Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MageRG
addikt
Nem kellene tájékoztatni a NAV-ot, hogy az utóbbi időben nagyon megugrott a magyar ÁFAkulcs a környező országokhoz képest? Talán nem lepődnének meg a trenden.
Az is érdekes történet, ha 2000 Ft-ért rendelek valamit Kínából (postával), azt M.o.-n miért a duplájáért kapom meg?"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Yeffy
veterán
a nav csak ne ugasson, van neki saját szarja, azt takarítsa el előbb, ne oktatgasson mást! pláne, hogy nem egy magáncég, hanem közösségi pénzekkel játszik.
egyébként meg a cikkhez: nem tudom, mit csodálkoznak ezen, ekkora adóprés mellett, ami idiotisztánban van, jó, hogy olcsóbb kb minden külföldről is. én csak az esetleges garanciális problémák kérdéses kezelése, ill a pénzhiány miatt nem rendelgetek sűrűn netről külföldről.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
kurtuzov
senior tag
Az érdekelne, hogy volumen vagy érték alapján mekkora a részesedésük. Gondolom a nagyobb értékű motyóknál a futárcégek jobban szerepelnek. MPL meg kapja a sok kicsit.
-
addikt
válasz malnabokor #40 üzenetére
Pont az a buli benne hogy járkálsz a sorok között.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
pakriksz
őstag
te tényleg ennyire naiv vagy hogy azt hiszed ha beszednék ezért az adót akkor nem vezetnének be újat?
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Ghoosty
őstag
Szerintem sem a lustaság az elsődleges oka, hanem a hatékonyság és a nagyobb választék. Ha csak 10 boltot jársz körbe, akkor az már több óra, de akár egy nap is lehet, korlátozott választékkal (vidéken nincs is ennyi bolt egy témában elérhető közelségben). Viszont ennyi idő alatt 20-30 webshopot meg lehet nézni, különböző szűrési feltételekkel. Lehet teszteket elolvasni, tapasztalatokat elolvasni. Ráadásul a boltosok sokszor nem ismerik a terméket, nehéz minden specifikációt megtalálni még ott helyben is. Nem utolsó sorban a legtöbb dolog olcsóbb, ha a neten rendeled.
-
malnabokor
senior tag
Nem csak a fejlettebb országokban, nálunk is szállít ki a Tesco, szóval nekem itt a 11-ik kerületben sokkal egyszerűbb online megrendelni, és kiszállítják egy ezresért, mint két-három óra alatt megjárni a budaörsi Tescot.
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
Vesa
veterán
Bár így lenne. Én már nagyon várom.
Akar a franc szenvedni a parkolással, szaladgálással a sok [moderálva] ember között. Így nem találkozom ezekkel, és az időm is megmarad.Jöhetnek a shopping drónok, az elsők között fogok venni egyet!
[ Módosította: radi8tor ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
A NAV már inkább egy állami behajtócégre hasonlít, mint adóhivatalra. Ha állásfoglalást kérsz -mert abba ritka állatfajba tartozol, aki szeretne rendesen, szabályosan működni-, akkor küldenek egy szép levelet 30nap alatt, amiben írnak valamit, majd azzal zárják, hogy az állásfoglalás rájuk nézve semmilyen jogi felelősségel nem jár, a felelősség az adózóé. Tehát ha az ő jogi állásfoglalásuk szerint járok el, de az ellenőr ezt később nem fogadja el, akkor is én leszek a hibás.
Söprögessék a saját házuk táját, mielőtt emlékeztetnek itt bárkit. "Vajdánéval" az élen...
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
-
rocket
nagyúr
Nezzuk mondjuk ugy, hogy a Magyar Posta eseteben a 11millio csomagbol 2millio jott EU-n kivulrol (valoszinuleg a valos adat akar a duplaja vagy megtobb lehet, de szemleleteto peldanak meg igy jo) ebbol ugye a tetelesen ellenorzotteknel 42000 darab volt ami kivul esett az AFA es/vagy vam mentessegen kivul.
A valosag az lehet, hogy csak a 2 millio csomag legalabb haromnegyede, a AFA es/vagy vam ala esne, csak nincs kapacitas mindet ellenorizni, a konkluzio pedig, hogy sok 10milliardnyi ado es vam beveteltol esik el az allam.
Tobbi csomagkezbesito cegrol meg nem is beszeltunk, szoval iszonyat penzek folynak el itt a nem megfelelo ellenorzes miatt.
Persze lehetetlen lenne minden csomagot felbontani, ilyen sehol sincs es nem is varja el senki, de jelentosen novelni kellene a kapacitast, hogy ne kelljen majd az x milliomodik kulon adot kiszabni.[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
haxiboy
veterán
Abból hogy pl régebben még körbejártam a várost ha be akartam szerezni valamit, akár ha konkrét dolgot keresek. Ma meg ugyanezt csinálom, csak megrendelem interneten, még akkor is ha drágább, de így megspórolok egy utat. Néhány fejlettebb országban már bevásárolni sem kell elmenni mert leadod a listát és kihozzák, fizetsz, távoznak. Néhány év és mindenkinek személyes bevásárló droneja lesz, megnyomsz egy gombot elmegy a raktárba és hozza
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
Nem értem...ez már 5 évvel ezelőtt is így volt, és folyamatos növekedést mutat, minden évben van egy ilyen hír hogy többet vásárlunk a neten, egyértelmű, kényelmesebb, és lustábbak is vagyunk
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
kelzsoca
félisten
-
pakriksz
őstag
amikor hozza a postás kapsz mellé egy cetlit, és még annyit kell fizetni be, ott rögtön. De nem csak az áfát kell befizetni, mert a féreg posta rárak még egy 1500 forintos "tárolási díjat" vagy mit, az áfa mellé.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Avicularia
veterán
Akkor rosszul kutattál, mert pld. Svédországban is ugyanígy beleszámít a postaköltség a vám és áfaalapba. Annyival jobb, hogy kb.300 koronáig, ami kb 30 euró nem kell áfát fizetni EU-n kívüli rendelésnél.
#22.-nél a pont, ha nem számítana bele, minden áfa határ alatt lenne beárazva, a többi meg postaköltség lenne.[ Szerkesztve ]
-
Tamás88
őstag
Egyszer vettem közel 30 ezer forintért (150$) csukját, és csak a vámos pecsét volt rajta, de külön fizetni nem kellett. Vannak ilyen esetek is, de azóta már többször rendeltem Kínából és egyszer sem ellenőrizték a vámot.
-
-szp-
aktív tag
válasz FіkuszKukіsz #23 üzenetére
A gyakorlatban egyetlen esetben sem számított bele a szállítási költség a vámalapba - igaz, csak jól dokumentált eseteket mutattak, ahol részletező számlát is kapott a hivatal.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
dabadab
titán
válasz macilaci78 #19 üzenetére
Az azert egyertelmu, hogy ha a szallitasi koltseg nem szamitana bele, akkor minden 1 EUR-ba kerulne, csak draga lenne a szallitasa. Minden bizonnyal ezert van az, hogy beleszamit.
DRM is theft
-
-szp-
aktív tag
válasz macilaci78 #19 üzenetére
A történetnek ez a része - mármint a joggyakorlat, miszerint a fuvardíjért is vámot és áfát fizetsz - annyira nonszensz, hogy nem találtam rá példát annó, amikor az európai országok logisztikáját és vámpolitikáját kutattam.
-
sz_abika
addikt
És mindezt hol lennék köteles befizetni btw?
Postára megjön a cucc és behívatnak? Vagy kapok csekket? Or wut?PSN: xszabikax
-
Bogyi007
veterán
Amíg az angliai rendeléseket nem baxtatják addig én nyugodt maradok. Game.co.uk webshopból rendelek szoftvereket konzolokhoz használtan és abból az árból amibe egy átlag játék itthon kerülne, annak az árából onnan akár 5-6 játék is kijön. Méghozzá úgy, hogy ebben már a postaköltség is (kb 3 font) is benne van. Itthon ha akár csak egy sima DvD lemezt küldenék el az ország másik részébe már az többe kerül, itt meg Angliából online csomagkövetés is jár hozzá kevesebből....
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Dominó85
addikt
Talán ha műszaki cikkeknél nem a nevetséges 22EUR lenne az alsó határ, hanem mondjuk az 50, akkor korrektnek tartanám az amúgy kevés ember által, qrva xarul végzett munkát a NAV részéről... Legutóbb nálam DHL-es csomagot vettek be szemlére és finoman fogalmazva sem hivatalosan jártak el... Egy telefonhoz járó bőrtok bánta (*gone* azaz eltűnt).
* Péter - 06302461862 *
-
Szatyor95
senior tag
A NAV csak hallgasson, és gondolkozzon azon, kik is dolgoznak ott.
Nyugodj békében Integra!
-
danee91
senior tag
Na így már érthető, hogy mért nettósítja az árat, és arra nyomatja rá a magyar ÁFA-t..Így úgymond nem fizetek még1x ÁFA-t, csak a ~ körülbelüli ÁFA különbözetet fizetem meg.
[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
citkar
addikt
De lehet majd megfinanszíroznak maguknak egy újabb stadiont
(#10) danee91:
Eu-n belül nem kell ÁFÁ-t fizess (még egyszer). Amennyiért ki van írva abban már benne van a konkrét ország ÁFA-ja és ennyi...kész.
Mint, amikor bemész a Tescoba és megveszed a kedvenc kenyered 175 Ft-ért, ebben már benne az ÁFA, csak nem hangsúlyozzák ki. Ugyanez a helyzet, ha Eu-n belül vásárolsz: megrendeled Angliából a pólót 10 fontért, abban benne van az angolok ÁFA-ja, többet nem kell fizetned (csak postaköltséget, ha van)[ Szerkesztve ]
-
juliabrilke
veterán
Nem lenne rossz, ha a növekvő igényekre való tekintettel a szolgáltatás minőségére és sebességének javítására is szánnának egy kis pénzt. Nem csak a beszedéssel kellene foglalkozni.
-
danee91
senior tag
Az EU-n belül amazon UK-ról mért van az, hogy ha rendelek, az árból leveszi a 20%-os brit ÁFA-t, és ráteszi a 27%-os magyart? Ha az EU-n belül elvileg nincs külön ÁFA fizetés? Akkor mértnem számol a 20%-os brit ÁFA-val? És arra jönne még rá a szállítás Magyarországra...
[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
akom
őstag
Nem csoda.
Csak meg kell nézni, a vaterát.
A hirdetések fele e-bay-ről vásárolt cuccok, amiket az eladó nem is lát, csak kirendeli a vevő címére és leveszi a sápot...De már itt hardveraprón is egyre több az ilyen. Persze valós garancia nincs semelyikre, maximum csere garancia, amit +1200Ft-ért meg tudsz hosszabbítani.
-
-
leeate
senior tag
Tulajdonképpen nem csak Kínából, de EU-s országokból is megérheti rendelni nagyobb árú cuccot, bármelyikből, mert tudni lehet, hogy az ÁFA mindenütt kevesebb
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
MrSealRD
veterán
Az lenne a szokatlan ha a NAV nem szállna rá valamire amiből még több pénzt tudnak kiszedni. Csak tudnám mire...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
addikt
-
petipetya
nagyúr
A nav (nemecsek után szabadon) csak ne figyelmeztetgessen semmire, hanem előbb a saját háza táján söprögessen.
Az pedig nagy kár, hogy tapasztalataim szerint a posta nem tud felnőni a feladathoz.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
-szp-
aktív tag
A környezetemben azt tapasztalom, hogy az adózási morál javult azáltal, hogy a hatóság tényleg feltartott jónéhány csomagot az utóbbi időben. Egyre kevesebb ismerősöm próbálkozik fals adatokkal, illetve 0 forintos "nyereményküldetéssel".
-
Tikakukac
titán
Meg meg is fog ugrani jobban is. Mikor már lassan 400%-os a különbség kopp ugyanannál a cuccnál, kivárom a hónapot, vagy olykor csak 1-2-3 napot.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest