Új hozzászólás Aktív témák

 • Tapsi

  addikt

  válasz Busterftw #244 üzenetére

  A Huawei koszoni szepen jol van, ok fogtak magukat es csinaltak egy sajat rendszert, amire ugyanugy azt telepithetnek amit akarnak.

  Hát persze. Konkrétan olyan hírek terjednek, hogy a Huawei akár be is fejezheti az okostelefonok gyártását: [link] Miközben egy hihetetlenül nagy, tőkeerős vállalatról van szó, aki mögött ott van a kínai kormány is. Szóval az a kijelentés, hogy akinek nem tetszik, fejlesszen saját rendszert, nyilvánvalóan irreális. Monopol piacokra nehéz, vagy lehetetlen a belépés.

  (#243) Giovan!

  Oké, leírom harmadszor is, mert nem érted. Szögegyszerű példát is hoztam, a búza-rozs esetét. Az nem érv, hogy akinek nem tetszik, az használhat másik rendszert, mert rossz oldalról közelítesz. Nem a felhasználók szemszögéről beszélünk, az EPIC sem azt támadja. Viszont az alkalmazásbolt és a telefon oprendszere egymástól teljesen független entitás, az Apple mégis összekapcsolja, és lezárja őket. A Google ugyanezt csinálja, csak finomabban.

  A piac árazta be, mert ha nem tartotta volna elfogadhatónak, akkor nem lett volna életképes a 30%, nem jöttek volna a fejlesztők

  Már hogyne jöttek volna! Nem volt választásuk. Mire fejlesztettek volna, az eltűnő Symbianra? Az IOS vásárlók fizetőképesek voltak, és az Apple elért egy olyan piaci részesedést, ami fölött megérte rá fejleszteni. Te, random app fejlesztő nem mondhatod azt az Apple-nek, hogy nem 30%-ot fizetsz, hanem 10-et. Sőt, ha kiszervezed a fizetést az App Store-ból, akkor kiraknak. Így járt az EPIC is. Ez pedig tök egyértelműen piaci erőfölénnyel való visszaélés. A 30% nem egy piaci verseny eredményeként jött létre, hanem a monopolista árazás alapján: [link] Ez pedig társadalmi veszteséget eredményez, amit tűzzel-vassal irtani kell. Ha az App Store mellett lenne még 5 alkalmazásbolt, akkor garantálom, hogy nem 30% lenne ez a juti, hanem létrejönne egy olyan egyensúlyi ár, amely ennél jóval alacsonyabb.

Új hozzászólás Aktív témák