Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gghrtz

őstag

válasz elistvan #85 üzenetére

Az még mindig 6 éve volt, és szerintem csak az elmúlt pár évről van itt szó.
    Egyébként ex-csajom is TELC-et tervezett, és örült is neki, hogy a próba nyelvvizsgája valami 90% felett sikerült neki. Remélem azért meggondolta már magát ez ügyben, mert lehet szívni fog..

• mepet

addikt

válasz elistvan #49 üzenetére

A fél családom nyelvtanár, nem a levegőből szedtem, hogy a TELC angol és német nyelvvizsgák megdöbbentően nehezek, és a nehézséggel kapcsolatban szándékosan átverik a vizsga előtt állókat hivatalos kiadványokkal. Mellesleg nem értem, hogy miután kifejtettem, hogy az elmúlt pár évben a TELC nyelvvizsgák sokszorosukra nehezedtek, akkor hogy jön ide egy 2003-as nyelvvizsga? 2014 van. És pont ezzel élnek vissza, hogy régen (például 2003-ban) még messze ez volt a legkönnyebb nyelvvizsga. És az ilyen fórumokon ezt szajkózzák, hogy az bizony nagyon könnyű. Ez múlt időben igaz, jelen időben viszont hazugság, igaztalan állítás, félrevezetés, nem megérdemelt ingyenreklám a TIT nevű pénzverdének.

Mellesleg én végigpörgettem a duolingo angol részét nemrég, igen szórakoztató, érdekes oldal. Rengetegszer nem fogadja el a jó választ, ez elég idegesítő, ezen kívül én nem találtam benne hibát.
    Természetesen csak a duolingo-tól sosem fogsz megtanulni egy idegen nyelven, de elindulni, vagy csak tematikusan gyakorolni remek, nincsen nála jobb.

A duolingo mellé kell még egy beszélgetőpartner adott nyelven, Anki (vagy hasonló app.) a kártyás módszerhez, szótár, ami ki is mondja a szavakat (pl: szotar.sztaki.hu). Ennyi, kész az autodidakta nyelvtanuláshoz a fegyvertár. Akinek ez nem elég, annak ideje félretenni a nyelvtanfolyamokra...

Fentebb arra próbáltam utalni, hogy a duolingo 20 perces tesztje alkalmatlan nyelvvizsgának. Ezzel egyetértek. Viszont figyelembe véve azt, hogy alaphangon (a legeslegjobb esetben) 32500Ft egy olyan nyelvvizsga, ami kb. 3 óráig tart, az nevetséges. 8000Ft/óra és termenként van min. 12 vizsgázó. 100ezres órabért kap az ott vizsgáztató tanár? (aki mellesleg csak egy teremőr az írásbelinél, hiszen kb. hozzád sem szólhat...) Nem hiszem. Asszem pályát tévesztettünk, következő életemben akkreditált nyelvvizsgáztató intézmény tulajdonos szeretnék lenni.

• b0bcat

addikt

válasz elistvan #49 üzenetére

"Az angolt hellyel közzel autoditakta módon tanultam."

Erre sajnos a többség nem képes, és nem azért, mert nincsenek a megfelelő képességek birtokában, hanem mert motiválatlanok, illetve sok esetben egész egyszerűen lusták. :(

Az a szomorú tapasztalatom, hogy ha egy magyar átlagembernek - mármint olyannak, aki "szeretne" megtanulni angolul - a kezébe adnál egy paksamétát azzal, hogy "tessék, itt van minden, amit tudnod kell, ráadásul tök ingyen, mindössze foglalkozni kellene vele", 10-ből 9 magyar semmire nem jutna vele. És a maradék 1 sem tudná teljesen önállóan kihasználni a lehetőséget. (Sokan azért csak azért járnak tanárhoz vagy nyelviskolába, mert így rá vannak kényszerítve arra, hogy egyáltalán foglalkozzanak a tanulással...)

Új hozzászólás Aktív témák