- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Én köszönöm az infót, így tényleg megkapta a MIUI 12-t. Egyúttal hamut szórok a fejemre, hogy kételkedem a 11-es likalizációját illetően.
Számomra a legfontosabb változás, hogy végre Vodafone alatt is kikapcsolható a VOLTE. Ez azért fontos, mert eddig nem lehetett ( sem a kapcsolóval, sem a tárcsázóból, sem központilag ), az egyetlen megoldás az volt, hogy elvesztem a kettős 4g-t, így a voda csak 3g-n üzemelt. És ez azért volt lényeges, mert rengeteget kínlódtam azzal, hogy 5 csengetés után bontott, amennyiben a hívott fél nem vette fel időben. MIUI 12-vel ez megszűnt.
Ja, és megjelent a névjegyek mentésénél az eddigi fiókok mellett a SIM 1-2 és a készülék.
Szóval tiszta bug volt a 11. -
Gery1987
őstag
válasz Flowtation #2897 üzenetére
Elvileg arról ha átrakod svájcira akkor felmegy a 11.0.11, és utána felmegy a 12.0.1 és az Android 10. Nekem 11.0.10-en megállt és sohasem jelezte a 11.0.11-est sem. Így erről jelenleg nem lehet frissíteni. De kérdés, hogy működik-e ez most mert tudnak arról hogy az OTA résszel vannak bajok.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Flowtation
őstag
válasz Zoli bácsi #2885 üzenetére
Én nézegetem folyamatosan, de semmi. Igaz én régiót nem állítottam (csak kipróbálás szintjén, akkor észre is vette de nem indítottam el) és 11.0.9.0 global PCXEUXM vant fent, tehát full gyári. Kezdek arra gyanakodni, hogy esetleg erről nem frissül?
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Tökimanó
senior tag
válasz Zoli bácsi #2893 üzenetére
Megnyugodtam,nem vagyok hülye. Nekem bizony ilyen nincs.
Joe1 Az értesítő sávon ott a jel,tehát akkor van.[ Szerkesztve ]
-
pomm
tag
válasz Zoli bácsi #2889 üzenetére
Ha megint jelentkezik a csatlakozási probléma, akkor esetleg próbálj kézzel megadni egy ip-t.
(wifi, eléhető hálózatok, nyílra bökj, lent ip beállítások, DHCP-t cseréd Statikusra. Ott elvileg látod az aktuálisan kioszottat vagy utoljára kiszotottat. Az átjáró marad, az Előtag hossza marad, az ip-nek adj eggyel többet vagy kevesebbet - a korrekt az lenne, ha megnéznéd a routeren mely címeket osztotta ki, és egy ki nem osztottat állítasz be. DNS-nek jó a 8.8.8.8 és az 1.1.1.1)
hátha....[ Szerkesztve ]
üdv: pomm
-
Tökimanó
senior tag
válasz Zoli bácsi #2890 üzenetére
Biztos én vagyok a hülye de nem találok ott olyant. Raknál fel egy képkivágást? Eddig sem volt és most sem kellene. Több panaszt olvastam róla mint jót.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Fölment az új rendszer, aztán alapra állítottam mindent. Megpróbáltam újra "belakni", megint alapból 2x volt minden névjegy...Megőrülök ettől a névjegyzéktől. Legyalultam az összeset, és egy nemrég elmentett .vcf fájlból visszaállítottam. Most jó.
Átnyálaztam a beállításokat, beállítottam amit akartam..(pl betűméret). Ami nekem tetszik, ez az ultraerős akkumulátorkímélő. Kilő mindent, a hívás és üzenetek ikon marad. Nekem nagyjából elég is lesz..... A wifire hamar csatlakozik, de hamarosan hazaérnek a család azon tagjai, akiknek kettessel kezdődik a személyi számuk, aztán meglesz a próba, ha fölengednek este minden kütyüt a hálózatra.
Nagyjából elégedett vagyok, minden ott van ahol eddig, csak esetleg egy kicsit finomodott, több beállítás van. Gyors, de ezzel eddig sem volt gondom. Azt még mindig nem tudták megoldani, hogy memóriakártyán lévő hangot csengőhangnak állítsak, legalábbis nem találtam meg. Majd bemásolom a csengőhang mappámat a belső memóriába.
A készenléti időre leszek kíváncsi, bár borítékolható hogy ez az új ultraerős akkumulátorkímélő mód jól megnyomja.
Eddig tetszik. -
Tökimanó
senior tag
Most frissítettem Android 10-re és MIUI 12-re . Még nem tudom milyen lesz de egy valami már most idegesít. Hogy a bánatba lehet a volte funkciót kikapcsolni? Egyszerűen nem tudok rájönni.
-
pomm
tag
válasz Zoli bácsi #2885 üzenetére
Az nem olcsó (lányos apa csenget!), a QOS a routeren jól beállítva olcsóbb
-
Zoli bácsi
őstag
Már nem is számítottam rá mostanában, nem is nézegettem a beállításokban, aztán wifi csatlakozás után pittyent a teló, feldobta a frissítést automatikusan. Nekiálltam, elég gyorsan szedegeti lefele.
Pár napja svájci régióra állítottam, akkor frissült automatikusan a 11-es végű MIUI-ra (9-es végűről) , tovább nem, vissza is állítottam magyarra. Most feldobta a 2,1gb-nyi MIUI 12.1 + Android 10 frissítést. Gyorsan rá is nyomtam hogy szedje csak lefele.
Euronicsban függetlenül vásárolt Globál EU szoftveres (remélem jól írom, értitek) Note 8T. A manuálisan leszedett frissítést nem fogadta el, nem települt. Kíváncsi leszek.
Amúgy érdekes, hogy ugye mondtam, marha nehezen csatlakozik wifi hálózathoz. Most egyedül vagyok itthon, a fősulis lányom ha itthon van, az 2 telefon, 2 tablet, 1 laptop állandóan a hálózaton, (Kérdeztem tőle ez miért jó, vállrándítás...)..Na mindegy, így hogy nem lóg 10 eszköz a hálózaton, marha gyorsan (5-10 mp) csatlakozott. Szóval hálózati probléma megoldása, kisasszonyt férjhez adom........ -
Zoli bácsi
őstag
válasz Jarlaxle89 #2883 üzenetére
Szerintem neked nem szoftveres hibád van, ha még garis, akkor gariztasd le. Nekem teljesen jó a kijelző, sőt, az eddigi telefonjaim közül egyik legjobb, rásütő napfényben is teljesen használható. Kollégának volt nyűgje a Note 7 kijelzőjével, neki kicserélték, azt hiszem neki is hasonló gondja volt, ezenkívül fakó, és halvány színeket adott.
-
Jarlaxle89
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2872 üzenetére
Én azt reméltem megszűnik a szellemképesség, de sajnos nem... Mondanám hogy leginkább világos felületek"égnek bele" a kijelzőbe, de sajnos sötét területekkel is megesik, bár ritkábban. Erre van valami megoldás? Kissé zavaró, nem feltétlenül örülök neki, azelőtt 4X-el ilyen gondok nem voltak....
-
pomm
tag
válasz z123456z #2881 üzenetére
Egy visszaállítás sok esetben segít, de amiről én beszéltem az ez:
https://logout.hu/tema/xiaomi_redmi_note_8t_melyviz/index.html
-
z123456z
őstag
Ez érdekes. Nekem csak az ímél címeimet és a MI fiókot ajánlja fel, se sim, se telefon. A nézetnél sem találok lehetőséget, hogy melyiket mutassa, vagy akár mindet.
Kezd elegem lenni ebből a telóból. Naponta legalább egyszer, de van, hogy többször újra kell indítani, mert mehülyül a hang. Feltételezem, hogy a kocsiból ki-be szállás és Bt csatlakozás hülyíti meg, de olyankor kettő hangerő jelző is megjelenik egymás mellett. A gombra és érintésre reagál látszólag, de a hangerő nem változik, és majdnem néma. Csinálhatok bármit, csak az újraindítás segít.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz z123456z #2876 üzenetére
bemész pécén a google contactsba. exportálod excelbe. sorbarendezed telefonszám szerint. gyomlálod a maradékot akikről fingod sincs ki az, majd visszatöltöd. esetleg kedvencként jelölöd akiket gyakran használsz, és nem használod. majd leszinkronizálod telóra.
a probléma egyébként nem készülék specifikus, hanem google tárcsázó specifikus. minden olyan telónál így jelenik meg, ahol a google gyári tárcsázója van.
persze használhatsz egyéb tárcsázó megoldást is. ez az egész szoftver kérdés.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
Aurig@
őstag
válasz Zoli bácsi #2872 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
Amint lesz időm frissítem majd a telefonokat. -
Zoli bácsi
őstag
Aki manuálisan frissített, az kissé jobb üzemidőről, kissé jobb kezelhetőségről (A MIUI 12 miatt), jobb testre szabhatóságról írt.
Én, és szerintem még páran valamilyen probléma megoldódását várjuk. Nekem iszonyat lassan csatlakozik a wifi hálózathoz.
Amit eddig olvastam, abból az jön le, hogy azért érdemes frissíteni.
Bár én nagyon nem buherálom, de amit olvastam, abból az jön le, hogy nem ördöngősség ez a bootloader nyitás, aztán utána lehet rajta cserélgetni a szoftvereket, kinek mi tetszik. Szóval ha nem tetszik az új rendszer, vissza lehet váltani. Nem buheráltam az enyémet, de úgy gondolom, aki egy alaplap BIOS frissítést meg tud csinálni, az ezt is.... -
w.miki
veterán
Note 8T-ben hogyan lehet a névjegyeket rendezni?
Pl. hogy a google fiók legyen az alapértelmezett mentési hely?
Nem találtak a tárcsázó beállításaiban.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Gery1987
őstag
válasz Flowtation #2867 üzenetére
Igen. Ami itt Note 8T, az kint a sima Note 8as. Azért hivatkozik így rá a külföldi cikk. Itthon egyértelműen a Note 7 utódja lett.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Flowtation
őstag
válasz Zoli bácsi #2866 üzenetére
Biza, igazi úriember!
Gery1987:
Tehát ami itthon a xiaomi redmi note 8, az kint csak xiaomi note 8?[ Szerkesztve ]
-
Joe1
tag
válasz Flowtation #2863 üzenetére
Nekem sima RN8-as van, csütörtöktől tolakodott a frissítés, végül tegnap frissítettem, minden rendben, mintha gyorsabb lenne pedig nem csináltam FR-t.
-
Gery1987
őstag
válasz Flowtation #2863 üzenetére
Kint Note 8 néven megy ami itthon Note 8T. Note 8 itthon nincs azt hiszem csak 8, Note 8T és Note 8 Pro.
-
Flowtation
őstag
Nem tudom mennyire valid oldal, meg sima 8rol van benne szó, de úgy néz ki megint elakadt a frissítés:
link[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem a Xiaomi annyi fajta telefont kiadott, amik amúgy néha alig térnek el egymástól, hogy nincs elég emberük a frissítések, szoftverek fejlesztésére.
Nekem Redmi Note 5 volt, 1 évesen összetörtem, Note 8 lett helyette, elvileg 3 számmal magasabb, aztán úgy vélem minimális fejlődések vannak. Kicsit csiszolnak a kamerán, minimális változásokat eszközölnek, aztán kiadnak sebtében egy új típust....
Úgy vélem nem biztos hogy jó ez a nagy fejlesztés, negyed-fél évente új típusok. Egyszerűen a szoftveres rész látja a kárát. Amikor Android 11-ről beszélnek egy ideje, itt várjuk a 10.-es verziót 2020 végén. Mondjuk nekem a kilencessel sincs más bajom, nem is várnám a frissítést, de azt hiszem nonszensz, hogy meg akarom nézni jött-e messenger üzenetem, és bekapcsolom a telón a wifi-t, és ugyanakkor bekapcsolom az asztali PC-t, előbb betölt az asztali gép, és megnézem amit akartam, míg a telefon megtalálja a hálózatot. És ez nem vicc. Megfogadtam, legközelebb akkor cserélek, ha kb ennek a telefonnak az újkori árában (65e) 5G telefonokat árulnak. Attól tartok hamarabb itt lesz az idő, mint gondolom....
Most hordom magammal a telefont, kontakt miatt karanténba vágtak, hívhat ANTSZ (teszt eredményre is várok), rendőr...Kint buherálom tegnap a fűnyírót az udvaron, telót jobb híján a mellettem lévő kukára teszem, hogy meghalljam. Egyszer csak csett....Drága nejem felnyitja a kuka tetejét, teló meg betonon csattan....Mondom jóvan, nem kellem várni az új rendszert, új teló lesz...De túlélte ezt is.......
