Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
Mint említettem Érden egy tök jelentéktelen utcában vasúti aluljárót szeretnének építeni. Valamiért már nem elég jó az, hogy az úttest és a vasút keresztezi egymást, pedig nem tudok róla, hogy ott valaha is baleset lett volna vagy ilyesmi. De itt persze kisajátíthatnak. Ez mégis kinek a milyen alapjoga miatt van? Alapjog, hogy az ilyen helyeken aluljárónak kell lennie, vagy mi? Ez semmivel nem fontosabb, mint hogy az embereknek legyen internetelérése, nem szolgálja jobban a közösség érdekét.
Egyébként a finneknél ez már alapjog (mármint az internetelérés, ráadásul szélessávú!), ha pedig egyszer valahol bevezetik, akkor idővel más országok is követik a példát, tehát hamarosan sokkal fontosabb lesz az, hogy valakinek legyen internetelérése, mint hogy egy koszos aluljárót építsenek fel valahol."Igen, erről beszéltünk. Erre írtam, hogy nem így működnek a dolgok. Még itt, a vadkeleten sem."
De így működnek. Most ugye nemrég a volt Balettintézetről volt itthon szó, hogy azt is elvennék valahogy a portugál tulajtól. Lehet róla hallani, hogy az illető cég eladná, de feltételezem mindezt csak azért, mert tudja hogy ha nem teszi, akkor előbb-utóbb valamilyen címen, akár egy új törvénnyel elveszik tőlük. -
veterán
válasz sing1ep1ayer #78 üzenetére
A tv, és az internet-hozzáférés még nem alapjog, szóval erre hivatkozni elég necces.
Megint más dolog a gazdasági racionalitás. Nyilván nem ásná ki senki a kábeleket (már ahol földkábelek vannak), hanem próbálná értékesíteni/hagyná ott megrohadni. Itt állami beavatkozásról vitatkoztunk, szóval ne térj el a témától.
ha kell, szépen elvennék ami már ki van építve.
Igen, erről beszéltünk. Erre írtam, hogy nem így működnek a dolgok. Még itt, a vadkeleten sem.
-
sing1ep1ayer
őstag
Találkoztam már a kisajátítással. Amíg Érden laktam ott szó volt az utcánkban a vasúti felüljáróhoz történő aluljáró építéséről. Nem tudom hogy áll a projekt azóta, de akkoriban közölték, mely telkek eshetnek mindennek áldozatául.
Mindenesetre a jelen törvényben is ez áll:
"A kivételesség érdekében a törvény tételesen felsorolja azokat a célokat, amelyek miatt a kisajátítás megtörténhet. Ezek jellemzően olyan célok, amelyekről viszonylag könnyen igazolható, hogy megvalósításuk ténylegesen a közösség érdekét szolgálja"Namármost, ha a DIGI kivonulna, azaz beszűntetné szolgáltatói tevékenységét, akkor rengetegen internet és tévé nélkül maradnának hirtelen. Előfordulhatna az is, hogy olyan embereket érintene mindez, akiknél csak a DIGI hálózata van kiépítve. Szerinted nem a közösség érdekét szolgálná, ha legalább az ezen területeken meglévő infrastruktúrát szépen kisajátítaná az állam és esetleg egy másik szolgáltatónak átadná? Vagy a DIGI-t kötelezné erre. De ésszerű lépés lenne (és elég valószínű forgatókönyv), ha ilyen esetben a DIGI önként adná el harmadik félnek az egészet, ahelyett hogy kiásná a kábeleit és visszabetonozná az utat.
Az egész ugye abból indult ki, hogy ha nagyobb összegre büntetnék a szolgáltatókat, mint a cikkben említett (elnézést: ) p*csa összeg, akkor azok kivonulnának és hát akkor mi lenne? Én pedig mondtam, hogy semmi. Egyrészt jönne más, másrészt ezektől meg ha kell, szépen elvennék ami már ki van építve. -
veterán
válasz sing1ep1ayer #76 üzenetére
Egyrészt már a megfogalmazás is elég érdekes. Mit jelent az, hogy elhagyná az országot? Beszüntetné a szolgáltatói tevékenységét? Csak mert ez konkrétan nem jelent semmit, sima polgárjogi vonatkozása van, államérdeket nem igazán érint, tulajdonjogot sem.
És igen, elképzelhetetlen, mivel vállalatok magántulajdona nem került kisajátításra Magyarországon az '50-es évek kommunista diktatúrája óta. Amire te gondolsz, az az állampolgárok tulajdonának elkobzása (pl. manyup), de megjegyezném, hogy ott beleegyező nyilatkozatot kellett aláírnod, tehát jogilag tiszta az ügy ezen része.
Maga a kisajátítás egyébként egy nagyon fontos jogi eszköz, pl. közüzemi beruházásoknál, autópálya építéseknél te is találkozhatsz ilyesmivel.
-
sing1ep1ayer
őstag
Miért ne keverjem ide a kisajátítást? Amennyiben teszem azt a DIGI elhagyná az országot, akkor ugyanúgy kisajátíthatnák a meglévő infrastruktúráját, ha akarnák, mondjuk államérdekre hivatkova. Csak egy törvényt kell rá hozni és kész. Ez komolyan olyan hihetetlen, elképzelhetetlen dolog ma Magyarországon?
-
veterán
válasz sing1ep1ayer #74 üzenetére
A kisajátítást ne keverd már ide, mert rendkívül speciális eset. Igazándiból a hvg-t én nem is tartom túl hiteles forrásnak, bár jó kérdés, hogy manapság mi az.
-
sing1ep1ayer
őstag
Nesze neked "magántulajdont nem vehetnek el". Én megmondtam, hogy bármit (értsd: bármit) megtehetnek.
-
Jovanny2
őstag
Mit ér vele? Nem a tamtamot kell ütni, hanem a szerződésbontást aláírni ezzel a mocsok brigáddal. A net más tészta, de nem is azzal vannak bajok. Abban egyet értünk, hogy ha nem tetszik, van választék, lehet váltani. Csak a stílusod nyers kissé...
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
tothzoli
tag
Komolyan. Ennyi idotok van azon ragodni h eltunt a dc?? huzzatok dolgozni.....
-
stuntmanmike
tag
A konkurens szolgáltatóknál ez úgy működik hogy ha változik az ÁSZF arról előre meghatározott időn belül értesíteni kell az ügyfelet. Amennyiben ez Őt hátrányosan érinti szerződést bonthat 8 napon belül, ha hűségidőn belül van, akkor is.
-
Jovanny2
őstag
válasz wertigo1984 #62 üzenetére
Discovery Channel?
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
vállalkozás szabadsága van, mindenki olyan feltételekkel kínál szolgáltatást, amilyennel akar.
tehát a digi akár az összes csatornádat is elveheti, akár úgy is, hogy nem pótolja töltelék műsorokkal, ha ezt a saját ászf-jében meghatározott módon teszi.a hírben foglaltak szerint nem azért büntették a digit, mert kivette a discoveryt, hanem azért, mert nem azon a módon vette ki, ahogy a saját ászf-je előírja.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
wertigo1984
őstag
Nekunk a tv es a net is digis, mindkettobol a legnagyobb csomag van. Azt mondjuk eszrevettuk hogy a SuperTV2 kepe neha kockasodik, nincs Discovery Reflektor es asszony nagy kedvence a TLC. Nekem az hbo-k, mese es termeszetcsatornak a lenyegesek.
Mi az a DC?
[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
flori92
csendes tag
A netjük jó (mondjuk néha csak a 6. próbálkozás után enged fel, de nagyon gyors a sebessége), de a tévéjük hihetetlenül rossz, például az utóbbi napokban az rtl, a tv2, és a köztévé adása is akadozik vagy egész nap néma.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz #06658560 #56 üzenetére
Megnéztem. Illetve nem az enyémet, mert nem vagyok otthon és már ~ fél éve lemondtam az előfizetést.
De megnéztem a neten elérhető ÁSZF-et, hogy mit is ír a csatornakiosztásról.Aszondja:
"2.1
Programcsomagok, cs
atornakiosztás
A kábeltelevízió szolgáltatás keretében az
Előfizetők számára elérhető, a Szolgáltató által
összeállított programcsomagok leírását és a
csatornakiosztást az E
.
Melléklet tartalmazza.
A Szolgáltató jogosult egyes működési területeire
vonatkozóan speciális csatornakiosztást és ehhez
igazodóan speciális díjszabást alkalmazni. Ezen
speciális csatornakiosztást az E Melléklet
, a
speciális díjszabást az A.1
. Függelék tartalmazza.
"A E melléklet pedig: [link]
Pontosan tartalmazza a részletes csatornakiosztást (csatornák neve) csomagnévvel és árral együtt.
Ezt mondtam én is eddig. Akkor most konkrétan ezen kívül még mit nézzek meg?Egyébként az egészet egyetlen mondattal eltudják intézni. Mégpedig hogy a szolgáltató az ÁSZF-et bármikor módosíthatja. Innentől kezdve meg tökmindegy mi van bent, azt csinál amit akar.
De a lényeg akkor is az, hogy benne van az ÁSZF-ben a pontos részletes csatornakiosztás amire előfizetsz, tehát nem csak a csomag neve, hanem a csatornák is. -
Jovanny2
őstag
Elmennek ezek a fenébe. 5 millió?! Én is a panaszosok közt voltam az NMHH-nál, amikor egyik napról a másikra elvették a Discoveryket, és amikor az érdeklődésemre az a választ kaptam, hogy kapok helyette saját készítésű csatornákat, hát mi a baj?! Az b@szd meg, hogy nézhetetlen hulladékot kaptam pluszba (olyan dokumentumfilmeket, amik már akkor elavultak voltak, amikor a kilencvenes években leforgatták őket), és kipróbálásra a Digi filmet, amin 15 éves filmek mentek naphosszat. A netjük lehet, hogy jó, de hiába lakom megyeszékhelyen, itt is csak a panelrengetegbe van bekötve (hozzátenném, hál Istennek, legalább semmi sem állta útját a váltásnak).
Szemrebbenés nélkül mondtam fel 1 hónap türelem után (hátha megjön az eszük) a ~10 éves szerződésemet velük, és mentem a T-home IPTV irányába, ahol nézhető HD csatornákat, gyorsabb netet ajánlottak olcsóbban. Igaz, hogy a Digi 2700-ért adta a szolgáltatást, de moslékért az is sok lett, és a T-home az addigi 15 Mbit VDSL-emet megemelte 20-ra, plusz 2 TV-re ad nézhető csatornákat (1 plusz minicsomaggal), lényegében olcsóbban, mintha külön fizetném a netet és a Digit.Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
bambano
titán
"Miután eltűntek a kérdéses csatornák, mindenkinek biztosítani kellett volna hűségidőn belül is(!) a díjmentes lemondást.": te honnan veszed, hogy ezt nem biztosította a digi? álmodozások alapján trollkodsz?
"Arra kötsz szerződést amit akkor az a csomagnév tartalmazott, nem pedig a csomag nevére.": igen, arra kötsz szerződést, amit AKKOR tartalmazott a csomag, nem pedig arra, hogy míg a világ és 3 nap, az lesz a csomag tartalma.
-
Dany007
veterán
válasz #06658560 #50 üzenetére
Ez így van. Itt már csak az a kérdés merül fel, hogy akkor te vajon az adott csomag nevére(!) kötsz szerződést, vagy a csomag nevének tartalmára?
Csak mert a csomag tartalmát bármikor megnézheted a neten. Arra kötsz szerződést amit akkor az a csomagnév tartalmazott, nem pedig a csomag nevére.Kb olyan, mintha holnap a T-Mobil a MédiaMánia S díjcsomagom alapdíját hirtelen felemelné 15 ezerre mindenféle előzetes egyeztetés és ingyenes lemondási lehetőség nélkül! Márpedig ilyet nem tehetnek és nem is tettek. Ebből is látszik, hogy nem az adott csomag nevére, megnevezésére kötöd a szerződést, hanem arra, amit a csomag tartalmaz.
Lásd a legutóbbi telkom adós áremelés. Minden szolgáltató lehetőséget adott az ügyfeleinek arra, hogy díjmentesen felmondják a szerződésüket az áremelkedés miatt.Na ugyanezt kellett volna a Diginek is megtenni, minimum. Miután eltűntek a kérdéses csatornák, mindenkinek biztosítani kellett volna hűségidőn belül is(!) a díjmentes lemondást.
-
bambano
titán
Ha megszűnik a munkahelyed, az a szerződés szerint nem vis maior. Ha megszűnik a műsorszolgáltató, az meg az. Más kérdés, hogy munkahely megszűnésre lehet biztosítást kötni, tehát erre van valami enyhítő megoldás.
"Ugyan az a helyzet. Benne van a szerződésben hogy ezt meg azt adják ezért meg azért a pénzért ennyi és ennyi ideig.": és az is benne van a szerződésben, hogy azt a szolgáltató milyen módon változtathatja meg. Pont. Ha nem tetszik, felmondod a szerződést.
-
leslieke
Jómunkásember
A csatornakiosztás pedig biztos, hogy megvan benne nevezve.
Szerintem nincs benne, max. a csomag neve, amire előfizettél.Az, hogy időközben módosítják mindenféle előzetes nélkül, az nem helytálló lépés mivel te arra szerződtél le, ami a szerződés időpontjában aktuális volt.
Ezt a hülyeséget honnan veszed? Egy szolgáltató se vállal be ilyet!A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
törölt tag
Sehol nem a fix csatornakiosztásra fizetsz elö, hanem egy x méretü csomagra, mindig fel van tüntetve, az változhat, s Mo-n mindig úgy láttam, meg volt adva az adott állapot mikortól érvényes. javaslom töltsd le netröl a szerzödésed ÁSZF-jét, a szerzödés szövegét is, s alaposan tanulmányozd át.
-
Dany007
veterán
válasz #06658560 #48 üzenetére
Ha még meglenne bemásolnám A csatornakiosztás pedig biztos, hogy megvan benne nevezve. Aminek a részleteit meglehet nézni. Az, hogy időközben módosítják mindenféle előzetes nélkül, az nem helytálló lépés mivel te arra szerződtél le, ami a szerződés időpontjában aktuális volt.
És én továbbra is elhiszem, hogy vannak bizonyos esetek, amikor nem a szolgáltató tehet róla. Rendben. De ettől még az ügyfelet az nem érdekli. Fordított helyzetben ugyanez van! Ha nem fizetek a szolgáltatásért a szolgáltatót nem fogja érdekelni miért! Nem lesz elnéző csak azért, mert nem én tehetek a fizetésképtelenségemről. Ez zavar leginkább. -
Dany007
veterán
És mivan az ÁSZF-fel?
Na ne mond már nekem, ha megszűnik a munkahelyem és nem tudom fizetni a lakáshitelt, akkor ezt a bank így elfogadja majd nekem? Ne röhögtess már!
Ugyan az a helyzet. Benne van a szerződésben hogy ezt meg azt adják ezért meg azért a pénzért ennyi és ennyi ideig. Pont. Ha nem tudja akkor az az ő baja, oldja meg vagy kárpótoljon. Igen van helyette más csatorna, de az a más csatorna mégsem az, mint ami a szerződésben rögzítve van.És vis maior ide vagy oda. Ha nekem a hirtelen beütött válság miatt megszűnik a munkahelyem, mehetek a bankhoz hisztizni, őt az nem fogja érdekelni!
-
törölt tag
válasz sing1ep1ayer #40 üzenetére
Nem vettek el semmit: hagytak csödbe menni egy bankot, annak minden velejárójával. A limit feletti összeget bukták a betétesek, az az alattit megtarthatták. Ne updatenorbitól informálódj!
A törvényeket az OGy hozza, aztán néha visszaküldik nekik enyhén bezsírozva fejmagasságban egy üllö köré csavarva, hogy tanulmányozzák még, illetve ha ott marad a madzag, azzal még senki nem fog tudni szolgáltatni. Átjátszók, elosztók, stb. mind relatíve könnyen mozdíthatók.
Eredeti állapotra helyreállítani: csödöt jelent, megszünik, állítsa bárki vissza bárhogy, ha üres a kassza a cég pénzéböl nem lehet.
#42 Tikakukac: ha x idöpontig tárgyalnak, majd akkor mondja azt a DC, nem, holnaptól nem, akkor hogy adjon idöben tájékoztatást a Digi? A Bp TV-t mennyi idö alatt kapcsolták le, mikor csödbe ment? Hogy szóljon a szolgáltató, csödbe fognak menni valamikor, valamikortól nem lesznek? Hogy tervezzen a szolgáltató Klubrádióval?
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Ettől még a Digi ugyanúgy köteles a Discovery adását adni.
Nem, nem köteles. Ha DC engedélye nélkül adja, akkor lopja.Ha erre nem képes, teljesen mindegy milyen okból kifolyólag - akkor valamiféle kárpótlást kéne nyújtani az előfizetőknek
Kárpótolt. Lett helyette másik csatorna, lehet nézni azt.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
bambano
titán
ez mekkora ökörség...
például nem olyan nagyon rég tönkrement a neofm, amit több kábeles szolgáltató is rátett a kábelre. ha azért raplizik az ügyfél, mert nincs a kábelen neofm, azért fizessen neked a digi? gondolkodjunk már, legalább minimálisan, mielőtt olyan marhaságokat írsz, hogy "ha a Digi bármilyen okból(!) nem azt"
-
Dany007
veterán
Mondjuk abban van igazság, ha nekem ellopják a fizetésemet és nem tudom befizetni a havi díjat akkor az vajon érdekli a szolgáltatót? Hát biztos, hogy nem. Ha nem fizetek x ideig ugyanúgy felfog számolni késedelmi kamatot mint bárki más. Senkit nem érdekel, hogy milyen okból nem tudok fizetni.
Ugyanígy ha a Digi bármilyen okból(!) nem azt a szolgáltatást nyújtja és úgy ahogy az le van írva, akkor köteles valamiféle kártérítésre vagy hasonlóra. Rendben, hogy a Discovery volt az agyagedény a témában, elképzelhető. De ez a vásárlót pont nem érdekli. Ettől még a Digi ugyanúgy köteles a Discovery adását adni. Ha erre nem képes, teljesen mindegy milyen okból kifolyólag - akkor valamiféle kárpótlást kéne nyújtani az előfizetőknek. És ezt csak azért mondom ilyen "vehemensen" mert fordított esetben szintén nem érdekli a szolgáltatót, hogy én tudok-e fizetni vagy nem. De lehetne más példát is felhozni.
-
Tikakukac
titán
Ahham, jó tudni, remélem akkor ezt fordítva is el lehetne sütni a hozzám hasonló porbafingóknak is.
Lövésem nincs mi lenne. Az lenne, hogy nem lenne. Itt meg nem ez volt, így olyan mindegy mi lehetne. Az van, hogy DC nincs, pedig lennie kéne, vagy legalább szólhattak volna, hogy helóka, bocsi, szarság van, sorryka. De ugye ez már túl magas.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
sing1ep1ayer
őstag
Jogdoktorok kedvéért: a törvényeket az országgyűlés hozza és ha akarja, akkor változtat rajtuk. Pont.
A második résszel annyiban értek egyet, hogy valóban így van sok esetben, de egy ekkora cégnek nem lehet akadály a perköltség / ügyvédi költség előteremtése. Egyébként valaki korábban kért tőled konkrétumokat, szóval ha tudsz valamit, inkább azzal támaszd alá az állításod.
(mod)
Ciprusi ügy: elvették a nagy betéteket, nem? Rosszul tudom? Vagy te talán tudsz magyarázatot adni rá, miért jártak el jogszerűen? Ne csak köpködj lefelé a magas lóról, indokokkal is szolgálj![ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Majd a Digi meg bevasalja akkor a DC-n. A papíron én nem a DC-vel vagyok szerződésben, hanem velük. Innentől meg pont fog érdekelni amúgy szegények hány milkát szoptak be emiatt. Verjük le a port máson.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bambano
titán
válasz sing1ep1ayer #36 üzenetére
a ciprusi bankbetéteket meg hagyjuk, mert láthatóan azügyben is tájékozatlan vagy, másrészt meg politika.
-
bambano
titán
válasz sing1ep1ayer #34 üzenetére
jogban erősen hátrányokkal küzdők kedvéért: attól, hogy kivonul vagy nem szolgáltat, a kábel még a magántulajdona, tehát azt nulla közeli költséggel nem veheti át más szolgáltató jogszerűen.
Attól, hogy a digi esetleg nem perel, mert úgy gondolja, az ügyvédei ennél drágábbak, még nem jelenti azt, hogy sáros. Hány olyan esetet tudna mondani bárki, ahol az igazság kiverekedésének útja úgy meg van nehezítve, hogy inkább hagyják a fenébe az egészet? hint: sokat.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz #06658560 #35 üzenetére
Miért, most komolyan kérdem: kiásnák és vinnék magukkal, vagy mi? Ha egyszer kivonulnak, akkor vagy megengedném nekik, hogy átadják az államnak, vagy szedjék ki a földből és mindent állítsanak helyre tökéletesen, amit ezzel a művelettel okoznak. Kíváncsi vagyok melyik lenne számukra kedvezőbb.
A kormány pedig azt csinál, amit akar. Azt hiszem ezt számtalanszor láthattuk az elmúlt pár évben. Egyébként pedig ettől függetlenül bármit kisajátíthat. Ilyen-olyan beruházásokhoz rengetegszer vettek már el telkeket, vagy telekrészeket. Egy kivonuló szolgáltatótól akkor miért is ne vehetnének el bármit? És mi is történt most Cipruson a bankbetétekkel? Nem Magyarország, de EU tag. Az "jogosabb" megoldás volt, mint az általam vázolt lenne?
-
törölt tag
Valami plusz infód van hozzá? Kíváncsi vagyok rá mi is történt.
#34 sing1ep1ayer: közmüadó. Szerinted meddig élne bármilyen ilyen jellegü szolgáltatás az országban, ha akár egy zsákfaluban is precedens lenne belöle, hog< a kormányo dahat és ingyé átadja havernak más tulajdonát?
[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
Drága a kábelezés? És? Ha a DIGI kivonulna, akkor ők felszednék a már lefektetett kábeleiket és vinnék magukkal? Kötve hiszem hogy kihúzgálnák a földből. Ami meg már ott van, azt egy másik szolgáltató simán átvehetné és erre a kormány lehetőséget tudna teremteni, ha akarna, tehát akár nulla közeli költséggel is beülhetne más a helyükre.
Az meg hogy te személy szerint mit fogadsz el egy dolog. Ha a DIGI lenyeli a büntetést és nem perel, (mint azt te tennéd), akkor valószínűleg ők is sárosak.
-
Ghoosty
őstag
Emberek, nem lehet minden egyes kihágásért vagyonokra büntetni egy céget. Ez olyan, mintha egy csoki ellopásáért évekre börtönbe akarnál zárni mindenkit. Létezik arányosság is.
A cikk alapján maga a csatorna eltávolításának ténye nem volt jogszerűtlen. Egyedül az volt vele a baj, hogy nem szólt időben.
Megérdemelték a büntetést, de ezért a kihágásért sokkal nagyobbat nem érdemeltek volna.
-
bambano
titán
válasz sing1ep1ayer #31 üzenetére
a számoddal az a baj, hogy vagy nincs semmilyen fogalmad sem arról, hogy működik ez a dolog, vagy van, de akkor még nagyobb baj.
És nem, nem jönne más, mert kábelezni sok helyen nagyon drága, sok helyen meg lehetetlen. Azt mocskos könnyű kijelenteni a kibiceknek, hogy majd jön más és kábelezzen, akkor csináld meg. hint: belebuknál.
azt, hogy kitoltak a tv nézőkkel, elfogadom. csak azt nem fogadom el, hogy azt a szemét céget, aki valójában kitolt a tvnézőkkel, nem büntették meg, azt meg, amelyik vétlen az ügyben, igen. én biztos bíróságra mennék emiatt.
-
hkari
őstag
-
bambano
titán
válasz sing1ep1ayer #26 üzenetére
ha árbevétel arányos 20%-ot kellene becsengetni büntetésként, akkor egy másodpercig nem gondolkodnának, hanem lehúznák a rolót. és akkor a t. előfizető nézne bambán, hogy nemhogy diszkoveri nincs, hanem magyar 1 se, csak hangyaháború.
-
bambano
titán
mennyire jó lenne, ha az nmhh nem csak úgy odacsapna és bevasalna 5 milkát attól, aki kéznél van, hanem ki is vizsgálná az esetet, mert akkor rájött volna, hogy ebben a történetben a discovery volt az agyagedény, nem a digi és nem az összes többi kábeltv-s szolgáltató, akik ugyanúgy kivették a digit.
-
Dany007
veterán
5 millió? Húh hát most biztos csődbe mennek... De legalábbis legközelebb biztos kétszer meggondolják, hogy csináljanak e hasonlóan gusztustalan húzást...
Ja várjál csak... 5 millió és nem 500... akkor nem szóltam semmit...[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
Minden hasonló céges büntetésnek kellene legyen egy minimális összege, plusz azon felül eredmény alapon kellene kiszabni őket. Szépen megnéznék hogy tavaly mennyi volt a bevételük, aztán abból 20 százalékot bekérni a jogsértő magatartásért. Azt hiszem akkor elgondolkodnának, szemben a most kiszabott nevetséges bírsággal, aminek nem hogy visszatartó ereje nincs, de egyenesen ösztönzőleg hat és újbóli elkövetésre buzdít.
-
őstag
(Nem szándékos volt a "válasz". Félrekattintottam. )
Csatlakozom azokhoz akik szerint kevés az 5 millió Ft-os büntetés ...
De sebaj. Mi kiköttettük a francba a Digi kábelt, és UPC lett helyette, így továbbra is nézhetem a Discovery csatornákat tartalmazó csatornacsaládot.
A Digi kábel meg legyen boldog az ötvenakárhány semmire nem való, nézhetetlen csatornájával.[ Szerkesztve ]
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
joey04
titán
5 millió?? Elmennek a fenébe.
Nekem hiányoznak a Discovery csatornák. Lényegében nekem TV előfizetésem csak a sport, és az ismeretterjesztő csatornák miatt van. A helyettük indított saját csatornák meg sem közelítik a Discoveryt. -
nap
addikt
Ennek a büntetésnek eléggé gesztusértéke van.
A háborgók száját be lehet vele fogni, de inkább bátorít a hasonló cselekményekre, mintsem elrettent.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
barnade95
tag
+1
A netjük nálam is kifogástalan (szintén Szeged), 20/10-et szinte mindig hozza, a TV-jük viszont rettenet, a napokban 2 óránként szakad az adás, RTL lassan egy hónapja 4:3-ra nyújtással megy, a Duna fél évig néma volt, nem reagálnak a panaszra, gáz az egész úgy ahogy van. De a net jó.[ Szerkesztve ]
-
akom
őstag
Először azt kellene megnézned, hogy akkora előfizető díj mellett máshol mit kapsz..
És utána sírni, hogy mekkora a garantált sávszélesség...A cikkhez szólva:
Nevetséges büntetéseket kapnak itton a cégek.
Lehet be kellene vezetni a százalékos büntetési tételt.[ Szerkesztve ]
-
xmaas
őstag
5 millio forint semmi egy ilyen milliardos cegnek es azt figyelembe veve hogy csak ugy pofatlanul figyelmeztetes semmi nelkul eltavolitottak azokat a csatornakat sokkal tobbet erdemelnenenk de amugy eleg erdekes mi alapjan dontottek csak ugy hogy discovery csatornakat eltavolitjak ?
A sok punyadt folosleges csatorna mellet ahol a sok baromsag megy ejjel-nappal azok voltak szinte az egyetlen ertelmes csatornak amiket lehetet nezni es tanulni is valamit beloluk szerintem sok ember lefogja oket mondani mar csak azokert is legalabis nekem nem kenne az biztos nelkuluk -
ez_meg_emaz
őstag
A habzó szájú elégedetlenkedők ezért biztos megköveznek majd...
Oké hogy a szerződésben garantált sávszél az kevesebb, de nézd meg gyakorlatban mennyit tud. Nem tudom nálatok hogy van, de nálunk Győrben messze a legjobb szolgáltató ha netről van szó. A többiek se árban se sebességben nem képesek lépést tartani. A szolgáltatás minőségéről nem is beszélve. Talán 2-3 éve van nálunk digi, azota egyszer(!) sem szünetelt semmilyen okbol a szolgáltatás! És egyszer sem tapasztaltam, hogy az előfizetett maximum (40/20) alá esett volna a sávszél! Míg a legtöbb szolgáltató tényleg csak a garantált minimumot biztosítja a gyakorlatban....
-
Killing
addikt
Nekem Szegeden semmi gond nincs a 80/25-ös nettel, mindig hozza, van amikor 100 Mb/s+ sebességeket mérek (torrent). A netjük (a mobil is, igaz az telenor) és a vezetékes telefonjuk is nagyon jó. A TV már hagy kívánnivalókat maga után és itt elsősorban nem a gyakori csatornakiosztás átrendezésre gondolok hanem arra hogy néha magukól elmennek a csatornák, hiába indítom újra a boxot, akkor sem mennek, másik szobában is ugyan ez a helyzet, tehát nem a box a hibás...
Nekem kábelTV-m van tőlük, de ahogy hallottam a műholdas is hagy maga után némi kívánnivalót, nekem több ismerősöm is kidobta ezt a bandát otthonról.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Nyeste86
csendes tag
Nálunk Debrecenben, 2007-ben elsők között kötötték a 80 Mbit sávszélességű netet.
Azóta is használjuk nagy megelégedéssel, 9-10 Megabyte letöltési sebesség állandó akár a fél szomszédság függ ugyanazon a trunk-ön, akár csak én töltök hajnal 3-kor.
Én elégedett vagyok vele, csak azt sajnálom hogy a következő albérletünkben az üllőin Pesten nincs semmilyen szolgáltatásuk, csak a Winkler Net az van... -
juzer78
tag
A digi féle net is egy vicc... oda írnak valami nagy értéket, és amúgy ha hálózat terheletlen el is éri, de ahogy egyre többen csatlakoznak rá, ez szépen zuhanni fog... a garantáltat nézd, mi az amit mindig biztosítani tud... erre kellene fókuszálni. Mert szép hogy elérhető a 80mbps is, ha garantálni csak 8mbps sebességet tudnak (legjobb esetben)...
-
juzer78
tag
5mft? Na ne már legalább a 10*-ese kellett volna, sőt... nem értem ezeket a bűntetéseket, ezzel inkább csak motiválják őket, máskor is átvágják a felhasználókat, úgyis csak aprópénzt kell kifizetni, egy 50 vagy 500 milliós büntinél, 100* is meggondolnák, hogy csak úgy kedvük szerint, előzetes tájékoztatás nélkül módosítgassanak bármit is...
És most örülök, hogy nem váltottam tavaly...
-
törölt tag
Az ID csatornát nagyon hiányolom. Gyakorlatilag csak azt néztük, amíg még volt.
-
gtasystem
őstag
nagyon kevés ez a büntetés..
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
cSuwwi
senior tag
El kéne olvasni egyszer azt a kiragasztást a bkv-n, nemcsak a 16k-t látni (ugyanis a helyszíni csak 8k). Apróbetű...
Éjszakain van 8000Ft-os jegy, mert éjszaka nem lehet a sofőrtől venni, ezért ha nincs jegyed, 8k-t fizetsz. Ez a szemétség.
Ennyiből inkább fogsz egy taxit, és fele áron hazavisz.Digiből csak netet érdemes használni (sebességéhez képest jó áron van), tv/telefon felejtős, nekem is csak netem van tőlük, azt viszont nagy megelégedéssel használom évek óta.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Röhejes összeg! Főleg úgy, hogy én is hiányolom a Discovery-ket...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nevo
aktív tag
Csak 5 millió? Én még az 50-et is keveslném! Vicc ez az egész.
-
addikt
5milla büntetés. És mi van azokkal, akiknek hűségük van? Ebből az összegből őket kellene kárpótolni! Szerencse, hogy én nem kötöttem hűséget és átléptem azonnal a Tré-Hóm-hoz.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Tikakukac
titán
válasz wertigo1984 #2 üzenetére
Pedig elég feltűnően eltűntek a DC-k.
5 millára megbüntették őket? Kemény. Kb. annyi az értelme, mint bliccelést 10 forintossal büntetni. Agyhalál...
-
Diopapa
addikt
Csak 5m? Vicc... El kéne verni a s*ggüket szöges pingpongütővel!
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
wertigo1984
őstag
Elofizetojuk vagyok de nekem nem tunt fel, hogy elvettek volna csatornakat. Mondjuk allandoan a 3 hbo-t lesem.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
leslieke
Jómunkásember
Aprópénz!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest