Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz MiZY #66 üzenetére

Sajnos el tudom hinni, hogy csak az Officehoz ért... és azt is, hogy az emberek félnek változtatni.
    Persze amellett, hogy alapvetően az MS Officenak új felületet adtak, eltörpül az OpenOffice felületének különbözősége... szerintem. Bár megintcsak el tudom képzelni, hogy az intézményben Office '97 vagy már talán Office 2000 fölé nem igazán mennek...

ECDL-lel kapcsolatban egyszer hallottam, hogy létezik Linuxon alapuló kurzus is... nem tudom, mi lett a kezdeményezéssel.

Szerintem elsősorban az iskoláknak kéne nyitni az ingyenes programok felé és felvilágosítani, tanítani az embereket. Nem pedig hagyni, hogy az MS a szokásos módszereivel érvényesüljön, "kedvezményes" árért...

Gabaly:
    Az a "szép" az egészben, hogy elsősorban a Linux elterjedtége miatt nem készítenek rá annyi játékot... viszont leginkább azért nem terjed, mert a népszerű játékokból kevés készül el rá... Ezt kéne még valahogy megtörni, lassan talán eljön az az idő is...

A türelmes segítő valamilyen formában mindegyik rendszerhez (Windowshoz is) kellhet, mindig, mindenhol merülnek fel problémák.
    Az viszont nem kérdés, hogy egyelőre Linux rendszerekhez sokkal kevesebb ilyen embert találni mint Windowshoz.
    Én is tapasztalom, hogy a környezetemben egyre többen térnek át Linuxra. Amikor látja az ember, hogy nem akkora ördöngősség az egész, a végén még kiderül, határozottan tetszik is neki, a saját gépén (sőt, olykor ismerős ismerősének is megtetszik és ilyet szeretne).

Itthon édesanyám gépére is Linuxot tettem, a szokásos feladatok elvégzésére tökéletesen megfelel azóta is a gép, panasz pedig nem volt emiatt...

Jó hallani ilyen véleményt is, talán tényleg megindult valami az elterjedtséget illetően.

Új hozzászólás Aktív témák