Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomcat78

őstag

válasz Soulles #38 üzenetére

Nem kritizáltam a tartalmát. A megjegyzésem csupán a formának szólt. Igazából nehéz eldönteni, hogy ilyen tekintetben a vicces vagy a szánalmas kategória. De talán a kettő együtt.

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

• tomcat78

őstag

válasz Soulles #41 üzenetére

De gondolom abban egyet értünk, hogy a vélemény nyilvánítás szabadsága is mindenkit megillet. Pro és kontra egyaránt. A véleményben az a szép, hogy lehet szubjektív, egyéni értékrend mentén.
    Ha most azt írom, hogy a kripto szar szerintem, akkor ezen meg kell sértődni valakinek, aki hisz benne? Nem hiszem, és láss csodát tudtam véleményt formálni személyeskedő, hangnem nélkül is. Ráadásul nem kértem számon senkin adott esetben, hogy miért volna más. Véleményt közöltem, a sajátomat.
    Tudod én hiszek benne, hogy mindenki megérdemli a tiszteletet, amíg azt el nem játsza. Namármost a kolléga hangneme a véleménye ellenére kétlem, hogy bármilyen konstruktív beszélgetést-esetleg vitát-eredményezhet, még ha tartalmilag esetleg lenne is alapja. De így pusztán csak komolytalan... ;) Ugrálni lehet, csak elfárad az ember fölöslegesen.

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

• tomcat78

őstag

válasz Soulles #46 üzenetére

A negatív vélemény viszonylagos. Én nem feltétlen látom negatívnak. De pl nem szálok beléd csak azért, mert Te annak értékeled. Sőt, azt sem kérem, hogy linkelj nekem bármit, hogy szerinted miért negatív. Az, hogy Te így értékeled, a Te értékrendedet tükrözi. Az emlegetett szubjektív vélemény. És ugye, mikor reagáltál az én kommentemre sem úgy kezdted, hogy lekezeltél. Holott egyet értettél tartalmilag az elöttem szólóval. És azt gondolom, hogy érzed a különbséget.
    Ha Te normális hangnemben azt írod, hogy nem értesz velem egyet, nem foglak le öcskösözni pl, hanem megkérdezem mondjuk, hogy miért? Ez ennyire egyszerű. Lenne...

• tomcat78

őstag

válasz Soulles #50 üzenetére

Na ebben egyet értünk. És ebből adódóan azt gondolom, hogy ugyan ez igaz a nálam hozzászólást generáló kommentelőre is. Azon lehet vitatkozni, hogy érdemes e "felvenni a kesztyüt" ilyen esetben. Nálam a stílus kiverte a biztosítékot. Nem biztos, hogy helyes, de szintén véleményt tükröz. Aki ilyen hangnemet enged meg magának, jellemzően szintén valami frusztrációt próbál betükön levezetni. Ha már emlegetted a dolgot...
    Lehet, hogy hülye kifejezés lesz: komment-kultúra. Nem gond, ha nem értünk egyet, de adjuk meg a tiszteletet egymásnak. Vitázni, érvelni vagy csak véleményt nyílvánítani is lehet normális hangnemben.
    Mint már írtam volt, Te is a védelmére keltél a kollégának, mondván, hogy szerinted igaza van. És ezt közölted is velem. Mégsem éreztem a sértő szándékot a mondataidban. És én ezt az irányt érezném helyesnek.... Amitől- szánom-bánom-, de én is eltértem. Még, ha igyekeztem visszafogott is lenni ;]

• fatpingvin

addikt

válasz Soulles #66 üzenetére

engedjük már ez ezt a "nem oda kerül ahova kitalálták" történetet. értem a frusztrációt de ne gondoljuk már azt hogy többről szól ez mint hogy valaki vegye meg és dőljön a lóvé. a számtech ipar egészen idáig fényesre nyalta a gémerek seggét az utolsó baromsággal is, most hogy ez némileg visszaesett ugyanis lett egy fizetőképesebb felvevőpiac hirtelen a négy lovasért kell visítani? ne már, ezt még nézni is kínos.

azt meg bocs de gondolkodó emberként nem igazán tartom védendő helyzetnek hogy az egyszeri vérpistike találkozik valamilyen helyzettel, konstatál egy jelenséget ami nyilvánvalóan egy sokkal komplexebb történet következménye és ezen áll neki raplizni.

nem értékítéletet szeretnék mondani és nem akarok igazsáégot tenni a kérdésben csak rávilágítani arra hogy egy lépéssel hátrébbról nézve ez az egész hiszti, mert legyünk őszinték a nagyrésze az, még ha egy valódi probléma köré rendeződik is.

egy kívülálló (jómagam) számára tényleg teljesen ugyanaz a visszataszító entitlement mint amikor egy elkényeztetett hülyegyerek bevágja a hisztit a teszkóóban mert anyuék nem vették meg neki a legújabb bionicle-t az otthoni tizenöt másik mellé

Én őszintén hiszem hogy ez a réteg jobb tud lenni ennél, csak egy kicsit felnőtt ember módjára kéne viszonyulni a helyzethez

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

• fatpingvin

addikt

válasz Soulles #69 üzenetére

ezeket a videoprocesszorokat lényegében koprocesszoroknak találták ki amik viszonylag egyszerű vagy specifikus de fix műveleteket tudnak nagy hatékonysággal végezni. ennél semmivel nem konkrétabb és tökmindegy hogy te vagy bárki más személy szerint hogy vélekedik róla, a hashing is egy ilyen felhasználási terület.

azt kéne végre felérni ésszel hogy akármennyire is nem tetszik egyeseknek, olyan nincs hogy "nem arra való". alkalmas rá, potenciális felhasználási terület, ergo arra is való. arról lehet vitatkozni és érdemes is szerintem hogy jól van-e ez a helyzet így (amire én is azt gondolom hogy nem feltétlenül) de ezen visítani hogy dehátmieznemszabaaaad, na ez csak nevetségessé teszi ennek az oldalnak az érvelését.

tomcat78: bár a konklúzióddal nem értek egyet, abban nagyon igazad van hogy valami súlyosan félrement. a coinok eredeti célja az volt hogy egy alternatív fizetőeszköz legyen, nem pedig ilyen kvázi stock-ként működő történet. ez szerintem is probléma. Satoshi Nakamoto nem tudom mit gondol most a dologról de ha tudnánk ki az én nagyon szívesen meginterjúvolnám hogy mit gondol arról hogy ebbe az irányba ment az egész.

a nyerészkedés részétől nekem is a hajam égnek áll, ugyanaz a gusztustalan posvány mint a stock market. az a része viszont hogy tudsz tranzakciókat bonyolítani anélkül hogy a seggedbe is feldugnának valami szondát az mindenképpen egy pozitív történet.

"Decentralizáltság, rossz a bankrendszer, stb.... Ok, el tudom fogadni! De önmagában egy teljesen szabadon manipulálható coin piac mégis mivel teszi ezt jobbá?"

a decentralizáltságot remélem nem kell nagyon magyaráznom, nincs a játékban egy olyan gamemaster akinek lehetősége van találomra azt mondani hogy jó akkor mondjuk ennek a júzernek a tárcáját most nullázom mert megtehetem. ez a rossz bankrendszer margóján is elfér, a jelenlegi kb arról szól hogy a nagyhalak egymás között tologatnak tényleg találomra kitalált számokat és ami ebben a képzeletbeli játékban veszteségként realizálódik azt letolják a kispolgárok szintjére. ennyit amúgy a szabadn manipulálhatóságról is.

ha ragaszkodunk a coinok és a fiat money közötti átváltási értékek referenciaként vételére, akkor fontos kiemelni hogy a szabadon manipulálható és az erősen fluktuáló az nem ugyanaz. nyilván a jelenlegi formában ez így problémás, viszont egy blokklánc alapú rendszerben nem tudod azt megcsinálni amit egy bank hogy pl befagyasztasz egy számlát, ezzel ellehetetlenítve a tulajdonosát. ez egy fontos különbség. komoly fluktuáció viszont a stock marketen is van, szóval ezen nem kell meglepődni.

igazából tök jó lenne ezekről a kérdésekről komolyan beszélni, de én már elengedtem hogy ez egy magyar fórumon sikerüljön.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

• fatpingvin

addikt

válasz Soulles #72 üzenetére

a hashrate improvement az kb csak az aritmetikai illetve mártixmotorok teljesítményétől függ illetve a vRAM IO-tól. erre nem kell nagyon driver szintű improvementet csinálni. a garancia megvonása pedig egyrészt PR, másrészt jól felfogott anyagi érdek: a bányában kb a ventik szoktak kimúlni, esetleg ha kretén a bányász a vRAM. a gyártónak nem éri meg erre garanciát adni ugyanis nem veszítenek vele piacot ha nem teszik, cserébe lehet belőle jó kis reklámszöveget csinálni hogy mi aztán jól kiállunk a legnagyobb felvevőpiacunk ellen, amit a gémerek butábbik fele persze second thought nélkül benyal és örül.

• anulu

félisten

válasz Soulles #78 üzenetére

nagyon sokszor, nagyon sok helyen kifejtettem már előzőleg. lehet nem lett volna flame, de nem is annak szántam.

ha és amennyiben elmondanád, hogy mi az, ami értéket képvisel ebben a kérdésben, annak komolyan örülnék. utána olvastam, kérdeztem már sok helyen, viszont úgy, hogy az elfogadható legyen, még senki nem tudta elmondani. az, hogy olyan ügyleteket hitelesítesz, amiknek a nagy része a) spekuláció, b) szimplán törvénytelen, az a szememben - elnézést, de - nem érték.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

Új hozzászólás Aktív témák