Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Giovan!

  addikt

  válasz Tapsi #369 üzenetére

  Akárhányszor leírhatod, attól még nem lesz igazad hogy magadat ismételgeted. Az iOS fejlesztésébe nem lehet beleszólni csak azért, mert nehányan nyílt iOS-t akarnának. Mondtam már, én is akarok PS only játékokkal játszani PC-n, de nem röhögtetem ki magam azzal, hogy komolyan úgy tegyek, mintha emiatt a Sony-nak muszáj lenne megfelelnie az én igényeimnek. Ilyen nincs, ez a piac korlátozása amiről te beszélsz, hogy megmondjuk az Apple-nek milyen rendszert fejleszthet, mert csak...
  A iOS most is sikeres, sokan most is elégedettek vele, ez nem így működik, hogy akkor valami fel nem mért igény miatt elvárjuk hogy a cég módosítson a bevállt recepten.
  Az alkalmazásbolt és a rendszer nem választható el egymástól iOS-en, ez a zárt rendszer lényege. Az Epic a rendszer zártságát támadja, ami baromság, mivel akinek nem kell a zárt, az most is kap nyílt rendszert is a piacon, viszont akinek meg kéne, attól elvenné ezt az opciót. Mintha megtiltanád a rozstermesztőnek hogy rozsot termesszen, mert egyesek jobban szeretik a búzát, szóval akkor mostantól mindenki búzát fog enni. Ez nem felszabadítja a piacot, hanem korlátozza azt.
  A felhasználóknak meg talán hagyni kéne hogy ők döntesenek, és ne akard nekik szétverni a rendszert, amit elégedetten használnak. Helyetted meg az Epic helyett hadd döntsék már el ők, mire tartanak igényt könyörgöm. Ha a fogyasztók igényeit nem tudná kielégíteni az iOS, akkor nem lenne sikeres. Te erre jössz azzal, hogy há' nem úgy van, igazából mindenkinek nyílt rendszer kell, csak még nem tudják... :U

  Már hogyne jöttek volna! Nem volt választásuk.

  Lol, te direkt nem olvasod el amit írok? Az iOS nem 1 milliárd userrel kezdte, simán a semmiből nőtte ki magát. A fejlesztő nem mondhatja azt, hogy azért lépett be az App Store-ba mert nem volt választása, mert volt. Ha nem volt megfelelő az Apple ajánlata, akkor hagyhatta volna a fenébe, nem volt kényszerítve senki sem, hogy iOS-re tanuljon meg programozni. Az iOS óriási sikere is ennek köszönhető, hogy voltak rá appok, szóval azt mondani, hogy a fejlesztő kényszerítve volt, egyszerűen nem igaz. Ha a fejlesztők figyelmen kívűl hagyták volna az iOS-t az Apple lehetetlen feltételei miatt, akkor lehet, hogy most android monopólium lenne a teljes mobilpiacon. De mindannyian tudjuk, hogy nem így tettek.

  Te, random app fejlesztő nem mondhatod azt az Apple-nek, hogy nem 30%-ot fizetsz, hanem 10-et

  Az a baj továbbra sem érted hogy működik a piaci verseny. A boltban sem állhatsz le alkudozni az árussal, hogy márpedig te nem akarsz 300 forintot fizetni egy kenyérért, de ha annyiért nem veszed meg, és mások sem, mert egyszerűen irreális az árazás, akkor a pék kénytelen lesz árat csökkenteni. Vagyis jelen esetben ha nem tudná az Apple biztosítani a profitábilis működést a fejlesztők számára, ha feltételei elviselhetetlenek lennének, akkor senki sem állna neki fejleszteni iOS-re. De fejlesztenek, szóval a 30%-ot a piac elfogadhatónak találta. Ez a lényege a piaci versenynek, hogy nem holmi okoskodó "szakértők" döntik el mit mennyiért lehet adni, hanem a piaci szereplők interakciója határozza meg, hogy mi mennyit ér.

  [ Szerkesztve ]

  All have their worth and each contributes to the worth of the others.

 • Busterftw

  addikt

  válasz Tapsi #369 üzenetére

  Meg olyan hirek is, hogy decemberben jon a beta mar meglevo telokra es jovore jon a teljes cucc. Meg olyan hirek is, hogy vegre fel van razva az iOS/Android piac egy harmadik szereplovel.

  Szoval az a kijelentes, hogy akinek nem tetszik, fejlesszen sajat rendszert, nyilvanvaloan realis. Ok mar a 2.0-nal tartanak.

  "Monopol piacokra nehéz, vagy lehetetlen a belépés."
  Hat ilyen a showbusiness. De ezt mondd az Apple-nek es a Googlenak, akik Symbian monopoliumkor leptek be. Vagy elotte mondd a Nokianak, akik a PalmOS monopoliumkor leptek be. Nem hisztizni kell es perelni, hanem tenyleges versenyt letrehozni. A Huawei legalabb probalkozik. Ott van nekik 1.4 milliard ember+ potencialisan India.
  Indiaban tarol a KaiOS.
  Meg jo hogy 2 szereplo van, illetve KaiOS a 3., tehat nincs monopolium. A birosag donteseig.
  De mondom inkabb hivd az egeszt kartellnek, az hihetobb.

 • twofatcat

  addikt

  válasz Tapsi #369 üzenetére

  Olvasnod kellene a témában, legalább az itteni válaszokban és nem mindig újból kezdeni százszor megcáfolt állításaid. (közgazdasági fogalmi zavaraidról nem is beszélve)

  "Viszont az alkalmazásbolt és a telefon oprendszere egymástól teljesen független entitás, az Apple mégis összekapcsolja, és lezárja őket."

  Te közelítesz rossz irányból, mert pont az a lényege, hogy egy rendszer, a hardver gyártója csinálja a szoftvert is és az áruházat is. 20 millió fejlesztő és 1 milliárd user eddig úgy döntött ez így jó. Nem a levegőből jött a piaci helyzet, hanem felépítették. Versenyben. Szerinted a Nokia és a Blackberry miért tűnt el, miért maradt le a Microsoft? Mert az Apple és Google csináltak jobbat.
  Ahogy egy autógyár is eldönti hogyan milyen alkatrészekből milyen autót csinál, az nem monopólium!
  Ahogy az Apple eldönti milyen processzorral futhat, ugyanúgy eldöntheti milyen áruház lehet rajta.

  Az nem verseny bíróságon akarsz piaci korlátozást bevezetni. Van az okostelefonok piaca, USA kb. fele-fele iOS-Android, globálisan 25-75 nem az iOS javára, szerinted erre milyen bíró mondja ki, hogy monopólium? :U A 30% iparági standard, szerinted milyen bíró mondja ki, hogy visszaélés? :U
  Ha neked nem tetszik az Apple által kínált iPhone-iOS-App Store termék, akkor szabadon választhatsz tucatnyi más gyártó készüléke közül és még Androidon belül is valamelyik stock, valamelyik OEM által mókolt.

  "Sőt, ha kiszervezed a fizetést az App Store-ból, akkor kiraknak. Így járt az EPIC is."

  Micsoda meglepetés, elfogadott szerződés megszegésének következménye van? Nem lehet operabálba rövidgatyában bemenni? Az Epic szándékosan felrúgta az elfogadott szerződést, a bíró javaslatára se csinálták vissza, ennek lett következménye, ez csak rajtuk múlt. Érdekes, a Spotify-t úgy használom az iPhone-omon, hogy semmit nem fizettem érte az App Store-ban, hanem külön a Spotify-nál fizetek a szolgáltatásért, mert ők App Store szabályoknak megfelelően csinálták, nem tettek az appba saját payment módszert. Userként nem veszítek, amíg perelik az Apple-t. Ott van, működik.

  "Ha az App Store mellett lenne még 5 alkalmazásbolt, akkor garantálom, hogy nem 30% lenne ez a juti, hanem létrejönne egy olyan egyensúlyi ár, amely ennél jóval alacsonyabb."

  PC-n van rakás bolt: Steam 30%, GOG 30%, Microsoft 30%

  https://www.ign.com/articles/2019/10/07/report-steams-30-cut-is-actually-the-industry-standard

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák