Új hozzászólás Aktív témák
-
-
borg25
senior tag
"Ismet leirtom, hatha vegre megertiket: Mindketto egy kozossegi ter, csak a PH lapcsolad sokkal k-o-r-l-a-t-o-l-t-a-b-b"
Azt nem veszed számításba, hogy igen, mindkettő közösségi tér, viszont mindkettőnek más a filozófiája. A facebook abból csinál bevételt, hogy a lehető legtöbb adatot próbálja meg belőled kifacsarni, csakhogy extra bevételre tegyen szert.
A prohardveren is van reklám, ők is pénzből élnek, igyekeznek profitot termelni, de vannak elveik, amik miatt nem fogják kicsikarni belőled az adataidat. (Nincsenek is like gombok és társaik, van reklámmentességi lehetőség?) Ez a nagy különbség, és ez nem gyengeség, vagy korlátoltság, hanem kiállás az elvek mellett.
Hogy más példát hozzak, te sem vagy retardált azért, mert nem szereted a sült szöcskét, pedig a világ jó része szereti, nagyon olcsó és hatékony fehérjeforrás, de kösz nem, én is maradok inkább a csirkénél. -
Azokat hülyéztem le, akik öngyik lennének a FB-megvonástól, mert nincs ezen kívül életük. Kirakatemberek. A pszichológusok is cikkeznek erről a jelenségről, h felhívják rá a figyelmet. Ez súlyos probléma, és valóban nem volt szép viccet csinálni belőle, de miért vetted magadra?
-
Eugene Roe
őstag
válasz
janeszgol #28 üzenetére
Fel tudna, de a prohardver még nem teszi. A facebook viszont fel tud, és saját hatáskörében meg is teszi. Szerintem érezhető a különbség. Ha zuckerberg csinalt volna egy assbookot, ami egy titkos backdooron keresztül dolgozott volna az adatokkal, az is más lenne, mint ami most van.
-
YASKATIR
senior tag
Ehhez kepest ezt reagaltad:
"Kutatási célból ki lehetne próbálni. 21. századi fajnemesítés lenne...
"
Erre a kommentre:
"Ha mondjuk valamelyik "ügy" kivizsgálása alatt lekapcsolnák a szervereket a hálóról egy két hétre/hónapra, az vajon mekkora öngyilkossági hullámot generálna világszerte?"
-
-
aelod
veterán
A kolléga nem érti meg, hogy nem lesz valaki különleges azért mert nem használja a facebookot. Ez egy döntés, pont ugyan úgy mint az aki regel a közössségi oldalra és használja azt.
A piactér elterjedése meg, hát... az olyan is. Én speciel semmilyen tech cuccot nem vennék ott. Jobban bízok a ph közösségben ilyen téren. Aki nem tud megfogalmazni egy hirdetést helyesírási hibák nélkül az nálam kizáró tényező mint eladó. De, hogy ne csak az fb-t hozzam fel példának, ott van rengeteg olyan erre szakosodott oldal is ahol viccesebbnél (vagy szomorúbbnál szomorúbb) hirdetésekbe botlik az ember..
-
atike
nagyúr
"Kicsit vicces, hogy milyen rampage-be kezdtetek azert, mert ravilagitottam arra, hogy a ph lapcsalad is egy olyan kozossegi ter, mint az FB, es nem lesztek kulonlegesek attol, hogy ti csak itt vagytok."
Kicsit vicces ez az állítás...
Ennyi erővel akkor bármelyik hírportál cikk alatti vélemény nyilvánító része is mini-facebook...
-
fairi
őstag
"Ki láthat, ki jelölhet, ki tagelhet, melyik mappát melyik posztot ki láthatja, bejegyzések nyilvánosak e vagy sem stb. Emberek tiltása, profil ismeretlenként való megjelenítése etc. etc."
pár párszor átfutottam de amiről te beszélsz valahogy sose találtam meg. Ám ha te tudsz egy közérthető FAQ-t megoszthatod. melyik menüpont végül mit tesz.
KI jelölhet be ismerősnek az oké, de ki tag-elhet, hogy vizsgálhatom fel idejében az már eldugottabb és nem leltem. magának a megjelölés eltávolítására mire rájöttem az is nagy harc volt. -
Apollyon
Korrektor
Igen, abban igazad van, hogy itt is van Gúgel analytics, ami majdnem mindenhol van. Igen, igazad van, ez gáz. Ja ok, a faxbúkon nincs. Csakhogy a ph még működni fog attól, ha én ezt letiltom a másikkal együtt, viszont a fb egyáltalán nem megy az akamai-i szerverek és az egyéb, háttérben megbúvó scriptek nélkül.
"Te most mirol beszelsz? Vagy ez csak tereles akar lenni? Senkit sem erdekel, hogy ki irta a kodot"
Hogyne számítana. Te tudnál fb-ni anélkül is, hogy kikémkedi alólad az összes adatodat, a tudtod nélkül. (De nem tudsz.) A legnagyobb probléma még mindig az, hogy sunyi módon adatokat szipkázik ki az interneten böngésző userektől is.
"A google is koveti azokat, akik sosem hasznalnak google termekeket. Az amazon is koveti azokat, akik sosem hasznalnak amazon termekeket. Igy mukodik az internet. En meg mindig nem mondtam egy szoval sem, hogy ez igy rendben van, en azt mondom, hogy szanalmas egy ceget kispecizni az miatt, amit minden jelentosebb ceg csinal."
Na ez a terelés, amit te csinálsz. Ugyanis, itt most a fb. disznóságairól van szó, a fb disznóságairól szóló hír topikjában, nem pedig a gúgel meg egyéb más cégek disznóságairól. Miért is szánalmas megróni valakit a hazugságaiért és egyéb bűneiért?
A rampage-t meg te nyomod a rage kommentjeiddel, ugyanis a ph nem hinném hogy visszaélt volna az adataiddal, pláne nem sunyi, eltitkolt módon, úgy, mint ahogy a fb tette, amit annyira nagyon védesz. -
YASKATIR
senior tag
"Szóval szerinted az ebay ugyanolyan adathalász oldal, mint a faxbúk?! De ha így is van, akkor ez a faxbúkot felmenti a bűnei alól?"
Igen, pontosan ugyan olyan adathalasz, csak az emberek kisebb reteget fedi le. Ellentetben mondjuk egy amazonnal. Senki sem mondta, hogy felmenti. Kb ugy ervelsz az FB ellen, mintha azt mondanad, aki csak 50 embert robbant fel, az kevesbe bunos, mint aki 250-et.
"Tehát a userek írták a kódot a faxbúkhoz és a ph-hoz is? Bráfó."
Te most mirol beszelsz? Vagy ez csak tereles akar lenni? Senkit sem erdekel, hogy ki irta a kodot, mind minden kozossegi teret a PH-t is a felhasznalok toltik fel tartalommal, ahogy az FB-t is.
"Melyik részét nem értetted annak, hogy a like gomb azokat is követte, akik nem faxbúkoznak? Melyik részét nem értetted annak, hogy ezt még el is titkolták? Vagy szerinted teljesen rendben van az, hogy emberek százmillióit és milliárdjait vezették félre?"
A google is koveti azokat, akik sosem hasznalnak google termekeket. Az amazon is koveti azokat, akik sosem hasznalnak amazon termekeket. A microsoft is koveti azokat, akik sosem hasznaltak ms termekeket. Igy mukodik az internet. En meg mindig nem mondtam egy szoval sem, hogy ez igy rendben van, en azt mondom, hogy szanalmas egy ceget kispecizni az miatt, amit minden jelentosebb ceg csinal.
"Noscript, disconnect stb. Upsz."
Szoval most magadnak mondtal ellent, miszerint itt a PH-n semmi es senki sem kovet. Upsz? Mellesleg ezek vedenek a csunya, gonosz FB ellen is
"Én amimet árultam mindent el tudtam adni, a faxbúk nélkül is. Ugyanis biztos nehéz elhinni, de van élet nélküle is. Felesleges mérgezni az embereket azzal, hogy a faxbúk a legjobb."
Oregapad meg tok jol elvolt oltasok es aram meg angol wc, telefon, internet nelkul is. Szoval ez mind felesleges dolog, minek hasznalod oket?
Lehet fel kellene noni es abbahagyni az elvakult frocsogest XY dologgal szemben nem? Kicsit vicces, hogy milyen rampage-be kezdtetek azert, mert ravilagitottam arra, hogy a ph lapcsalad is egy olyan kozossegi ter, mint az FB, es nem lesztek kulonlegesek attol, hogy ti csak itt vagytok.
-
Apollyon
Korrektor
"Senkit sem erdekel, hogy te szemelyesen milyen oldalakat latogatsz, mivel az ebay es az amazon kovetes is nagyon valos dolog, ami lehet, hogy teged pont nem erint, de millio masik embert igen."
Szóval szerinted az ebay ugyanolyan adathalász oldal, mint a faxbúk?! De ha így is van, akkor ez a faxbúkot felmenti a bűnei alól?
"Tevedsz. A facebook olyan, amilyenne az emberek teszik, ez igaz a PH-re is. "
Tehát a userek írták a kódot a faxbúkhoz és a ph-hoz is? Bráfó.
Nem irrelevans, mivel meg mindig nem a facebook teszi oda mindenhova. Amugy ki hasznal internetet adblock nelkul 2018-ban? Ketto masodperc blokkolni az FB kovetest, mint ahogy a google kovetest is.
Melyik részét nem értetted annak, hogy a like gomb azokat is követte, akik nem faxbúkoznak? Melyik részét nem értetted annak, hogy ezt még el is titkolták? Vagy szerinted teljesen rendben van az, hogy emberek százmillióit és milliárdjait vezették félre?
"Btw, itt a PH lapcsaladon is ott figyel a google-analytics meg a gemius is... Ups.."
Noscript, disconnect stb. Upsz.
"Hol egyszerubb eladni barmit? Hardverapro vagy FB Marketplace? Ha azt irod hardverapro, akkor hazudsz"
Én amimet árultam mindent el tudtam adni, a faxbúk nélkül is. Ugyanis biztos nehéz elhinni, de van élet nélküle is. Felesleges mérgezni az embereket azzal, hogy a faxbúk a legjobb.
-
aelod
veterán
Kusza, igen de érdemes rászánni egy délutánt
Ki láthat, ki jelölhet, ki tagelhet, melyik mappát melyik posztot ki láthatja, bejegyzések nyilvánosak e vagy sem stb. Emberek tiltása, profil ismeretlenként való megjelenítése etc. etc.
Amúgy kicsit úgy érzem, ez az egész dolog műbalhé. Gyermeki naivitás. Mármint a felhasználói oldalról. Régebben a hidegháború időszakában (vagy akár most is csak más eszközökkel) ha valakiről információt akart megtudni valaki akkor kémeket alkalmazott akik beépülve fedőtevékenységek árán sűrűn jelentettek a megfigyelésre kijelölt személyről. Ma ez máshogy működik. Ha az emberek önként közölnek magukról temérdek információt akkor ne lepődjenek meg ha az információ - ami áru -és mint olyan pénzé tehető, akkor azt el is adják.
Szerintem sokkal nagyobb botrány volt az, hogy a like gombbal azokat is le lehetett tapogatni akik egyáltalán nem regisztráltak az oldara. De elült a botrány. Minden csoda 3 napig tart. Ez is elül.
-
YASKATIR
senior tag
"Hát, amiket én böngészek, ott nincs ebay gomb, de biztos velem van a baj.
"
Senkit sem erdekel, hogy te szemelyesen milyen oldalakat latogatsz, mivel az ebay es az amazon kovetes is nagyon valos dolog, ami lehet, hogy teged pont nem erint, de millio masik embert igen.
"A Ph lapcsalád sokkal értelmesebb oldal, mint a faxbúk (
) valaha lesz. Mondjuk az igaz, hogy a faxbúk nem is akar értelmes lenni."
Tevedsz. A facebook olyan, amilyenne az emberek teszik, ez igaz a PH-re is. Kurva sok szakmai csoport es oldal van facebookon (sokkal tobb tematikus csoport van FB-n, mint itt valaha is volt vagy lesz), de mivel te allitolag nem hasznalod, ezert ezekrol nem tudsz, de azert boszen frocsogsz. Egyszeru pelda: Hol egyszerubb eladni barmit? Hardverapro vagy FB Marketplace? Ha azt irod hardverapro, akkor hazudsz
"Csak ez éppen teljesen irreleváns abból a szempontból, hogy akkor is követ az a like gomb, ha nem vagyok bejelentkezve/regisztrálva a faxbúkra, és többek között ebből is volt a balhé, mert ezt eltitkolták."
Nem irrelevans, mivel meg mindig nem a facebook teszi oda mindenhova. Amugy ki hasznal internetet adblock nelkul 2018-ban? Ketto masodperc blokkolni az FB kovetest, mint ahogy a google kovetest is. Btw, itt a PH lapcsaladon is ott figyel a google-analytics meg a gemius is... Ups..
"Gyakorlatilag minden egyes kommentedben azt véded, főleg a ph userekkel szemben."
Akkor lehet ideje lenne megtanulnod ertelmezni az irott szoveget es nem elvbol faxbukozni nem?
(#47) bkercso :
"És én vagyok a korlátolt? Az, hogy egy globális multi tudja rólam vagy a barátaim, nem mindegy szerintem."
Igazad van, nem mindegy. Valojaban az FB-nel sokkal nagyobb biztonsagban vannak ezek az adatok, mint egy random haverodnak, aki a 2 hettel ezelotti hanyos keped mutogatja full random embereknek, vagy epp a telefonszamod osztja meg valamilyen random androidos / ios-es appal.
"Ja! Akkor igen, úgy gondolom, nem mindegy, melyiket használom. Szabad így gondolnom?
"
Persze, itt egyedul te allitod azt, hogy aki facebook-ot hasznal az kreten, aki meg ph lapcsaladot az atomfizikus
-
fairi
őstag
"Adatvédelmi beállításoknál szépen be lehet állítani ha valaki megjelöl azt te vagy jóváhagyod vagy nem. E-mail értesítést is küld ha bejelöltek valahol. Láthatósági beállításokat is érdemes korlátozni"
csak nem oly könnyű átlátni a rendszert, lényeges dolgok jól el vannak dugva. Igaz most láttam egy kis fejlődést.
"Személyes hirdetési beállítások" na azt végre átláthatóan és közérthetően mutatja, de adatvédelem nagy része még mindig kusza. -
varj ennyi informacioja szinte minden olyan embernek van rolam, akit ismerek
És én vagyok a korlátolt? Az, hogy egy globális multi tudja rólam vagy a barátaim, nem mindegy szerintem.k-o-r-l-a-t-o-l-t-a-b-b
Ja! Akkor igen, úgy gondolom, nem mindegy, melyiket használom. Szabad így gondolnom?
A több százmillió felhasználós adatbázisokat nyilván nem emberek használják, hanem szoftverek. Nem mindegy, hogy mekkora adatbázissal bíró és milyen intelligens AI van birtokában a hsz-eimnek és a profilomnak. Amellett a magyar nyelv még mindig egy plusz védelmi tényező, bár ez a FB-ra is igaz.fairi: Nyilván az utóbbira gondoltam, és semmi akadályát nem látom. Fejleszteni kell és meglesz. És bizony fejlesztik.
Ebben segít, ha az emberek bejelölgetik egymást, és így lesz a fejlesztőknek több százmillió emberről egyenként egy csomó képük.
-
fairi
őstag
"Minél több fotón jelölnek be, annál nagyobb biztonsággal ismer majd fel az AI"
két dolgot keversz, szoftver képes egy emberi arcot felismerni egy képállományon, amit kb már minden mobil is tud (igaz még most is ritkán előfordul hogy levélzeten vagy falon talál arcot), vagy képes megtanulni ki van a képen és automatikusan felismerni.
Jelenleg az első működhet, és az utóbbi az aggályos igazán.
Cyberbully problémája miatt nem csodálkoznék ha egyszer az utóbbit be fogják vezetni, amivel majd védekeznek a deepfake ellen és nem illő tage-lés ellen. -
Apollyon
Korrektor
Hát, amiket én böngészek, ott nincs ebay gomb, de biztos velem van a baj.
A Ph lapcsalád sokkal értelmesebb oldal, mint a faxbúk () valaha lesz. Mondjuk az igaz, hogy a faxbúk nem is akar értelmes lenni.
"Csokolom a like gombot nem a gonosz facebook teszi a weboldalra, hanem a weboldal uzemeltetoi"
Csak ez éppen teljesen irreleváns abból a szempontból, hogy akkor is követ az a like gomb, ha nem vagyok bejelentkezve/regisztrálva a faxbúkra, és többek között ebből is volt a balhé, mert ezt eltitkolták.
"Egyebkent hol vedtem a fb-t?"
Gyakorlatilag minden egyes kommentedben azt véded, főleg a ph userekkel szemben.
"De azert faxbukozz csak tobabb,"
Kösz nem, nem használom ezt a platformot.
-
YASKATIR
senior tag
"Jól láthatóan nem érted a faxbúk és a prohardver közötti technológiai és infrastrukturális különbségeket, hát magadra vess."
De latom es eddig olyan 13x irtam le, hogy a ph lapcsalad korlatoltabb.
"A felsoroltak közül egyedül a gúglit használom, azt is csak közvetetten, meg je, vásároltam már ebayen, csak az a különbség, hogy pl. nincs majdnem minden oldalon sunyiban követő EBAY gomb (hint: sehol se), mint ahogy minden oldalon van faxbúkos (sunyiban követő) LIKE gomb. Ha nem érted a kettő közötti különbséget, az sajnálatos."
Eleg nehezen lenne ebay gomb egy random hiroldal random hire alatt nem? Csokolom a like gombot nem a gonosz facebook teszi a weboldalra, hanem a weboldal uzemeltetoi, mivel ez reklam a weboldalnak, raadasul ingye'. Mellesleg eleg sok tech oldalon ott figyel a csunya, gonosz ebay / amazon gomb (fokent amazon). Ha eddig egyszer sem lattad, akkor vak vagy. (pl laptopmag meg van?)
"Azért mert van aki nem ért egyet a faxbúkosodott internettel, még nem kell személyes sértésnek venni. Viszont a hírek fényében bevédeni a platformot, ami még te ellened is van, nem hogy veled, hát az kemény."
Senki sem veszi szemelyes sertesnek, engem csak az idegesit, ha valaki azt hiszi, hogy o sokkal jobb, meg okosabb ember, mert o bizony az ezer dologban korlatozott ph lapcsaladot hasznalja es nem a korlatok nelkuli facebookot. Egyebkent hol vedtem a fb-t? Vannak nekik nagyon jo ugyvedeik, majd ok szepen megvedik oket.
De azert faxbukozz csak tobabb, 15 evesen meg menok is voltak az ilyen szavak
(#42) bkercso :
Hmm, miert erzed kotelezonek megosztani ezeket a facebook-al? Nem vagy egy kicsit korlatolt, aki csak a ket vegletben tud gondolkodni? Ha akarod akkor logout-ra napi szinten irod ki itt is ugyan azokat, mint amiket napi szinten irhatsz ki facebookon is. 9 eves accountom van, es ez a csunya gonosz oldal tudja a nevem, telefonszamom, tanulmanyaim meg par kepet.. varj ennyi informacioja szinte minden olyan embernek van rolam, akit ismerek
'A FB ráadásul sokkal nagyobb erőforrásokkal rendelkezik, mint a PH!, és nagy erőkkel gyűjt adatot."
Ismet leirtom, hatha vegre megertiket: Mindketto egy kozossegi ter, csak a PH lapcsolad sokkal k-o-r-l-a-t-o-l-t-a-b-b
-
És tudod a nevemet, címemet, telszámomat, és vannak rólam fotóid? Kikkel és mikor találkoztam, merre járok?
A FB ráadásul sokkal nagyobb erőforrásokkal rendelkezik, mint a PH!, és nagy erőkkel gyűjt adatot.
Vagy a PH!-t is perelik?tomazin: A neved lényegtelen, opcionális attribútum.
Amíg átlagember vagy, így igaz. -
bencze
senior tag
Van egy chrome extension, Social Book Post Manager. Nem tökéletes! De a batch munka jó részét elvégzi, töröl meg eldug dolgokat. Én is unalmamban szórakozom facebookon mert hát oké de mindegyre csinálok egy takarítást. A facebooktól ez nem véd meg, egy magyar hr-es gugli keresésétől talán igen.
-
Apollyon
Korrektor
Jól láthatóan nem érted a faxbúk és a prohardver közötti technológiai és infrastrukturális különbségeket, hát magadra vess.
A felsoroltak közül egyedül a gúglit használom, azt is csak közvetetten, meg je, vásároltam már ebayen, csak az a különbség, hogy pl. nincs majdnem minden oldalon sunyiban követő EBAY gomb (hint: sehol se), mint ahogy minden oldalon van faxbúkos (sunyiban követő) LIKE gomb. Ha nem érted a kettő közötti különbséget, az sajnálatos.
"Ertem en, hogy sokan kulonbnek akarnak tunni a "suttyofeszbukosoktol", de azzal nem lesztek kulonbek, hogy egy masfajta kozossegi teret hasznaltok"
Azért mert van aki nem ért egyet a faxbúkosodott internettel, még nem kell személyes sértésnek venni. Viszont a hírek fényében bevédeni a platformot, ami még te ellened is van, nem hogy veled, hát az kemény.
-
ViZion
félisten
Én is éreztem, h letapogatnak....
Kérem a pízt. -
YASKATIR
senior tag
"Marhára nem ugyanolyan közösségi tér, mivel a faxbúkon nagyrészt fotóval és saját névvel kommentelsz, a ph-n meg álnéven írsz, ráadásul nem feltétlenül személyes dolgokról. Ha meg igen, még mindig véd a nicknév."
Ettol fuggetlenul meg mindig pontosan ugyan olyan kozossegi ter mindketto, csak a PH sokkal, de sokkal korlatoltabb, ahogy azt irtam is. Egyebkent pedig mindket oldal eseteben van valasztasod, hogy valodi adatokat hasznalsz vagy sem.
"Arról nem is beszélve, hogy a Prohardver minden bizonnyal nem gyűjt rólad adatokat és nem követi a böngészési szokásaid, meg nem tageli be az arcodat fényképeken."
Minden oldal gyujt rolad adatokat igy a PH lapcsalad is. Itt pedig ismet elojon az amit irtam, hogy ez az oldal sokkal korlatoltabb, mint az FB, de attol meg ugyan olyan kozossegi ter.
"Szóval de, van egy marginális különbség."
Igen, mint irtam a kulonbseg az, hogy ez az oldal sokkal korlatoltabb.
"A legtöbben meg nem azért akarják veszni látni a faxbúkot, mert néhány elmebeteg önként ott éli az életét és ezzel a faxbúk visszaél, hanem mert akik nem regisztráltak és kerülik a platformot, még azoknak az adataival is visszaél."
Akkor gondolom ugyan igy lazadtok a Google, Microsoft, Amazon, Ebay, Aliexpress meg kismillio masik oldal ellen, ami pontosan ugyan igy tesz. Dehogy lazadtok ellenuk, csak jol esik egy adott oldalt / ceget fikazni es ezzel egy adott kozosseghez tartozni... oh wait..
Ertem en, hogy sokan kulonbnek akarnak tunni a "suttyofeszbukosoktol", de azzal nem lesztek kulonbek, hogy egy masfajta kozossegi teret hasznaltok
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Plazmacucci #14 üzenetére
Én támogatom. Nem kéne háborúzni a népesség csökkentéséért, Malthus forogna a sírjában.
A gond csak az lenne, hogy a fejlett nyugati civilizációkban sokkal nagyobb lenne a halálozási arány, mint a túlnépesedésre amúgy is hajlamosabb fejlődő országokban. -
zseko
veterán
Múltkorában olvastam egy progiról, ami a facén végigmegy az összes adatodon és hozzászólásodon, és lecseréli valami random zagyvaságra. Utána már mindegy, hogy tárolja-e vagy sem, hacsak nem tart meg a módosításokból is egy-egy példányt. Bár, tekintve, hogy még azt is eltárolja amit csupán begépelsz, de végül nem küldöd el, van rá esély...
-
balaaazs
senior tag
Azt értem, hogy a csoportos nem játszik, de "minden egyes jogosulatlan letapogatás után ezer és ötezer dollár közötti kártérítést kérhetnek"
Ők sem amiatt kérhetnek "kártérítést", mert csoportosan kérik, az már csak növeli az esélyeket, illetve a fellépés erejét.
(persze, lehet van valami kizáró, amit nem tudok)
-
tomazin
veterán
Igazad lesz, ugyanis a snowden féle vihart is sikerült bili méretűre szorítani.
Ráadásul túl nagy piac, túl sok adat, sok érdek van az életben tartásához.Akik meg a ph-t a facebookhoz hasonlítják...feltűnt már, hogy itt nem elemeznek, nincs (egyszerű selecttel lekérhető) kapcsolati hálód, nem akarja a pcdről, telefonodról az összes létező adatot megenni, önként vagy regisztrálva (lehet ellenkezni, de ha nem regelsz facebookra is van id-d, profilod, ha nem teszel ellene nagyon tudatosan).
A nick mögé bújással nem értek egyet, facebookon sem segít semmit, ugyanis nem fontos, hogy ki vagy, a lényeg, hogy tudják, hogy milyen csoport(ok)ba tartozol, kinek lehet eladni rólad az adatokat és ő milyen csatornán tud megtalálni. A neved lényegtelen, opcionális attribútum.
-
atike
nagyúr
Fogadjunk, hogy ez is el fog ülni, mint ahogy eddig minden.... Kapnak majd valami látszat vackot, lesz egy pár kirakatba rakható "intézkedés" és minden menni fog tovább....
Ne legyen igazam.
-
aelod
veterán
Ritkán mikor fotót töltöttem fel sokat segített, hogy betageljem akit akarok (ha kérték azok, akikkel volta), de nem mindig örülök mikor egy hülye képet rólam feltölt valaki és tag-eli a nevem rajta.
Adatvédelmi beállításoknál szépen be lehet állítani ha valaki megjelöl azt te vagy jóváhagyod vagy nem. E-mail értesítést is küld ha bejelöltek valahol. Láthatósági beállításokat is érdemes korlátozni, nem olyan jó ha a 7végi ivóshányós party fotókat látja a főnök stb. Szóval azért lehet így is használni a fukkbúkot.
Mondjuk amikor bemegyek valamelyik szolgáltatóhoz megnézni az új telókat, kicsit nyomogatni őket és a böngetőre bökve 10ből 8 esetben valaki elfelejt kilépni a facebook profiljából az már más kérdés...(#20) vicces
Lehet törölni az akkot. Igaz a szerveren minden marad több mint valószínű...
-
Apollyon
Korrektor
Marhára nem ugyanolyan közösségi tér, mivel a faxbúkon nagyrészt fotóval és saját névvel kommentelsz, a ph-n meg álnéven írsz, ráadásul nem feltétlenül személyes dolgokról. Ha meg igen, még mindig véd a nicknév.
Arról nem is beszélve, hogy a Prohardver minden bizonnyal nem gyűjt rólad adatokat és nem követi a böngészési szokásaid, meg nem tageli be az arcodat fényképeken.
Szóval de, van egy marginális különbség.
A legtöbben meg nem azért akarják veszni látni a faxbúkot, mert néhány elmebeteg önként ott éli az életét és ezzel a faxbúk visszaél, hanem mert akik nem regisztráltak és kerülik a platformot, még azoknak az adataival is visszaél.
-
YASKATIR
senior tag
Ez mondjuk kulonosen vicces annak fenyeben, hogy csak ezen az oldalon van 10325 kommented az elmult 2423 napbol, ami azt jelenti, hogy naponta 4.2 kommentet irtal az elmult 6.5 evben, minden egyes nap.
Ez egy ugyan olyan kozossegi ter, mint a facebook, csak sokkal korlatoltabb
-
janeszgol
félisten
Kicsit túltoltad a bicajt. Tényleg ezen agonizálsz? Amikor más témában meg örömmel adogatod az infót magadról? Vagy annyira profin szervezed meg az életed ezen részét, hogy nagyon odafigyelsz, mikor milyen adatot szolgáltatsz ki magadról? Ha igen, akkor elismerésem, bár ez nehéz és szerintem kevesen csinálják.
-
szerencsére nem automatikusan nevez el, hanem manuálisan kell
Minél több fotón jelölnek be, annál nagyobb biztonsággal ismer majd fel az AI; ami viszont gyorsan fejlődik. Talán egyszer majd a sertéstől is meg tud különböztetni.A gorilla már keménebb dió...
Mivel kb semmiféle infót nem adtam meg (kb a minimumot, név, születési idő, hely, e-mail, nemem, és telszámom, és ennyi
No komment.Egyébként ezeket az adatokat be lehet szerezni máshonnan is, pl. Linkedin-ről. Csak ott nincs annyi kép.
-
fairi
őstag
Arcfelismerés, és maga a tagelés kettős érzésem volt mindig.
Ritkán mikor fotót töltöttem fel sokat segített, hogy betageljem akit akarok (ha kérték azok, akikkel volta), de nem mindig örülök mikor egy hülye képet rólam feltölt valaki és tag-eli a nevem rajta.
Igazán az a legjobb mikor nevemet betagelik valami másra:mondjuk egy sertésre (jól meg is lett mások által like-olva), vagy hasonló nem túl pozitív dologra.
Nem is az arcfelismerés zavar engem (szerencsére nem automatikusan nevez el, hanem manuálisan kell) hanem hogy egy bejelölés a fotón tudtod nélkül is közhírré tétetik, utána max tüzet olthatsz.Azért szerencse még az AI, nem túl okos. Mivel kb semmiféle infót nem adtam meg (kb a minimumot, név, születési idő, hely, e-mail, nemem, és telszámom, és ennyi) , így kb alig látok személyes reklámot.
Kb tudja a face hogy s7 edge-m van (nem egy bonyolult volt kitalálnia), de a samu még nem küldött személyes hirdetést hogy s9-et vegyek, pedig folyamatosan ilyen irányba nézelődök.
Igaz lehet, ettől maga az Ublock origin véd, és minden reklámot legyilkolGondolom az EasyPrivacy, Adguard’s Annoyance List, Peter Lowe’s Ad and tracking server list elég jól karban tartja a kémeket.
-
Tulajdonképpen már nálunk is létezik csoportos keresetindítási lehetőség -- lassan négy hónapja.
Az új polgári perrendtartásnak vannak erre irányuló rendelkezései, még ha gyerekcipőben is jár még a rendszer. Messze nem ugyanaz, de hasonló a vezérelv.Az arcfelismerő szoftverekről: ez a szellem már kiszabadult a palackból, visszagyömöszölni mondjuk egy atomháború tudná. A fejlődés is neki kedvez.
Amúgy tudtok ilyet ajánlani háztáji használatra? Az elmúlt 50 év fotóit szeretném rendbe tenni...
MaCS
-
sphe
senior tag
Hol tudom megnézni hogy egy like gomb milyen adatokat gyűjt ha honlapom van? (Szeretnék gdpr kompatibilis lenni). És hogy oldotta meg ezt a prohardver, ha a weboldalon minden tesztnél ott a like gomb?
-
Az. Lehet.
Majd valószínű, h az illegálisan adatot gyűjtő FB lemond az adataidról.
Lemondtok az előnyeiről, miközben a hátrányai már megvannak számotokra - szerintem.Az arcfelismeréssel meg az a baj, hogy mások fotóiból rekonstruálható belőle az emberek élete akkor is, ha ők maguk még csak fel sem regisztráltak. Kapcsolati háló, hol járt és mikor stb.
Minimum autistának kellett lenni, hogy valaki ezt a szoftvert naívan hasznosnak gondolja. -
az asszony már törölte magát - azaz felfüggesztette, mert törölni nem lehet. én pedig az összes fényképet töröltem. jelenleg a bejegyzéséseket és likolásokat és csoport-tagságokat próbálom törölni, de kb az örökkévalóságig fog tartani és lehet még mindig csak elrejtve lesz és nem törölve.
-
válasz
Kevesebb felé oszlana az emberiség iq-ja...
-
janeszgol
félisten
Én nem látok problémát az arcfelismerőben.
-
válasz
Kutatási célból ki lehetne próbálni. 21. századi fajnemesítés lenne...
-
Ha mondjuk valamelyik "ügy" kivizsgálása alatt lekapcsolnák a szervereket a hálóról egy két hétre/hónapra, az vajon mekkora öngyilkossági hullámot generálna világszerte?
-
FLATRONW
őstag
Azok a felhasználók nem követtek el törvénysértést, akik a kijelölt arcokat megcímkézték?
-
Taranti
senior tag
Amúgy Zuckerberg leváltása pont nem lenne megoldás ezekre a problémákra, mert nem hinném, hogy egyedül dönt/döntött. Szerintem ő pár éve már csak kirakat. Ha mégis elküldik, az azt fogja jelenteni, hogy készen vannak a rafináltabb megoldások, ehhez meg jól passzol majd egy új arc.
-
Eddig ügyesen kerülgették a pélókat az erdőben, most viszont bukkake van...
-
Haladnak...!
-
-Skylake-
addikt
" Ez azt jelenti, hogy – mivel a károsultak minden egyes jogosulatlan letapogatás után ezer és ötezer dollár közötti kártérítést kérhetnek – egy kiterjedt csoportos per – márpedig ennek az Egyesült Államokban nagy hagyományai vannak, külön ügyvédi irodák szakosodtak rájuk – a Facebook akár dollár milliárdokat is fizethet."
Ha van isten azok a dollár milliárdok dollár tízmilliárdok lesznek.
-
bambano
titán
Alakul...
-
Erre a csoportos perre hogyan lehet jelentkezni?
Ingyen pénz szaga van
-
sztanozs
veterán
Ez a biometrikus-adatgyűjtés lehet, hogy GDPR-os köntösben is szépen fog majd mutatni az EU-ban, nem csak az USA-ban, mint csoportos per.
Új hozzászólás Aktív témák
it Nincs akadálya a csoportos perek indításának az arcképek címkézése miatt, és ez nagyon sokba kerülhet a vállalatnak. Az eddig ügyesen lavírozó Zuckerberg helyzete ingataggá válhat.
- Iphone 12 Mini - 128GB - Vodafone függő - sötétkék - Akku 80% - védőfóliával
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6800 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Apple iPhone 12 // 128 GB // Kártyafüggetlen // 78% akku
- ASUS Zenbook 14 UX425E i7 1165g7/16GB/512SSD/új akku!/1.14kg
- DELL Vostro 5402 Intel Core I7-1165G7, 16 GB, 512 SSD Hibátlan állapot!
- MSI H110M PRO VD PLUS, Pentium G4560, 2X4GB
- Monitort keresek, Grafikus munkához. 27" - 4K - IPS - min:75Hz
- Gainward RTX 4080 Panther // Garancia: 2028.01.10. //
- LG 24GQ50F-B UltraGear Gaming Monitor 24", FHD, VA, 165Hz, AMD Freesync
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest