- Most már tényleg keményen lesújt a jelszómegosztókra a Netflix
- Linux kezdőknek
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kivágtak egy darabot a Metából, Zuckerberg pedig folytatta a kirúgásokat
- Windows 10
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
Nevezési díj: 0,0001 btc. Vagy 2000 Ft. Vagy 3000 Ft, Vagy 300 Ft...
-
Béééla
őstag
Én a blockchain alapú taxinál dobtam le az ékszíjat. A blockchain lett az új dotcom. (nem a bitcoin árfolyam-mizériára gondolok, hanem szó szerint arra hogy ha blockchaint teszel a céged nevébe akkor a fogalmatlan tőzsdecápák ugranak rá, ahogy anno elég volt a .com-ot a cég nevébe tenni hogy ugyanezek a befektetési mágusok vegyék.
Bélabá
-
Kékes525
félisten
"A kriptovaluták világán kívül széles körűen, többek között az egészségügy, az oktatás, az adózás területén alkalmazható hatékonyan a blockchain, amelynek technológiai fejlesztésében, "
Tegyük hozzá, minden olyan területen, ahol közvetítés van. Itt a hitelesítésnél lehet felhasználni.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
zed juron
aktív tag
És itt egy új technológia, ami miatt a többség - aki nincs benne, és még milyen jó hogy nincs benne - szívni fog, mert már generálja a válságot a blockchain. És kik lesznek a nyertesei? A bankok - ellentétben a meghirdetett baromsággal, parasztvakító baromsággal.
Kell a link ahol az van hogy a Sberbank megvette Oroszország összes videokártyáját mert kell neki a saját blockchain? Kell ahol a milliárdos saját erőművet vett ERRE A CÉLRA?
Ebben az energiaéhes világban ez karasztrofális hír. Azaz borítékolva a világválság. Azokat meg mindig a legalján lévők fizetik meg. Lásd utóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"generálja a válságot a blockchain"
A blockchain nem generál semmilyen válságot. Az egy technológia, egy elosztott adatbázis, amely egy folyamatosan növekvő, adatblokkokból álló listát tart nyilván, a hamisítást és módosítást kizáró módon. Ne keverd a kriptovalutával.
[ Szerkesztve ]
-
zed juron
aktív tag
Na bakker éppen most zártam be a Szkeptikus Társaság linkjét, de akkor neked is ide teszem. Megmondom őszintén én is csak a napokban döbbentem rá hogy mi fog következni:
https://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption
Már Peru áramfogyasztását is túllépte a Bitcoin. Amikor ezzel elkezdtem foglalkozni akkor még M.o. alatt volt, most meg... és ez csak egy hónap. 2020-ra a világ teljes áramfogyasztását éri el elvileg.
Szerinted vagy szerintetek mi fog ebből következően következni?
Én vagyok túlságosan borúlátó?
-
Kékes525
félisten
válasz
zed juron #10 üzenetére
"A blockchain nem generál semmilyen válságot. Az egy technológia, egy elosztott adatbázis, amely egy folyamatosan növekvő, adatblokkokból álló listát tart nyilván, a hamisítást és módosítást kizáró módon. Ne keverd a kriptovalutával."
Azaz a bányászat igen.
"Maga a technológia semmilyen válságot nem generál, sőt."
A blockchain önmagában nem csak ha bányászatra használják. Sok más egyébre is használható, amely nem bányászat.
Te a bányászatról beszélsz, amiben igazad van. Én viszont a blockchain-ről írtam.
Túl sok energiát fogyaszt a blockchain-technológia
"Van azonban, ahol már új, hatékonyabb módszerrel használják fel a blockchain-alapú technológiát. Az Ausztrál Power Ledger a Brooklyn Microgridhez hasonló módszerrel működik: a háztetőn napelemekkel megtermelt fölös energiát közvetlenül értékesítik a szomszédoknak, az elszámolás blockchain-alapú, de ezek kiszámítása sokkal kevesebb energiát használ fel, mint a bitcoin esetében."
-
zed juron
aktív tag
1., érv Nekifutok egy analógiával:
A maghasadásos vagy fúziós technológia nem fog világvégét generálni. De atomháborút igen, esetleg ha rosszul használjuk vagy rosszra környezeti katasztrófát. Azaz világvégét. Ha nem figyelünk oda az ártalmaira, amelyek magától értetődőek.
A blockchain nem sokkal másabb mint a Visa vagy más tech, ami áramot használ fel. De a blockchainnél sokszorozódik a technikai háttér ilyen vagy olyan okoknál fogva (van pár). Sokszorozódik az ártalom is, ami pölö a Visa esetében láthatatlan volt, senki nem is foglalkozott vele.
2., Amíg össze nem omlik totálisan addig a BTC egyet jelent a blockchain technológiával. Éppen úgy mint a csernobili atomerőmű katasztrófája az atomenergiával. Az altcoinok meg országok illetve bankok technológiáját senki nem fogja jegyezni, de azokat is felül fogják vizsgálni baj esetén.
Remélem érthető és nem fából vaskarika, szigorúan az érvelés és nem veszekedés szintjén.
-
Kékes525
félisten
válasz
zed juron #12 üzenetére
"Amíg össze nem omlik totálisan addig a BTC egyet jelent a blockchain technológiával."
A BTC nincs blockchain nélkül, de a blockchain van BTC és bármilyen más kriptovaluta nélkül is.
"A maghasadásos vagy fúziós technológia nem fog világvégét generálni. De atomháborút igen, esetleg ha rosszul használjuk vagy rosszra környezeti katasztrófát."
Tökéletes hasonlat, csakhogy ez éppen hogy mást jelent szerintem. Az atombomba nincs maghasadás nélkül, de maghasadás van atombomba nélkül (atomerőművek). Ugyanígy a BTC nincs blockchain nélkül, de a blockchain van BTC és bármilyen más kriptovaluta nélkül is. Azaz nem szabad a fürdővízzel (kirptovaluta) kidobni a gyereket a blockchain technológiát.
"A blockchain nem sokkal másabb mint a Visa vagy más tech, ami áramot használ fel."
Ezt nem érte a Visa miért használna sok áramot? Nagyon kevés áram kell a Visa kártyák használatához.
Másrészt a kriptovaluták azért is használnak nagyon sok áramot, mert szinte kincses bányának használják és emberek 100 ezrei és néhány állam is rákattant a bányászatukra. Azonban a blockchain technológiát nem ilyenre használnák, ezért is nagyságrendekkel kevesebb áramot fogyasztana.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz
zed juron #12 üzenetére
Fúziós techhnológia: lényegében koppintsuk le a Napot. A földön hozzunk létre egy Napot. Tök veszélytelen, végülis. Mert a nap biztonságos végül is, baráti hőmérséklet van ott, meg baráti sugárzásocskák. Ja nem. Szerintem ha itt hibázunk, akkor nem Csernobil kaliberű dologra kell számítani, hanem milliárd nagyságrenddel durvább dolgokra. Ugye mi lesz a nap után? Előbb utóbb fekete lyuk. Az is hasonlóan barátságos, mint a Nap. Ha a Föld helyén ilyen módon emberi hibából adódóan egy fekete lyuk lesz, akkor az világvége? Vagy csak a Föld vége? Érdekes kérdés.
-
mepet
addikt
Ott a pont, wikipedia szerint is vörös óriás majd fekete törpe https://hu.wikipedia.org/wiki/Nap. Mindegy is, a lényeg, hogy kevéssé lakható.
[ Szerkesztve ]
-
zed juron
aktív tag
Nem értem, majdnem ugyanazt mondjuk... csak annyit, hogy a blockchainnek ezer más bottleneckje is lehet, ami pont válságot idéz elő mint egy atomháború vagy atomerőmű katasztrófa.
Lásd GPU gyártás, memória gyártás, a Moore törvény. A hálózati elérés és kapacitás.
Ja, és nem csak a BTC számításigényes. Szépen jön fel az Etherum is.
No meg egy haver mondta hogy végső fokon az összes coin kapcsolódik a BTC-hez, és hogy eddig mindig a BTC volt a legjobb végsősoron. Tehát nem az altcoinokfognak továbbra sem debütálni. Amíg van BTC addig a többiek csak másodhegedűsek lehetnek. És az 1400 altcoin plusz BTC adja a blockchain tech 90+x%-át.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Először azt hittem, csak trollkodsz, de aztán láttam a válaszra a választ... Miért van véleményed valamiről, amiről tudod, hogy még az alapokat sem tudod? Csak mert létrehozol fúziót, máris olyan az egész mint a nap?
Amúgy a fúzióval pont az a nehézség, hogy nagyon nehéz fenntartani, főleg értelmes energia befektetéssel. Ha bármi üzemzavar van, vagy akár ha szétrobban az egész mert-csak, akkor azonnal leáll a fúzió. (V.ö. ezt a mai hasadásos erőművel...)
Új hozzászólás Aktív témák
it A blokklánc technológia nem egyszerűen a bitcoint jelenti, annál sokkal szélesebb körűek a felhasználási lehetőségei.
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Most már tényleg keményen lesújt a jelszómegosztókra a Netflix
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi Mi Band 6 - hatodik érzék
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad A475 - AMD A12 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i5-6.Gen I 8GB I 500GB SSD I 15,6" FHD I Magyar I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 i5-8250U I 8GB I 128-256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G2 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia
- Cooler Master MasterAir MA410P Toronyhűtő TUF Gaming Edition
- HP 14S-FQ0014NH Ryzen 5 4500U, 16GB RAM, 256GB NVME SDD, FHD IPS kijelző, jogtiszta win 11-el
- Gyári HP Pavilion laptop adapter
- Akció: Új Asus Zenbook 14 UX3402ZA OLED i7- üzletből számla, 3 év gar. + tok, pendrive, pixelgar.
- Samsung Galaxy Z Flip 3 5G 256 GB
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest