- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Mesterséges intelligencia topik
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- YouTube
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
Új hozzászólás Aktív témák
-
S.Copperpot
tag
Szerintem aki jó ütemben akart kiszállni, az még a májusi összeomlás előtt eladta a kártyáit... akkor még emlékeim szerint olyan fél-kétharmad áron (a tavaly májusi csúcshoz képest) el lehetett őket passzolni. Szóval a nagy dömping szerintem már lement, a piac szaturálódni látszik.
Akinek kitermelte a kártyája a költségét, az szerintem nem feltétlenül siet eladni a kártyáit - hiszen már megkeresték az árukat, és még pár éven belül valószínűleg adódik lehetőség, hogy használják őket bányászatra, áram- és kripto-árfolyamtól függően (az RX570 8GB-os változatát szinte az utolsó pillanatig lehetett használni 28-30GHps teljesítménnyel). Most - akiknek nincs ingyen, vagy nagyon olcsón áram - nagy elhivatottság kell a bányászathoz, mert anyagilag jelenáron aligha éri meg, és rengeteg szabad bányászkapacitás keresi még a helyét. Ennek ellenére, ha valaki - tegyük fel - arra számít, hogy 3-5 év múlva az Ergo vagy Ravencoin (vagy bármi más, sehol sem jegyzett shitcoin) árfolyama a százszorosára fog kilőni, annak most is megérheti bányászni - persze VGA-val elsősorban csak olyan láncon, ami ASIC rezisztens (nem ethash, sha256, stb.). Ezt spekulatív bányászatnak hívják. Ha jól érzel rá egy jövőbeli trendre, korán beszállva a bányászatba még magas block rewardokban lehet reménykedni, és mire a tömeg rácsap a lehetőségre, te már jelentős mennyiséget betáraztál az adott coinból vagy tokenből.
Az, hogy mit lehet, vagy mit érdemes (ami nem mindig ugyanaz) VGA-val bányászni, az nem az adott coin vagy token piaci kapitalizációja dönti el, hanem az, hogy a PoW konszenzus során használt algoritmus mennyire rezisztens az ASIC megoldásokra. Majdnem minden coint lehet majdnem mindennel bányászni, de az algoritmus lehet CPU-ra, VGA-ra, ASIC-ra vagy valami teljesen másra optimalizált, ezért a mérhető eredmény érdekében az adott coint a megfelelő hardver és szoftver kombinációval célszerű bányászni. Nekem egyelőre úgy tűnik amúgy, hogy az Ethereumon kívül egyetlen PoW konszenzus-alapú projekt sem tervez változtatást a jelenleg használt megoldásukhoz képest. -
-
Danex
addikt
maradnak, de mivel 95% ethert bányászott emiatt az a nagy kapacitás fog szétoszlani a többi coinon.
Ez most azt jelenti, hogy a merge után egy RTX 3090-es 1.5$-t termelt (áramot még le kell venni ebből) / nap, ez most kicsit több mint 1 nappal később már csak 0.6$, 40Ft-os árammal számolva ez már kb 0Ft profitot jelent.
De a nagyobb értelmesebb coinok(amik nem szószerint shitcoinok) már csak 0.4$ körüli bevételt jelentenek, azaz ott már áram után közel -0.2$ veszteség /nap.
Szóval fűteni még lehet megéri vele, de mire minden volt eth bányász átáll a többi coinra ezek az értékek még erősen esni fognak.
És ezt nem érdemes összekeverni az előző bánya téllel, mikor mikor az ETH 2000$-ról leesett 80$-ra és amiatt nem volt profitáló bányászni, mivel itt most nem igazán arról beszélünk, hogy a crypto értéke miatt nem éri meg, hanem mert szimplán alig kapsz bármit, nem csak $-ba nézve. -
LK
addikt
Sokan nem adják el a kártyájukat, mert arra számítanak, hogy most vagy néhány hónap pihenő után úgyis folytathatják a bányászatot ezen módszerrel. Sok friss VGA hirdetés van a HA-n és nőtt az eladás, de nem az a dömpingszerű. Sőt megnéztem az árfolyamokat és nem éri meg bányászni GPU-val, de kivárnak az emberek szerintem. Nehéz kiszállni valamiből na. Én is vártam a csodát, de kicsit tájékozódtam és rájöttem hogy bilibe lóg a kezem. (egyébként ha használtra esküszöl, van pár jó fogás a HA-n ha nem zavar hogy bányászkártyát veszel)
Konkrétan megnéztem a merge utáni másnapot a HA-n és +- 3 eladás volt csakMára ugrott meg kicsit. Figyelni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
it Megtörtént a Merge, vagyis PoS-alapú átállást hajtott végre az ethereum, aminek következtében az energiafelhasználása 99,95 százalékkal csökken majd.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest