Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Hjaigen, amikor onnan indul a kultúra, hogy "infós haver felteszi a crackelt, update-letiltott windózt" amit aztán megfejelnek az újságos (1-3hónap után lejáró) kódú NOD32-vel, akkor nem lepődik meg az ember.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
t72killer
titán
A számolt 0Ft-os ktg-vetésbe belefér egy "normálisan" kalózkodott win* (iskolai vagy egyéb netről szerzett kulccsal, nem trójais aktivátorokkal) és egy Avira/Avast/Kaspersky(!) free - ahol nem kell licenszújítással és fizetéssel vacakolni.
*Távol álljon tőlem, hogy bárkit is szoftverlopásra buzdítsak, de aki lop, nem kell a tetejébe még hülyének is lennie.
-
MODERÁTOR
Szerintem aki nem komolyba nyomja (ergo nevezhetjük hülyének mert ingyen csinálja) és nincsenek ilyen kapcsolatai, annak nem hiányzik ez az utánajárás, mikor a szívesség is csak nyűg. Ha meg már amúgy sem kell normális védelmi szoftver, akkor a Windows beépítettje is jobb, mert azzal van a legkevesebb probléma.
-
Ugyanmár! Minek sírni a kiberbiztonság (hiánya) miatt? Majd a tek intézi az ügyeket
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
t72killer
titán
A beépített is jó persze, ha a user nem warezolja szét a gépet (ami sajna a 0ktg-vetésű gépek jellemzője, ha OS-t nem vesz, valszleg a rajta futó játékokért se fog fizetni, és persze a Libreoffice-ra húzza a száját, mert a crackelt MSO "jobb"), rendszeresen frissít + böngészőt normálisan bevédi.
-
MODERÁTOR
Persze, értem én, talán el is beszélünk egymás mellett. Én eredendően arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem feltétlenül az önjelölt infósoknak a hibája ez, hanem a sok zsugori felhasználóé, akiknek kell a Windows meg mindenből a legjobb mert azokat ismerik. Én személy szerint Ubuntut használok (de van legális Windows 10-em is a notimra), játékra pedig PS-t. A környezetemben pedig akit csak tudok hasonlóra buzdítok, ez az én érdekem is.
-
t72killer
titán
Így van, zsák és foltja. Sajnos eleve úgy indult a magyar/K-EU windows-használat a 90es években, hogy a felhasználó illegális forrásokból szerezte be a szoftvert (érthető, kinek volt pénze az amúgy is drága szgép mellett még egy fél konfi árát kinyögni OS-re?), ez azóta se javult sokat, csak ma már lényegesen olcsóbb OS-t se hajlandó megvenni a felhasználó, a linux meg nem kell neki.
#9: a kmspico garantáltan kártevőmentes/backdoort se nyit? Még ha van is ilyen változata, kérdés az a(z istentudjahonnan letöltött) példány számít, amit a telepítést végző "haver" használ. Egy telefonos aktiváláshoz használt kódban viszont tuti nem lesz kártevő (és a telefonos aktiválások nem járnak le - az én licenszeim mind legálisak mégis telefonosan aktiválok uis van olyan gépem, ami nem lát netet).
-
Soybex
őstag
válasz t72killer #10 üzenetére
Persze egyik sem garantált, de ha kicsit valaki otthon van a témában akkor tudja honnan és mit kell kiírtani úgy, hogy egy működő windowst kapj malware és egyéb vackok nélkül.Persze itt a szomszéd Józsi meg a Pityu az infómester ilyenekről úgy se tud, mert feldobja Mariskának az automata win telepítőt oszt csókolom. Fél hónap múlva meg rinyál hogy jajj nem jó a gépezet
Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.
-
Pubilol
tag
De ha lenne 10.000Ft-om holnap megvehetném a géphez ezt az új eredeti Mikroszoft Vindóz 95 pogramot..
-
törölt tag
Ennek a cikknek se füle se farka.
Annyira veszélyeztetettek vagyunk hogy a múltkori zsarolóvirusnál is a fél ország bedőlt. Ja nem az anglia volt amelyik a 5. legjobb helyen van... -
t72killer
titán
Ha már irtanod kell valami után, az régen baj, a win nem nyílt forrású és a kms-okosságok se, sose fogod megtudni, hova babrált még. Személyszerint csak hiteles forrásból származó .exe-t vagyok hajlandó egyáltalán a gépre engedni - nemhogy adminként futtatni.
-
Exowienqt
csendes tag
Az meg csak hab a tortán ha a nagy IT cégek (khm T-Systems khm ) is inkább abban bíznak hogy senki meg sem próbálja feltörni a rendszert, mint hogy fejlesszenek egy normálisat.
Aki másba beleesik, magának ás vermet.
-
Kékes525
félisten
Sajnos már nagyon sok mindenben a sor végén vagyunk. Nem csodálkozok ezen sem.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
azbest
félisten
válasz #82729984 #13 üzenetére
nono, nálunk még sok helyen dos fut 20 éves vasakon... mi már olyan profik vagyunk, mint John Connor a terminátorban, amikor az ősi adatközpontba fészkeli be magát, ahol túl kevés a gépek és rendszerek képessége a skynet futtatásához
Amúgy tényleg katyvasz... az eredeti is.. úgy értem, hogy az államnak mi köze van ehhez, hisz nem mindegy, hogy állami, esetleg céges rendszerekről beszélünk vagy az átlag informatikai analfabétáról (persze van átfedés, aki itthon buta, az veszélyeztetheti a munkahelyét is).
Nameg az eredmény jelent-e bármit. Mert az sem tiszta, hogy mennyire valósak az eredmények. Úgy értem, hogy a legtöbb zombi gép gazdájának fogalma sincs arról, hogy a gépe zombihálózat része. Abban sem vagyok biztos, hogy létezik-e bármi valódi és hiteles mérés vagy információ arról, hogy arányaiban mennyi probléma van.
Az állami infóbiztonság meg elég kétarcú. Ha kikényeszerítenek nagy tűzfalat, szimmetrikus natot meg hasonlókat, korlátozásokat, akkor nagyon elhivatott biztonság felé.... és persze a kontroll és az állampolgárok megfigyelése, korlátozása felé is.
-
-
fordfairlane
veterán
Megnéztem az eredeti oldalon ezt a biztonságossági "metrikát". Kétségeim támadtak.
x gon' give it to ya
-
válasz fordfairlane #23 üzenetére
Nekem ugyanez a érzésem volt.
-
Robert_F
tag
Én amióta magam rakom össze a gépeimet, mindíg beleszámoltam a büdzsébe a Windows-okat is. Kezdve az XP-vel, folytatva Vista-val, 7-tel. 10-zel... Havi bontásban már nem vészes befektetés. Nemrég gyári bontatlan 98-at vettem a retró masinához... (2 ropim bánta). Csak csodálom az 'amit lehet lopni azt lopjuk is el' hozzáállást... A szoftverfejlesztö is ember aki szeretne fizetést... Én pl. szeretek a szimulátorokkal bohóckodni de egy ilyen szük piacon a kalózkodás miatt már mentek tönkre szoftverházak... Emiatt veszek meg minden szart a Cubase-töl a DCS World modulokig. De úgy látom ezzel a gyakorlattal igen egyedül maradtam...
... minden reggel jusson eszedbe: ... ma van hátralévö életed elsö napja ... anonymous
-
Pano
addikt
Hagyjuk már, ez a felmérés is Soros bérencek által van, akik le akarják járatni Magyarországot!
A kormányzó pártunk több százmilliárdért épített tűzfalakat! Focipályák köré.. -
-
total90
veterán
-
makro
senior tag
Így van, nem akarnak mást tanulni, nekik az a kényelmes. Pont mint a LibreOffice-nál, ott van minden ami szükséges, csak nem ahol a MS Office környzetben.... így már nem is jó az embereknek.
Szüleimnek otthonra Linux-os gépet raktam össze, internetezni és filmezni teljesen tökéletes.
-
vajon miért nem lepődök meg hogy "orbánia" az előkelő top10-ben van....
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest