Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab3
csendes tag
válasz mackosajt #1595 üzenetére
Telefon ikonra - 3 függ. pötty a jobb felső sarokban - beállítások - hangok és rezgések - csengőhang csempe
Használati útmutató[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz spiderpig820 #1573 üzenetére
Sziasztok!
Ismerősöm küzd azzal a problémával, hogy a pár napja vásárolt redmi note 8t sehogy sem akarja a nevjegyhez kiválasztott csengőhangot lejatszani.
Hogy van ez a téma dolog? Ez nekem "új", neki főleg. Nekem sosem volt még ilyen bajom, igaz, nem is volt/van ilyen telefonom.
Csak az ismerős folyton engem nyaggat minden bajaval, és szeretném lezártnak tekinteni a dolgot, így keresem a megoldást.
Esetleg valaki lépésről lépésre le tudja írni, ne adj képernyő felvételt mellékelve? Akár privátban is.Előre is köszönöm!
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
csab3
csendes tag
Sziasztok! Redmi Note 8T telefont nem rég vettem. A Samsunghoz képest nálam a bejövő hívások egy kis ablakban jelenik meg, majd fogadás után egy kis buborékba vált, aminek kezelése autó vezetés közben elég ügyetlen. Van rá lehetőség hogy nagyobb ablakban jelenjen meg a hívás? Van erre egyáltalán valami beállítás? Valami ötlet vagy trükk? Esetleg segéd app? Előre is köszi.
-
partymaci
aktív tag
válasz Flowtation #1585 üzenetére
Valóban az a probléma hogy automatikusan nem csatlakozik, fejegységet kell babrálni minden bekapcsoláskor, de úgy működik a BT-átvitel. Valahogy a telefonon kellene BT prioritást állítani?!
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
partymaci
aktív tag
válasz Flowtation #1585 üzenetére
Megnézem, köszi a tippet!
-
partymaci
aktív tag
Pioneer fejegység, a BT eszközök közt ott a Redmi, de BT Audio-n se megy át zene/hang.
Telefon tárcsázáskor meg nincs is BT ikon a telefon kijelzőn.
Telefonon is látom a párosodást pedig BT menüben.[ Szerkesztve ]
-
partymaci
aktív tag
Bocs, pontosítok, nem nagyon értek hozzá, PCXEUXM ROM van fenn jelenleg, android 9.
Ez elméletileg hamarosan frissülni fog 10-re?
A lényeg hogy ez elég kiábrándító így, vettem egy jobb telefont, amin alap BT szolgáltatást nem megy??!!
Valami megoldás van erre?Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
partymaci
aktív tag
Üdv, vettem egy ilyen csodát. Samsung A5 volt előtte, viszont a Bluetooth fejegységgel nem nagyon akar működni. Párosodott de hívásindításnál nincs is BT ikon. Nem megy át a hang, messengerrel meg semmilyen alkalmazásnál. Mit rontok el?
Azt már meg se említem hogy a Garmin órára se küldi át az értesítéseket. :(
Miui 11.0.7 global van fenn.Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
WOT-H-A-C
veterán
Mi a megoldás erre segítsetek pls
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
WOT-H-A-C
veterán
Sziasztok! 11 esen nekem is előjött a probléma a kijelzővel hívásoknál. global 11.0.7.0 stabil.
Hívásnál lezárja a kijelzőt és ha a másik oldal nem teszi le, akkor csak kikapcsolás segít. Telekom-os garis készülék, elküldtem már szervízbe ezzel a hibával. 3 napja jött vissza, azóta nem jött elő a huiba a mai napig.
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
ivopapus
tag
válasz Zoli bácsi #1571 üzenetére
A nevjegyhez rendelt csengőhang nálam sem működött. Ezért váltottam a xiaomi.eu romra. Ott a "mijau" tarcsazo névjegy üzenetküldő úgy működik ahogy kell. Lehet neked is megoldás lehet.
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Újonnan már segítettetek belakni a telót, akkor elég jól megkeveredtem, egy Note 5-ről váltottam, legfőképp a megszokott miau (bocs) tárcsázó hiányzott.
Akkor a segítségetekkel sikerült a névjegyzéket rendbetenni, ne legyen minden duplán. Viszont a tárcsázó névjegyzékét használom, az van kéznél, onnét szoktam hívást indítani, és ott azóta is minden duplán van, nem tudom beállítani, hogy minden csak egyszer legyen. Ugye egyszer leszedte a gmail-ból a névjegyzékem, egyszer meg mutatja a SIM-en lévő számokat. Ezenkívül megtaláltam ugyan hogy hol lehet névjegyhez saját csengőhangot rendelni, de nem működik, pedig mindkét névjegyzékben szereplő (Duplán van ugye minden) névjegyhez beállítottam.... De lehet az a baj, hogy minden dupla..?
Ebben tudnátok nekem segíteni, hogy tudnám a tárcsázó névjegyzékét beállítani?
Köszi!
(Amúgy azon gondolkodom, van itt a közelben Csornán egy mobilbolt ahol javítanak, szoftvereznek, nem érdekel engem a garancia, lehet átviszem, tegyenek rá valami olyan szoftvert, mint a Redmi Note 5-ön volt, azt megszoktam már.... Én nem akarok vele itthon bohóckodni, meg hülye is vagyok hozzá, 50 éves vagyok.. ) -
Trooper82
senior tag
Az eu-romban nem minden app tud frissülni play áruházból, néha hívás közben feljön a "ne takarja le a hangszórót felirat" amit csak a telefon tetejének végigsimításával lehet eltűntetni. De ezek számomra még elviselhető bugok. A globalban van egy rakat bug ami random előjön , ha picit visszaolvasol láthatod a sok panaszt a global stabilra...
-
Trooper82
senior tag
válasz aprokaroka87 #1566 üzenetére
Nehéz rá custom romot találni, amúgy kb semmi gond nincs vele...
Én azt venném ha most vennék. Családban van kettő, jó teló. Az én 8t-mel több a szoftveres bug. Most custom romon(eu-rom) kevesebb az idegesítő bug, de azért akad néhány.[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
válasz aprokaroka87 #1566 üzenetére
Szerintem csak az H átlag felhasználásra az overkill.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
EmThor
addikt
Sziasztok,
8T-vel a nejemnek váltanánk ki a Redmi 4A-t mert kevés volt már abban a 2gb RAM.
Kérdésem volna ha megengeditek, köszönöm:
- 2 nap üzemidőt átlag netezéssel telefonálással (pár hívás naponta) elmegy-e a 8T?
- Átlag felhasználásra (facebook, böngésző) érdemes-e a 25e drágább Note 8 Pro-t venni, vagy megfelel-e erre a 8T is?A 8 Pro-ban nagyobb az akksi és a kijelző, valamint jobb a kamera (4A-nál mondjuk a 8T kamerája is jobb viszont a 8T-ben ahogy olvastam van elektronikus képstabilizáció), kérdés hogy ér-e +25 ezret. Köszi
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
DoxaM
aktív tag
sziasztok,
A cikk lassan fél éves lesz, említették benne, h nincs stab 4k-ra, ez azóta is változatlan? (illetve itt is rákerestem de nem találtam infót). thx -
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Üdv mindenkinek a fórumban , 1 hete ilyen Note 8t telefonom van , igaz egy pár hónapos redmi note 7 est váltott ( Haverom elkunyeralta ) nem érzem sokkal jobbnak erősebbnek de szeretem jó kis telefon .Vodafonos , olvasom itt ennek van bármilyen hátranya ? Nemszoktam mahinalni a szoftvert .Üdv
-
törölt tag
Feltettem a Xiaomi.eu ROM-ot. Letöröltem belőle a böngészőt, mert angol volt és tudom, hogy van magyar. Az ApkMirror-ról letöltöttem a legutolsó kiadást, ami szépen megy is, szintén angolul. Az egyel korábbi verziójában van magyar nyelv, ezt viszont már nem tudom feltelepíteni, mert azzal a hibaüzenettel kidob, hogy van újabb verzió, telepítsem fel azt. Valakinek ötlete arra vonatkozólag, hogy korábbi verziót hogyan tudok feltelepíteni?
-
Janee85
újonc
Sziasztok android 10 várható a készülékhez?
-
Radnix
senior tag
Hello!
Lehet kapni hozza flip-flop tokot?
koszi -
Joe1
tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy hang vezérelt íráskor néha nehezen indul el az írás, olyan mintha a mikrofon nem kapcsolna be?
Ugyanaz a helyzet messenger, viber, vagy sms írásnál is. Mindegyiknél engedélyezve van a mikrofon és a mikronnál is engedélyezve vannak ezek az alkalmazások.
Redmi Note 5-nél is ugyanígy makacskodik. -
zeon.hu
nagyúr
Automatizálóval (nálam Macrodroid) talán megoldható akksi kímélő módban is, kérdezz rá a topikjában.
#?*@&!
-
törölt tag
válasz Laller84 #1545 üzenetére
Én az 501 free escape games-el játszok. Azt írja ki, mikor indítom, hogy telepítsem a Google Play játékokat, az majd elvégzi a mentést. Feltettem az előző telefonomra, elindítottam a játékot és ki is írta, hogy elmetette a játékállást. Aztán feltettem az új telefonra is, de hiába csináltam így, mikor elindítottam, ugyanazt írta ki, hogy játékállás elmentve, nem azt, hogy betöltve. Nem is töltötte be. Próbáltam úgy, hogy egyszerre fusson a 2 telefonon, akkor sem. Utánaolvastam, a Google Play játékoknak automatikusan kellene ezt elvégezni, de nekem nem csinálta meg és a játékban is hiába nyomtam a restore gombot, csak hibát írt ki. A játékban amúgy nem találtam külön mentési lehetőséget, ahogy a Google Play játékokban sem, se mentést, sem betöltést. Így feladtam ezt a küzdelmet, remélem neked sikerül valahogy.
-
Vinous_89
tag
Sziasztok! Olyan "problémát" fedeztem fel, hogy az akkumulátor kímélő mód töltés a telefon töltése után, levéve a töltőről kikapcsol. Ezt a módot hol tudom állandóra beállítani?
-
Laller84
friss újonc
Sziasztok! Játékot régi telefonról, hogy tudok költöztetni?
-
viktorhu
veterán
-
stanleyg
csendes tag
Sziasztok! Semmi bajom nincs a telefonnal. Kivéve hogy telefonáláskor ha jobb kezemben tartom folyamatosan lenémitom valószínűleg az arcommal... Először azt hittem hogy a fólia a baj le is vettem, de azóta is fent áll a probléma. Lehet sokat mozgatom közben és ugye felvillanik a telefon. De ez akkor is megtörténik ha a kis ikonban van a hivás.
Még annyit vettem észre hogy néha rezzen egyet a telefon olyan mintha az ujjlenyomathoz tenném az ujjam és rezegne... Pedig nem.Találkozott valaki hasonló jelenséggel?
Kb 1 hónapos telefon.
Köszi :)
-
gagyilovag
aktív tag
Sziasztok!
Akármit csinálok,nem lehet kiválasztani a sim névjegyeket alapértelmezettnek!
Olvastam az instrukciókat,de a névjegyekben lévő 3 pötty,és az a melletti ikon sem ad lehetőséget.
Esetleg valaki tud valami gyógyírt. -
miqlas
őstag
-
miqlas
őstag
válasz paolinho #1529 üzenetére
VoLTE kiváló megoldás erre, de a két sim-es b@szra nem gyógyír!
viktorhu: Két ötletem is van, de egyik sem fog tetszeni.
1. az egyik sim-et átirányítod a másikra, majd kiszeded és csak egyet használsz.
2. keresel egy olyan telefont, ami két sim-et is tud egyszerre aktívan kezelni.42
-
paolinho
őstag
válasz viktorhu #1528 üzenetére
Arra, hogy a kártyákon zajló hívásforgalom fügvényében a Net is váltogatódjon, a gyári beállítások között tuti nincs lehetőség.
Hogy ez valami segédprogrammal megoldható-e, más kérdés. De én még nem találkoztam ilyennel sem, noha nem elképzelhetetlen, és pl. Waze használat közben, nem is lenne olyan haszontalan az adatkapcsolati folyamatosság. -
viktorhu
veterán
Amire szükségem lenne, hogy ha a 2. simen hívás van, akkor a net is ugorjon át a 2. simre, hogy ne szakadjon meg az adatkapcsolat.
Pont azért kell ez, mert csak egy sim lehet aktív, tehát szükségszerű, hogy az 1. simen nem mehet tovább a net, amíg a hívás megy a 2. simen.
-
viktorhu
veterán
Be lehet olyat állítani, hogy hívás közben szükség esetén átváltson a másik sim kártyára a net?
Most ha Sim1-en van az adatkapcsolat, Sim2-n kapok egy hívást, akkor megszakad a net - van erre megoldás?
-
dniki88
tag
Global Rom, 2 Sim, viszonylag kevés használattal, plusz kb. 2-3 óra beszélgetés. Wifi/ mobilnet bekapcsolva folyamatosan, (gps/bt bekapcsolva, de nem folyamatosan megy)Közelségérzékelő: az érzékelő ki van tolva a telefon középvonalától 15mm-re jobbra. Így aki jobb kézben fogja telefonáláskor előfordulhat, hogy a fülén felül nyúlik, így bekapcsol a kijelző.
-
törölt tag
Teljesen végigolvastam a fórumot és láttam, hogy néhányan a xiaomi.eu-s romot használjátok. Mik a tapasztalatok így hosszabb távon? Érdemes kicserélnem az EEA-s romot a xiaomi-sra? Inkább a MIUI tárcsázóját használnám és ha jól láttam, abban az van. Akkuidőben nekem ez is jó, ez is tud 9.5-10 óra SOT-ot.
-
törölt tag
Sziasztok!
Használja valaki az összefoglalóba belinkelt GCam app-ot?
-
miqlas
őstag
válasz mcsontos #1513 üzenetére
Phone Clone? Én ezzel költöztem Lumia 640-rõl Huawei P Smart 2019-re, majd a Huaweirõl RN7-re.
42
-
mcsontos
tag
Sziasztok!
Google "közeli eszköz beállítás"-sal próbálkozom átköltöztetni a MiA1-t Redmi Note 8ra, de nem látja egymást a két készülék. Milyen egyéb opciók vannak még?
ui: Mi Mover MiA1-en kifagy, de ha tudtok működőső változatot ,az lenne a legjobb[ Szerkesztve ]
-
Fortclay
csendes tag
válasz handrash #1497 üzenetére
Hát igazából nekem ma egy hete van fent a Havoc és minden problémámat megoldotta. Direkt nem írtam egyből, bár így egy hét távlatában is kérdéses, hogy releváns-e. Viszont a telefon ébreszt rendesen, nem fagy le töltés közben és nem melegszik. Nem omlik össze a rendszer, nincs UI-méretezési probléma, megkapom az értesítéseket, le tudom tenni a hívásokat és most csak azokat soroltam, amik nálam problémák voltak gyári rendszer alatt. A featureöket nem is említem, a 10-es gesztus vezérlése (számomra) mérföldekkel jobb.
-
johnmay
csendes tag
Sziasztok!
Turbadoról vettem egy Note 8T-t (nem vodafonos). Most látom, hogy Vodafone-os EU ROM jött vele, és a fórum alapján ez nem példa nélküli Hogyan tudom XM végűre cserélni? Csak nyitott bootloaderrel van erre lehetőség?
Köszönöm szépen! -
Vinous_89
tag
válasz csabaspecial #1506 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Teljesen szűz, új készülék.[ Szerkesztve ]
-
csabaspecial
tag
válasz Vinous_89 #1505 üzenetére
lehet jó pár dolgot beállítani amivel lehet növelni az üzemidőt. ebben a készülékben azért nem a leggyengébb fajta az akksi. megsúgom , gyárilag a software, vagyis a rendszer is kínál ilyen lehetőséget is. mármint hogy ha engedélyezed, növeli az üzemidőt beállításokkal. én amit megtettem, csökkentettem a képernyőidőzítőt pl, rendszeresen kilővöm, legalábbis igyekszem kilőni háttérben futó alkalmazásokat, ha már nem kellenek. ez a készülék szoftveresen szinte már túl van optimalizálva, ez csak az én véleményem. pl be lehet olyat állítani hogy ha kikapcsol automatikusa a kijelző, minden háttérben futó dolgot kilő, és a 4G-t készenlétbe helyezi hogy így mondjam. használtan vagy szűzen szereztétek be?
-
Vinous_89
tag
válasz csabaspecial #1504 üzenetére
És mit állítottál, ha szabad kérdezni?
-
paolinho
őstag
Köszi szépen! Igen, látom, valóban működik Nálad, de nálam valami kompatibilitási gondja lehet, mert hibával leáll.
Töröltem, újratelepítettem, újraindítottam, épp hogy csak FR-t nem csináltam, de az nem ér nekem ennyit, szóval sajnos ezt a projektet ejtenem kell. A Lottó app alól sajnos nem kiválasztható az SMS küldő kártya. De pl. a parkoláshoz választani tudok a két szám közül. Mindenesetre érdekes.(#1491) aprokaroka87: De ez az app alkalmas ugyancsak elsődleges engedélyeket adni a kártyákhoz (pl. SMS küldésre)? Privat DNS-t én legfeljebb reklámszűréshez használok, ezt a Cloudflare vonalat nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Vinous_89
tag
Kedves Csoporttagok!
Édesapám kapott egy Redmi Note 8T készüléket, bekapcsolás után frissült minden (jelenleg MIUI Globval 11.0.7 Stabil a verzió rajta). A probléma ott van, hogy nagyon merült a készülék, egy éjszaka alatt akár 10%-ot is úgy, hogy semmi nem megy fut a háttérben és szinte minden ki van kapcsolta (NFC, Bluetooth, Wifi, GPS stb.). Mi lehet a baj, mit tudok ez ellen tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest