- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
"Michael Widenius úr szimpatikus! "
Hááát, nem tudom, nem ismerem illetőt, csak nekem vegyes érzelmeim lesznek attól, ha egy anno a régi-fajta MySQL-t (a vicc-adatbázis-kezelőt) is propagáló emberről van szó. (És akkor sokan még a mostani ellen is tudnának hevesen érvelni, de én az efféléktől eltekintek már csak a békesség kedvéért is...) Persze ettől még lehet igaza ebben a konkrét ügyben...
[ Szerkesztve ]
-
VeAr
csendes tag
Hát nem tudom, ebben az ügyben speciel az Oracle pártján állok.
Egyrészt SQL szerverek piacán van bőven konkurencia. Még az ingyenes (vagy olcsó: "kicsi") szerverek között is. És az Oracle-nak nem igazán volt eddig ilyen "kicsi" terméke.
Másrészt. Ugye ez az úriember eladta a részesedését a SUN-nak, alkalmazott maradt, hogy majd dolgozik a következő verzió, aztán "hangulati okokból" három hónap múlva otthagyta a MySQL fejlesztését. (Ezt emlékezetből írtam, nem vagyok benne biztos hogy pont ő volt-e az a fejlesztő aki ezt lépte.). Az biztos hogy a MySQL következő verziója igen döcögősen készült.
Most olyan hangok hallatszanak, hogy mióta az Oracle kézbe vette az ügyet, a MySQL adatbázis-kezelő fejlesztése is sokkal jobban megy (nemhiába EHHEZ értenek Oracle-ék). Igazából az Oracle átvétel előtt mindenki azt tanácsolta, hogy a MySQL-től menekülni kell (postgresql felé). Most viszont lehet hogy megváltozott a helyzet. Ettől függetlenül, MySQL használata nem létkérdés. Van egyéb ingyenes, vagy olcsó megoldás is. De mostanában (pont a MySQL gyengeségeinek okán) egyre jobban terjed a NoSQL iniciatíva is.
-
lgb
tag
Nekem eleve az volt gyanus, hogy mindenhol irogattak, hogy a MySQL-bol szervezett bevetel kvazi szinte semmi mas termekekhez kepest. Kerdem en, akkor miert ragaszkodott annyira foggal-korommel az Oracle hozza, hogy az is kell neki? Nekem akkor az a remkep jelent meg, hogy azert akarja megvenni, hogy tonkretegye, leszamolva kvazi a konkurenciaval. Az teny, hogy az Oracle RDBMS es a MySQL messze nem ugyanaz a kaliber, viszont mint a teruleten dolgozo azt is latom, hogy van ahova boven eleg a MySQL, viszont regebben ott is Oracle volt, mert anno a MySQL meg olyan szinten sem volt, hogy oda jo legyen. Igy viszont sok ilyen helyen a MySQL-hez fordultak, egy - a cel szempontjabol - meregdraga Oracle helyett. Ha a MySQL fejlodese csokken, esetleg megbizhatatlannak erzik az emberek (akar magat a software-et, akar a jovojet, stb), lehet paran meggoldoljak, hogy epitkezzenek-e MySQL-re, vagy legyen inkabb a dragabb, de "megbizhato jovovel rendelkezo" Oracle. Persze, en orulnek legjobban ha tevednek, es Oracle bevaltana az igeretet, hogy meg tobb energiat es penzt is tol a MySQL fejlesztesebe mint anno a Sun.
-
ntomka
nagyúr
Michael Widenius úr szimpatikus! Én meg mindig mondtam, hogy az Oracle a Sun termékeknek minden lesz, csak nem jó. Bambano, a sorba felveheted a Java-t is, azzal is megy a kavarás.
ツ Headphones on - World off
-
bambano
titán
lehet, hogy anno a bizottság úgy talált valamit, csak azóta eltelt egy év, és egyre inkább alaposnak tűnnek a félelmek... a közösségekben egyre több a kiritkus hang a mysql-lel, opensolarissal és openoffice.org-gal kapcsolatban.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Interactive Brokers társalgó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- További aktív témák...
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //