Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Sajnos szerintem is rossz irányba mentek el. Az előző verzió nekem tetszett (már örültem is, hogy majd ingyen lehet rá váltani Win7-ről is), de most ismét szétcseszték a Start menüt... a normális rendezett részt amit visszaraktak az előző részben, kukázták, megkaptuk kicsiben azt, ami a 8/8.1-ben volt teljes képernyőn, csak most alapból kicsiben nyílik... Ismét vagy nézem azt a pár csempét, amit kiszórtam rá, vagy kihányja az összes létező dolgot ABC sorrendbe szedve (egy jól belakott rendszernél ez mennyi lehet? 500 vagy 1000 link?).
Egyszerűen nem értem ezt a logikát. 8/8.1 esetén a felhasználók jelentős részének nem jött be a Start menü eltüntetése. Oké, hallgatunk rájuk, kombináljuk a régi Start menüvel... jó is, tetszik is a népnek (amennyire láttam a reakciókat). Na jó, akkor most vegyük ki újra![ Szerkesztve ]
-
VIC20
őstag
Megnéztem: ez ocsmányabb, mint az előző változat volt.
-
chipesz
őstag
Szerintem ez is, mint minden egyéni ízlés kérdése, én például sokkal inkább preferálom ezt az egyszerű megjelenítést, mint a csillogó ikonokat, az Aero effekt meg egyenesen idegesít. Win8.1-en is az zavar, hogy az ikonok még a Vista korszakból maradtak meg, s az nagyon nincs összhangban a modern felülettel. Szerencsére nagyon úgy néz ki, hogy ezen most csiszolnak, minden egyes build-del egyre több ikon változik meg, mondjuk úgy néz ki, hogy új Lomtár ikont még nem volt idejük rajzolni, pedig az az egyetlen, ami a demokon látszik az Asztalon.
Samsung Galaxy S24
-
VIC20
őstag
,,az a settings ablak, mintha egy windows 3.1 screenshot lenne"
Ez súlyos sértés a 3.1-re! A C64-es GEOS-ra jobban emlékeztet - bár még abban is több volt a szín.
Ezek szerint a 10-es is hányadék lesz kinézetre. Remélem, lesz hozzá valami normális kiegészítő (pl. Windows Blinds), ami elviselhetővé teszi. -
chipesz
őstag
Köszi, most már működik, aztán visszaállítottam HUN-ra a billentyűzetet (nem alapértelmezettre, csak simán Win+Space-szel).
Az miért van, hogy előbb még beszélt, most viszont pár próbálkozás után csak megjeleníti a találatokat, de nem olvassa fel. Például az időjárást, vagy a viccet, vagy a dalt. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24
-
addikt
gondolom nem emiatt nem megy, de nálam pl. nem indul el, hanem vagyok ms fiókba bejelentkezve. (amit megint nagyon erőszakosan a képünkbe nyom az MS)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
ledgeri
nagyúr
válasz tatararpad #38 üzenetére
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Воланд
titán
wp-n is eljatsza ezt, hogy ket, ugyan olyan keszuleken, ugyan olyan beallitasok eseteben az egyiken megy, a masikon meg nem.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
azopi74
addikt
Az furcsa, mert én is HU billentyűzettel telepítettem, igaz, angol is volt mellette, de amíg alapértelmezetté nem tettem az angolt, azt írta, hogy "Cortana is not available in your market". Utána viszont lett Cortana. De amint visszaállítom, megint elmegy. Nem friss install volt, hanem frissítettem az előző buildről. Mindenesetre érdekes.
-
tDr1v3r
veterán
Hát, nem tudom de... ez jó is meg undorító is.
Funkciók tekintetében én kb. azt kaptam amit vártam évek óta, de ez a kinézet... nekem nincs bajom a Modern designnyelvével, telefonon nagyon tetszik de PC-n ótvar. Így implementálni... atyavilág, sikoltozva ugrana ki bármely igényesebb designer az ablakon ha ezt meglátná. De most komolyan, hogy gondolták ezt?
Egy ekkora gigantikus szoftvervállalat nyugodtan tudna alkalmazni igényes UI designereket is. De neem, nem teszik...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
kengyel
nagyúr
Ahogy más oldalakon olvasom, elég sok gond van vele ! Én még várok vele .
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
ledgeri
nagyúr
Az megoldható, hogy azon a pendrive-on amin ez az OS települ más is legyen?
(os reinstall előtt állok, egy pendrive-om van, és nem tudom hova rakni, máshova az elsőkörös programjaim installerfájljait, amit még offline, egyéb meghajtók csatolása nélkül tennék fel)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
FoLey-v
addikt
válasz Atom_Anti #31 üzenetére
Nem,mert már egyszer kipróbáltam még a legelső alpha kiadásnál és tetszetős is volt,de én mindig fő rendszerként szoktam használni és lassan 1 hónapja álltam át win 8.1-re,így nem akarom megint oprendszert újra rakni és driver támogatás sincs még,ráérek még.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
FoLey-v
addikt
Addig kivárom a végleges Windows 10-et és úgy fogom felrakni.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
LLKobe
veterán
K*va jó ez a Cortana Kérdezzétek meg van-e barátja, meg hogy ki az apja
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Khan13
senior tag
válasz BlackDesert #27 üzenetére
Az ikonok frissítés alatt vannak. Mivel ez egy nem végleges OS, így ne is úgy ítéld meg, hogy ez így fog maradni. Az összes ikon le lesz cserélve. A modern UI nem a négyszögekről szól, csak azzal van azonosítva, mert sokan azt hiszik, hogy a startképernyő A modern UI. Az asztali Skype is megkapta a modern felületet, de ott is kerekek a képek. Persze még elég sok lesz csiszolva a felületen. Lehet visszajelzést küldeni, és figyelembe is veszik. Már az első publikus buildben is sok olyan volt, amit a felhasználók kértek, azóta mégtöbb. Sőt, tovább megyek, már a W8.1 is sok felhasználói visszajelzés alapján lett olyan, a 8.0 után. Elmúlt már a régi korszak, amikor a falnak beszéltünk.
-
BlackDesert
tag
A windows 8-al ellentétben akárhogy nézem nem egységesek az ikonok. Egyszerűen több személy ikonszettje van itt ott felhasználva. Csak én érzem ezt? Kör alakú saját kép a start menüben, kocka (modern Ui-s) appok stb.. Ízléstelen néhol..
-
kaszaking
tag
Nagyon jól használható rendszer. Az első indítás után kb 2 percig 100%-on ment a processzor és a merevlemez de azóta nagyon jól megy a gép.
4 éves laptopra telepítettem, drivereket pakolt fel hozzá, csak a touchpad-hoz nem talált. -
Воланд
titán
keylogger: az csak azert kell, hogy kesobb az ms az egyes userek szamlajarol kenyelmesen le tudja emelni az os hasznalati idejevel aranyos dijat.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
emelhu
aktív tag
"ha NSA akarnék lenni"
Mégha a MS leteszi is a nagyesküt, hogy nem használj a tartalmat amit kap, csak statisztikailag elemzi, akkor is az "oda úton" átmennek az adataid az NSA vagy bármilyen rosszakaró "szemei előtt".
A leírások szerint keylogger is... a bankszámla számoddal és jelszavaddal.
-
dajkopali
addikt
-
fityesz9
tag
Hogy kimondta, hogy Siri.
Bírom ezt a palit, kommunikációt jól tolják egy ideje.
Nekem az tűnt fel, hogy bármennyire nem rossz rendszer a 8 és 8.1, azon kívül, hogy ráncfelvarrják és a kiátkozott start menüt átorganizálják, mennyi minden újdonságot próbálnak belerakni, még ha sok esztétikai is,
Én nem számítok, mert ha új érdekel, biztos frissítek, de biztos vagyok benne, hogy nagyon sok laikus emberben benne lesz a fuuu ez mennyivel másabb, újabb, menőbb érzés, és akkor siker.Garrus, am I your dirty little secret?
-
Khan13
senior tag
Ez egy teszt rendszer, ahol mindent figyelnek. Inkább annak kéne örülni, hogy nyiltan megmondják, hogy ez van. Nevezz naivnak, de nem félek tőle, hogy visszaélnének a billenytű leütéseimmel, amit ezen a teszt rendszeren elkövetek. A véglegesben ez már nem lesz benne értelemszerűen. Hamár elvekről beszélünk. De értem és elfogadom az álláspontod, szóval ne vedd rossz néven az enyémet.
(#16) balees:
Érdekes hiba. Nálam még az előző build válogatta meg, hogy virtuális gépben milyen WiFire csatlakozik fel. De ha VHD bootot használva arról bootoltam, akkor mindenre felment. Lassúnak nem lassú, csak az első időben upgrade után. A start menü átméretezése egy következő buildben lesz benne. Szerintem februárban már jön az a változat. Azt ígérték, hogy most sokkal hamarabb jön majd a következő, mert most is csak az ünnepek miatt volt a nagy kihagyás. Abban lesz elvileg az átlátszó(bb) start menü, mint lehetőség. Bétának pedig béta, de nem is mondtak mást.
A hangot próbálkozd még, lehet, hogy csak valamit letiltott a rendszer, vagy más kimenetet tett alapértelmezettnek. -
Matada2.3
veterán
Lehet én is belekukkantok 1 próbát csak megér.
Finn the human
-
balees
tag
feltettem, a win8.1 helyére (amit szintén csak próbából tettem fel, mert az állandó oprendszer nálam még mindig win7sp1). Hangot nem sikerült kicsiholni - a win8.1-es drivert probáltam, de semmi.
Ezen kívül lassúnak is tűnik, indításkor is, meg közben is. Nameg csúnya... de tényleg. A start menüt se tudtam személyre szabni, hiába vettem le a csempéket maradt a szélessége, pedig mintha egy videoban mutatták volna hogy át lehet állítani a méretét - aztán lehet hogy csak béna voltam.
beta ez még nagyon. -
addikt
elvekről van szó.
mellesleg ha NSA akarnék lenni, és azokat a hacker-eket szeretném minél előbb lefülelni, akik már most a Win10 sebezhetőségeit vizsgálják, akkor már egy bétában is gyűjtögetném amit csak lehet...
@(#13) woland_y2k
köszi, ez a legjobb. kicsit csodálkoztam is, hogy most nincs ilyen, mert emlékszem, hogy régen is el lehetett érni közvetlenül is az ISO-kat.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Воланд
titán
"A letöltéshez elvileg regisztrálni kell a programba, de tudjuk, hogy ilyenkor viharos sebességgel terjednek a képfájlok a neten, vagyis nem okoz nagy problémát megszerezni őket."
hat igen, mar csak azert sem okoz nagy problemat, mert azonnal elerhetove tettek a hivatalos oldalon az osszes iso-t...
-
Khan13
senior tag
Talán egy levelet ha küldtek eddig, mióta elindult az Insider program, de lehet, hogy azt is egy másik feliratkozásból kaptam. Az adatgyűjtés meg csak amiatt folyik, hogy lássák mit használsz és hogyan. Marhára nem érdekli őket, hogy mit olvasol/nézel vagy kinek mit írsz, stb. Az egészséges paranoia (elnézést a képzavarért) jó, de sokan kissé túlzásba viszik. Cortana megfigyelését is 100%-ban lehet szabályozni. Bármikor törölhető, amit megtanult rólad. A passzív figyelést (Hey Cortana) pedig bekapcsolni lehet, mert alapból ki van kapcsolva. Mellesleg még nem tudtam belevarázsolni a rendszerbe semmilyen trükközéssel azt sem, hogy legyen, nemhogy hangvezérlést aktiváljak. (USA-ban van csak asztalin)
-
addikt
asszem várok egy ISO-t. a TOS-ben benne van, hogy bombázni fognak a promókkal és csak akkor kapcsolhatod ezt ki, ha kilépsz a programból (azon kívül, hogy adatot gyűjtenek stb., de ez nem zavart volna, mert VirtualBox-ban próbálnám úgy is és nem is adnék meg semmilyen személyes adatot)
Cortana-t is egyből ki fogom kapcsolni, ha áttérek majd W10-re
-
dajkopali
addikt
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Khan13
senior tag
Az upgrade után amikor előzör behozta az asztalt, kb. 10 percig még folyamatosan dolgozott a háttérben 100%-re pörgetve a HDD-t és szépen használva a memóriát is. (Valószínűleg benne volt az is, hogy Hyper-V-ben fut)
Az asztali felületes Windows Update már csak helyfoglaló, mert azt írja tessék átfáradni a modern felületre. Ott szépen teszi ugyan a dolgát, de a frissítések leírásánál hiányzik a link a hivatalos weboldalhoz, amin részletezik a változást és hogy miket érint a javítás. A szövegben persze leírják, hogy olvassuk el az adott KB cikket, de ne már, hogy rá kelljen keresni, amikor eddig volt rá link. Gondolom ez javítva lesz, és nem direkt szivatás.(#3) 30z.Samu:
Igen, telefonokra februárban jön a TP verió. Az az asztalihoz hasonlóan béta oprendszer lesz, nem végleges, mint a PfD.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
A cikket jól értelmeztem, hogy telefonra jön februárra az új rendszer?
Sic Parvis Magna
-
nagyúr
Probat meger.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
törölt tag
az a settings ablak, mintha egy windows 3.1 screenshot lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest