd ha már kihalt az XP, és így a Vista-ban megjelent újdonságokra jobban fognak építeni a programozók (Direct2D, WPF, alapból van .Net, stb), akkor majd utólag fognak belőle profitálni.
-
ddekany
veterán
válasz Sweet Lou 6 #67 üzenetére
A felesleges csicsákat én is gyűlölöm... szerencsére eddig az összes Win-ben le lehetett ezeket kapcsolni. Win7-ben kicsivel több helyen kell, de hát ez +20 másodperc telepítésnél az XP idomításához képest, szóval nem szempont.
Amúgy én XP-ről tértem át 7-re (4G RAM, Core 2GHz 2 mag), de én ugyan se pro se kontra nem vettem észre sebességben eltérést... ott ahol malmozni kell, mindkettő esetben a HDD és a CPU és az alkalmazásban használt algoritmusok határozzák meg lényegében a sebességet... Igen, számít hogy az OS funkciói amiket hívnak mennyire gyorsak, de kétlem hogy néhány speciális esettől eltekintve ott mellbevágó különbség lenne.
Amúgy az alap GUI funkciók (start menű, tálca, intéző, stb) fejlődtek, bár míg mindig van mit fejlődniük. Persze ez a gáz kategória, mert ha azt nézzük, mennyi idő kellett ezekhez... pl. 15 évbe telt, amíg rájöttek, hogy hasznos lenne gépeléssel szűrni a start menűben, ilyenek. De gondolom ezeket direkt ilyen apránként adagolják, hiszen ezek azok a dolgok amiket a átlagos felhasználók észrevesznek, és a Win 8-ra is hagyni kell valamit.
-
ddekany
veterán
"Ilyen sokáig még egy windowsom nem húzta a gépemen."
Microsoft fan-sággal aligha vagyok vádolható, de ahol így döglik akármelyik Windows, ott hardver hiba van, vagy valami félresikerült driver. Valószínűleg nem ártana nálad egy memtest86+, Prime95, meg bazi nagy fájlokat másolgatni aztán nézni a checksum-lyukat hogy változik-e... Mert az viszont nem ritka PC-k közt, hogy ilyeneken felsülnek, aztán persze hogy össze-vissza leamortizálódik, akármi is kerüljön rájuk.
-
ddekany
veterán
"idegesítő az UAC-a" (Vista-ban)
Na, hát azt pont hogy jól elcseszték a Win7-ben, már ami az alapértelmezett beállítást illeti. A Win7 béta idején készített exploit a mai frissített Win7-en is lazán fellép rendszergazdai jogosultság szintre UAC ablak nélkül. Ezt én nem nevezném előrelépésnek UAC terén, hisz a leginkább hirdetett funkcióját (biztonság) gyakorlatilag feláldozták a népszerűség oltárán. Szerencsére persze át lehet állítani Vista-s jellegűre. (Amúgy fel nem fogom, mi a retket csinálnak ez emberek tömegesen, hogy állandóan UAC ablakokat kapnak...)
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Elite: Dangerous
- Synology NAS
- Autóhifi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.