Szerk: Tökimanó: Ha a Gcam nem is, legtöbb képszerkesztő program ráteszi utólag, az exif adatokból kiszedett időt rárakja a képre. Akár kötegelve is, tehát ráengeded egy könyvtárra a programot, és minden képre ráteszi. Ingyenes szoftver is van rá tuti. Szerintem valamelyik képszerkesztős topikban kérdezz rá, melyik program csinálja meg a legegyszerűbben. A Gcam beállításokba nem láttam, én azért túrtam, hogy memóriakártyára mentse a képeket..Olyat sem találtam.[ Szerkesztve ]
-
ftamas0201
senior tag
válasz Zoli bácsi #2855 üzenetére
Akkor ezek szerint ez alapvető hiba és várakozás hátha megoldódik. Ezt is jó tudni azért hogy nem egyedi (persze attól függetlenül, hogy bosszantó) problémáról van szó.
Köszönöm szépen a válaszokat mindannyiótoknak! -
Gery1987
őstag
Nekem se a letöltött feltelepítése, se a régió váltás nem jött be. Per pill 11.0.10.0 van rajta, és érdekes, hogy a 11-esre nem is jelzett a se magyaron se svájcin...előtte Note 5-öm volt ott ilyen gond nem volt. Telekomos vétel a telefon.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz ftamas0201 #2852 üzenetére
Szerintem egyenlőre várd ki az új rendszert, megkapja az Android 10-et, és a MIUI 12.1-et. Elvileg van aki már megkapta, de napokon belül gondolom mindenkinek jön automatikus frissítéssel. Én is azért várom, mert (úgy hiszem szoftveres) gond van a telóval.
Szerintem új rendszer, aztán egy reset (alapra állítás), és belakni újra. Esélyes hogy megjavul.... -
Flowtation
őstag
válasz Zoli bácsi #2851 üzenetére
Érdekes. en is átraktam, fel is jott, de ugyanúgy csak a 11es végű, es csak 2 rendszeralkalmazas frissites.
Meg kivarok, orulnek neki ha full gyari allapotban menne le a frissites is, ertsd ne kelljen régiót valtani, bar nem tudom, hogy ez miben valtoztat.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
viktorhu
veterán
válasz ftamas0201 #2852 üzenetére
Nekem is eldobja időnként a második kártyát. Általában nem teljesen, csak alig mutat térerőt rajta, miközben a másik fullon van, pedig mindkét kártya telenoros. De van, hogy teljesen el is dobja, mintha nulla térerő lenne a második simen. Én is csak az újraindításos megoldást ismerem egyelőre.
Ha kiderülne, hogy mi a megoldás, engem is érdekelne
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Van egy ilyen készülékem, lett egy céges sim kártyám és szeretném két simmel használni. Az 1-es slotba betettem a saját telenoros kártyám, a kettesbe bekerült a telekomos céges kártya amit adtak.
Olyan problémám van hogy eldobja a céges kártyát 1-2 óra után és csak az újraindítás hozza vissza, de szintén eldobálja akkor. Gyári global rom van rajta, semmi mókolás. Valamit be kellene állítanom hogy ne dobálózzon a kártyával? Most először használnék dupla simmel telefont ezért nem tudom mi a problémája.
Tudnátok erre mondani valamit?Köszönöm szépen nektek!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Flowtation #2846 üzenetére
Én átállítottam a régiót svájcra, azonnal frissült 11.-re. Aztán tovább nem frissült... Pedig valaki azt írta (FB csoport) hogy így frissített 11.-re, és utána rögtön bedobta a 12-es MIUI frissítést.
-
gacsoi
senior tag
válasz Flowtation #2846 üzenetére
11.
-
gacsoi
senior tag
Én semmit nem állítottam. Magyar a régió, és most dobta fel
Jön lefelé, aztán meglátjuk -
eron009
tag
válasz Zoli bácsi #2841 üzenetére
Hopp,bocsi :) egyel lejjebb Ramo-nak, az alsó vonal kikapcsolása
Cyrin
Tipp ,de talán az EU-s verzióban benne van a GDPR, a globálban pedig nincs[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz eron009 #2838 üzenetére
Ezt nekem akartad....?
Nem tudtam tegnap feltenni az új rendszert, nem települtek azok a dolgok (ROM-ok), amiket leszedtem. Végül is úgyis csak unalmamban kínlódtam vele. Ami miatt kíváncsi vagyok az új rendszerre, hogy unom ezt a hibát, hogy jelenleg a wifit bekapcsolva több mint fél perc eltelhet mire aktív lesz az ikon, illetve csatlakozik a hálózathoz a teló.
Most várom hogy hivatalosan, saját régiómban is felajánlja a frissítést a telefon... -
Olavi
tag
válasz eron009 #2837 üzenetére
Érdekes, átállítottam Magyarországról Svájcra én is, nekem is bedobta a frissítést, de még csak a 11.0.11.0-t, ugyanis még azt sem kaptam meg. Ezen felül egyből bedobott 6 rendszeralkalmazás frissítést is.
"Az út itt véget ér, búcsúzom, fölém húzom az avart, s alszom tovább..."
-
Cyrin
addikt
és vajon miben különbözik a korábban kiadott globál QCXMIXM és a most kiadott EAA QCXEUXM rom?
-
eron009
tag
válasz Zoli bácsi #2832 üzenetére
https://amp.reddit.com/r/Xiaomi/comments/hkgbjj/miui_12_remove_white_line_bottom/
-
kisspall
aktív tag
QuickPic Gallery Mod
[link] -
koshmar
addikt
A QuickPic helyett nem tudtok valami mást? A gyárit nem szeretem, mert listanézetben mutatja a képeket rács helyett- a régi telefonomono teljesen oké volt a QuickPic, viszont most, amint belépek, KETTŐ reklámot kell végignézzek, hogy eljussak a képekig.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Ramo
tag
Sziasztok!
Miui 12 alatt az alsó gesztus vonalat hogyan lehet elővarázsolni? Köszönöm! -
Zoli bácsi
őstag
Én letöltöttem a netről a hivatalos android 10, MIUI 12 EU ROM-ot. [link]
A Xiaomi update Hungary Fb oldalról lopom a hozzászólást, ami szépen leírja a teendőket:
"Telepítèsi menet:Beállítások > A telefonról > Rendszerfríssítèsen belül a nagy 11 -es logóra többször koppints rá amig nem irja hogy új lehetőségek kerültek hozzáadásra. Akkor pedig a 3 pont alatt lesz a Frissítőcsomag kiválasztása ott betallózod a letöltött fájlt utána követed a készülék utasításait.A letöltött csomagot nem kell kitömöríteni."Nekem azt írja hogy a frissítések ellenőrzése sikertelen. Ahogy utána olvasgatok, azoknak megy fel, akiknek a legújabb .11 végű MIUI van fent. Én minden frissítést feltettem, nekem 9-es végű van.
Na, ezt a 11-es végű EU-s MIUI-t is le lehet szedni: [link]
Jelenleg itt tartok. (Ráérek, bezártak, kontakt miatt karantén).
Még nem tudom felrakom-e, vagy várok idővel mit dob fel a teló.[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
Nekem most még a MIUI 11.0.9.0 frissítést dobta fel.
-
Adamis
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Kipróbáltam ezt a Gcam-ot. Készítettem képet ezzel, és a gyári szoftverrel is. Én nem látok akkora eget verő különbséget, viszont valóban, korrektebbnek tűnnek a képek. Nem ég be olyan hamar a fehér felhős égbolt.Alapból szép, telített színeket ad.Van a beállításokban olyan hogy "mozgás". Gondolom ennek az érdeme volt, hogy olyan képeket fotóztam, ami visszanézve egy nagyon rövid videónak tűnt.... Dörzsölgettem a szemem, hogy mozdulnak a képen a falevelek..... Ezt kikapcsoltam, azóta úgy tűnik sima fotókat lő.....
-
Cyrin
addikt
na alakul ez, már csak a xiaomi. eu rom hiányzik és szetcsapom a telót. mindent egyszerre, egy gyaluval...
-
viktorhu
veterán
válasz Gery1987 #2821 üzenetére
A kártyafüggetlenség meg a szolgáltatói rom az két külön történet. Inkább történelmi oka van a hagyományos gyártóknál a szolgáltatói szoftvernek, amikor még mindenki szolgáltatón keresztül vette a telefonját, a szolgáltatók kedvében próbáltak inkább járni a gyártók, mint a végfelhasználókéban. Ma már tényleg nincs értelme, de a kártyafüggőséggel nincs kapcsolatban.
-
Gery1987
őstag
válasz viktorhu #2819 üzenetére
Szia!
Nincs. Egy ideje minden készüléket kártya függetlenül kell a szolgáltatónak is árulnia függetlenül mindentől. Nincs különbség. Hogy a Samsung ezzel még a mai napig bütyköl az a saját marhasága.
-
viktorhu
veterán
válasz aprokaroka87 #2818 üzenetére
Itt ugye nincs szolgáltatós rom, mint a samsungnál? A telenortól vettük a telefont.
-
viktorhu
veterán
válasz steyer9094 #2813 üzenetére
Nekem még nem adja az ota.
-
petya2012
őstag
Sziasztok
Ezt a készülékkeresést hogy lehet kikapcsolni?Frissítettem miui12-re és android 10-re,de nem engedi a gyári adatok visszaállítását,mert azt írja a készülékkeresést nem lehet kikapcsolni
köszi
-
steyer9094
tag
válasz aprokaroka87 #2812 üzenetére
Valóban, már OTA is kiadja
Panasonic EB-GD50 - Nokia 5110 - Nokia 3210 - Nokia 3310 - Nokia 3650 - Nokia N70 - Nokia E51 - SonyEricsson Xperia mini pro - Blackberry 9800 Torch - Blackberry vbQ10 - Blackberry Passport SE - Nokia 3 BBM pin ATTI79
-
aprokaroka87
nagyúr
Elvileg kint van a Miui 12 frissítés.
Ota még lehet nem dobja majd fel. -
cidalain
veterán
válasz koshmar #2810 üzenetére
mindent tud, amit a gyári, csak jobban. a fényképezőtől érkező jelet sokkal jobban dolgozza fel, mint a gyári app. szóval a képfeldolgozó mesterséges intelligencia nem igazán jó a gyári programban. azért lesz homályos, csúnya, hibás, pixeles a kép bizonyos esetekben.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Zoli bácsi
őstag
válasz koshmar #2807 üzenetére
Hogyne....
Asszony mindig homályos képeket készít a telefonnal, én hozzá képest szuper fotókat lövök. Neki jelenleg A2 Lite van. Múltkor én fotóztam a telefonjával, és csodák csodájára szép képek készültek. Nagyon egyszerű a "titkom". Ahányszor fotózni szeretnék, az optika lencséjét megtörlöm, ha mással nem a ruhám szélével. A telefon kamerája mindig zsíros, még ha nem is látványosan. A képek már kissé homályosak lesznek.
Nekem ennyi a titkom. Gyári kameraszoftver, annyit állítottam hogy oda bökök ahova a fókuszt és a középre súlyozott fénymérést szeretném, aztán a fehér körre nyomva exponáljon....azt hiszem gyárilag nem így volt.
Szerk: Utólag jut eszembe, lehet a kamera szoftverben a telítettségre is ráállítottam, alapból elég fakó képeket készített, de mást biztos nem buzeráltam. Néha a Google fotókba feltöltött képekre engedem rá az automatikus javítást.
Itt egy kép, a Google fotó feltöltés, és az ide feltöltés is rontotta....De szerintem így is látszódni fog a lényeg..Én elégedett vagyok vele.
VAn egy Nikon D90-es tükrös gépem..Szinte elő sincs véve...[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz Zoli bácsi #2805 üzenetére
Értem!
Egyébként van valami jó tippetek, hogy készítsek vele viszonylag elfogadható képeket?
Mert olvasom, hogy a 48MP-es módben rosszabbat csinál, mint 12-esben.
Mit érdemes, ki/bekapcsolni még, hogy jobb színek legyenek és élesség?Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz Zoli bácsi #2800 üzenetére
Na akkor látom, másnak is ilyen ez.
MIUI 12-esről beszélsz? Mikorra várható?viktorhu Igazad van, ez így járható. Nem PC amúgy, laptop, csak torrentről töltésnél nyomom LAN-on, hogy kihozzam a maxot belőle
-
viktorhu
veterán
válasz Zoli bácsi #2800 üzenetére
Lehet, hogy egy reset aktuális volna nálad. Mondjuk főverzióváltáskor úgyis kelleni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 Ultra + Galaxy Watch Active 2
- KERESEK ---- SAMSUNG S9 ROSEGOLD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256/8 dual sim
- Szép állapotú Samsung Galaxy A54 5G lila gyárilag független - 1 év magyar bolti garival! -
- Motorola G75 8/256gb kek es szurke szinben Teljesen Uj bontatlan Teljesen uj dobozaban, bontatlanul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest