Új hozzászólás Aktív témák
-
waccamár
senior tag
szóval megint csak az IF ciklust nevezik AI-nak?
-
nagyúr
Ez ugyan az iRobot, aki a felhasználói adatokat eladja másoknak?
Benne a lakás mérete, tereptárgyak, a gazdák otthon tartózkodási szokásai és amikor a lakásban nincs otthon senki, a lakás wifi kapcsolatai, helyszíni adatai térinformatikai bemérés alapján?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
veterán
-
hardzsi2
aktív tag
Ahelyett, hogy az elméjét pallérozzák, inkább levinnék a dokkolósok árát 300K alá, mert addig biztos nem fogok robotportszívót venni - legyen az bármennyire SMART -, amíg minden porszívózás után ürítgethetem a gyufásdoboz-méretű portartályát.
Nekem akkor lesz elfogadható egy ilyen cucc, ha naponta porszívózik, viszont a gyűjtőtartályát csak két hetente kell kiürítsem ... és mindezt tudja mondjuk max. 200K-ból.
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
-
tordaitibi
veterán
Nekem ami lejött,
van egy egész jó it újítás, nevezetesen teljesen feltérképezi a lakást hogy hatékonyabban működjön.
Reakció: ajjaj, ezt meghekkelik, betörnek, tervrajz alapján már tudják is hol a széf.
Beteg egy világot élünk komolyan mondom.Következő lépcső, okos hűtő,
megy a hekker az utcán, egyszer csak megáll, Na ide bemegyek, simán feltöröm az ajtóvédelmet mert itt TÉLISZALÁMI van a hűtőbe, 40 deka...![ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
Nekem,ha mondjuk minden nap felporszívóztatok 1 hétig simán kibírja a tartály (Xiaomi).
Amúgy,szerintem fölösleges ennyire túlbonyolítani egy porszívózást,mint amit most belepakolnak szerencsétlen robotba,kíváncsi leszek meddig bírja majd épp ésszel
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
tomazin
veterán
válasz tordaitibi #8 üzenetére
Angle said iRobot would not sharing data without its customers’ permission, but he expressed confidence most would give their consent in order to access the smart home functions.
Forrás
Tehat eddig a porszivo legalabb mukodott, ha nem akartal adatot megosztani, bar nem teljes funkcionalitasaban. Most nem fog mukodni.
Azt pedig, hogy nem tudod, hogy mire lehet ezeket az adatokat felhasznalni es azt hiszed, hogy az a problema, hogy megtalaljak a szefet, arra nem igazan tudok mit mondani.
De csak egy nagyon egyszeru kerdest tegyel fel magadnak: ha szerinted annyira ertektelen ez az adat, akkor miert versenyzik erte mindenki es akar a legtobbet megtudni rolad? -
waccamár
senior tag
Hogy minél pontosabb profil legyen, hogy minél személyre szabottabb reklámot mutasson meg, és minél inkább a valós igényeknek való terméket fejlesszenek.
Egy darabig ezzel semmi baj nincs, szerintem egyelőre még ebben a fázisban vagyunk.
Persze hamar áteshetünk a ló túloldalára tehát figyelemmel kell kísérni az adatvédelmet.De szerintem az a radikális hozzáállás, hogy "rólam még azt se tárolják, hogy milyen felbontású a monitorom" az felesleges...
-
tomazin
veterán
Hozzá lehet így is állni. A béka sem ugrik ki a hideg vízből.
De nagyon jól mutatja a nagy többség hozzáállása, hogy hol tartunk. Óhh csak egy kis metadata, csak egy kis térkép, nem fáj az. Aztán valahogy mégis sikerült a facebooknak rávenni párszázezer embert hogy elmenjen szavazni.
Azt kellene észrevenni, hogy ez nem úgy néz ki, hogy egyik pillanatban minden rendben, aztán valami történik és akkor most vissza. Ez egy hosszú folyamat, ahol mindig többet kérnek. És mivel közben szoktatják az embert a gondolathoz, hogy ez elkerülhetetlen mindig is többet adunk. -
tordaitibi
veterán
Átvitt értelemben arra céloztam hogy az emberiség minden jó találmánya azonnal visszaélést vált ki.
Pl. nukleáris energia felfedezése-->atombomba, mikrobiológia,víruskutatás-->biológiai hadviselés stb.
Vagyin nem atomerőmű és betegségek, járványok megelőzése, ezek csak a melléktermékek hanem azonnal rossz céllal kell mindent felhasználni.
Erre írtam hogy beteg egy világ ez, és nem mától vagy tegnaptól hanem mióta homo sapiens létezik.[ Szerkesztve ]
-
waccamár
senior tag
Egyetértek, ez egy folyamat, amit figyelemmel kell kísérni és folyamatosan mérlegelni magunkban, hogy mi az elég és mi az ami már túl sok.
Erről órákat tudnánk beszélgetni pro és kontra érveket ütköztetve de szerintem ne menjünk bele ennél jobbanAz biztos, hogy a többség nem törődik semmit ezekkel, mindenre rákattint, mindennek mindenhez engedélyt ad és egyáltalán nem zavarja. Ez nagy baj.
A GDPR sem jut el az átlag emberhez, csak annyit lát, hogy van még egy plusz kipipálandó mező.
Nincs user-edukáció az adatvédelemmel kapcsolatban. -
Somatom
veterán
Na, pont jókor jött ez a cikk. Épp most végeztem a nappali porszívózásával. A művelet úgy kezdődött, hogy előre húztam a kanapét, ráfordítottam a két fotelt, meg az asztalt. Az összes többit (vázák, puff, hintaszék, PC asztal, stb). behúztam középre. Körben, a széleken kiporszívóztam, majd az összes bútor vissza és következett a szoba középső része.
Aztán kibontottam egy sört, elolvastam a cikket és most baromira nem értem a dolgot. Ehhez nem AI kell, hanem muszkli.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #18 üzenetére
Ha 300 rugó egy intelligens porszívó, akkor mennyibe kerülhet hozzá egy intelligens, önlebegő (antigravitációs) kanapé, meg szekrénysor?
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
"Szedd fel magadnak."
"A kutyát megsemmisítettem, így a takaritási idő 50 perccel csökkent."[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Vesa
veterán
MIlyen igaz...Nekem van egy régebbi Roomba, szeretem is, de tény, hogy a tartály egy vicc...Persze arra ötletem sincs, hogyan lehetne ezt megoldani. A méretnövelés az eszköz méretét is növelné, ami nem megoldás. Vagy önmagát ürítse ki valahogy, az működhetne és ahogy mondod, sokkal fontosabb lenne, mint az amit most fejlesztenek.
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
válasz tordaitibi #8 üzenetére
Gondolkozz kicsit tágabban! Nem az a lényeg, hogy a hűtőd tartalmát bárki el akarja lopni, ugyanakkor pl. kiválóan meg lehet figyelni vele, hogy milyen módon étkezel, mennyi szemetet, szénhidrátot, vagy egyéb káros élelmiszert fogyasztasz. Ezt az adathalmazt pedig kiválóan el lehet adni mondjuk biztosítóknak, akik majd "véletlenül" jóval szarabb feltételekkel kötnek veled életbiztosítást, mert az étkezési szokásaidból az következik, hogy nagyobb eséllyel leszel beteg, mint mások. Ez csak egy szélsőséges példa volt, a lényeg az, itt azt kell megérteni, hogy az adatok felhasználásának rengeteg módja van!
A Google pl. a telefonod GPS adatai alapján meg tudja határozni, hol laksz életvitelszerűen, elvégre ahol éjjelente rendszeresen dekkol a telefon 6-8 órán át, valószínűleg ott alszol. Persze ez nem 1-2 nap adatai alapján, ezért is mondják, hogy minél több az adat, annál pontosabb az elemzés.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
-
Reggie0
félisten
válasz Namelesske #26 üzenetére
Angliaban eleg nagy divatja van. Mert olcsobb(volt) a biztositas. Most mar jo draga igy is, csak aki nem fogadja el annak meg dragabb. Vegul a sok hulye feladta a semmiert a szabadsagat.
-
Somatom
veterán
Ezt nem értem. Minek ehhez nyomkövető? OBD -n is kiolvashatóak ezek az adatok. Egyébként meg tök hasznos dolog. Nekem a kamionban gyárilag van egy izé, ami mutatja a vezetési teljesítményemet. Elkezdtem azzal szórakozni, hogy a "gépnek vezetek". 94% volt a kétheti maximumom. Valahogy berögzült a stílus, mert ha nem figyelek külön oda, akkor is hozom a 90% -ot. Szvsz. alapjában véve ez egy hasznos dolog, de GPS koordináták nem kellenek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem tudom, de igen nagy felháborodást gerjeszett, hogy a cég szabályosan szó nélkül kezdte a porszívó által hozzájuk eljutott információkat reklám és egyéb céllal eladni és ez azóta sem kikapcsolható - ha jól értesültem.
Innen már csak egy ugrás az adathalász és célzott keresés, vagy betörés és megfigyelés.
Onnan lesz szép, ha lenne mikrofon és hangszóró is a gépben. Talán van hangszóró benne. Láttam egy videót ahol kicserélték üvöltözésre és káromkodásra a gyári hangokat. Nem tudom milyen gyártó terméke volt.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Reggie0
félisten
Lehet a domborzati viszonyokat is nezik, mondjuk egy emelkedon mas ha porgeted a motort, mint ha sikon. Egy dugoban mas, ha lassan mesz, mint ha ures uton indokolatlanul. Gondolom azt is nezik, hogy gyorshajtasz-e, ahhoz meg tudni kell milyen uton vagy.
Hasznosnak hasznos, ha magandak csinalod, de a biztositok ezzel visszaelni akarnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest