Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzolo
senior tag
válasz Drótszamár #11 üzenetére
Sőt...Itthon Samsung Series5 sorozatú tv-m van 2011-ből, olyan az állványa, hogy a tv a talphoz képest mindkettő irányba 45-45 fokot el tud fordulni az állvány mozdítása nélkül. Épp ahol vagyok a szobában, oda fordítom. Bezzeg a családban az új 2014-es LG és Panasonic tv fix, mint a beton.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Megrendelem eBay-ről, postázás előtt az eladót megkérem, bontson ki mindent, kábeleket, stb. és ráíratom a dobozára hogy "used present for my european relatives" és se áfa, se vám, csak a ~900 dolcsis vételár
Sőt, még először a dobozát is kicsit megtaposhatja a csávó, aztán kicsit kiegyengeti -
RCTiv
tag
félreértettem amit írtál előtte, az kavart meg... én sem arra gondoltam, hogy ezt a konkrét modellt itthon 300-ért megkapom, (tisztában vagyok a dolláregyenlőeruo plusz vámáfakiskerárrés játékkal) csak úgy értettem amit írsz, hogy ennyiért már amennyivel több a soundbarral, kapsz itthon sima tévét is. Csak te nem az itthoni hanem a kinti viszonyokról beszéltél, na ezt nem vettem észre
-
gmaci78
tag
300e simán átszámolva igen, de:
Akkor számold rá a vámot, szállítást, kereskedői haszonkulcsokat ja és nem utolsó sorban a 27% áfát is!
Szerintem ha 500e-ből kijön akkor az már jónak mondható.Mindenki beleesik ebbe a dologba, hogy pl. az alap $-os árat átszámolja és azt hiszi hogy annyi. Nem veszik figyelembe, hogy pl. $-os ár esetén pl nincs benne az áfa, amit ugye itthoni 27%-al kell számolni még rá és még a fenti költségeket is. Tapasztalat szerint ezeket az árakat majdnem 2x-esen kell számolni, ha itthoni fogyasztói árat akarnánk megkapni.
Geri
-
félisten
Csak a mihez tartás végett:
Xiaomi Mi TV 3: 4999 Jüan
hozzá a Soundbar: 999 JüanSzumma: 5998 Jüan (cirka 270 ezer magyar forint)
Lesz majd, november harmadikától, ugyanis akkortól lehet kapni ott.
A mostani árak pár más márkánál, hasonló 4K-s TV-k terén, ami már kapható:
58"-osok:
TCL D58A620U: 5299 Jüan
Hisense LED58EC620UA: 5599 Jüan
CHiQ 58Q1N: 7990 JüanKONKA LED65X9600UE: (65"-os) 8399 Jüan
LG 60UF7762-CN: (60"-os) 8999 JüanÁrak a Zol.com.cn oldalról.
Itthon ha ezt meg akarnád venni, először ide kell szállítani - ez ugyebár költség, majd jön rá a VÁM, mert hát kínában gyártják.
A fenti árak viszonylatában sejthető, hogy milyen áron lenne kapható. De ahogy a Hisense TV-k sem a kínai áron kaphatóak németországban, ezért ezt sem 300e-ért kapnád meg itthon...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
RCTiv
tag
srácok, de hol kapok 300e-ért 60-as 4K tévét? Lehet le vagyok maradva, de 400 alatt én nem nagyon láttam, pedig pont ez a méretkategória ami érdekel...
én imádnám ha lehetne ezt itthon venni, én már öreg vagyok elég egy ilyen soundbar a tévé alá nekem pl. bőven.
-
félisten
A Xiaomi sem hülye. Üzletileg nekik az éri meg, hogy a saját eszközinek vásárlására ösztönözze a vásárlóikat. Ennek eredménye az ilyen soundbar megoldás. Ha megveszed a Mi TV 3-at, akkor utána csak a Xiaomi által gyártott későbbi külső modult tudod megvenni, és innentől kezdve csak akkor tudsz ebből a mókuskerékből kiszállni, ha az egészet lecseréled. Olyan mint anno a saját töltős, saját fejhallgatós mobiltelefonok esete volt. Üzletileg van benne ráció, de persze a vásárló szempontjából kevésbé. A cég ügyesen úgy marketingolja, mintha ez egy ultrajó, világraszóló megoldás lenne. Mert hát ~770-785$-nak megfelelő Jüan a TV. Persze valójában közel van az 1000$-hoz a Soundbarral együtt, márpedig a nélkül nem ér semmit. 1000$ körül pedig már ott tudsz venni 60"-os 4K-s TV-t. Vagyis valójában nincs szó árelőnyről.
Én nem csodálkozom azon, hogy Kínán kívül nem is akarják árusítani, legalábbis egyenlőre, sőt, csodálkoznék, ha mégis megpróbálnák. Nem versenyképesebb, mint a hagyományos megoldások, csak ha el tudod adni, hogy később neked jó üzlet csak a Soundbarba szerelt modult folyamatosan lecserélni. Hogy ez neked miért jó üzlet, azt még nem tudjuk, feltehetően valójában nem lesz jó üzlet, ezért kell ennyire erős marketing mögé (pl. hogy külön-külön említik csak a modulok árát, és nem írják le, hogy valójában nem 770-785 dollár, hanem inkább ~920-945 dollár körül mozog az ára).
-
-
ALBY
senior tag
Évek óta ezt mondom, egy kijelző + a többi vacak külön dobozba, abból azt kell megvenni amit használna is az ember.
Részemről semmit, kijelzőbe HDMI a mozierősítőből, kész.
A többi csak púp a hátára. Ez pedig pont azért nem lesz púpos.
Mert nem akarom megvenni egy tévével se a nyomorult hangszórókat, se a okostévés kacatokat,
tuner se kell akár, vannak jobb settopboxok ha tévéműsorra vetemednék, de nem.Xiaomi
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
fornettisuti
veterán
Ez tud-e mar angolul?
Mert az elozo nem nagyon.iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Blindmouse
senior tag
Szerintem működőképes a dolog, ha lenne a sarki boltban ennyiért, akkor cserélném a mostani tévémet.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
-igu-
addikt
Sajnos, csatlakozom kell a fanyalgókhoz.
Nekem nagyjából tökéletes lenne a cucc, 2-3db HDMI bemenettel.
Hangom van, lejátszóm van, csak megjelenítő kell.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
StLui
veterán
válasz #16939776 #25 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, de monitort géptől függetlenül vásárolok általában, tehát az sem csinál semmit magában.
Legtöbb helyet már STB, MP, esetleg PC, konzol szolgálja ki a megjelelnítőt, amit mér most is tévéként kénytelenek megvenni az emberek.Én ezért (is) vettem vetítőt.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
kpal
nagyúr
Ez is tömeg cikk 4K...
-
veterán
Ez minden szempontból ideális tv lenne az ára is remek ,persze ez nem jut el hozzánk nagyon nagy kár.
duree54
-
Vole
aktív tag
Valami ilyesmit varok mar nagyon rendes gyartotol. Mondjuk egy 100" -os Vizio 4k panellel johet is. ( persze nem soundbar megoldassal mert az egy baromsag )
-
Zirowe
nagyúr
És akkor CI meg egyáltalán nincs rajta?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Elpresidente
tag
Egyszerűbb lett volna, ha azt írják, hogy 930 dollár a TV. A soundbar nélkül úgysem használható. Szerintem még 930 dollárért is jó vétel.
Xbox gamertag: goserHU
-
törölt tag
Nem adhatják el úgy termékként, hogy kicsomagolom és nem csinál semmit. Egy fordító, aminek a végén ott fityeg egy hdmi dugó nem kerül semmibe, ha meg okosTV kell akkor megveszed hozzá a dobozkát, és azt dugod rá.
Biztos hogy a csati és a panel között van a meghajtó, mert problémás lenne azt a 50-60 érpárt kivezetni, ami ekkora felbontáshoz elkél. -
elefant
őstag
válasz Drótszamár #11 üzenetére
ne is mond, ettől énis tiszta ideg vagyok! Szét kellett szednem egy polcot, mert a hagymányos, egyébként nem is kifejezetten keskeny állványunkról lelógott az egyik ilyen tv. tisztára hülyeség ez az egész
-
Drótszamár
őstag
Miért lett ennyire divat, hogy a két szélén aprócska lábakon áll a tv? Egyre többen gyártanak ilyen tv-ket.
Középen 1 támasz nem tartja meg rendesen?Azért érdekel, mert a mostani tv-m a sarokban van egy polcon, és a széle túllóg, így a két szélén a láb lelógna róla. Ha mindenki ilyet fog gyártani nem tudok majd újat venni, ha beszarik a mostani.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
-=MrLF=-
senior tag
Köszi a képeket, pont ilyeneket kerestem.
Ennek így tényleg semmi értelme, ha a TV-n csak az az egy szem MI port van, és
csak soundbarjukkal együtt használható.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
gianni85
veterán
nem lenne ez rossz elképzelés, ha a soundbar és a tv is hdmi-n keresztül lenne összekötve.
-
gmaci78
tag
Pontosan ezt akartam én is írni. Semmi értelme, a fenének sincs szüksége a csoda soundbarjukra vagy mi a neve.
Egyszer kihozhatna végre valamelyik gyártó egy olyan készüléket, amiben nincs hangfal, se semmi okos macera, csak a megjelenítő, de az jó minőségű legyen és jól nézzen ki. A többi, mint hangrendszer, okos cuccok, stb, meg már úgyis adott mindenkinél. Nem kell a maszlag.Ja és mégvalami jutott eszembe, ha jól rémlik egy csomó eszköznél volt már, hogy kijöttek ilyesmi megoldással, hogy a belének egy része külön volt, azzal az indokkal, hogy azt bármikor lehet cserélni majd meg frissíteni, stb. Kíváncsi lennék hogy valaha is a világon volt-e legalább 1 olyan ember, aki élt a cserélgetés lehetőségével? Sőt az eddigi ilyen kütyüknél aztán valaha jött is ki újabb egység amire aztán lehetett cserélni?
Geri
-
StLui
veterán
Szerintem pedig ez egy monitor, és ezért van is rajta hdmi, a külső egység pedig sima tévé okosító amit amúgy is hdmi-re szoktak kötni. persze mindez csak tipp és remény, mert már rág nem kéne a sok vacak a "tévékbe"
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
wolfman
veterán
Egyetlen csatlakozó található rajta, amin keresztül az okos hangprojektor dugható rá.
De azért ugye az okos rendszer nélkül is használható a készülék? Tehát a HDMI bemenetek megvannak, hogy teszem azt a saját erősítőmmel és média lejátszómmal működjön? Egyébként az ára így baráti, bár igen, mire ide bejön 300Ft is meglesz, de még az se bajos.
(#1) Cifu: Na igen, ez lett volna a kérdésem. Akkor így tényleg ló..@rt se ér az egész. Mintha egy 2015-ös Ford Mustangot vehetnél 4 milláért, csak hát motor és műszerfal az ugye nincs benne.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
félisten
A Xiaomi a Mi TV 3-at jelenleg csak kínában tervezi árulni mondjuk, de a koncepció ott bukik el, hogy oké, hogy ~785 dollár a képernyő, de meg kell venni hozzá a "soundbar"-t, ami ugye a bementi pontokat és a smartTV-t tartalmazza, ami még 157$-nak megfelelő jüan. Ennyiért pedig már lehet kapni kínában 60"-os belépő szintű TV-t, és nem kell azon filózni, hogy mi a frászt csinálsz a Soundbarral, ha neked rendes 5.1 / 6.1 / 7.1 stb. hangrendszered van. Mert ugyebár a rendszer a soundbar nélkül nem működik, és akármilyen csoda hangmérnök vagy zenész is segít a megalkotásában, egy soundbar sem ér fel akár csak egy belépő szintű, de normálisan összeállítitt 5.1-es rendszerrel...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest