-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
_Petya_
őstag
válasz
gahor72 #2826 üzenetére
Wordpad...
Na jó, szóval konfigfájlt szövegszerkesztővel szerkesztünk. Mármint plaintext, ASCII szöveg szerkesztővel, ha már mindenképp windowsos beépítettel akarod, akkor Notepad (Jegyzettömb. Azért ha lehet akkor töltsd le a Notepad++ nevű programot, ingyenes, és sokkal többet tud, valamint nem barmolja el a sorvégjeleket.
Amúgy meg, ha komolyan akarsz linuxozni, akkor ssh-t lépj be, és szerkessz ott, tanuld meg a vi-t, elsőre kínszenvedés lesz, de hamar bele lehet jönni. Vagy, ha már mindenképpen valami egyszerű kell, akkor nano, vagy az mc szövegszerkesztője (mc-ből F4, vagy akár külön is: mcedit. Azt hiszem fent van valamelyik csomag repoban az mc, a slacker is ismeri.
Petya
-
_Petya_
őstag
válasz
Batlefield90 #2714 üzenetére
nmap
-
_Petya_
őstag
Sziasztok!
Miért érdemes miniDLNA-t telepíteni? Mivel jobb mit a gyári Twonky?
Petya
-
_Petya_
őstag
És akkor én is kérdezek:
A gyári firmware-el szállított Twonky médiaszerver támogat FLAC-ot? Jelenleg csak egy androidos telefonnal tudtam kipróbálni, azon nem lászottak a FLAC fájlok, de nem tudom, hogy a telefon DLNA kliense nem támogatja, vagy a Twonky? Valaki próbált már ilyet? Vagy esetleg a FLAC->WAV transcode-ot?
Petya
-
-
_Petya_
őstag
válasz
Milli82 #2139 üzenetére
A "gyári" torrentkliensre nem lehet valami spéci programmal kapcsolódni, mint a transmission-re?
Nem.
Ha nem, akkor van arra valami lehetőség, hogy csak a transmissiont rakjakm fel a NAS-ra.
A cikkben pontosan ez van leírva. Transmission és mc telepítés. Ha nem akarsz mc-t, akkor ezeket:
mc-4.8.1-arm-0.txz
glib2-2.30.2-arm-0.txzne tedd fel.
Petya
-
_Petya_
őstag
válasz
maxsoft #2136 üzenetére
Nem jó, mert ha tényleg annyira elviszi a load-ot a kitömörítés, akkor a renice-olást végző script is sokára fog lefutni.
szerk: persze, van nice, én pl a TM-et is 19-es nice-al futtatom, hogy ne akadályozza pl a filmnézést. Így torrent futás közben is akadásmentesen tudok filmet nézni.
Petya
[ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Jól látom, hogy a gyári NFS csomag használatával csak a csomag által kreált "nfs" nevű megosztást lehet kiexportálni NFS-es, semmi mást?
Ez komoly?
Remélem csak én néztem be valamit...
Petya
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ebben a cikkben rámutatok, hogyan lehet egyszerűen a ZyXEL NSA 310 NAS-ra FFP-t telepíteni.
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Asszociációs játék. :)
- ASRock lapok általában
- ASUS notebook topic
- Apple MacBook
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- ASUS TUF 17 QHD 240hz RTX4070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel