Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkun
csendes tag
Szerintem nem egy "bolygón" élünk, így valszeg sosem fog megegyezni a véleményünk, valamint nem igen fogsz semmilyen, a tiédtől eltérő nézőpontot elfogadni, még akkor sem ha személyes tapasztalaton alapul.
Így én néhány szösszenet után kiszállok ebből a "beszélgetésből".
Köszönöm, hogy időt és energiát szántál a hozzászólásaim elolvasására és véleményezésére!
A térerő legyen veled! -
dkun
csendes tag
Az tisztán látszik, hogy valszeg nem ugyanazt a célcsoportot vettük figyelembe.
Továbbra sem kérdőjelezem meg az optika létjogosultságát.
Egyértelmű, hogy egy sűrűn lakott, több emeletes háztömbökkel teli lakótelepen kifizetődik az optikai vagy koax kábel behúzása, illetve a leágazások lakásonkénti kialakítása. Tuti, hogy azokban a városokban lesz is felvevőpiac az így kialakított szolgáltatásra, ergo megéri kialakítani.
Azonban az ország kevésbé sűrűn lakott területein, ahol pl. több település lakossága ad annyi embert, mint egy nagyvárosi lakótelep, és azok közül is kisebb hányad érzi szükségességét a dübörgő mega- vagy gigabiteknek, néhány cellával lefedhető nagyobb terület, aztán aki használni akarja vesz hozzá eszközt és kész.
Ez nem csak az ott lakóknak oldaná meg a gyorsabb internetelérést, hanem akár az arrafelé utazóknak, road warrioroknak, stb.
Feltételezem, hogy az egyébként kábeles villámgyors netet használó szerencsés emberek is örülnének ha vidéki útjuk során nézhetik a FullHD felbontású YT videókat. -
dkun
csendes tag
Én csak azt nem értem, miért erőltetik a kábelfektetést és miért abban gondolkodnak...
Igazából majdnem meg is tudom válaszolni a kérdést...
Majd a "haver" cége jó pénzért behúzza a kábelt (a lakóhelyem környékén is volt rá példa), ki lesz építve a gerinc, majd irdatlan magas áron adnak netet, ami senkinek sem kell.
Végül is a melót elvégezték, le lehet igazolni, a pénzt arra költötték, amire az EU adta, csak éppen nem használjuk semmire.
Ezzel az erővel tolhatnának egy kis zsetont a mobilnetbe és máris kábelfektetés nélkül le lenne fedve az ország korlátlan internet hozzáféréssel.Személy szerint Telenor mobilnetet használok és az adatkeret erejéig (és bizonyos megoldások alkalmazásával azon túl is) stabilan elérhető a min. 80Mbps DL és a min. 30Mbps UL, de még a 110Mbps DL is előfordult már.
Szóval az LTE technológia alkalmazása is bőven elég lenne a 30Mbps cél eléréséhez, csak azt a nyomorult adatforgalmi korlátot felejtenék már el...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest