Új hozzászólás Aktív témák
-
VeAr
csendes tag
Hát nem tudom, ebben az ügyben speciel az Oracle pártján állok.
Egyrészt SQL szerverek piacán van bőven konkurencia. Még az ingyenes (vagy olcsó: "kicsi") szerverek között is. És az Oracle-nak nem igazán volt eddig ilyen "kicsi" terméke.
Másrészt. Ugye ez az úriember eladta a részesedését a SUN-nak, alkalmazott maradt, hogy majd dolgozik a következő verzió, aztán "hangulati okokból" három hónap múlva otthagyta a MySQL fejlesztését. (Ezt emlékezetből írtam, nem vagyok benne biztos hogy pont ő volt-e az a fejlesztő aki ezt lépte.). Az biztos hogy a MySQL következő verziója igen döcögősen készült.
Most olyan hangok hallatszanak, hogy mióta az Oracle kézbe vette az ügyet, a MySQL adatbázis-kezelő fejlesztése is sokkal jobban megy (nemhiába EHHEZ értenek Oracle-ék). Igazából az Oracle átvétel előtt mindenki azt tanácsolta, hogy a MySQL-től menekülni kell (postgresql felé). Most viszont lehet hogy megváltozott a helyzet. Ettől függetlenül, MySQL használata nem létkérdés. Van egyéb ingyenes, vagy olcsó megoldás is. De mostanában (pont a MySQL gyengeségeinek okán) egyre jobban terjed a NoSQL iniciatíva is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bitcoin topic
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS+Cellular, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7400 Laptop 14" FHD/i7-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- Elitebook 820G3- I5-6300U, 16GB RAM 256GB SSD, 2TB HDD, FullHD Érintő, 4G, 37 akkuciklus + extrák