Indul az első magyar blockchain verseny

A blokklánc technológia nem egyszerűen a bitcoint jelenti, annál sokkal szélesebb körűek a felhasználási lehetőségei.

A Blockchaineum alapítói bejelentették, hogy a Corvinus Fintech Centerrel közösen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével megrendezik Magyarország első blokklánc versenyét. A szervezők a teljes kárpát-medencei régióból várják a csapatokat, akik két kategóriában mérik majd össze tudásukat. A versenyre díjmentesen nevezhetnek ötletgazdák, startupperek, egyetemisták és vállalkozók is. A döntőt 2018. május 23-án, a Blockchaineum 2.0 konferencián rendezik meg.

A verseny keretében a blockchain technológiára épülő, ötlet fázisban lévő vagy már működő megoldásokkal jelentkezhetnek díjmentesen magyar vállalkozók, egyetemisták, startupperek.

„A kriptovaluták világán kívül széles körűen, többek között az egészségügy, az oktatás, az adózás területén alkalmazható hatékonyan a blockchain, amelynek technológiai fejlesztésében, új megközelítések gyakorlati megvalósításában a hazai informatikai közösség nemzetközi szinten is élenjáró. Az első országos, sőt teljes Kárpát-medencei régióra meghirdetett Block Knights Contest 2018 célja, hogy egyrészt megismerhetővé tegye a blokklánc technológia sokszínűségét, másrészt teret adjon a legújabb jövőbe mutató ötleteknek, megközelítéseknek, megoldásoknak” – hangsúlyozta Czeglédi Tamás ötletgazda, a Blockchaineum egyik alapítója.

A versenyre jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázataikat – edukációs, vagyis ötletszintű, illetve üzleti, vagyis már működő kategóriában. A háromtagú szakmai zsűri rangsorol, továbbá egy csapat közönségszavazással bekerülhet a legjobbak közé a döntőbe. A továbbjutott versenyzőknek mentorok nyújtanak szakmai támogatást projektjük fejlesztésében, kidolgozásában. Az első országos blokklánc verseny döntőjére 2018. május 23-án kerül sor a Blockchaineum 2.0 konferencián Budapesten, az Akvárium klubban. A fődíj és díjak értékes nyeremények.

A versenyre személyesen is lehet jelentkezni a „Mi van a Bitcoin mögött?” elnevezésű tematikus eseményen 2018. február 6-án, amelyen Czakó Borbála, a Hungarian Business Leader Forum elnöke, Pataricza András a Budapesti Műszaki Egyetem egyetemi tanára, Anh Trinh Tuan a Corvinus Fintech Center vezetője, valamint Mérő László matematikus és Bod Péter Ákos közgazdász megosztják gondolataikat a blokkláncról, a bitcoinról és a jövő informatikai megoldásairól.

„Adj hatalmat a többségnek, elnyomják a keveseket. Adj hatalmat a keveseknek, elnyomják a többséget”– ezt Alexander Hamilton, az Egyesült Államok első pénzügyminisztere mondta még a 18. században. A blokklánc technológia képes újradefiniálni az intézményi struktúrákat és bizalmi viszonyokat egy jobb világért, amelyben a fent említett ideál megvalósulhasson, és amelyben az átlagos emberek hangjai jobban hallhatók” – véli Trinh Anh Tuan társszervező, a Corvinus Fintech Center vezetője.

Azóta történt

Előzmények