Új hozzászólás Aktív témák
-
gghrtz
őstag
-
mepet
addikt
A fél családom nyelvtanár, nem a levegőből szedtem, hogy a TELC angol és német nyelvvizsgák megdöbbentően nehezek, és a nehézséggel kapcsolatban szándékosan átverik a vizsga előtt állókat hivatalos kiadványokkal. Mellesleg nem értem, hogy miután kifejtettem, hogy az elmúlt pár évben a TELC nyelvvizsgák sokszorosukra nehezedtek, akkor hogy jön ide egy 2003-as nyelvvizsga? 2014 van. És pont ezzel élnek vissza, hogy régen (például 2003-ban) még messze ez volt a legkönnyebb nyelvvizsga. És az ilyen fórumokon ezt szajkózzák, hogy az bizony nagyon könnyű. Ez múlt időben igaz, jelen időben viszont hazugság, igaztalan állítás, félrevezetés, nem megérdemelt ingyenreklám a TIT nevű pénzverdének.
Mellesleg én végigpörgettem a duolingo angol részét nemrég, igen szórakoztató, érdekes oldal. Rengetegszer nem fogadja el a jó választ, ez elég idegesítő, ezen kívül én nem találtam benne hibát.
Természetesen csak a duolingo-tól sosem fogsz megtanulni egy idegen nyelven, de elindulni, vagy csak tematikusan gyakorolni remek, nincsen nála jobb.A duolingo mellé kell még egy beszélgetőpartner adott nyelven, Anki (vagy hasonló app.) a kártyás módszerhez, szótár, ami ki is mondja a szavakat (pl: szotar.sztaki.hu). Ennyi, kész az autodidakta nyelvtanuláshoz a fegyvertár. Akinek ez nem elég, annak ideje félretenni a nyelvtanfolyamokra...
Fentebb arra próbáltam utalni, hogy a duolingo 20 perces tesztje alkalmatlan nyelvvizsgának. Ezzel egyetértek. Viszont figyelembe véve azt, hogy alaphangon (a legeslegjobb esetben) 32500Ft egy olyan nyelvvizsga, ami kb. 3 óráig tart, az nevetséges. 8000Ft/óra és termenként van min. 12 vizsgázó. 100ezres órabért kap az ott vizsgáztató tanár? (aki mellesleg csak egy teremőr az írásbelinél, hiszen kb. hozzád sem szólhat...) Nem hiszem. Asszem pályát tévesztettünk, következő életemben akkreditált nyelvvizsgáztató intézmény tulajdonos szeretnék lenni.
-
b0bcat
addikt
"Az angolt hellyel közzel autoditakta módon tanultam."
Erre sajnos a többség nem képes, és nem azért, mert nincsenek a megfelelő képességek birtokában, hanem mert motiválatlanok, illetve sok esetben egész egyszerűen lusták.
Az a szomorú tapasztalatom, hogy ha egy magyar átlagembernek - mármint olyannak, aki "szeretne" megtanulni angolul - a kezébe adnál egy paksamétát azzal, hogy "tessék, itt van minden, amit tudnod kell, ráadásul tök ingyen, mindössze foglalkozni kellene vele", 10-ből 9 magyar semmire nem jutna vele. És a maradék 1 sem tudná teljesen önállóan kihasználni a lehetőséget. (Sokan azért csak azért járnak tanárhoz vagy nyelviskolába, mert így rá vannak kényszerítve arra, hogy egyáltalán foglalkozzanak a tanulással...)
Új hozzászólás Aktív témák
it A Duolingo nyelvoktatási platform minőségével néhány év alatt nagy tekintélyt és népszerűséget vívott ki magának. Új kezdeményezésüket azonban nemcsak szakmai kifogások érhetik, de a pozícióban lévő lobbi sem fogja hagyni magát.
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Azonnali játékos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EA Sports WRC '23
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest