Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
OMG! Eszembe sem jutott volna, hogy az ilyesmi tilos!
Szerintem a Chrome OS elterjedése előtt gyorsan még le akarja húzni a microsoft az internetcafékat, mert csak netezésre az sokkal jobb opció lesz az üzemeltetőknek. -
Angelotti
tag
Tipikus mikrof@s lépés.
A kutya nem fogja ezeknek a hulladék szoftvereire a teljes áron kívűl még kifizetni a "kölcsönzési" (vagy mi a tököm ) díjat is.
Ha nem játékról van szó egy linux is ugyanezeket a szolgáltatásokat tudja nyújtani 100%-ig.
Remélem rácsesznek, a BASIC-en kívűl szinte még úgy sem csináltak nomrális szoftvereket. (na jó xbox csaka hardvere, de végülis az tulképp egy P3-as meg az age of empires)[ Szerkesztve ]
(*)(*)
-
Picturemaker
őstag
Ezeknek semennyi pénz nem elég????
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
exx
tag
Hát ja, semmi sem elég. Egy újabb Ms adó.
Mindenki helyében felhúznék valami jó Linuxot minden gépre és cső. -
ntomka
nagyúr
Na szép! Lassan bemegyek valahova, ránézek egy gépre amin win fut, és lekapcsolnak, hogy fizessek érte pillantásonként 1$-t...
ツ Headphones on - World off
-
-kdM-
senior tag
biztos kiszamoltak, hogy ez igy nekik jo lesz, de ezzel nem fognak ugyfeleket vesziteni?
-
őstag
Hát ez eléggé undi dolog
Ha ilyen cipőben járnék, szerintem az első neszre dobnám fel a gépekre valamelyik linuxot, és begyújtanék a licencekkel -
azbest
félisten
áácsi... az oem a géphez kötődik és nem a felhasználóhoz... ezek szerint mégsem?
A felhasználó gépidőt bérel és nem ms időt.
-
moma
őstag
elég abszurd, hogy eladni eladhatom neki, de bérbe nem adhatom. pedig a kettő között látszólag nincs minőségi különbség.
ja és akkor nem kell említeni milyen klassz dolog is a szabad szoftverek azon tulajdonsága, hogy tetszőleges célra felhasználható.
we all deserve a bit of luck.
-
adammov
csendes tag
Szerintem ez a cég, ilyenek miatt fogja elveszíteni az ügyfeleit!(Nem elég , hogy megveszik a kávézók, szállodák.. a szoftvereiket... Nem még plusszban fizessenek a használatáért)
Megjelenik a Chrome OS , és arra fog áttérni mindenki!
A Google csinálja jól, és nem a Microsoft a szarságaival! -
doc
nagyúr
idiota faszok ezek mind... elkepzelem ahogy micro$ofteknal (igenis, dollarjellel, ezek utan kosson bele valaki) tartanak nehany illetekes elvtarsat, akiknek az a dolga, hogy kitalalajak hogyan tudnanak meg tobb penzt kipreselni azokbol a szerencsetlenekbol akik megvettek a szarukat... ez az uj slager az undorito es szanalmas szabadalmi faszsagaik utan? szivbol kivanom hogy az osszes window$t hasznalo netkavezo rakjon fel egy ingyenes rendszert, amivel lehetetlenne teszi hogy a sok pocs a veret szivja meg azutan is, hogy eltartja oket...
moma: jo dologra vilagitottal ra. siman kell irni egy szerzodest a netezovel, hogy megvasarolja a gepet a rajta levo szoftverekkel, megadott osszegu foglalo lerakasa utan ki is probalhatja mondjuk egy orara. aztan ha nem akarja megvenni, hat istenem, nem kenyszeritheti ra senki
-
azbest
félisten
oem win7 prof
"8.
..
• a szoftvert nem adhatja kölcsön, bérbe vagy lízingbe; valamint
• kereskedelmi szoftverüzemeltetési (hosting) szolgáltatást sem nyújthat a szoftverrel.""17. ÁTRUHÁZÁS HARMADIK FÉLRE. Ön a szoftvert kizárólag a licencelt számítógéppel együtt ruházhatja át közvetlenül egy harmadik félre. Az átruházásnak ki kell terjednie a szoftverre és az Eredetiséget Igazoló Tanúsítvány címkéjére. Ön nem őrizheti meg a szoftver vagy bármely korábbi verzió példányait. Bármely engedélyezett átruházás előtt a másik félnek el kell fogadnia, hogy ez a szerződés vonatkozik az átruházásra és a szoftver használatára."
Tehát a program nem adható tovább önmagában, de komplett géppel együtt átruházható.
A szoftverüzemeltetési szolgáltatás az távoli elérést jelent a win rendszerhez vagy erre húzzák rá a netkávézók működését is?
-
Wolverine
félisten
Vannak netkávézók, amiknek az az elsődleges profilja, hogy játékosoknak biztosítanak online hozzáférést (elsősorban Ázsiában). Náluk sokra mennének egy-egy Linuxszal...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Mindjárt jön moonman és megmagyaráz mindent.
Make Asia Great Again!
-
Polllen
nagyúr
Felemás kicsit a szájíze. Szép dolog, hogy megoldják ezt a helyzetet, de azért az összegek kicsit nagyobbak, minthogy jelképesek legyenek. Persze egyszer kell kifizetni és aztán máris minden ok, DE talán az elejétől kezdve így kellett volna, és nem háborodna fel senki.
Amúgy éppen ezért a felháborodás is kicsit felemás szájízű. Benne van az EULA-ban, amit elfogadtak, így kár ezen pörögni, hogy szemét ms...megtiltott valamit, aztán szemet hunyt felette eddig...mekkora szemetek
A netkávézóknak meg - senkit sem akarok megbántani - de elég nagy érvágás lenne pl itthon is, ha linux-t kellene használniuk. Egyrészt valaki játszani jár ilyen helyre, na ők többet nem mennek. +az átlag ember nem szereti, ha nyilvánosan kiderül, nem ért hozzá. Vagyis hiába néz ki ugyanúgy, nagy számban be se térnének, csak ha nagyon muszáj, mert azt gondolnák, áh ehhez nem értek, milyen CIKI már... Meg nem pont olyan.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
Szted az mac OS licence-ben ez nincs benne? meg most a vérszívó piócák kérnek 10k-t pluszba, apple meg elkéri mindenestül a gépek árának dupláját...alsó hangon és ugyanúgy nem tudnak játszani.
No meg magyarázd meg a klienseknek, hogy mától nincs a kedvenc játékod, de itt van helyette szép pingvines csúszkálós...
-
oO7
őstag
"olyan jatekokat kell valasztani amik Linuxon is mennek, ez mostanaban egyre kevesbe gond"
Ja hát végülis a flash-es játékok linuxon is elérhetőek..."vagy hasznaljanak Apple-t"
amivel játék szempontjából ottvannak mint a linuxal, licence-probléma szempontjából meg ott mintha windows lenne... plusz osx-et csak apple hardveren lehet futtatni... hááát ez aztán megérné a netkávézóknak egészen biztosanamúgy pl a legnagyobb játékhálózat (steam) is pénzt szed a netkávézóktól a steam futtatási jogáért... nemértem mit kell azon a pár 10 dolláron felháborodni... mellesleg szerintem ezzel a kis "ms adóval" a netkávézók MS Partner -ek lennének... szerintem
-
Csakénvagyok
őstag
... plusz osx-et csak apple hardveren lehet futtatni
Ezt meg ki mondta? És mi az az Aple hardware? Az Aple nem gyárt hardwaret, csak összerajka a meglévő lapokból/chipekből a gépeit, rátesz egy optimalizált UNIX alapú rendszert és jó drágán eladja a magamutogatóknak.
De a netkávézóknak tényleg nem érné meg, azért vannak windows kinézetű GUIk is linux alá, amiből a felhasználó nem sokat vesz észre hogy mi zakatol a motorháztető alatt. Meg rengetek kávézó már Ooo-t használ, tehát itt sem lenne gond a váltás. Egyedül a játékokkal van a gond.
-
nagyúr
Én azért megvárom moonman véleményét mielőtt ítélkezem.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
oO7
őstag
válasz Csakénvagyok #21 üzenetére
idézet az OSX EULA-jából...
"You agree not to install, use or run the Apple Software on any non-Apple-labeled computer"A windows utánzatos GUI-k pedig megintcsak illegálisnak számítanak mert a windows theme-k copyright -osak
-
doc
nagyúr
a fo gond megint az, hogy nagyon aljasul csinaltak. nyilvan nem most fedezte fel a m$ hogy leteznek netkavezok, de szepen kussoltak a seggukon amig el nem ertek a 'kritikus tomeget'. ugyanaz a tortenet mint a fat32-nel. akkor kezdtek verni a nyalukat, mikor mar mindenki azt hasznalta, aztan benyogtek hogy 'penzt vagy filerendszert'
ha ugyanugy nez ki, nem is fogja tudni hogy nem windows ertenie meg nem kell hozza, a webbongeszo ugyanugy mukodik minden oprendszeren
olyan jatekokat kell valasztani amik Linuxon is mennek, ez mostanaban egyre kevesbe gond"
Ja hát végülis a flash-es játékok linuxon is elérhetőek...
igen, tobbek kozott a flash-es jatekok is. bar a netkavezoba jaroknak szerintem eleg kis resze jatszik yeti sports-szal nem tudom milyen jatekok mennek az ilyen helyeken, de szerintem lenne igeny az olyan jatekokra mint CS, COD, WoW, Sims3, NFS, stb"vagy hasznaljanak Apple-t"
amivel játék szempontjából ottvannak mint a linuxal, licence-probléma szempontjából meg ott mintha windows lenne... plusz osx-et csak apple hardveren lehet futtatni... hááát ez aztán megérné a netkávézóknak egészen biztosan
miert lennenek ugyanott? latom nem sokat tudsz az almarol. a jatekok nagy resze megy OSX-en is (bar en nem vagyok nagy jatekos, idonkent egy kis NFS, CoD azert belefer)egy komoly mac tobbe kerul mint egy dzsunkapc, egy markas geppel (pl. Dell, stb) osszehasonlitva viszont mar nincs nagy kulonbseg. en biztos agyverzest kapnek, ha lenne egy netkavezom (igaz, en mar eleve nem szopattam volna magam a window$-zal)
mi a biztositek, hogy 2 ev mulva nem talalnak ki megint valamit hogy ujabb bort nyuzzanak le a szerencsetlen tulajokrol? semmi, sot, biztos vagyok benne hogy jon megint valami balfasz otlet, ha nem is a netkavezok de a window$-userek valamelyik csoportja ellen -
doc
nagyúr
ki beszelt arrol hogy a sarkon vett/osszerakott pc-re tedd az OSX-et? amugy az ezzel foglalkozo PH-s topicban az all, hogy Magyarorszagon ez legalis (nem tudom ez igy van-e, azert a desktop gepemen van egy OSX, neha jol jon ha olyan jatekot akarok megnezni ami Linuxon csak nehezen birhato mukodesre)
-
Vladi
nagyúr
válasz Csakénvagyok #18 üzenetére
Mióta?
De tényleg. Most netkáféról, vagy játékteremről beszélgetünk?moonman meg nem kell ide, én így is élvezettel fizetek a Micorsoftnak.
(#17) Polllen:
Nálunk a fél egyetem tök jól elvan rajta a könyvtári gépeken évek óta. Miről beszélünk? Ne magadból indulj ki.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Polllen
nagyúr
Ezért írtam, hogy felemás a szájíze...DE a felháborodásnak is.
A posztod többi részénél meg igazán jelölhetted volna, hogy nem nekem szól
Nem magamból indultam ki, itthon a szüleim gépére is linux-t tettem, mert nekik mindegy volt, mit tanulnak meg. De nálunk pl fősulin elég volt csak beülni egy info órára... Vagy körbenézni a munkahelyemen, beszélgetni a partner cégek dolgozóival.
De amúgy ez a vita parttalan és nem kapcsolódik szerveresen a cikkhez, uh hagyjuk. Nem érdekel a win vs linux.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Úgy vettem észre, hogy itt moonman képviseli az MS-t, nem baszogatásból írtam. Lehet jobban látja belülről a dolgokat és leírja miért jó ez a netkávézóknak és szállódáknak.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Csakénvagyok
őstag
De komolyan, lehet, én meg se próbáltam de szívesen lenyomnék egy pár óra C&C Firestomot, rég nem játszottam már.
De a netcaffekban töbnyire játszani járnak, még páran beszaladnak valamit elintézni, ha sürgős, vagy csak simán várni kell és unatkoznak, vagy telefonálni akarnak külföldere, etc. . De ritka az, aki rendszeresen netezik, de nincs othol esetleg a munkahelyén internethozzáférése.
Meg úgyis jönn moonman és elmagyarázza neked miért is kötelező neked fizetni a Microsoftnak.
(#30) Vladi: Még it tsincs és már szivatják, mi lesz ha mindenkinek külön-külön elmondja a magáét?
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Csakénvagyok #31 üzenetére
Jártam pár netkaféban életemben, de sose láttam, hogy valaki ott játszik. Nálunk Debrecenben főleg külföldiek használják.
il sole non sorge più ad Est!
-
titán
Most már tudom, hogy mivel lehet elzavarni a családtagokat a géptől:
"A számítógépet kölcsön nem adhatom, a Microsoft is megmondta!"
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Geller72
veterán
Egész konkrétan kettő ilyen helyet ismerek, az egyik kezdésénél ott bábáskodtam. És a kutya nem mondta sehol, hogy nem szabad. Akkor sem, amikor mindegyik gépre külön megvette a tag a WIN OS-t. Sehol nem szóltak. Amikor a vállalkozást indította, ott sem. Pedig hol máshol várná el az ember, ha nem ott..
Ezzel valóban annyit érnek el, amit már amúgy is legtöbben megtettek, hogy ubuntu lesz a gépeken. De megragadom a lehetőséget és megkérdezem, hogy mi van akkor jogilag a könyvtárakkal, e-ponokkal, akik nem szerződtek le külön az MS-el?
-
dark100
aktív tag
Elkepzeltem ahogy kis kinai netkavezo tulajok majd rohannak szoftvert kifeheriteni. A 30% os kedvezmeny miatt
Az iskolai geptermekkel mi van? Es ha valaki tavolrol jelentkezik be egy gepre? Es a tanfolyamokkal? Hehehe ennel nagyobb hulyeseget nehezen csinalhattak volna.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
Atos23
senior tag
És amikor a falu művelődési központjában kisládába gyűjtik az 50 Forintot? Akkor a Microsoft még az apekot és a vpop-t is ráküldi a könyvtárosnénire
-
sh4d0w
félisten
válasz Csakénvagyok #18 üzenetére
Nem lehetetlen, csak körülményesebb, ha a gyártó nem gondolt a linuxra. Ettől még nagyon sok winre írt játék elindul és működik linuxon.
https://www.coreinfinity.tech
-
rtom
senior tag
válasz Csakénvagyok #31 üzenetére
Itt nézz szét játék linux alatt ügyben.
-
LaMotta
aktív tag
Valahol érthető számomra... Nézve úgy, hogy vannak otthonra szánt szoftverek, meg cégeknek/vállalatoknak. Akár egy vírusirtónál, particionálónál, stb.
Mi a különbség? Az egyik helyen csak úgy van, magán felhasználásra. A másik helyen meg közvetve - jó esetben - profitot termel az ember vele.Mondjuk erre azt a kitételt tenném példának okáért, maradva a Windows 7-nél, hogy a cikkben említett helyeken csak a Professional Edition a legális... És akkor nem kell hülyéskedni itt a licensz kiegészítésekkel, mert az amúgy is drágább, mint a Home-ok (homok ).
-
aram01
nagyúr
tud élni ez a MS
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
moonman
titán
beszarás, már úgy is tudok flémelni, hogy ott sem vagyok a topicban.
-
Polllen
nagyúr
Régen ezzel elég gyászosan mentek a játékok, de lehet kíváncsiságból újra kipróbálom a stalker-t...
Dr. Romano
Nem rejtett képességek, csak szintet lépett. Már nem ms bérenc, hanem MS által fejlesztett cylon modell. Majd idővel az is kiderül róla, hogy a skynet ms verziója NT alapokon..."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Piton
tag
Eleg vicces ez az egesz...
Tobbek kozt egy eMagyarorszag pont/TeleHazban is melozom. eMagyarorszag program kereteben is jottek gepek, kozponti szabalyozas ugye max 100Ft/ora a net vagy vagy vagy... Magyarul penzecske... Win licence rajt volt vason, nem mi fogadtuk el, hanem miniszterium. Most meg mi vegyunk meg pluszba licence? Ez eleg erdekes viccc... Microsoft Magyarorszag es TeleHaz szovetseg egyuttmukodeseben kaptunk Office licence, most arra is vegyunk licence?
Hulye meg en vagyok ugye?[ Szerkesztve ]
Kódból vagyunk...
-
Dany007
veterán
Hány éve is vannak netkávézók? 8-10 talán?
Hogy jutott ez most eszükbe? Kész vicc...Amúgy nem érvágás ez senkinek se, talán max az MS-nek. Ubuntut még egy boltvezető is fel tud telepíteni. A júzer meg úgyis csak a firefox főablakját fogja látni. Tök mind1, hogy Windowson netezik, vagy Linuxon. Letölteni, másolgatni szintén pofon egyszerűen lehet, nem kell hozzá képzettség.
Szóval nincs miért fizetni pluszba az MS-nek ezért. Van ingyen Linux, és az eredmény gyakorlatilag ugyan az lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest